Gtr34 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Ω ταφε μου, κρεβατι νυφικο, σπιτι μου στη βαθια τη γη και αιωνιο κελι μου . 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Φιλιππε ο Παπαρηγόπουλος πάντως εχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα σου! Και απάντηση του ήταν ότι δεν εχει καμία σημασία το αίμα αλλα η γλώσσα που μιλάμε! Ηταν το βασικό αντεπιχειρημα στις απόψεις του Φαρμελαιρ... Οσο για φαγητό ήθη έθιμα κτλ, σαφώς υπάρχει και εκεί μια συνέχεια η οποία φυσικα εχει εμπλουτιστεί με επιρροές από όλο το κόσμο! Ας πούμε εγω γουστάρω το Κινέζικο, so what; Και οι παγκοσμιοποιημένοι πλέον Ολυμπιακοί αγώνες ενα έθιμο ειναι απ την αρχαία Ελλάδα! Και τι έγινε; Τα παντα αλλάζουν! Η γλώσσα όμως απλα εξελίσσεται! Για μένα αυτό ειναι το σημαντικότερο δείγμα συνέχειας ενός έθνους έστω και αν δεν εχει το ίδιο αίμα με τους κατοίκους 2500 ετών πριν... Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τα παντα αλλάζουν! Η γλώσσα όμως απλα εξελίσσεται! Για μένα αυτό ειναι το σημαντικότερο δείγμα συνέχειας ενός έθνους έστω και αν δεν εχει το ίδιο αίμα με τους κατοίκους 2500 ετών πριν... Ούτε αυτό που δηλώνεις ισχύει. Σε έχουν διαψεύσει οι Εβραίοι. http://en.wikipedia.org/wiki/Revival_of_the_Hebrew_language Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τι με νοιάζει εμένα τι λένε οι Εβραίοι; Ο καθένας μπορεί να εχει την άποψη του... Στο φιναλε δε το λέω εγω αυτό! Το λέει ο Παπαρηγόπουλος... Μπορείς να διαφωνησεις μαζί του...αυτός μιλάει για ιστορική συνέχεια για αφομοίωση και διατήρηση του πυρήνα της Ελληνικής ταυτότητας. Ασε που τις απόψεις του Φαρμελαυρ τις έχει κατακρίνει η ιδια η Βαυαρικη Ακαδημία και μόνο οι ναζί και τώρα η μόδα του ανθρλληνισμου τις έχουν επαναφέρει... Sent from my iPhone using Insomnia Αν βέβαια δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε στον Παπαρηγοπουλο μπορούμε να τα πούμε στον Μπαμπινιωτη η στους άνθρωπολογους που συμφωνούν μαζί του! Η γλώσσα ειναι το Α και το Ω κατα την άποψη μου! Απλα μάλλον ενοχλεί που τέτοιου είδους συνέχεια και μάλιστα να χρησιμοποιείται απ όλους τους κατοίκους, παρατηρείται τόσο έντονα στον Ελλαδικό χώρο... Μην αγχωνεστε... Δε σημαίνει ότι είμαστε αρχαίοι Ελληνες κάτι τέτοιο Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Τι με νοιάζει εμένα τι λένε οι Εβραίοι; Ο καθένας μπορεί να εχει την άποψη του... Στο φιναλε δε το λέω εγω αυτό! Το λέει ο Παπαρηγόπουλος... Μπορείς να διαφωνησεις μαζί του...αυτός μιλάει για ιστορική συνέχεια για αφομοίωση και διατήρηση του πυρήνα της Ελληνικής ταυτότητας. Ασε που τις απόψεις του Φαρμελαυρ τις έχει κατακρίνει η ιδια η Βαυαρικη Ακαδημία και μόνο οι ναζί και τώρα η μόδα του ανθρλληνισμου τις έχουν επαναφέρει... Sent from my iPhone using Insomnia Δεν μιλάω για το τι λέει ο Παπαρηγόπουλος ή ο Φαρμελαυρ, μιλώ για τη δική σου δήλωση ότι το σημαντικότερο δείγμα συνέχειας ενός έθνους είναι η γλώσσα. Ε λοιπόν, σε έχουν διαψεύσει οι Εβραίοι πάνω από αιώνα τώρα. Γλώσσα δεν είχαν, έθνος όμως ήταν και είναι για δεκάδες αιώνες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Καμία σημασία βασικά δεν εχει η καταγωγή μας! Οι ίδιοι ειναι τι κάνουμε! Δε θα κερδίσω τίποτε αν ο παππούς μου ήταν ήρωας αν εγω είμαι ρεμαλι! <br><br> Sent from my iPhone using Insomn Edit... Αυτή τη δήλωση την εχει κάνει ο Παπαρηγοπουλος καποτε και ο Μπαμπινιωτης πρόσφατα! Είπα εξ αρχής ότι δεν ειναι δικές μου απόψεις... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Ο Αντετοκούνμπο μιλάει Ελληνικά. Άρα είναι απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων. Makes sense. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Α καλα εντάξει.... Αρχίσαμε! Βάλαμε και τον μπασκετμπολίστα τώρα στη μέση... Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Φιλιππε ο Παπαρηγόπουλος πάντως εχει ήδη απαντήσει στο ερώτημα σου! Και απάντηση του ήταν ότι δεν εχει καμία σημασία το αίμα αλλα η γλώσσα που μιλάμε! Ηταν το βασικό αντεπιχειρημα στις απόψεις του Φαρμελαιρ... Οσο για φαγητό ήθη έθιμα κτλ, σαφώς υπάρχει και εκεί μια συνέχεια η οποία φυσικα εχει εμπλουτιστεί με επιρροές από όλο το κόσμο! Ας πούμε εγω γουστάρω το Κινέζικο, so what; Και οι παγκοσμιοποιημένοι πλέον Ολυμπιακοί αγώνες ενα έθιμο ειναι απ την αρχαία Ελλάδα! Και τι έγινε; Αληθεια ακομα και η γλωσσα γιατι εχει τοση σημασια? Ειλικρινης ειναι η ερωτηση. Ακομα και αν τα αρχαια ειχαν τοσες ομοιοτητες με τα νεα που καποιος θα μπορουσε να τα διαβασει χωρις ιδιαιτερη εκπαιδευση, παει να πει αυτο οτι μας συνδεει με τους αρχαιους? Εδω συγχρονοι λαοι μιλανε πρακτικα την ιδια γλωσσα και δεν εχουν η δεν θελουν να εχουν κοινα μεταξυ τους Για τους Ολυμπιακους τωρα, παλι θεωρω οτι ειναι υπερβολη να πουμε οτι αυτο που εχουμε σημερα ειναι αρχαιοελληνικο εθιμο. Αναμφιβολα εναι εμπνευσμενο απο το αντιστοιχο αρχαιοελληνικο και αυτο σιγουρα ειναι προς τιμην των (αρχαιων) Ελληνων, αλλα το μεγαλυτερο κοινο που εχουν ειναι το ονομα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FilipposMD Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Κατά τη γνώμη μου πάντως, ως προς συμπεριφορά και νοοτροπία, οι σύγχρονοι Έλληνες μοιάζουν πολύ στους αρχαίους Έλληνες. Στους κανονικούς αρχαίους όμως, όχι στους εξιδανικευμένους. Γιατί έχουμε την τάση να αποδίδουμε κάθε τι καλό στους αρχαίους Έλληνες και όλα τα στραβά στην τουρκοκρατία. Αναφέρω μερικά παραδείγματα και πείτε μου αν σας θυμίζουν τίποτα από τη σύγχρονη Ελλάδα. Οι αρχαίοι πρόγονοι της κλασικής εποχής ήταν χωρισμένοι σε δεκάδες μικρές κοινότητες που σκοτώνονταν μεταξύ τους, παρά το ότι αναγνώριζαν τα κοινά τους στοιχεία. Θεωρούσαν ότι είναι οι καλύτεροι και ότι "πας με έλλην βάρβαρος". Αν κάποιος ασκούσε κριτική και αμφισβητούσε το μεγαλείο της πόλης, του ρίχναμε και κανένα κώνειο άμα λάχει. Ήταν απατεώνες από τους λίγους και το λάδωμα έπεφτε βροχή, μέχρι και στους "επίσημους" μύθους. Ο ίδιος ο Πάρις έδωσε το μήλο στη θεά που του έταξε το πιο καλό δώρο, οι άνθρωποι εξαπατούσαν τους θεούς και οι θεοί έκαναν τα πάντα για να πηδήξουν. Ο Φειδίας κατηγορήθηκε ότι βούτηξε χρυσάφι όταν έφτιαχνε το άγαλμα της Αθηνάς στην Ακρόπολη, ενώ η ιστορία είναι γεμάτη από προδοσίες και δολοπλοκίες. Ήταν μεγάλοι φιγουρατζήδες. Μέχρι και στον πόλεμο, ο πλούσιος έφτιαχνε την πιο φανταχτερή στολή για να ξεχωρίζει. Ήταν χυδαιολόγοι, ανυπάκοοι και ασεβείς. Μια ματιά στις κωμωδίες αρκεί, ενώ την ασέβεια την βάζω με την έννοια της αμφισβήτησης, ακόμα και της θρησκείας (καμία σχέση με την υπακοή και την πειθαρχία των Ασιατών πχ). Εγώ δε βλέπω πολλές διαφορές με τους νεοέλληνες πάντως. Απλώς πριν 2500 χρόνια η ασέβεια και η ανυπακοή σε έκανε να ξεφύγεις από τη μοιρολατρική θεώρηση της ζωής και να βάλεις τις βάσεις για την επιστήμη και τη φιλοσοφία, ενώ τώρα είναι μάλλον αρνητικό χαρακτηριστικό, γιατί υπάρχουν πιο οργανωμένες κοινωνίες, στις οποίες η πειθαρχία στους κανόνες συμβάλλει στην πρόοδο. Αν γίνει καμιά πυρηνική καταστροφή, είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μεγαλουργήσουν και πάλι. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cossutius. Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Bspus γλώσσα ειναι βασικό ίσως το βασικότερο στοιχείο ενός πολιτισμού. Εφόσον αυτή διατηρείται αλλά εχει και αφομοιωτικες τάσεις εξωγενων στοιχειων διαχρονικα μιλάμε για μια πολιτισμική συνέχεια ενός λαου. <br><br> Ο πολιτισμός ειναι που συνδέει κατα την άποψη μου έναν λαό με το παρελθόν του... Λαοί που εξαφανίστηκαν πιθανόν να έχουν απογόνους με το ίδιο αίμα... Ίδια πολιτισμικά στοιχεία δεν έχουν!<br><br> Ειναι σα τον Ελληνοαμερικανο 3ης γενιάς! Ελληνικά δε μιλάει, δε ξέρει που πέφτει η Ελλάδα, οι συνήθειες του δε σχετίζονται με τις Ελληνικές παραδοσιακές, δε τον ενδιαφέρει να μάθει για τη χώρα αυτή.... Ε δεν ειναι Ελληνας! Σε αντίθεση με τον μπασκετμπολίστα που προαναφέρθηκε...<br><br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Ε δεν ειναι Ελληνας! Σε αντίθεση με τον μπασκετμπολίστα που προαναφέρθηκε..Απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, πες το σωστά. Για ιστορική συνέχεια μιλάμε. Omg δηλαδή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Κατά τη γνώμη μου πάντως, ως προς συμπεριφορά και νοοτροπία, οι σύγχρονοι Έλληνες μοιάζουν πολύ στους αρχαίους Έλληνες. Στους κανονικούς αρχαίους όμως, όχι στους εξιδανικευμένους. Γιατί έχουμε την τάση να αποδίδουμε κάθε τι καλό στους αρχαίους Έλληνες και όλα τα στραβά στην τουρκοκρατία. Αναφέρω μερικά παραδείγματα και πείτε μου αν σας θυμίζουν τίποτα από τη σύγχρονη Ελλάδα. Οι αρχαίοι πρόγονοι της κλασικής εποχής ήταν χωρισμένοι σε δεκάδες μικρές κοινότητες που σκοτώνονταν μεταξύ τους, παρά το ότι αναγνώριζαν τα κοινά τους στοιχεία. Θεωρούσαν ότι είναι οι καλύτεροι και ότι "πας με έλλην βάρβαρος". Αν κάποιος ασκούσε κριτική και αμφισβητούσε το μεγαλείο της πόλης, του ρίχναμε και κανένα κώνειο άμα λάχει. Ήταν απατεώνες από τους λίγους και το λάδωμα έπεφτε βροχή, μέχρι και στους "επίσημους" μύθους. Ο ίδιος ο Πάρις έδωσε το μήλο στη θεά που του έταξε το πιο καλό δώρο, οι άνθρωποι εξαπατούσαν τους θεούς και οι θεοί έκαναν τα πάντα για να πηδήξουν. Ο Φειδίας κατηγορήθηκε ότι βούτηξε χρυσάφι όταν έφτιαχνε το άγαλμα της Αθηνάς στην Ακρόπολη, ενώ η ιστορία είναι γεμάτη από προδοσίες και δολοπλοκίες. Ήταν μεγάλοι φιγουρατζήδες. Μέχρι και στον πόλεμο, ο πλούσιος έφτιαχνε την πιο φανταχτερή στολή για να ξεχωρίζει. Ήταν χυδαιολόγοι, ανυπάκοοι και ασεβείς. Μια ματιά στις κωμωδίες αρκεί, ενώ την ασέβεια την βάζω με την έννοια της αμφισβήτησης, ακόμα και της θρησκείας (καμία σχέση με την υπακοή και την πειθαρχία των Ασιατών πχ). Εγώ δε βλέπω πολλές διαφορές με τους νεοέλληνες πάντως. Απλώς πριν 2500 χρόνια η ασέβεια και η ανυπακοή σε έκανε να ξεφύγεις από τη μοιρολατρική θεώρηση της ζωής και να βάλεις τις βάσεις για την επιστήμη και τη φιλοσοφία, ενώ τώρα είναι μάλλον αρνητικό χαρακτηριστικό, γιατί υπάρχουν πιο οργανωμένες κοινωνίες, στις οποίες η πειθαρχία στους κανόνες συμβάλλει στην πρόοδο. Αν γίνει καμιά πυρηνική καταστροφή, είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μεγαλουργήσουν και πάλι. Εγώ από την άλλη δεν βλέπω καμιά διαφορά με την Ευρώπη εποχής φεουδαρχίας. Αν όχι όλα, τα περισσότερα χαρακτηριστικά που παραθέτεις υπήρχαν και εκείνη την εποχή σε περιοχές μακρυά από τον ελλαδικό χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 τους δώσαμε τα φώτα μας και σε αυτό...HA! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pournaras Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 τους δώσαμε τα φώτα μας και σε αυτό...HA! Εκεινη την εποχη ηταν τζαμπα το ρευμα, και διναμε φως με τη σεσουλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις