panagos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Ακόμα κιαν είναι κάποιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, ας πούμε αν τα τελευταία χίλια χρόνια έτυχε και στην οικογένειά του δεν μπήκε.. "ξένο" DNA, so fucking what? Τί έγινε δηλαδή; Εγώ πχ και γιος του Einstein να ήμουν, δεν θα μπορούσα να το επικαλεστώ αυτό για κανένα λόγο. Πόσο μάλλον αν τύχαινε να έχω συγγένεια με κάποιον χιλιάδες χρόνια πριν. Ο καθένας, στο μάταιο τούτο κόσμο, μπορεί να αντιπροσωπεύεται μόνο από τον εαυτό του. Όποιος έχει την ανάγκη να επικαλείται άλλους, είναι για λύπηση. Το άλλο το καλό περί "καθαρότητας" φυλής δεν μπορώ να το καταλάβω. Να μας το εξηγήσουν οι επιστήμονες που το αναφέρουν. Αλλά έτσι είναι. Μια ζωή ο Έλληνας να επικαλείται ένα παρελθόν πολιτισμού και κατακτήσεων, χωρίς ο ίδιος να έχει συμβάλει πουθενά. Απλά με το που γεννιέται, κληρονομεί την αξία και τη γνώση των προγόνων του. Γιαυτό νομίζει πως δεν χρειάζεται να μάθει και να δουλέψει σκληρά για τίποτα. 8
akpe Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Αυτό ακριβώς. Τι σου προσφέρει στην καθημερινή σου ζωή το ότι είσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων; Σου προσφέρει μια μπασταρδεμένη αίσθηση υπερηφάνειας και υποτιθέμενης ανωτερότητας. Προφανώς για την πλειονότητα των Ελλήνων, αυτό αρκεί. 1
Lucifer Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 edit- Για να το γράψω πιο απλά, άποψη μου ειναι οτι τα Ιταλικά για παράδειγμα, ειναι μια γλωσσα που έχει ως βάση τη Λατινικη, χωρις ομως να ειναι η φυσική της συνέχεια. (φυσικα το τελευταιο ειναι απλά η άποψη μου. Δε το θεωρώ δεδομένο οπως την συνέχεια αρχαιων Ελληνικων με νεοελληνικά) Ελπιζω να έγινα αντιληπτός. Κατάλαβα πώς το εννοείς. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει μια γλώσσα που είναι η "φυσική συνέχεια" των Λατινικών όπως το θέτεις, τα Ρουμάνικα. 4
Cossutius. Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Κατάλαβα πώς το εννοείς. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει μια γλώσσα που είναι η "φυσική συνέχεια" των Λατινικών όπως το θέτεις, τα Ρουμάνικα. Mε πιάνεις αδιάβαστο εδω. Δεν γνωρίζω Ρουμανικά. Εν πάση περιπτώση ουτως η αλλιώς η αναφορά μου περι "νεκρης γλωσσας" για τα Λατινικά ήταν ατυχης αφου έχει αναφερθει νωριτερα οτι η γλωσσα χρησιμοποιείται στο Βατικανό κάτι που μου ειχε διαφύγει. Μια ζωή ο Έλληνας να επικαλείται ένα παρελθόν πολιτισμού και κατακτήσεων, χωρίς ο ίδιος να έχει συμβάλει πουθενά. Δε νομιζεις οτι ειναι λογικο κάποιος να επικαλείται ένα περήφανο παρελθόν εφόσον αυτό υπάρχει? Και πως να συμβάλει στο παρελθόν? Να γυρίσει το χρόνο πίσω? Ειμαι σίγουρος οτι εννοείς να αφήσει και ο ιδιος, ο σημερινός Ελληνας κάτι ανάλογο για το μέλλον. Μα αυτο εξαρτάται και απο εσένα. Εσύ ο ίδιος πιστευεις οτι αυτο που κάνεις είναι άνευ αξίας? Δεν αφήνεις έργο, δε θα αφήσεις μια μικρή κληρονομιά? Ο Παρθενώνας δηλαδή χτίστηκε μόνο απο τον Περικλή? Εργάτες δεν υπήρξαν? Η όλα σε εκείνο το "δοξασμένο" παρελθόν ήταν στρωμένα με δάφνες? Κάποιος νωρίτερα έγραψε κατι πολύ σωστό που το υποστήριξαν αρκετοι αλλά οι ίδιοι χρηστες αμέσως μετά απέδειξαν οτι δεν αντιλήφθηκαν τι έγραφε. Είμαστε των άκρων. Κάποιοι θεωρουν οτι είμαστε άχρηστοι "Ελληνάρες" και κάποιοι άλλοι οτι είμαστε οι απογονοι του δοξασμένου έθνους. Δεν ειναι έτσι τα πράγματα.Το ότι κάποιοι ζουνε πάνω στο παρελθόν και κάποιοι άλλοι θεωρουν όλους τους άλλους άχρηστους (εκτος απ τον εαυτό τους φυσικά για τον οποιο δε θα τους δεις να κάνουν αυτοκριτική) δε σημαίνει οτι δεν υπάρχει και η μέση κατάσταση η οποία κατά την άποψή μου είναι αυτή που προσπαθεί για κάτι καλύτερο, ακριβως επειδή οι μεν ζουνε απ το παρελθόν και οι δε, θεωρουν οτι όλα έχουν τελειώσει, οπότε πάμε να φυγουμε στο εξωτερικο που όλα λειτουργουν "άψογα" ...Ωραίο παράδειγμα Γνωριζουμε οτι ζουμε σε μια περιοχή με ένδοξο παρελθόν (οι περισσότεροι δεν γνωριζουμε τι ακριβως εχει συμβεί βέβαια), γνωρίζουμε επίσης οτι ως λαός, έχουμε σοβαρό πρόβλημα με διάφορα θέματα εδώ και χρόνια... Εργαζόμαστε προσπαθόντας να βάλουμε ένα λιθαράκι για να αφησουμε έναν καλυτερο τόπο στους επόμενους και φυσικά εφόσον να μπορέσουμε, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, όχι ομως εις βάρος των άλλων. Το αν έχουμε σχέση ή οχι με τους αρχαίους, δεν έχει καμία απολυτως σημασία. Ωφείλουμε να διαφυλάξουμε τη κληρονομιά που άφησαν όμως και να προσπαθούμε να φτιάξουμε τη δική μας. Υ.Γ- Γενικά δε μπορω να καταλάβω αυτη τη νοοτροπία που διαβάζω σε πολλές περιπτωσεις σε φορουμ. Όλα ειναι χάλια, όλοι ειναι οι χειρότεροι (εκτος απ τον εαυτό μας), τιποτε καλό δεν υπάρχει και αν αυτό υπάρξει, θα προσπαθήσουμε να το κατηγορήσουμε, ποια οικογένεια, ποια εθνικη κληρονομιά...Οκ το ξέρουμε οτι γουστάρετε τη παγκοσμιοποίηση κάποιοι, αλλά ας χαλαρώσουμε λιγάκι. 2
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Πέρα από ιστορική αξία δεν νομίζω ότι έχει κάποια άλλη το γεγονός ότι στον γεωγραφικό χώρο που σήμερα ονομάζουμε Ελλάδα ζήσανε αυτοί που κατείχαν τα πρωτεία της τεχνογνωσίας. Τότε στον Ελλαδικό χώρο, σήμερα στον χώρο των Η.Π.Α. Αύριο δεν ξέρουμε αλλά μάλλον στην Κίνα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν αξιοποιούμε τίποτα. Οι Ισπανοί έχουν μία διαδρομή που περπάτησε κάποιος ιερέας και την κάνανε αξιοθέατο. Οι Άγγλοι έχουν κάτι λιβάδια και κάτι κάστρα και τα κάνουν αξιοθέατο. Οι Σκωτσέζοι έχουν μία λίμνη που και καλά ζει ένα τέρας και είναι επίσης αξιοθέατο. Τους Ιταλούς τους αφήνω... μιας και έχουν φοβερή κληρονομία αλλά και μοιάζουν πολύ σε εμάς (π.χ. βρώμα της Βενετίας). Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα οφεληθεί κανείς εάν είναι ή εάν δεν είναι απόγονος κάποιου, εφόσον αυτό το συμπέρασμα δεν θα του δώσει κάποιο φράγκο παραπάνω.
rus Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Οι Ισπανοί έχουν μία διαδρομή που περπάτησε κάποιος ιερέας και την κάνανε αξιοθέατο. To Δον Κιχωτη εννοεις? Σου προσφέρει μια μπασταρδεμένη αίσθηση υπερηφάνειας και υποτιθέμενης ανωτερότητας. Προφανώς για την πλειονότητα των Ελλήνων, αυτό αρκεί. Νομιζω οτι ετσι αισθανονται μονο οι χρυσαυγιτες.
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 To Δον Κιχωτη εννοεις? Νομιζω οτι ετσι αισθανονται μονο οι χρυσαυγιτες. όχι.. το camino κάτι..
rus Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 «Εχω κάνει μέχρι και τεστ DNA που έδειξε ότι είμαι απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του βασιλιά της Ηπείρου Πύρρου» Roberto Chaidi Ο Βιλχεμ Καναρις που ηταν ναζι ναυαρχος και αρχηγος της αντικατασκοπιας ελεγε οτι ηταν απογονος του Κωνσταντινου Καναρη. Παρολ αυτα, ο Χιτλερ τον εκτελεσε ως προδοτη Κατάλαβα πώς το εννοείς. Ακόμα κι έτσι, υπάρχει μια γλώσσα που είναι η "φυσική συνέχεια" των Λατινικών όπως το θέτεις, τα Ρουμάνικα. Οι ρουμανοι ως γνωστο πηραν το ονομα τους απο τους ρωμαιους, πηραν και τη γλωσσα? Οι ρομα(τσιγγανοι) λεγονται ετσι γιατι καταγονται απ τους ρουμανους, σωστα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Ο Βιλχεμ Καναρις που ηταν ναζι ναυαρχος και αρχηγος της αντικατασκοπιας ελεγε οτι ηταν απογονος του Κωνσταντινου Καναρη. Παρολ αυτα, ο Χιτλερ τον εκτελεσε ως προδοτη [...] Ο Wilhem Kanaris μόνο ναζί δεν ήταν... 1
Fotis13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) όχι.. το camino κάτι.. Camino de Santiago λεγεται και ειναι προσκυνηματικες διαδρομες που καταληγουν στον καθεδρικο ναο Camino de Compostela.Οι διαδρομες ξεκινανε και απο Γαλλια ακομα και Πορτογαλια ,περα απο το θρησκευτικο κομματι που προσωπικα μου ειναι παντελως αδιαφορο ειναι πολυ ενδιαφερουσες ως πεζοπορικες διαδρομες θα ηθελα καποια στιγμη να τις κανω. Εξαιρετικη ταινια με αυτο το θεμα ειναι το Τhe way την συνιστω ανεπιφυλακτα Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2013 από Fotis13 1
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Α να γεια σου ρε Fotis... Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί μία διαδρομή την έκαναν αξιοθέατο που προσελκύει τόσους και το ξέρουν άλλοι τόσοι... Στην Ελλάδα έχουμε αυτούς τους ρημαδοβράχους (στην Καλαμπάκα) με τα σπιτάκια πάνω τους που κατοικούν οι βαρεμένοι με τα μαύρα και ανάθεμα εάν τους γνωρίζουν το 20% των Ελλήνων. Και αυτό χωρίς να μπλέκονται άλλες χώρες... Αρχίζω να γελάω σαν σκεφτώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κοινό "μνημείο" με οποιαδήποτε από τις χώρες που έχουμε για γειτόνους. 1
Pa0ki Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Α να γεια σου ρε Fotis... Το θέμα όμως είναι ότι αυτοί μία διαδρομή την έκαναν αξιοθέατο που προσελκύει τόσους και το ξέρουν άλλοι τόσοι... Στην Ελλάδα έχουμε αυτούς τους ρημαδοβράχους (στην Καλαμπάκα) με τα σπιτάκια πάνω τους που κατοικούν οι βαρεμένοι με τα μαύρα και ανάθεμα εάν τους γνωρίζουν το 20% των Ελλήνων. Και αυτό χωρίς να μπλέκονται άλλες χώρες... Αρχίζω να γελάω σαν σκεφτώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κοινό "μνημείο" με οποιαδήποτε από τις χώρες που έχουμε για γειτόνους. Μετέωρα λέγονται, ντρέπεσαι να το πεις? Δίσκαρος
silverado Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 http://www.youtube.com/watch?v=7EqTYnfvd-c
Fotis13 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 http://www.youtube.com/watch?v=7EqTYnfvd-cεσυ ξερεις αρχαια ελληνικα; Για το θεμα του τοπικ θες να μας πεις την αποψη σου;Sent from my ipad4 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις