Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έμεινα ικανοποιημένος με το Retina 2012 mid. Και δεν έχω παρατηρήσει το Lag η οτιδήποτε, είτε σε Game, είτε σε εφαρμογές. 

http://www.youtube.com/results?search_query=macbook+retina+lag&oq=macbook+retina+lag&gs_l=youtube.3...2021.8058.0.8277.25.24.1.0.0.1.214.2295.12j10j1.23.0...0.0...1ac.1.11.youtube.FvkEq_7GGAE

Υπάρχει διαφορά μεγάλη σε σχέση με τα παλαιότερα Macbook και είναι λογικό αν αναλογιστείς ότι στα απλά 15αρια MACBOOK PRO έχουμε 1.296.000 pixels και στα MACBOOK Retina 15" 5.184.000. To Retina 15" καλείται να διαχειριστεί δηλαδή 4πλασια pixel.

Απλά μαθηματικά είναι. Και στα Games αν μειώσουμε την ανάλυση ενός παιχνιδιού αποκτάμε περισσότερα fps.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παραπληροφορειτε.

Το 13αρι pro retina ειναι 2.5K

Το 15αρι pro retina ειναι 2.8K

Η οριζοντια αναλυση μετραει μονο.

Το Yoga 2 pro ειναι 3.2K

Αυτα που υπολογιζετε ειναι τα MPixels

Οι τηλεορασεις 4K εχουν 8 Million Pixels περιπου, δεν ειναι 8K, ειναι 4K.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως την είχα ψιλλιαστεί και αυτό αγόρασα Retina 15 pro πριν βγει το καινούργιο. Οτι δηλαδή η καινούργια έκδοση εχει μονο Iris και για αυτονομη κάρτα πρέπει να αγοράσεις την εκδοση με 2.500 €.

Πήρα το μοντ early 2013 me nvidia, 3 Χρόνια Apple Care από Apple Store με 1.999 €.

Νιώθω έπραξα σωστά.

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.youtube.com/results?search_query=macbook+retina+lag&oq=macbook+retina+lag&gs_l=youtube.3...2021.8058.0.8277.25.24.1.0.0.1.214.2295.12j10j1.23.0...0.0...1ac.1.11.youtube.FvkEq_7GGAE

Υπάρχει διαφορά μεγάλη σε σχέση με τα παλαιότερα Macbook και είναι λογικό αν αναλογιστείς ότι στα απλά 15αρια MACBOOK PRO έχουμε 1.296.000 pixels και στα MACBOOK Retina 15" 5.184.000. To Retina 15" καλείται να διαχειριστεί δηλαδή 4πλασια pixel.

Απλά μαθηματικά είναι. Και στα Games αν μειώσουμε την ανάλυση ενός παιχνιδιού αποκτάμε περισσότερα fps.

κι εκείνος Retina γράφει ότι έχει, οπότε η διαφορά δεν υπάρχει στην περίπτωσή του...

Δημοσ.

πάντως το macbook pro retina 13"  με το συμάζεμα στις διαστάσεις και την τιμή έρχεται σε σύγκρουση με τα ultrabooks ακόμη και το macbook air....

Δημοσ.

Επίσης μένοντας στο θέμα WINDOWS κάτι που πέρασε στα ψηλά και προσωπικά θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι για πρώτη φορά στο MACBOOK Air 2013 είδαμε να υποστηρίζεται NATIVE EFI booting Windows.  Αυτό σημαίνει απλά αστραπιαία εκκίνηση των Windows χωρίς καθυστερήσεις κτλ. Λογικά ανάλογη κίνηση θα δούμε και στα Retina του 2013.

επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, native EFI μέχρι στιγμής έχει μόνο το Air, έτσι;

Αυτό που βλέπω, είναι ότι μεγάλωσε η κλίμακα ανάμεσα στα 2 μοντέλα. 

τι εννοείς;

Δημοσ.

κι εκείνος Retina γράφει ότι έχει, οπότε η διαφορά δεν υπάρχει στην περίπτωσή του...

Έσύ έχεις κάποια προσωπική γνώμη επι του θέματος;

Είχες retina ποτέ, το δούλεψες κάποιες ώρες και δεν διαπίστωσες lag στο scrolling και το ui;

- αν ναι όλα καλά αφού καλύπτει τις απαιτήσεις σου. Εγώ δεν το δέχομαι να έχω χειρότερη εμπειρία χρήσης σε ένα μηχάνημα που έχω πληρώσει 2 φορές παραπάνω από ένα base macbook.

- αν όχι  κακώς εκφέρεις άποψη κάνοντας τον δικηγόρο κάποιου άλλου

Επέτρεψε μου να έχω κάποια σχετική εμπειρία στο θέμα lag και smooth scroll έχοντας τεστάρει και αγοράσει όλα τα μοντέλα Macbook από το 2007 και μετά.

Όπως είπα και παραπάνω το Retina σε πολλά sites έχει κάτω από 20fps κάτι που δεν είναι αποδεκτό όταν στο ίδιο site to Air είχε πάνω από 40.

Δες το παρακατω video , αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη αν ψάξεις στο youtube:

• Super Moderators
Δημοσ.

όπως υπάρχει και videos που λένε "no lag"...

anyway, δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε, δεν πρόκειται κάποιος να αλλάξει την γνώμη του άλλου...

Δημοσ.

επειδή έχω μπερδευτεί λίγο, native EFI μέχρι στιγμής έχει μόνο το Air, έτσι;

Μέχρι σήμερα που μιλάμε ναι...υποθέτω όμως ότι το ίδιο θα ισχύει και για τα καινούργια Retina. Πιστεύω στις επόμενες ημέρες θα υπάρχει σχετική πληροφόρηση.

Δημοσ.

όπως υπάρχει και videos που λένε "no lag"...

Εγώ μεταφέρω την άποψη μου, με μια άλφα σχετική εμπειρία από τρία Retina.  To lag υπάρχει-υφίσταται είτε οφείλετε σε software, είτε σε hardware. Το πως το αντιλαμβάνεται κανείς διαφέρει από άτομο σε άτομο και εκεί έρχονται τα μετροπρογράμματα για να αποδείξουν ποιος έχει δικιο και ποιος άδικο.

Με το καινούργιο webkit το οποίο δεν έχει ενσωματωθεί στο safari σαφώς υπάρχει καλύτερη εμπειρία χρήσης, αλλά έχουμε κρασαρίσματα κάθε 20-30 λεπτά.

anyway, δεν έχει νόημα να το συνεχίσουμε, δεν πρόκειται κάποιος να αλλάξει την γνώμη του άλλου...

Όπως είπα και παραπάνω γνώμη έχεις όταν έχεις προσωπική εμπειρία από κάτι. Διαφορετικά βασίζεσαι στα νούμερα που βλέπεις από τις μετρήσεις.

Δημοσ.

Έσύ έχεις κάποια προσωπική γνώμη επι του θέματος;

Είχες retina ποτέ, το δούλεψες κάποιες ώρες και δεν διαπίστωσες lag στο scrolling και το ui;

- αν ναι όλα καλά αφού καλύπτει τις απαιτήσεις σου. Εγώ δεν το δέχομαι να έχω χειρότερη εμπειρία χρήσης σε ένα μηχάνημα που έχω πληρώσει 2 φορές παραπάνω από ένα base macbook.

- αν όχι  κακώς εκφέρεις άποψη κάνοντας τον δικηγόρο κάποιου άλλου

Επέτρεψε μου να έχω κάποια σχετική εμπειρία στο θέμα lag και smooth scroll έχοντας τεστάρει και αγοράσει όλα τα μοντέλα Macbook από το 2007 και μετά.

Όπως είπα και παραπάνω το Retina σε πολλά sites έχει κάτω από 20fps κάτι που δεν είναι αποδεκτό όταν στο ίδιο site to Air είχε πάνω από 40.

Δες το παρακατω video , αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη αν ψάξεις στο youtube:

Το rendering του UI στο mac os x και ιδιαιτερα στον safari ειναι δυστυχως δουλεια της cpu κυριως και οχι τοσο της gpu. 

Το προβλημα παντως στο scrolling και στο lag ηταν κυριως λογω κακου software(mac os x) και αργου cpu single-threaded performance.

Δεν ηταν προβλημα αργης gpu.

Με το που εκαναν τον safari multithreaded και βελτιωσαν τον κωδικα ωστε να χρησιμοποιει περισσοτερο την καρτα γραφικων(και οχι μονο την cpu), τα προβληματα/lag μειωθηκαν χωρις να αλλαξει η δυναμη της gpu.

Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι τα lags εμφανιζοντουσαν ασχετα αν χρησιμοποιουσε καποιος την intel hd4000 ή την πολυ πιο γρηγορη nvidia 650m, κατι που υποδηλωνει πως τα lags στο UI δεν ειχαν σχεση με το διαθεσιμο gpu power.

Το προβλημα ειναι στο software και μπορει να λυθει ή βαζοντας την gpu να κανει περισσοτερη δουλεια(που τωρα καθεται) ή με πιο γρηγορο cpu single-threaded performance.

http://www.anandtech.com/show/6495/latest-webkit-build-doubles-scrolling-performance-on-macbook-pro-with-retina-display

UI performance in some applications is significantly reduced compared to non-Retina models. I couldn't find a direct cause for the issue, just that whatever work Apple does to make OS X look like OS X ends up requiring quite a bit of CPU power, and the workload scales with resolution.

In our 13-inch rMBP review I proposed a couple of solutions: 1) a dramatic increase in single-threaded CPU performance, and/or 2) software improvements (e.g. the move to Mountain Lion for example shifted more animation workload over to the GPU, improving scrolling performance vs. Lion on rMBPs). 

http://www.anandtech.com/show/6023/the-nextgen-macbook-pro-with-retina-display-review/8

Future iterations of the Retina Display MacBook Pro will have faster hardware with embedded DRAM that will help mitigate this problem. But there are other limitations: many elements of screen drawing are still done on the CPU, and as largely serial architectures their ability to scale performance with dramatically higher resolutions is limited.

Some elements of drawing in Safari for example aren’t handled by the GPU. Quickly scrolling up and down on the AnandTech home page will peg one of the four IVB cores in the rMBP at 100%:

The GPU has an easy time with its part of the process but the CPU’s workload is borderline too much for a single core to handle. Throw a more complex website at it and things get bad quickly. Facebook combines a lot of compressed images with text - every single image is decompressed on the CPU before being handed off to the GPU. Combine that with other elements that are processed on the CPU and you get a recipe for choppy scrolling.

http://www.anandtech.com/show/6409/13inch-retina-macbook-pro-review/5

Next-generation GPUs should do a better job of driving these ultra high resolution displays, but today it looks like our biggest bottlenecks are software and single threaded CPU performance. In every situation where UI frame rate drops significantly on the rMBP, the offending application usually ends up consuming 100% of a single CPU core.

The 15-inch model does have a discrete GPU, however I didn't notice a big performance difference in UI frame rates when I was on integrated vs. discrete graphics. I do believe that a lot of the present issues are related to Apple not GPU accelerating more of the drawing pipeline and as a result, single threaded CPU performance suffering under the load of 4 and 5MP displays. Intel (and AMD) design their CPUs for the types of workloads most of their customers will be running. The vast majority of the market isn't running OS X with 4MP+ panels. A lot of this is related to OS X itself, as you don't have the same scrolling issues under Windows.

• Like 4
Δημοσ.
Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι τα lags εμφανιζοντουσαν ασχετα αν χρησιμοποιουσε καποιος την intel hd4000 ή την πολυ πιο γρηγορη nvidia 650m, κατι που υποδηλωνει πως τα lags στο UI δεν ειχαν σχεση με το διαθεσιμο gpu power.

Εν μέρη σωστό...και εγώ πιστεύω ότι το θέμα είχε να κάνει περισσότερο με το software (Όχι αποκλειστικά όμως). Αυτό το λέω γιατί με την Nvidia 650m έπερνα 7-10fps παραπάνω.

Να προσθέσω επειδή μόλις το είδα σχετικά με τα Windows. Τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα στα Windows χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι τέλεια. Έχουμε και εκεί κάποια κολληματάκια ανεξαρτήτως browser.

Το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής το έχω δει με το τελευταίo webkit σε maverick το οποίο όμως έχει σοβαρά θέματα σταθερότητας.

Τέλος και για να μην παρεξηγηθούμε...μιλάμε για lags τα οποία σε κάποιο βαθμό είναι αποδεκτά και γι'αυτό άλλοι τα παρατηρούνε και άλλοι όχι.

Απλά δεν χτυπάει καλά το Retina tων 2000-2500 ευρώ να σκρολάρει χειρότερα από ένα  Macbook Air 2011" 1000 ευρώ με 4GB RAM.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όπως είπα και παραπάνω γνώμη έχεις όταν έχεις προσωπική εμπειρία από κάτι. Διαφορετικά βασίζεσαι στα νούμερα που βλέπεις από τις μετρήσεις.

αν σου πω ότι έχω θα ζητήσεις και video/screenshot για να το αποδείξω? στο internet όπως και στο στρατό ότι δηλώσεις είσαι...

Το rendering του UI στο mac os x και ιδιαιτερα στον safari ειναι δυστυχως δουλεια της cpu κυριως και οχι της cpu. 

Το προβλημα παντως στο scrolling και στο lag ηταν κυριως λογω κακου software(mac os x) και αργου cpu single-threaded performance.

Δεν ηταν προβλημα αργης gpu.

Με το που εκαναν τον safari multithreaded και βελτιωσαν τον κωδικα ωστε να χρησιμοποιει περισσοτερο την καρτα γραφικων(και οχι μονο την cpu), τα προβληματα/lag μειωθηκαν χωρις να αλλαξει η δυναμη της gpu.

Το προβλημα ειναι στο software και μπορει να λυθει ή βαζοντας την gpu να κανει περισσοτερη δουλεια(που τωρα καθεται) ή με πιο γρηγορο cpu single-threaded performance

sssshhh spoilers... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...