Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη χθεσινή παρουσίαση της Apple, ανάμεσα στις ανακοινώσεις των νέων iPad air, iPad mini και OS X Mavericks, υπήρξε και ενημέρωση για την αναβάθμιση των δύο μοντέλων φορητών υπολογιστών της εταιρείας, των MacBook Pro με retina οθόνη.Όπως περιμέναμε, τα μοντέλα MacBook Pro των 13 και 15 ιντσών με retina οθόνη αναβαθμίζονται στην πιο πρόσφατη γενιά επεξεργαστών της Intel, των Haswell με αρκετά βελτιωμένη αυτονομία και επιδόσεις. Συγκεκριμένα το μοντέλο των 13 ιντσών αναμένεται να έχει 9 ώρες αυτονομία ενώ το μοντέλο των 15 ινστών μια ώρα λιγότερη.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το MacBook Pro των 13' ιντσών διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Core i5 με ταχύτητες έως 2.6 GHz και το υποσύστημα γραφικών Iris Pro 5200 της Intel το οποίο είναι 90% πιο γρήγορο από την προηγούμενη γενιά. Η έκδοση των 13' ιντσών μπορεί να ενσωματώνει επίσης διπύρηνο επεξεργαστή i7 στα 2.8 GHz αν το επιλέξει ο χρήστης.

Το μοντέλο των 15' ιντσών ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Core i7 της Intel με χρονισμό έως 2.6 GHz, το υποσύστημα γραφικών, το Intel Iris Pro 5200 ενώ μπορεί να προστεθεί η GeForce GT 750M με 2 GB video memory.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν υποστήριξη 802.11 ac με τρεις φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από ένα 802.11n ασύρματο δίκτυο. Ακόμα βλέπουμε θύρες Thunderbolt 2, PCIe flash storage με ταχύτητα 800 mb/s.

Σε αντίθεση με τα δύο μοντέλα MacBook Pro τα οποία διαθέτουν οθόνη Retina, η Apple δεν αναβάθμισε τα απλά MacBook Pro μοντέλα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η εταιρεία πιθανόν να τα αποσύρει προς όφελος των μοντέλων με retina οθόνη.

Οι τιμές και των δύο μοντέλων είναι $200 πιο φθηνές από τα περσινά μοντέλα και συγκεκριμένα στα $1.299 για το αρχικό μοντέλο με οθόνη 13' ιντσών ενώ το μοντέλο με τις 15 ίντσες κοστολογείται στα $1999. Κυκλοφορούν από σήμερα στα καταστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και σύντομα αναμένεται να τα δούμε και στη χώρα μας.

Link.png Site: Apple MacBook Pro

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλες Τιμες καλη αναβαθμηση στην οθονη απο ενα μοντελο 2012 που ειχε 1280x800 τωρα εχει  2560-by-1600 στη 13"

και 2880-by-1800 στη 15". Τεραστια διαφορα απο το πρώτο (2012).

1,02mpixel, 4.01Mpixel 5.18Mpixel.

Οπωτε υπολογιστε ~1500€ στο 13" με 256SSD.

και 15" ~2300€ + GeForce GT 750M για να σηκοσει 5,18mpixel Αναλυση.

Δημοσ.

Καλες Τιμες καλη αναβαθμηση στην οθονη απο ενα μοντελο 2012 που ειχε 1280x800 τωρα εχει  2560-by-1600 στη 13"

και 2880-by-1800 στη 15". Τεραστια διαφορα απο το πρώτο (2012).

Η αναβάθμιση είχε γίνει εδώ και ένα χρόνο+ από προηγούμενα Retina το 2012. 

Χωρίς να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου :) τα είχα προβλέψει όλα σε προηγούμενα threads πλην της κυκλοφορίας 2 διαφορετικών μοντέλων στο MACBOOK RETINA 15".  Πάντως για όσους φοβούνται ότι η IRIS PRO δεν θα μπορεί να σηκώσει την ανάλυση των 2880χ1800, να πω ότι η συγκεκριμένη intergrated GPU της Intel είναι ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ και ντροπιάζει πολλές dedicated κάρτες γραφικών. Σε απόδοση είναι ελάχιστα κάτω από την προηγούμενη Nvidia GT650M.

http://www.macrumors.com/2013/05/02/intel-shares-details-on-new-iris-integrated-graphics-for-haswell-chips/

Για όσους μάλιστα δουλεύουν και Windows ίσως αποτελεί ευλογία η δυνατότητα αγοράς του Retina 15  χωρίς Nvidia GPU,  καθώς είναι γνωστό ότι η Apple έχει απενεργοποιημένο το GPU switch στο Bootcamp.

Intel GPU λοιπόν θα σημαίνει καλύτερα επίπεδα θορύβου και θερμοκρασιών στα Windows.

Εδώ να διευκρινιστεί ότι το 13αρι Retina έχει  αρκετά υποδεέστερη Intel GPU σε σχέση με το 15αρι. Το Iris αντιστοιχεί σε Intel 5100 και το Iris Pro σε Intel 5200.

Επίσης μένοντας στο θέμα WINDOWS κάτι που πέρασε στα ψηλά και προσωπικά θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι ότι για πρώτη φορά στο MACBOOK Air 2013 είδαμε να υποστηρίζεται NATIVE EFI booting Windows.  Αυτό σημαίνει απλά αστραπιαία εκκίνηση των Windows χωρίς καθυστερήσεις κτλ. Λογικά ανάλογη κίνηση θα δούμε και στα Retina του 2013.

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1600147

Κατά τ' αλλά προσωπικά ανέμενα λίγο μεγαλύτερη αυτονομία από το 9ωρο, καθώς η βελτίωση που έγινε στο Air του 2013 ήταν αναλογικά μεγαλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στο Air είχαμε 70+% αύξηση της αυτονομίας, ενώ στα Retina λίγο κάτω από 30%.

Όπως και να έχει θεωρώ επιτυχημένη την αναβάθμιση αν και αυτό που θα επιθυμούσα (Dream Machine) δεν υπάρχει ακόμη....ένα Retina 13" δηλαδή με Quadcore i7 CPU, Iris PRO GPU και την αυτονομία του Air 2013.

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν παίζει κάποιος games η κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο ακόμα και για αυτή την ανάλυση...

Αν δεν κάνω λάθος οι on die gpus των ivy, αν όχι και των sandy υποστηρίζουν 4Κ ανάλυση....

Δημοσ.

Από την στιγμή που δεν παίζει κάποιος games η κάρτα γραφικών δεν παίζει ρόλο ακόμα και για αυτή την ανάλυση...

Αν δεν κάνω λάθος οι on die gpus των ivy, αν όχι και των sandy υποστηρίζουν 4Κ ανάλυση....

Η Intel 4000 ήταν οριακή, χωρίς να σημαίνει ότι είχε κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ο συνδυασμός CPU+GPU στα Retina του 2012 έδινε πάντως κάποια μικρά lags. Από εκεί και πέρα στους υπολογιστές ισχύει πάντα ο κανόνας:

The faster...the better!!!!

Δημοσ.

οριακή σε τι, στο να δείχνει 2d?

Στο Retina 15 η Intel 4000 καλείται να διαχειριστεί 5+ Κ ανάλυση σε απλό browsing.

Δεν ξέρω αν έχεις Retina ποτέ, αλλά προσωπικά έχω αγοράσει 2 φορές Retina 15 και μια το Retina 13 και ακόμη δεν έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με το smoothness. Σε αυτό βέβαια δεν φταίει αποκλειστικά και μόνο η Intel 4000, αλλά όπως είπα και παραπάνω όσο λιγότερο ζορίζεται GPU και CPU τόσο καλύτερες θερμοκρασίες έχουμε, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και φυσικά μεγαλύτερη αυτονομία. Οπότε δεν μας χαλάει καθόλου να έχουμε μια GPU που "βγάζει την δουλειά" περισσότερο ξεκούραστα. Στην προκειμένη η διαφορά απόδοσης της Intel 4000 με την Intel 5200 είναι χαοτική.

Αν πάλι σου αρκούσε η Intel 4000 μπορείς ακόμη να βρεις μοντέλα Retina καινούργια και μεταχειρισμένα, προφανώς σε πολύ καλύτερη τιμή. 

• Super Moderators
Δημοσ.

έχω 2560Χ1440 στο desktop, λογικά το επόμενο monitor μου θα είναι 4Κ και είναι FACT ότι αν η χρήση που θα κάνω είναι "2D", η on die gpu του 3770K θα φτάνει και θα περισσεύει...

φαντάσου ότι μπορείς να έχεις πάνω από ένα monitor 1440p χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην HD4000, στα λιγότερα θα είχε?

Δημοσ.

Σε λιγο καιρο άνοιξη θα εχουμε νεους Επεξεργαστες στα 14nm Broadwell με ακομα καλυτερη αυτονομια κατα 20-30% οποτε θα εχουν πλεον 10 ωρες αυτονομια τα Macbook Pro.

Η Aple ειναι απο της προτοπορες αυτη βγαζει σε προτη κικλοφορια νεους επεξεργαστες βλεπε Iphone 5s Macbook air Haswell intel 5000 οποτε δεν θα αργησει να βγαλει νεο μοντελο.

Νεο macbook Air 13" με Broadwell θα εχει 13 ωρες αυτονομια.

4K η 5K εφόσον μιλάμε για νέα γενιά θα έχει και την δυνατότητα να το σηκώσουν αυτό Iris & Iris Pro

Δημοσ.

έχω 2560Χ1440 στο desktop, λογικά το επόμενο monitor μου θα είναι 4Κ 

2560Χ1440=3.686.400=3,7K τι 3,7 τι 4Κ μια και το αυτό.

Desktop cpu έχουν μεγαλύτερη απόδοση με παραπανω αναγκη για ρεύμα 77Watt από laptop επεξεργαστές, εξαρτάτε πόσα Piplenes εχει ο 3770Κ & Intel HD Graphics 4000 (GT2) 16Piplenes υπεραρκετά για να εχεις smooth εμπειρία  μαζί με τα 3,5ghz-3,9Ghz αυτόματο Overclook για ακόμα πιο γρήγορη απόκριση.

Δημοσ.

Σε λιγο καιρο άνοιξη θα εχουμε νεους Επεξεργαστες στα 14nm Broadwell με ακομα καλυτερη αυτονομια 

4K η 5K εφόσον μιλάμε για νέα γενιά θα έχει και την δυνατότητα να το σηκώσουν αυτό Iris & Iris Pro

Να υπολογίζεις Broadwell σε πάνω από 1.5 χρόνο....

Δημοσ.

Εγώ έμεινα ικανοποιημένος με το Retina 2012 mid. Και δεν έχω παρατηρήσει το Lag η οτιδήποτε, είτε σε Game, είτε σε εφαρμογές. 

Αυτό που βλέπω, είναι ότι μεγάλωσε η κλίμακα ανάμεσα στα 2 μοντέλα. 

Δημοσ.

οριακή σε τι, στο να δείχνει 2d?

Ναι γιατί τα 3D γραφικά υπάρχουν μόνο στο LOL και τα παιχνιδάκια...

Την 750M την κουμπώνει για σχεδιαστικές εφαρμογές όχι μόνο δεν είναι άχρηστη αλλά άνετα την γωνατίζει ένα σοβαρό CAD πρόγραμμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

2560Χ1440=3.686.400=3,7K τι 3,7 τι 4Κ μια και το αυτό.

Desktop cpu έχουν μεγαλύτερη απόδοση με παραπανω αναγκη για ρεύμα 77Watt από laptop επεξεργαστές, εξαρτάτε πόσα Piplenes εχει ο 3770Κ & Intel HD Graphics 4000 (GT2) 16Piplenes υπεραρκετά για να εχεις smooth εμπειρία  μαζί με τα 3,5ghz-3,9Ghz αυτόματο Overclook για ακόμα πιο γρήγορη απόκριση.

Ναι γιατί τα 3D γραφικά υπάρχουν μόνο στο LOL και τα παιχνιδάκια...

Την 750M την κουμπώνει για σχεδιαστικές εφαρμογές όχι μόνο δεν είναι άχρηστη αλλά άνετα την γωνατίζει ένα σοβαρό CAD πρόγραμμα.

Εγώ έμεινα ικανοποιημένος με το Retina 2012 mid. Και δεν έχω παρατηρήσει το Lag η οτιδήποτε, είτε σε Game, είτε σε εφαρμογές. 

Αυτό που βλέπω, είναι ότι μεγάλωσε η κλίμακα ανάμεσα στα 2 μοντέλα.

είναι δυνατόν λοιπόν να μην είχε πρόβλημα το προηγούμενο μοντέλο και να αναρωτιέται κάποιος αν η gpu του καινούριου θα έχει πρόβλημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...