Προς το περιεχόμενο

Ηχοσυστημα για μουσικη

kataramenos32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον παιδες ψαχνω ενα ηχοσυστημα για μουσικη αλλα επειδη ειμαι ασχετος δεν ξερω αν αξιζει να αγορασω ηχεια η home cinema η δεν ξερω τι αλλο.Διαθετω μεχρι 250 αντε με το ζορι 300€.Θελω επισης να μπορω να το συνδεσω και με pc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει να γίνεις πολύ πιο σαφής, ώστε να πάρεις ουσιαστική βοήθεια. Τι έχεις στο μυαλό σου, λέγοντας «ηχοσύστημα»; Θα ακούς μουσική μόνο από τον υπολογιστή, ή θέλεις και πρόσθετες συσκευές αναπαραγωγής (cd player, tuner κ.τ.λ.) ;

Αν ισχύει το πρώτο, θεωρώ ότι στα λεφτά που διαθέτεις, με ένα πολύ καλό σετ ηχείων 2.1 - π.χ. αυτό - είσαι καλυμμένος μια χαρά. Είναι πολύ ισχυρό, έχει ισορροπημένο ήχο και όχι ανεξέλεγκτο μπάσο που σκεπάζει τα πάντα και ίσως την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που μπορείς να βρεις σε p.c. speakers. Εξαντλείς παρά κάτι ψιλά το χρηματικό σου όριο, αλλά αξίζει τη δαπάνη κατά τη γνώμη μου.

Αν ισχύει το δεύτερο, πρέπει να πας σε ανεξάρτητο ενισχυτή, συσκευές αναπαραγωγής και ηχεία, περίπτωση στην οποία το budget σου δε επαρκεί ούτε για μέτριες λύσεις.

Τέλος, επειδή αρχικά μιλάς για μουσική ( = stereo) και μετά εξετάζεις και τη λύση home cinema ( = 5.1), διευκρίνισε: Ενδιαφέρεσαι μόνο για στερεοφωνικό ήχο, ή και για πολυκάναλο για ταινίες;

Πρέπει να γίνεις πολύ πιο σαφής, ώστε να πάρεις ουσιαστική βοήθεια. Τι έχεις στο μυαλό σου, λέγοντας «ηχοσύστημα»; Θα ακούς μουσική μόνο από τον υπολογιστή, ή θέλεις και πρόσθετες συσκευές αναπαραγωγής (cd player, tuner κ.τ.λ.) ;

Αν ισχύει το πρώτο, θεωρώ ότι στα λεφτά που διαθέτεις, με ένα πολύ καλό σετ ηχείων 2.1 - π.χ. αυτό - είσαι καλυμμένος μια χαρά. Είναι πολύ ισχυρό, έχει ισορροπημένο ήχο και όχι ανεξέλεγκτο μπάσο που σκεπάζει τα πάντα και ίσως την καλύτερη ποιότητα κατασκευής που μπορείς να βρεις σε p.c. speakers. Εξαντλείς παρά κάτι ψιλά το χρηματικό σου όριο, αλλά αξίζει τη δαπάνη κατά τη γνώμη μου.

Αν ισχύει το δεύτερο, πρέπει να πας σε ανεξάρτητο ενισχυτή, συσκευές αναπαραγωγής και ηχεία, περίπτωση στην οποία το budget σου δε επαρκεί ούτε για μέτριες λύσεις.

Τέλος, επειδή αρχικά μιλάς για μουσική ( = stereo) και μετά εξετάζεις και τη λύση home cinema ( = 5.1), διευκρίνισε: Ενδιαφέρεσαι μόνο για στερεοφωνικό ήχο, ή και για πολυκάναλο για ταινίες;

Και ταινιες θα βλεπω και κανα παιχνιδακι αλλα κυριως μουσικη.Με ενδιαφερει περισσοτερο να ακουγονται καλα στη μουσικη γιατι πχ τα Logitech X540 που εχω τωρα με καλυπτουν σε ταινιες κτλ αλλα στη μουσικη δε βγαζουν καλο ηχο

Και ταινιες θα βλεπω και κανα παιχνιδακι αλλα κυριως μουσικη.Με ενδιαφερει περισσοτερο να ακουγονται καλα στη μουσικη γιατι πχ τα Logitech X540 που εχω τωρα με καλυπτουν σε ταινιες κτλ αλλα στη μουσικη δε βγαζουν καλο ηχο

Αυτά που έχεις τώρα, είναι 5.1. Πάλι για 5.1 ψάχνεις; Αν ναι, δες αυτά σε σχετικώς προσιτή λύση, ή, αν μπορείς να υπερβείς το χρηματικό σου όριο, δες αυτά.

Τα πρώτα δεν τα έχω ακούσει, αλλά σε γενικές γραμμές μού αρέσει ο ήχος των p.c. speakers τής συγκεκριμένης εταιρίας, πολύ περισσότερο από αντίστοιχων logitech, creative και σχετικών, οπότε πιθανολογώ ότι είναι καλά στην τιμή τους.

Τα δεύτερα τα έχω ακούσει. Αν μπορείς να αγγίξεις τα λεφτά πού ζητούν, αποτελούν κατά τη γνώμη μου, ίσως το καλύτερο σετ 5.1 p.c. speakers, τουλάχιστον από τις γνωστές στο ευρύτερο κοινό μάρκες.

Πάντως να ξέρεις ότι, αν πρόκειται να διαθέσεις τα ίδια λεφτά για 2.1 και για 5.1, στην περίπτωση των 2.1 παίρνεις πολύ καλύτερα ηχεία. Αν, εμένα προσωπικά, η κυριότερη απαίτησή μου ήταν η ακρόαση μουσικής, δε θα πήγαινα σε πολυκάναλο σύστημα. Βέβαια εγώ, ακόμα και τις ταινίες με απλό στερεοφωνικό ήχο τις παρακολουθώ, μια και ο «surround» ήχος δε μού λέει τίποτα, οπότε μάλλον είμαι εξαίρεση.

Για λύση σετ home cinema, καλύτερα να περιμένεις τη βοήθεια κάποιου πιο σχετικού από 'μένα, διότι με το συγκεκριμένο είδος δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...