Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι, ποια η διαφορα της 6300 με την 8320?

Τι περισσοτερο δινει η δευτερη και γιατι να την επιλεξει καποιος?

Μπορείς να πουλάς μούρη ότι έχεις δυο πυρήνες παραπάνω,ακριβός όπως τα λέει ο Timur...

Επίσης μπορείς να λύνεις με ~25% περισσότερη ταχύτητα όποιο Embarrassingly parallel πρόβλημα που έχεις(όχι όμως στα παιχνίδια γιατί είναι σε άλλη κατηγορία) π.χ. όπως λέει ο fulgor zip rar excell(και τοπ x264/handbrake που δεν έτυχε να είναι στην λίστα) τώρα όσο σε ενδιαφέρουν αυτά τόσο σε ενδιαφέρει και να παίξεις fsx....

Και μπορείς να τρέχεις και 100 προγράμματα ταυτόχρονα στον 8320,αν το συνηθίζεις αυτό τότε αξίζει πάρα πολύ.

Δεν έχουν όλοι πρόσβαση στην wikipedia. :rolleyes:

Τον Amdahl's law ξέχασες να αναφέρεις.

Αν τα διαβάσει κάποιος αυτά (σε αντίθεση με εσένα που δεν τα διάβασες) θα διαβάσει αναγκαστικά και αυτόν τον νόμο.

Δημοσ.

Οι διαφορές πέραν απ'τα προφανή, είναι ότι ο 6300 ανεβάζει ρολόγια λίγο πιο εύκολα και είναι λίγο πιο δροσερός αν σε ενδιαφέρει το overclocking και τα ρέστα. Επίσης σημαίνει ότι μπορείς να γλιτώσεις τα έξοδα ψύκτρας, αν δεν τραβήξεις πολύ το o/c του (τον πας πχ στα 3.8 και όχι στα 4.2+ που πάει με μια καλή ψύκτρα)

Out of the box, με εξαίρεση πολυνηματικές εφαρμογές και παιχνίδια που εκμεταλλεύονται 8 πυρήνες, δεν θα έχουν ιδιαίτερα αισθητή διαφορά, στα περισσότερα παιχνίδια οι επιδόσεις περιορίζονται απ΄την κάρτα γραφικών. Σε multiplayer/ΜΜΟ πιθανώς να έχουν πιο έντονες διαφορές.

Δημοσ.

Eυχαριστω πολυ για τις απαντησεις.
Κατι γινεται τωρα  :P 

Παρολο που στην δικια μου περιπτωση θα μπει η CoolerMaster Vortex Plus ψυκτρα (αν θυμαμαι καλα)
μιας και ουτως η αλλως υπαρχει, δεν ενδιαφερομαι για oc.

Παντως στις budget gaming συνθεσεις, βλεπω προτεινουν σχεδον παντα FX6300+7790 και οχι 8320 και γι'αυτο ρωτησα.

Δημοσ.

λοιπόν θα συμβάλω και εγώ στο θέμα μιας και βλέπω οτι θα τραβήξει αρκετά :P ....όταν κοίταζω αν ο υπολογιστής μου τρέχει ή έτρεχε κάποιο παιχνίδι κοίταζα το gamedebate δεν λέω οτι ήταν σωστό απλώς στην δικιά μου περίπτωση οτι κι αν μου γράφει το βλέπω στην πράξη....στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας ο οποίος ενδιαφέρεται για gaming πρωτίστως και δευτερέοντα τα άλλα έψαξα να βρώ την διαφορά τους στο συγκεκριμένο site και μου βγήκε αυτό και σαν να μην έφτανε αυτό ,επειδή προσφάτως ψάχνομαι να φτιάξω ενα gaming-budget pc για τον αδελφό μου, έπεσα πάνω σ αυτό και αναρωτιέμαι πως σκέφτεστε όλοι εσείς τα fanboys είτε της intel είτε της amd,..

αν το pc είναι μόνο για gaming με budget γιατί να πάω σε intel και να πληρώσω ένα καπέλο το οποίο είναι υπερβολικό....γιατί για παράδειγμα να φτιάξω στον αδελφό μου ο οποίος το pc το έχει μόνο για να μπαίνει στο internet και σε λίγο θα το θέλει για παιχνίδι να παώ να δώσω 110 για έναν i3 και όχι 70 για έναν athlon750k (i3vs750k)...που θα χρειαστεί αυτή την παραπάνω επεξεργαστική δύναμη που θα του προσφέρει αποδεδειγμένα ένας intel....

είναι απλό ορισμένες φορές...αν θέλω ένα pc για μόνο gaming στο μυαλό μου ηχεί amd αν θέλω ένα pc για την επεξεργαστική του δύναμη και κατανάλωση και δευτερευόντος για παιχνίδια πάω σε intel...τι το παιδεύετε και διαλύετε το thread του παιδιού(αυτό προς τους fanboy's)

συγνώμη αν κούρασα

Δημοσ.

συγνώμη αν κούρασα

Καθόλου,δεν βλέπεις τι γίνεται εδώ μέσα;

Το να βλέπεις πάντως σκέτα τα νούμερα,πόσοι πυρήνες πόσα Ghz,δεν λέει τίποτα για τους επεξεργαστές το λένε και αυτοί οι ίδιοι στα δεξιά,ότι δεν έχουν ιδέα από επεξεργαστές και ότι είναι μόνο ένας γενικός οδηγός.

Το να βλέπεις μόνο αυτά τα νούμερα είναι σαν να λες ότι ένα αμάξι πάει ποιο γρήγορα από ένα μηχανάκι,λογικό δεν είναι αφού οι ρόδες δίνουν την ταχύτητα και το αμάξι έχει ποιο πολλές;;;;

More important for gaming than the number of cores and threads is the clock rate. Problematically, unless the two CPUs are from the same family, this can only serve as a general guide and nothing like an exact comparison, because the clock cycles per instruction (CPI) will vary so much.

Αν θες κάτι σε 750k από intel μεριά εννοείτε ότι δεν κοιτάς i3 γιατί είναι σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα,βλέπεις κάποιον Pentium όπως π.χ. τον g3220 στα 51€.

http://www.cpu-world.com/Compare/28/AMD_Athlon_X4_750K_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3220.html

Δημοσ.

λοιπόν θα συμβάλω και εγώ στο θέμα μιας και βλέπω οτι θα τραβήξει αρκετά :P ....όταν κοίταζω αν ο υπολογιστής μου τρέχει ή έτρεχε κάποιο παιχνίδι κοίταζα το gamedebate δεν λέω οτι ήταν σωστό απλώς στην δικιά μου περίπτωση οτι κι αν μου γράφει το βλέπω στην πράξη....στην συγκεκριμένη περίπτωση του φίλου μας ο οποίος ενδιαφέρεται για gaming πρωτίστως και δευτερέοντα τα άλλα έψαξα να βρώ την διαφορά τους στο συγκεκριμένο site και μου βγήκε αυτό και σαν να μην έφτανε αυτό ,επειδή προσφάτως ψάχνομαι να φτιάξω ενα gaming-budget pc για τον αδελφό μου, έπεσα πάνω σ αυτό και αναρωτιέμαι πως σκέφτεστε όλοι εσείς τα fanboys είτε της intel είτε της amd,..

αν το pc είναι μόνο για gaming με budget γιατί να πάω σε intel και να πληρώσω ένα καπέλο το οποίο είναι υπερβολικό....γιατί για παράδειγμα να φτιάξω στον αδελφό μου ο οποίος το pc το έχει μόνο για να μπαίνει στο internet και σε λίγο θα το θέλει για παιχνίδι να παώ να δώσω 110 για έναν i3 και όχι 70 για έναν athlon750k (i3vs750k)...που θα χρειαστεί αυτή την παραπάνω επεξεργαστική δύναμη που θα του προσφέρει αποδεδειγμένα ένας intel....

είναι απλό ορισμένες φορές...αν θέλω ένα pc για μόνο gaming στο μυαλό μου ηχεί amd αν θέλω ένα pc για την επεξεργαστική του δύναμη και κατανάλωση και δευτερευόντος για παιχνίδια πάω σε intel...τι το παιδεύετε και διαλύετε το thread του παιδιού(αυτό προς τους fanboy's)

συγνώμη αν κούρασα

Να ονοματισεις το-τα fanboys τι ντρεπεσαι??.Ποσες φορες εχω αναφερθει οτι οταν προτεινω 6300 μιλαω αποκλειστικα για gaming και λογω low budget(εχω και την αντιστοιχη συνθεση πιο πισω)αλλα παντα το ιδιο ατομο οχι μονο σε μενα αλλα γενικα στον τομεα των αναβαθμισεων παντα το μονο που κανει ειναι να αναφερει τον i3.

Οσο για το αν ειμαι Amd fanboy ή οχι, 2 pc εχω αγορασει ως τωρα στην ζωη μου και αυτους με Intel-nvidia μεσα(αργοτερα βλεπουμε  :P ).

Δημοσ.

Να ονοματισεις το-τα fanboys τι ντρεπεσαι??.Ποσες φορες εχω αναφερθει οτι οταν προτεινω 6300 μιλαω αποκλειστικα για gaming και λογω low budget(εχω και την αντιστοιχη συνθεση πιο πισω)αλλα παντα το ιδιο ατομο οχι μονο σε μενα αλλα γενικα στον τομεα των αναβαθμισεων παντα το μονο που κανει ειναι να αναφερει τον i3.

Οσο για το αν ειμαι Amd fanboy ή οχι, 2 pc εχω αγορασει ως τωρα στην ζωη μου και αυτους με Intel-nvidia μεσα(αργοτερα βλεπουμε  :P ).

Από την άλλη κάποιος που είναι έξυπνος και θέλει φτηνό επεξεργαστή για παιχνίδια πάει στον 6300,που έχουν οι πυρήνες του την μισή ταχύτητα ,οπότε περιορίζουν δυο φορές τόσα παιχνίδια όσο ένας I3.

Και όλα τα benchmark «του κόσμου» (μπες google και δες) λένε το ίδιο, πολύ σπάνια σε κάνα παιχνίδι ο 6300 να βγει λιγάκι ποιο μπροστά.

Amdahl's law

Η επιτάχυνση ενός προγράμματος(εδώ παιχνίδι) χρησιμοποιώντας πολλούς παράλληλους επεξεργαστές(εδώ πυρήνες) περιορίζεται από τον χρόνο που χρειάζεται το σειριακό (δηλαδή ο ένας πυρήνας μόνος του) τμήμα του προγράμματος(εδώ παιχνίδι).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...