Προς το περιεχόμενο

Alien: Isolation

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκες, μετά από μια δεκαετία είπα να το πιάσω και γω ξανά*. Τότε που βγήκε ήμουν στρατό και δεν είχα προχωρήσει παραπάνω πέρα από το... ίντρο. Το δοκίμασα σήμερα και η συμπεριφορά του είναι κάπως αλλοπρόσαλλη. Με Vsync cap 144fps πηγαίνει σαν χελώνα η χαρακτήρας και υπάρχει σαν lag στις εντολές του μενού, ενώ αν το αφήσω uncapped fps τρέχει σαν να έβαλε νέφτι και "χάνει κινήσεις" και από το ποντίκι. Σαν να πέφτει σε νεκρά σημεία.

Καμία λύση;

*μέσω του EpicGames

/UPDATE

Φαίνεται να διορθώθηκε αρκετά μέσω cap 60fps από το nvidia panel:

Το παιχνίδι δείχνει σημάδια consolίτιδας και δεν συμπαθεί κάτι παραπάνω από 60 καρε. Μικρό το κακό λόγω single player. Βέβαια είμαι τεμπέλης τελευταία και βαριέμαι τα πειράγματα, αρκετά.

anyway...

Χρειάζεται να σκαλίσω κάτι άλλο από τις ρυθμίσεις εδώ;

Κάποιο low latency tweak μήπως για την "συμπεριφορά" του engine; Αν και το ποντίκι νομίζω πως κινείται ομαλότερα τώρα σε σχέση με default 60 ingame vsync ή εντελώς uncapped (χτυπούσε 400+fps και πάθαινε παράκρουση).

Alien_Isolation_Screenshot 2024-10-03 025906.png

Τέλος δοκίμασα το Mod που προσθέτει Temporal Anti-Aliasing (TAA) και επιδιορθώνει αυτά τα σπασιματάκια στις 'γραμμές' πάνω σε διάφορες επιφάνειες. Δεν δουλεύει. Δεν ανοίγει καν το παιχνίδι βασικά με αυτό. Έχετε δοκιμάσει κάποιο νεότερο modάκι;

Ευχαριστώ

/UPDATE 2

Αν σύμβει κάποιο alt-tab ing ενώ παίζεις (ακόμα και ενώ εισαι με esc/settings) αρχίζει και lagαρει το μενου και έπειτα κινείται πολυ αργά ο παίκτης. Θέλει restart game για να στρώσει.

Κατά τα άλλα περί αυτού λέω, μπας και υπάρχει κάποιο AA fix rsz_67007ed02dfa9.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Απαντ. 423
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 03/10/2024 at 02:36, 7nisiotis said:

Μάγκες, μετά από μια δεκαετία είπα να το πιάσω και γω ξανά*. Τότε που βγήκε ήμουν στρατό και δεν είχα προχωρήσει παραπάνω πέρα από το... ίντρο. Το δοκίμασα σήμερα και η συμπεριφορά του είναι κάπως αλλοπρόσαλλη. Με Vsync cap 144fps πηγαίνει σαν χελώνα η χαρακτήρας και υπάρχει σαν lag στις εντολές του μενού, ενώ αν το αφήσω uncapped fps τρέχει σαν να έβαλε νέφτι και "χάνει κινήσεις" και από το ποντίκι. Σαν να πέφτει σε νεκρά σημεία.

Καμία λύση;

*μέσω του EpicGames

/UPDATE

Φαίνεται να διορθώθηκε αρκετά μέσω cap 60fps από το nvidia panel:

...........

Τσέκαρε εδώ (κατέβα εκεί που λέει για ΑΑ inject)

https://www.pcgamingwiki.com/wiki/Alien:_Isolation

Θυμάμαι παλιά (σαν αρχαία περίοδος μου φαίνεται) που το έτρεχα με 3D Vision κιόλας είχα κάνει κάτι από αυτό το site γιατί το aliasing ηταν χάλια, (ειδικά λόγω SLI που δεν έπαιρνε καν το smaa x2).

Επεξ/σία από spanian

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...