vasilisbilias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας, θέλω κάποιος που έχει ασχοληθεί με στήσιμο server στο minectaft, να μου εξηγήσει τι προγράμματα χρειάζονται και τι δυνατότητες να έχει ο server. Ευχαριστώ.
vasilisbilias Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Αφου εχει wiki, γιατι ρωρας; Αυτή είναι η απάντηση για το πως θα κάνω server στο Minecraft;
lion2486 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 κατα κάποιον τρόπο ναι. Java και network θέλει.
gianakakis Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Γεια σας, θέλω κάποιος που έχει ασχοληθεί με στήσιμο server στο minectaft, να μου εξηγήσει τι προγράμματα χρειάζονται και τι δυνατότητες να έχει ο server. Ευχαριστώ. Μπορεί να κάνεις ένα πολύ "απλό" server κατεβάζοντας το minecraft_server_1.x.x.exe που θα βρεις στο minecraft.net.Φτιάχνεις ένα φάκελο όπου θες πχ (C:\MC server) βάζεις το exe μέσα και το τρέχεις.Την πρώτη φορά θα φτιάξει τα αρχεία που χρειάζεται.Αν θες να κάνεις ρυθμίσεις και τα σχετικά υπάρχει ένα αρχείο server.properties το οποιό το ανοίγεις με notepad. Να σημειώσω ότι προκειμένου οι φίλοι να συνδέονται χωρίς προβλήματα μέσα σε αυτό το αρχείο εκεί που λέει server-port=25565 βάζεις την port που έχεις κάνει forward και εκεί που λέει server-ip= βάζεις την Ipv4 που βα βρεις αν γραψεις στο cmd "ipconfig" Ένας άλλος τρόπος και καλύτερος κατά την γνώμη (μπορείς να βάλεις πολλά plugins εύκολα) μου είναι να χρησιμοποιήσεις το bukkit έχει οδηγίες εδώ http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server Οπότε σου προτείνω να παίξεις λίγο με το bukkit σεταρε το δες αν μπορούν να συνδεθούν οι φίλοι σου και μετά άρχιζε να παίζεις με τις ρυθμίσεις και με διάφορα plugins που θα βρεις στο site του bukkit. ΥΓ: Ούτε java θέλει ούτε network ,μην φοβάσαι..
vasilisbilias Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Μπορεί να κάνεις ένα πολύ "απλό" server κατεβάζοντας το minecraft_server_1.x.x.exe που θα βρεις στο minecraft.net.Φτιάχνεις ένα φάκελο όπου θες πχ (C:\MC server) βάζεις το exe μέσα και το τρέχεις.Την πρώτη φορά θα φτιάξει τα αρχεία που χρειάζεται.Αν θες να κάνεις ρυθμίσεις και τα σχετικά υπάρχει ένα αρχείο server.properties το οποιό το ανοίγεις με notepad. Να σημειώσω ότι προκειμένου οι φίλοι να συνδέονται χωρίς προβλήματα μέσα σε αυτό το αρχείο εκεί που λέει server-port=25565 βάζεις την port που έχεις κάνει forward και εκεί που λέει server-ip= βάζεις την Ipv4 που βα βρεις αν γραψεις στο cmd "ipconfig" Ένας άλλος τρόπος και καλύτερος κατά την γνώμη (μπορείς να βάλεις πολλά plugins εύκολα) μου είναι να χρησιμοποιήσεις το bukkit έχει οδηγίες εδώ http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server Οπότε σου προτείνω να παίξεις λίγο με το bukkit σεταρε το δες αν μπορούν να συνδεθούν οι φίλοι σου και μετά άρχιζε να παίζεις με τις ρυθμίσεις και με διάφορα plugins που θα βρεις στο site του bukkit. ΥΓ: Ούτε java θέλει ούτε network ,μην φοβάσαι.. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. Αρχικά, σκέφτομαι να κάνω ένα server στο τοπικό δίκτυο ώστε να μάθω 2-3 πράγματα. Απο εκεί και πέρα όμως, για να βγάλω προς τα έξω ένα server χρειάζονται γνώσεις. Για αυτό σκέφτομαι να νοικιάσω για αρχή ένα vpn και να πειραματιστώ.
ShadowSora94 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2013 Τι δουλειά έχει αυτό το thread στο section προγραμματισμός;;; Το κατάλληλο μέρος για την ερώτηση σου είναι στο pc games section. Αν και με λίγο ψάξιμο στο google θα λύσεις οποιαδήποτε απορία έχεις, και δεν θα χρειαστεί να περιμένεις για απάντηση. Φιλικά,google is your friend.
vasilisbilias Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2013 Τι δουλειά έχει αυτό το thread στο section προγραμματισμός;;; Το κατάλληλο μέρος για την ερώτηση σου είναι στο pc games section. Αν και με λίγο ψάξιμο στο google θα λύσεις οποιαδήποτε απορία έχεις, και δεν θα χρειαστεί να περιμένεις για απάντηση. Φιλικά,google is your friend. Αν έλεγα να μου δείξετε κάποιο Server για το minecraft, τότε θα το έβαζα στην κατηγορία pc games. Απο την στιγμή που ρώτησα πως να φτιάξω server, το θέμα γίνεται τεχνικό. Ίσως χρειαστεί και κώδικα σε περίπτωση που θέλω να κάνω κάτι τι όποιο δεν έρχεται έτοιμο. Αν βέβαια το έχω βάλει σε λάθος κατηγορία, η Moderation θα κινηθούν ανάλογα. Δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε. Σχετικά με την αναζήτηση στο google, θέλω να σε ενημερώσω πως δεν έχω γνώσεις Αγγλικών, οπότε θεωρώ λίγο δύσκολο να καταλάβω. Σε περίπτωση που μου λυνόντουσαν οι απορίες να είσαι σίγουρος πως δεν θα ρωτούσα. Φιλικά, Βασίλης.
gianakakis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2013 Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. Αρχικά, σκέφτομαι να κάνω ένα server στο τοπικό δίκτυο ώστε να μάθω 2-3 πράγματα. Απο εκεί και πέρα όμως, για να βγάλω προς τα έξω ένα server χρειάζονται γνώσεις. Για αυτό σκέφτομαι να νοικιάσω για αρχή ένα vpn και να πειραματιστώ. Δεν χρειάζεσαι καθόλου γνώσεις προγραμματισμού για να φτιάξεις public σερβερ ,εκεί που κολλάμε είναι στις ταχύτητες ιντερνετ ,δηλαδή με τις ταχύτητες που έχουμε στην Ελλάδα (μιλάω για upload) είναι δύσκολο να στήσεις μεγάλο σερβερ από το σπίτι σου. Τελοσπάντων εγώ αυτό που σου προτείνω είναι να ξεκινήσεις με bukkit να κατεβαζεις plugins να τα βαλεις και να δεις πως δουλευει, και μετα αγοράζεις και vpn..
Rafas_Minecraft Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Έχω το πειρατικό minecraft και θέλω να κάνω ένα server για να παίζω με τους φίλους μου!Έχω δοκιμάσει δεκάδες φορές με οδηγίες από βίντεο στο Youtube,με ιστοσελίδες αλλά ποτέ δεν κατάφερα να τον κάνω. Υπάρχει κάποιο θέμα επειδή είναι το πειρατικό? Επίσης εκτός από το να φτιάξω δε μπορώ να συνδεθώ και σε servers! Μπορεί κάποιος να μου πει κάποια ip από δωρεάν pvp servers?
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2015 Το server-ip άφησέ το κενό, μη βάλεις τίποτα. Επίσης, διάβασε το wiki, δεν είναι ντροπή.
Soundstorm21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2015 http://www.insomnia.gr/classifieds/various/jobs/546555-minecraft-server-maker-supporter-creator/ Δες εδώ αν θέλεις. Βέβαια είναι με πληρωμή. Αλλά 100% σίγουρο. Τώρα τα tips είναι δωρεάν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα