μtj Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δεν είναι θέμα μόνο ο σκληρός. Μικρό μειονέκτημα: σασί έχει μείνει από το περσινό μοντέλο και συνεπώς σε μέγεθος είναι κάπως ξεπερασμένο. Βασικό μειονέκτημα: cpu κολλημένη στη μητρική. Οκ, ωραία η 2ετής εγγύηση, αλλά τι κάνεις άμα τα φτύσει η μητρική μετά από 2 χρόνια και δεν σώζετε; Το κόστος για νέα μητρική θα είναι πολύ μεγαλύτερο από μια μητρική που δεν θα ερχόνταν μαζί με επεξεργαστή i7. Και πέραν αυτού, το πιο πιθανό είναι να μη βρείτε μητρική με υψηλό configuration (i7) αλλά τίποτα πεταμένες με i3 και ίσως χωρίς καν την έξτρα gpu. Αντί να "ξεκολλήσουν" την gpu από τις μητρικές τώρα έγινε μόδα να κολλάνε και τις cpu; Κατά την ταπεινή μου άποψη η τακτική αυτή είναι επιεικώς αισχρή. Παρ' όλα αυτά, ίσως το ωραιότερο laptop που υπάρχει.
peris72 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μάλλον λένε για την σειρά 7000 (πχ το i7 7737 το οποίο όμως στο ελληνικό site της dell φαίνετε να έχει 3 εκδόσεις με την ιδια CPU - 4500U - αλλά διαφορετική ανάλυση οθόνης - μάλιστα στην FullHD ανάλυση δίνει μόνο touch οθόνη - οπότε θα κοστίζει αρκετά παράνω από το 5737 - που εχει FullHD χωρίς touch) Καλορίζικο... το κοιτάω και εγώ εδώ και καιρό και το σκέφτομαι να το χτυπήσω απο mediamarkt που το έχει και σε δόσεις. Peris72, θα μπορούσες να μου πείς αν απο κάτω έχει κάπακι που σου δίνει πρόσβαση σε επιπλέον θέση για σκληρό ή απλά για τον έναν σκληρό που έχει μέσα (γιατί σε παλιότερα 17" υπηρχε τέτοια θέση)?? Απο θερμοκρασίες, σε παιχνίδια ή σε video rendering του premiere, πως πάει??? Τελός, το έχεις δοκιμάσει σε κάποιο παιχνίδι, που τα frames πάιζουν κάποιο ρόλο, όπως first persons shooter (και με online παιχνίδι) πχ, far cry 3 ή grand theft auto V?? Ευχαριστώ Θερμοκρασίες δεν ανεβάζει πάνω από 80c σε full load (ούτε η 2η κάρτα γραφικών ούτε ο επεξεργαστής). Μέσος όρος θερμοκρασιών σε συνθήκες browsing, ταινιών, είναι 40c με 50c (πέφτει και μένει στους 37c - 43c όταν απλά κάνεις δουλειά γραφείου ή μόνο σερφάρεις ή βλέπεις μια ταινία και το αφήνεις στην ησυχία του). Ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ. Μόνο όταν βάλεις παιχνίδι αρχίζει ή όταν έχεις επιλέξει να παίζει η 2η κάρτα γραφικών και σε κάποια άλλη εφαρμογή (επιλέγεις εσύ όποια εφαρμογή θέλεις να την χειρίζεται η 2η κάρτα). Ελάχιστες φορές τον ακούω να γυρνά δηλαδή και αυτό δεν είναι κάτι που το ακούς εκτός και υπάρχει πλήρη ησυχία. Στο premiere κάνει ότι κάνει γρήγορα και χωρίς κολλήματα. Στα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει, δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα, περίμενα να μην αποδίδει τόσο καλά! Δοκίμασα τα Tomb Raider, Bioshock infinite, Metro Last Light, Eleusis, Crysis. Σε όλα έχω σχεδόν τα πάντα στο τέρμα (ultra) εκτός από το Crysis. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ρυθμίσεις έχω αφήσει σε αυτό, πάντως εκεί στο high είναι και στα 1080p. Στην ανάλυση αυτή και κάτι να χρειαστεί να μειώσεις για να ανέβει η απόδοση του παιχνιδιού, δεν φαίνεται κάτι που να δείχνει αρνητικό στην όλη εικόνα. Ίσα ίσα, μια χαρά και σφαίρα πάνε τα παιχνίδια. Δεν έχω μετρήσει frames, αλλά παίζουν smooth. Αν υπάρξει θέμα με την απόδοση μιας εφαρμογής, τότε μπορείς από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών να επιλέξεις ώστε να αναλαμβάνει η Ati 8870m. Δεν μου έχει χρειαστεί πάντως μέχρι στιγμής. Μια χαρά τα πάει και η ενσωματωμένη 4400HD και στο Premiere και στο Photoshop κλπ. Παίζουν πολλά ρόλο. Έχει άφθονη ram και επειδή τώρα του έχω βάλει έναν EVO 120GB SSD δεν μπορώ να πω ότι "κολλάει" κάπου. 2η θέση για δίσκο δεν έχει. Τον δικό του δίσκο τον έχω συνδέσει σε μια εξωτερική θήκη usb 3.0 και έχω 1000GB για να αποθηκεύω ότι χρειαστεί. Πρόβλημα με τους drivers στα Windows 8.1 δεν έχω αντιμετωπίσει. Τους κατεβάζεις όλους από το site της Dell. Έχει τους δικούς του drivers το laptop και για 7αρια και 8αρια. Φυσικά μπορείς να βάλεις και τους drivers ξεχωριστά από Intel, Ati κ.λ.π. Του έχω βγάλει το λάδι είναι η αλήθεια και δεν έχει δείξει κανένα αρνητικό σημάδι. Ούτε κολλήματα, ούτε επανεκκινήσεις και γενικότερα δεν βλέπω κάτι αρνητικό. Έχει αντικαταστήσει το desktop μου στην ουσία και πάνω του έχω συνδέσει ότι είχα από συσκευές usb (πληκτρολόγιο έξτρα, ποντίκι, usb hub) και σύνδεσα σε ενισχυτή με εξωτερικά ηχεία την έξοδο ήχου, Παίζει και τον ρόλο του laptop, όταν χρειαστεί Edit: Το σασί στο πάνω μέρος της οθόνης είναι αλουμίνιο και το ίδιο και το γύρω πλαίσιο από το πληκτρολόγιο. Τα κουμπιά του touchpad επίσης. Το κάτω μέρος είναι πλαστικό. Είδα αρκετά laptop πριν το πάρω είναι η αλήθεια και δεν του βρήκα κάτι που να υστερεί, εκτός από την έξοδο VGA που δεν έχει (έχει HDMI) και αυτό έχει να κάνει ανάλογα με τις ανάγκες τους καθενός. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2013 από peris72
lightg3 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Θερμοκρασίες δεν ανεβάζει πάνω από 80c σε full load (ούτε η 2η κάρτα γραφικών ούτε ο επεξεργαστής). Μέσος όρος θερμοκρασιών σε συνθήκες browsing, ταινιών, είναι 40c με 50c (πέφτει και μένει στους 37c - 43c όταν απλά κάνεις δουλειά γραφείου ή μόνο σερφάρεις ή βλέπεις μια ταινία και το αφήνεις στην ησυχία του). Ο ανεμιστήρας δεν δουλεύει σχεδόν ποτέ. Μόνο όταν βάλεις παιχνίδι αρχίζει ή όταν έχεις επιλέξει να παίζει η 2η κάρτα γραφικών και σε κάποια άλλη εφαρμογή (επιλέγεις εσύ όποια εφαρμογή θέλεις να την χειρίζεται η 2η κάρτα). Ελάχιστες φορές τον ακούω να γυρνά δηλαδή και αυτό δεν είναι κάτι που το ακούς εκτός και υπάρχει πλήρη ησυχία....... Ευχαριστώ πολύ... με κάλυψες αρκετά
peris72 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ... με κάλυψες αρκετά Παρακαλώ. Να προσθέσω πάντως κάτι που μου έκανε εντύπωση. Σε παλαιότερα παιχνίδια, π.χ.Splinter Cell Chaos Theory, το έβαλα να χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του επεξεργαστή (hd 4400) και μου έκανε εντύπωση πως σε 1080p με όλες τις ρυθμίσεις στο τέρμα πήγαινε αεράτα και δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου ο ανεμιστήρας. Κάτι ώρες με το παιχνίδι ανοιχτό και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε περισσότερο από 50c-53c στον επεξεργαστή με τον ανεμιστήρα να δουλεύει κάποια στιγμή στην ελάχιστη ταχύτητα φαντάζομαι, γιατί έπρεπε να κλείσω τον ήχο για να ακούσω κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα