Προς το περιεχόμενο

INSTALLER-ΚΙΝΔΥΝΟΣ?

trad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν απο πολύ καιρό έγινα μάρτυρας ενός γεγονότος που λίγο με παραξένεψε και πάντα ήθελα να ρωτήσω. Κατεβάζαμε, λοιπόν, κάποια προγραμματάκια (για μια εργασία) με ένα φίλο μου (ευτυχώς στον δικό του υπολογιστή). Ένα απο αυτά ήθελε installation που ήταν φτιαγμένο με wise installer. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση όλα τα αρχεία που βρησκόταν στα MyDocuments είχαν εξαφανιστεί και στη θέση τους υπήρχε πορνογραφικό υλικό (html σελίδες-πιο πολύ διαφημιστικές). Όλα τα favorites είχαν εξαφανιστεί και τη θέση τους είχαν πάρει άλλα και πολλά άλλα. Γενικά ο υπολογιστής είχε μετατραπεί σε ένα χάος. Αυτό όμως που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι είχαν σβυστεί αρχεία απο τον φάκελο program files.

Πόσο "δυνατά" εργαλεία είναι οι installers? Τα βασικά τα ξέρω (έχω φτιάξει κι εγώ πολλές φορές) όμως έχω μείνει (δεν χρειάστηκε να πάω παραμέσα) μόνο στον "αφρό". Μπορούν να σβύνουν αρχεία που χρησιμοποιούνται απο τα windows αθόρυβα? Μπορούν να σβύνουν αρχεία (απο προγρ. που χρησιμοποιούνται) απο το program files απο μόνα τους ή μήπως εκτελέστηκε κανα άλλο exe (κάτι σαν ιός) κατα την εγκατάσταση?

Όποιος θέλει και δεν βαριέται ας γράψει. Thx

Δημοσ.

Πέσατε στην περίπτωση .. οι installer (έχω δουλέψει λίγο με το Install Shield) έχουν αρκετές δυνατότητες, μάλιστα μπορούν να διαγράψουν ή να αλλάξουν αρχεία του συστήματος (στο δεύτερο boot πάντα εφ’ όσων αυτά χρησιμοποιούνται απο το session) ή να εκκινήσουν «άλλες» εφαρμογές..

Απλά προσοχή την επομένη φορά..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...