Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βάλει καταγραφικό στο μαγαζί και το παρακολουθώ από το σπίτι μέσω ιντερνετ,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ώστε να με ειδοποιήσει σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση με το καταγραφικό;;; και γίνεται να κάνω  το καταγραφικό ασύρματο δηλαδή αντί να είμαι συνδεμένος στο ιντερνετ να βάλω κάποια κεραία στο μαγαζί και στο σπίτι ώστε να έχω απευθείας εικόνα;;η απόσταση είναι περίπου 4 χιλιόμετρα σε ευθεία από το σπίτι μου...

Δημοσ.

Για το 1ο, λίγο δύσκολο. Ο μόνος τρόπος να κάνεις κάτι τέτοιο (Αρκεί να υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από το Λογισμικό Client / CMS του καταγραφικού) είναι να έχεις το ανοικτό και συνδεδεμένο το Λογισμικό  Client / CMS στο PC του σπιτιού σου και να ορίσεις ένα συμβάν (Event) όταν χαθεί η σύνδεσή με το Καταγραφικό, το λογισμικό να σου στείλει ειδοποίηση μέσο e-mail.

Όσον αφορά την ασύρματη σύνδεση δικτύου μεταξώ του Καταστήματος -> Σπίτι, γίνεται μόνο αν υπάρχει απολυτή οπτική επαφή (των σημείον που θα εγκατασταθεί το WiFi Access Point, Π.Χ. Ταράτσα Καταστήματος με Ταράτσα Σπιτιού). 

Μια απλή είναι να προμηθευτείς 2 Access Point εξωτερικής χρήσης (ΠΧ Link.png Site: UBNT NanoStation M5 ).
Θα τα εγκαταστήσεις στις ταράτσες των 2 κτηρίων και θα κατεβάσεις καλώδιο Ethernet ώστε να συνδεθεί με τοις αντίστοιχες συσκευές  (Απευθείας στο Καταγραφικό ή σε κάποιο Switch). 

ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν έχεις και στα 2 σημεία DSL, θα πρέπει να φροντίσεις να μην γίνει μύλος το δίκτυο, έχοντας 2 DHCP Servers ενεργοποιημένους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...