pavloa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Έχω βάλει καταγραφικό στο μαγαζί και το παρακολουθώ από το σπίτι μέσω ιντερνετ,υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ώστε να με ειδοποιήσει σε περίπτωση που χαθεί η σύνδεση με το καταγραφικό;;; και γίνεται να κάνω το καταγραφικό ασύρματο δηλαδή αντί να είμαι συνδεμένος στο ιντερνετ να βάλω κάποια κεραία στο μαγαζί και στο σπίτι ώστε να έχω απευθείας εικόνα;;η απόσταση είναι περίπου 4 χιλιόμετρα σε ευθεία από το σπίτι μου...
Ledis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Για το 1ο, λίγο δύσκολο. Ο μόνος τρόπος να κάνεις κάτι τέτοιο (Αρκεί να υποστηρίζεται αυτή η λειτουργία από το Λογισμικό Client / CMS του καταγραφικού) είναι να έχεις το ανοικτό και συνδεδεμένο το Λογισμικό Client / CMS στο PC του σπιτιού σου και να ορίσεις ένα συμβάν (Event) όταν χαθεί η σύνδεσή με το Καταγραφικό, το λογισμικό να σου στείλει ειδοποίηση μέσο e-mail. Όσον αφορά την ασύρματη σύνδεση δικτύου μεταξώ του Καταστήματος -> Σπίτι, γίνεται μόνο αν υπάρχει απολυτή οπτική επαφή (των σημείον που θα εγκατασταθεί το WiFi Access Point, Π.Χ. Ταράτσα Καταστήματος με Ταράτσα Σπιτιού). Μια απλή είναι να προμηθευτείς 2 Access Point εξωτερικής χρήσης (ΠΧ Site: UBNT NanoStation M5 ).Θα τα εγκαταστήσεις στις ταράτσες των 2 κτηρίων και θα κατεβάσεις καλώδιο Ethernet ώστε να συνδεθεί με τοις αντίστοιχες συσκευές (Απευθείας στο Καταγραφικό ή σε κάποιο Switch). ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν έχεις και στα 2 σημεία DSL, θα πρέπει να φροντίσεις να μην γίνει μύλος το δίκτυο, έχοντας 2 DHCP Servers ενεργοποιημένους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα