Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα Fujitsu NH532. Έχω μέσα 2 σκληρούς.

1) Toshiba 1T

2) Samsung SSD 840 Pro 256G

Στο bios έχει την επιλογή στους δίσκους στον sata controller "raid" καθώς και όταν ανοίγει έχει να πατήσω Ctrl+I και να μπω στις ρυθμίσεις του raid.

(Intel Rapid Storage Technology - Option Rom - 11.0.0.1339)

Το πρόβλημα είναι πως έκανα εγκατάσταση τα windows 7 64bit στον SSD και άσχετα που όταν πάω να το αλλάξω το "raid" σε IDE ή AHCI τρώω μπλέ οθόνη (και έχω κάνει και αυτό με τη registry)

Δεν μου βλέπει τον άλλο σκληρό παρά μόνο τον SSD

Μέσα στο bios κτλ. στις ρυθμίσεις του raid κτλ. τους βλέπει και τους 2 κανονικά.

Στις ρυθμίσεις του raid γράφει δίπλα απο τους σκληρούς "Non-Raid disk"

Θέλω λίγο βοήθεια τι και πως να το κάνω για να έχω και τους 2 σκληρούς στο σύστημα σας παρακαλώ.

Δεν γνωρίζω και πολλά απο raid εάν πρέπει να κάνω volume κτλ. οπότε ας μου πεί κάπιος μερικά πράγματα...ευχαριστώ!

Δημοσ.

Για να τρέχει απο τον ssd το λειτουργικό πρέπει πριν την εγκατάσταση των παραθυρίων να μπεις bios και να βάλεις επιλογη ahci. Οταν το κανεις αυτο θα τους δει και τους 2.

Δημοσ.

Όλα οκ....χίλια ευχαριστώ...

Αν και τώρα που έβαλα ahci και έκανα πάλι εγκατάσταση τρώει κάτι κολλήματα στην εκκίνηση δεν προχωράει πέρα απο το σήμα της Fujitsu :mellow: το κάνω restart πατώντας παρατεταμένα το power και μετά παίρνει μπροστά...

Δημοσ.

Βασικά ξεκίνα απο το πρώτο και βάλε IDE επιλογή , βγάλε τον 1tb απο μεσα και δοκίμασε να περάσεις τα windows θα δουμε αν ετσι δεν τρώει μπλέ οθόνη

Δημοσ.

Έβαλα και έναν driver της Intel για ahci και τώρα δουλεύει οκ.

Σταμάτησε να βγάζει και τις επιλογές του raid στην αρχή ξεκινάει κατευθείαν πλέον.

Χίλια ευχαριστώ για το info

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...