Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους..

 

το πρόβλημα μου έχει να κάνει με τους αργούς ρυθμούς φόρτωσης μιας από τις σελίδες μου, συγκεκριμένα eshop με αρκετά προϊόντα (8000+). Προφανώς θα μπορεί να είναι και απλά πρόβλημα του server, αλλά είπα να πάρω και την γνώμη σας.

 

Η σελίδα προς το παρόν φιλοξενείται σε shared hosting, και σύντομα θα μεταφερθεί σε vps. Αλλά προτού γίνει αυτό θα ήθελα να εξαλείψω την πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα και η ίδια η σελίδα και να υπάρχει και στο vps.

 

H σελίδα, ύστερα από παράπονα μου προς την εταιρία web hosting για αργό γενικά loading αλλά και ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις αδικαιολόγητα αργό (που αυτό προφανώς είναι λόγω φόρτου τη συγκεκριμένη στιγμή στον server και από άλλες σελίδες), μεταφέρθηκε από ότι είδα σε νέο server που προς το παρόν είναι μόνη της. Παρόλαυτα το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η σελίδα αργεί να ξεκινήσει να φορτώσει, και όχι τόσο κατά την διαδικασία που λαμβάνει τα δεδομένα. Τρέχοντας το firebug έλαβα τα εξής στοιχεία της συνημμένης εικόνας. (Πέρα από το accodion.css που πρέπει να δω και για αυτό τι ευθύνεται παρατηρώ τεράστιο χρόνο στο πρώτο)

 

Γνωρίζει επομένως κάποιος αν αυτό έχει να κάνει με τον server ή την ιδια την σελίδα?

post-116534-0-41669100-1382386589_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

 

Είδα τη σελίδα και δεν παρατήρησα κάποιο σοβαρό πρόβλημα εκτός απο το 404/catalog/view/theme/*/stylesheet/dcaccordion.css

και το μεγάλο χρόνο αναμονής για την αρχική απάντηση. Αυτο συνήθως έχει να κάνει με τα ερωτήματα προς τη βάση . Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις κάποιο cache module για να δεις αν σου βελτιωθεί η απόδοση.

Επεξ/σία από sougiasdj
Δημοσ.

Σχετικά με το 404, θα διορθωθεί αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η αρχική αναμονή.

Μήπως έχει να κάνει με κάποιο optimisation που μπορεί να χρειάζεται η βάση?

 

Cache έχω για τα αρχεία και συμπίεση.

Δημοσ.

Το οτι χρειάζεσαι κάποιο είδους optimization είναι κατανοητό. Πρέπει να δούμε που κολάει το θέμα. Το opencart πια έκδοση έχεις και τι modules?

Δημοσ.

Η σελίδα σου φορτώνει 22 js αρχεία. Πραγματικά τα χρειάζεσαι όλα αυτά;

 

Πάντως η καθυστέρηση σου πιστεύω ότι οφείλεται στον server. Σε ένα σωστά ρυθμισμένο VPS η σελίδα σου θα πετάει ακόμη και με όλα αυτά τα js

Δημοσ.

Έκδοση opencart είναι 1.5.4.1.

Modules υπάρχουν πολλά. Τα οποία όμως τα ίδια υπάρχουν και σε άλλη σελίδα και δεν έχει πρόβλημα (η άλλη σελίδα βέβαια έχει πολύ λιγότερα προϊόντα - 2500).

 

Σχετικά με τα js όντως είναι πολλά και σίγουρα και αυτά προκαλούν κάποια καθυστέρηση αλλά είναι απαραίτητα του θέματος. Αν και θα τα κοιτάξω και αυτά μήπως μπορώ να αφαιρέσω κάποιο ή να τα συμπτύξω.

 

Πέρα από αυτά προσπαθώ να δω μήπως των πολλών εγγραφών στην βάση δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Μήπως είναι κάτι χαζό όπως π.χ. αυτό;

 

http://www.borngeek.com/2011/04/05/mysql-performance-and-localhost-performance

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτό, γιατί αυτό είναι για τοπική εγκατάσταση.

 

Δε πιστεύω οτι ο αριθμός των προϊόντων είναι το πρόβλημα.

Σύμφωνα και με το PageSpeed Insights της google "Στη δοκιμή μας, ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή σας ήταν 4,4 δευτερόλεπτα."

 

Το βασικό μου θέμα είναι, να μην είναι πρόβλημα της σελίδας και παρουσιάζεται και στον VPS. Και γενικά αν υπάρχει κάτι που πρέπει να γίνει, δεν θα πρέπει να το αφήσω.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτό, γιατί αυτό είναι για τοπική εγκατάσταση.

 

Χμμμ, όχι ακριβώς. Το «τοπική εγκατάσταση» είναι σχετικό: αν ο database server τρέχει στο ίδιο μηχάνημα με τον web server, τότε το link που έδωσα έχει εφαρμογή, γιατί κάπως έτσι θα συνδέεται ένα PHP script με τη βάση. Για δες το λίγο...

Δημοσ.

Χρησιμοποιησε το εργαλειο με το οποιο διαχειριζεσαι τη βαση σου, τρεχοντας εκει τα αρχικα query που κανει η σελιδα. Δες τους χρονους που απαιτουνται. Aν δεις οτι ειναι υπερβολικοι τοτε θα κοιταξεις την βελτιστοποιηση που μπορεις να κανεις.

 

Αν δεν ξερεις ποια query τρεχουν ακριβως κατα την αρχικη φορτωση, τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις τα Logs της βασης σου.

Οι περισσοτερες βασεις logαρουν τα αργα query τους, και συνηθως ειναι παραμετροποιησιμο το τι θεωρεις εσυ slow query. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...