Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω μία ερώτηση που με προβληματίζει σχετικά με τις οθόνες των λάπτοπ. Σε κάποια μοντέλα αναγράφει ότι έχουν πρότυπο WXGA και σε κάποια άλλα HD+ με την ανάλυση να παραμένη το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις 1366x768. Ξέρει καποιος να μου επιλήσει την απορεία γιατί αυτές οι διαφορές αφού η ανάλυση παραμένει η ίδια. Μήπως είναι κόλπο του μάρκετινγκ;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Έχω μία ερώτηση που με προβληματίζει σχετικά με τις οθόνες των λάπτοπ. Σε κάποια μοντέλα αναγράφει ότι έχουν πρότυπο WXGA και σε κάποια άλλα HD+ με την ανάλυση να παραμένη το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις 1366x768. Ξέρει καποιος να μου επιλήσει την απορεία γιατί αυτές οι διαφορές αφού η ανάλυση παραμένει η ίδια. Μήπως είναι κόλπο του μάρκετινγκ;

Ευχαριστώ.

καμια απτις δυο αυτες αναλυσεις δεν ειναι 1366x768 

αν το googλαρεις θα δεις οτι HD+ = (1600x900) και WXGA = (1280×768) 

• Super Moderators
Δημοσ.

HD+ μόνο το 1600Χ900, το άλλο αναλυτικά...

WXGA (1366×768 and similar)

Variants of WXGA

x (px) y (px) x:y x·y (Mpx)

1280 720 16:9 0.922

1280 768 15:9 0.983

1280 800 16:10 1.024

1360 768 16:9 1.044

1366 768 16:9 1.049

Wide Extended Graphics Array (Wide XGA or WXGA) is a set of non standard resolutions derived from the XGA display standard by widening it to a wide screen aspect ratio. WXGA is commonly used for low-end LCD TVs and LCD computer monitors for widescreen presentation. The exact resolution offered by a device described as "WXGA" can be somewhat variable owing to a proliferation of several closely related standards optimised for different uses and derived from different bases.

http://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_display_resolution#WXGA

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο σας για τις απαντήσεις. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει αυτό το μοντέλο laptop http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/125413-sony-vaio-svf1521b1-&-mdrv55  αν και δεν ανήκει στην συγκεκριμένη ενότητα αυτό που γράφω ενημερωτικά με ενδιαφέρει για ταινίες σε HD Autocad και photoshop ελπίζω η κάρτα γραφικών Nvidia Gforce 740M να ανταπεξέλθει σε αυτά που το θέλω ιδιαίτερα στην οθόνη...

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο σας για τις απαντήσεις. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει αυτό το μοντέλο laptop http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/125413-sony-vaio-svf1521b1-&-mdrv55  αν και δεν ανήκει στην συγκεκριμένη ενότητα αυτό που γράφω ενημερωτικά με ενδιαφέρει για ταινίες σε HD Autocad και photoshop ελπίζω η κάρτα γραφικών Nvidia Gforce 740M να ανταπεξέλθει σε αυτά που το θέλω ιδιαίτερα στην οθόνη...

με τετοιον επεξεργαστη η αναλυση θα ταν το λιγοτερο που θα πρεπε να σε ενδιαφερει... ελπιζω να μην το αγορασες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...