Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηγα σημερα να βοηθησω ενα θειο μου στο γραφειο του που εχει 5 υπολογιστες, 1 laser εκτυπωτη, 1 φωτοτυπικο και 1 hp πολυμηχανημα με φαξ. Στο δικτυο πιο παλια υπηρχε συνδεση και μοιρασμα φακελων και αρχειων αλλα ειχαν χαλασει αρκετες ρυθμισεις. Τελος παντων πηγα εγω ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ψιλοκαταφερα να δουλευουν τα αρχεια και τα μηχανηματα ως εκτυπωτες. Χωρις να ξερω καν τι εχω κανει με τις κωλορυθμισεις των windows 7 και xp που εχουν στο γραφειο. Δηλαδη αν χρειαζοταν να ξανακανω τις ρυθμισεις δεν ξερω αν θα τα ξανακαταφερνα.

α) Υπαρχει καποιο software ΔΩΡΕΑΝ ή πολυ φτηνο που να μπορω να ρυθμιζω απο εκει ευκολα τους φακελους και τους εκτυπωτες και να ΠΑΡΑΚΑΜΨΩ εντελως τις ρυθμισεις των windows?

β) Το πολυμηχάνημα hp deskjet 4615 http://www8.hp.com/gr/el/products/printers/product-detail.html?oid=5261592#!tab=features , το εγκατεστησα στο γραφειο πχ ¨υποδοχη¨ το εκανα share και καταφερα να εκτυπωσω απο ολους τους υπολογιστες. Σε αυτο το μηχανημα μπορω δικτυακα να το χρησιμοποιησω σαν σκανερ και φαξ απο αλλο υπολογιστη? δηλαδη να βαλω στο feader 20 χαρτια και να σκαναρω απο το γραφειο ¨διευθυντης¨? επισης μπορώ απο αυτό το γραφείο ενα έγγραφο office αντι να το στειλω για εκτύπωση να το στείλω απευθείας φαξ σε ενα αριθμό? Και αν ναι πως?

Δημοσ.

Για το α) για το δεδομένο δίκτυο που παραθέτεις δεν χρειάζεται η χρήση κάποιου software αλλά θα το κάνεις μέσα από το λειτουργικό του κάθε μηχανήματος, προσέχοντας τα δικαώματα του φακέλου που έχεις ορίσει για να γίνεται share.

Για το β) έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να γίνει, μόνο τοπικά θα μπορείς να σκανάρεις και να στέλνεις fax, και κάνοντάς τον share θα εκτυπώνουν τα άλλα pc.

Δημοσ.

Για το α) για το δεδομένο δίκτυο που παραθέτεις δεν χρειάζεται η χρήση κάποιου software αλλά θα το κάνεις μέσα από το λειτουργικό του κάθε μηχανήματος, προσέχοντας τα δικαώματα του φακέλου που έχεις ορίσει για να γίνεται share.

Για το β) έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να γίνει, μόνο τοπικά θα μπορείς να σκανάρεις και να στέλνεις fax, και κάνοντάς τον share θα εκτυπώνουν τα άλλα pc.

Στο α) αυτο που λες εχω κανει αλλα ειναι ενα τεραστιο μπερδεμα με τα κοινοχρηστα αρχεια, ασφαλεια, δικαιωματα, οικιακα δικτυα σε συνδυασμο και με τις διαφορετικες εκδοσεις των windows. Σε καθε υπολογιστη εβλεπα και αλλες ρυθμισεις. Ενω αν υπηρχε ενα software να ξερω οτι ολη η δουλεια γινεται απο εκει.

Στο β) και εγω αυτο πιστευω οτι δεν γινεται αλλα ο θειος μου επιμενει οτι το εχει δει να γινεται και το διαβασε και στο ιντερνετ. Αν ξερει λοιπον καποιος κατι παραπανω για αυτο ας βοηθησει

Δημοσ.

Στο β) και εγω αυτο πιστευω οτι δεν γινεται αλλα ο θειος μου επιμενει οτι το εχει δει να γινεται και το διαβασε και στο ιντερνετ. Αν ξερει λοιπον καποιος κατι παραπανω για αυτο ας βοηθησει

Γίνεται, αλλά μόνο σε δικτυακά πολυμηχανήματα. Ψάξτο λίγο στο site της HP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...