christakos07 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μετά από ένα δίμηνο λέω να πειράξω λίγο τη συχνότητα του επεξεργαστή.Το σύστημα φοράει την hyper 212 evo. Με μια μικρή αναζήτηση στο forum βρήκα αυτές τις οδηγίες από τον adtakh για τον fx 8320: Μπαίνεις στο BIOS : 1) Στην καρτέλα του CPU κάνεις τα εξής : α) Κλείνει το APM MASTER MODE ! β) Κλείνεις το C1E ! γ) Κλείνεις το C6 SATATES ! δ) Προσοχή !!! Κρατάς ανοικτό το COOL N QUIET !! =============================================== Στην καρτέλα για overlcock A) Κλείνεις το TURBO CORE ! Ανεβάζεις το CPU MULTI στο Χ23 Γ) Δίνεις τάση στο CPU VCORE κοντά στο 1,46V ίσως και λίγο λιγότερο !!! Δ) Βάζεις το LLC στο υψηλότερο σκαλί ! ========================================================= Σώζεις, μπουτάρεις και με OCCT μας λες τι γίνεται !!! Το CPU package temp στο HW MONITOR την ώρα που τρέχεις OCCT να μην ξεπεράσει τους 62C ! Αν ακολουθήσω τα παραπάνω είμαι εντάξει?
MaxPayne Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μετά από ένα δίμηνο λέω να πειράξω λίγο τη συχνότητα του επεξεργαστή.Το σύστημα φοράει την hyper 212 evo. Με μια μικρή αναζήτηση στο forum βρήκα αυτές τις οδηγίες από τον adtakh για τον fx 8320: Μπαίνεις στο BIOS : 1) Στην καρτέλα του CPU κάνεις τα εξής : α) Κλείνει το APM MASTER MODE ! β) Κλείνεις το C1E ! γ) Κλείνεις το C6 SATATES ! δ) Προσοχή !!! Κρατάς ανοικτό το COOL N QUIET !! =============================================== Στην καρτέλα για overlcock A) Κλείνεις το TURBO CORE ! Ανεβάζεις το CPU MULTI στο Χ23 Γ) Δίνεις τάση στο CPU VCORE κοντά στο 1,46V ίσως και λίγο λιγότερο !!! Δ) Βάζεις το LLC στο υψηλότερο σκαλί ! ========================================================= Σώζεις, μπουτάρεις και με OCCT μας λες τι γίνεται !!! Το CPU package temp στο HW MONITOR την ώρα που τρέχεις OCCT να μην ξεπεράσει τους 62C ! Αν ακολουθήσω τα παραπάνω είμαι εντάξει? αλλαξε το vcore σε 1.45 1.44 και εισαι οκ
christakos07 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Σε τι συχνότητα περίπου θα φτάσει ο επεξεργαστής;
christakos07 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Κάτι δεν μου πάει καλά στην όλη φάση. Το ορίζω χειροκίνητα στο 1.44.Αλλά με occt παίρνω τα εξής: Τι κάνω λάθος;
Thanos1972 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Βαλε το LLC στο high και πες μας τι κανει.
christakos07 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Βάζοντας το LLC στο high έχουμε τα εξής παρακάτω Μπορώ να φτάσω στα 5ghz? Λοιπόν ανεβάζοντας το cpu multi στο x25 και με llc στο high έφαγα freeze. Στο x24 σταματάει το occt με error."Error detected on Core #0" Αναμένω τις συμβουλές σας. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2013 από christakos07
louts Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 νομίζω ότι αυτο το video μπορει να σε βοηθήσει http://www.youtube.com/watch?v=4uApuB3hzAQ άλλα να προσεχής αυτος στο σύστημα του φοριέται water cooling νομίζω όμως ότι με την 212 evo μπορείς να την πας 4.7ghz
christakos07 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 έδωσα 1.47 στο ρεύμα και x25 στον πολλαπλασιαστή αλλά freezarei στα 50sec. Μήπως δεν τραβάει το 5άρι overclock? Μέχρι πόσο μπορώ να φτάσω στο ρεύμα;
Thanos1972 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 δεν τραβαει λογικα.τι το θελεις για μονιμο overclock η απλα για να benchaρεις?
christakos07 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Για μόνιμο.Το αφήνω στα 4.6 τότε. Κρίμα τα χρήματα που πέταξα στην sabertooth.
nk_surfer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορείς να πας στα 5 τόσο εύκολα με μια αερόψυκτρα των 35€. Πρέπει να επενδύσεις και σε καλύτερη ψύξη για τέτοιες συχνότητες.
Thanos1972 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 ε ναι...οτι λεει ο nk_surfer. οταν το κανεις,μονο κριμα δεν θα λες για τα λεφτα που πεταξες στην sabertooth. απο οτι εχω καταλαβει,ουτε σταθεροτητες εχεις τεσταρει ουτε τιποτα ε? βαλε στοχο τα 4.6 και δες με ποσο πιο λιγο ρευμα εισαι σταθερος.
nk_surfer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 ε ναι...οτι λεει ο nk_surfer. οταν το κανεις,μονο κριμα δεν θα λες για τα λεφτα που πεταξες στην sabertooth. απο οτι εχω καταλαβει,ουτε σταθεροτητες εχεις τεσταρει ουτε τιποτα ε? βαλε στοχο τα 4.6 και δες με ποσο πιο λιγο ρευμα εισαι σταθερος. Αυτό ακριβώς. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες μητρικές για 8320/8350.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα