arkouda_kafe Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να έχω πρόσβαση σε όλα τα lan pcs ,με την βοήθεια ενός ftp server για παράδειγμα, από ένα pc. Απ 'ότι διάβασα θα πρέπει να κάνω προώθηση από την πόρτα 2222 (tcp traffic) ---> πόρτα 22 που θα υπάρχει κάποιος server. http://www.virtualbox.org/manual/ch06.html http://grosdim.blogspot.gr/2011_10_01_archive.html Το έχει δοκιμάσει κανείς?
xinetd Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Εξηγησε λιγο καλυτερα τι θες να κανεις. Αναφερεις το ftp, και μετα το port 22 που ειναι του ssh. To ftp ειναι ασχετο με την απομακρυσμενη προσβαση. Με το ssh μπορεις να εχεις προσβαση απομακρυσμενα, πρεπει ομως το καθε PC να τρεχει και εναν ssh server. Σε linux ειναι αστειο να γινει αυτο, σε windows πρεπει να βρεις καποιον ssh server (προσωπικα δεν εχω ασχοληθει με ssh σε windows). Μια αλλη λυση για απομακρυσμενη προσβαση, ειναι το remote desktop των Windows.
arkouda_kafe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Χαχ όντως τα έγραψα λίγο χύμα. Δεν ξέρω αν χρειάζομαι ssh server, κοίταγα για sftp και το είπα Βρήκα και έναν οδηγό πάντως για windows: http://deltahacker.gr/2012/09/29/windowsopenssh/ Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω πρόσβαση ,αν είναι δυνατόν, σε ένα pc του δικτύου μου χωρίς το άλλο pc να έχει κάποιον server ή να χρειάζεται να κάνω κάτι σε αυτό. Είναι πιο πολύ θέμα δοκιμών και πειραματισμών , και όχι μια λύση για μια μεταφορά. Παρέθεσα το ftp ως πρωτόκολλο χωρίς κρυπτογράφηση που θα είναι πιο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο.
leonidas_fs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Οπως τα λέει ο φίλος απο πάνω. Κάπου μπερδεύτηκες λίγο. Η υπηρεσία ftp δπυλεύει στην πόρτ 21 η πόρτα 22 είναι του ssh και καλό θα ήταν να μην πολυ ασχοληθείς με την πόρτα 22 γιατι είναι το μέγιστο κενό ασφαλείας. Απ'οτι κατάλαβα, θέλεις απομακρυσμένα να συνδέεσαι σε κάποιον υπολογιστή; Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις στον υπολογιστή αυτόν;; Θέλεις να περνάς αρχεία απο μακριά ή να ελέγχεις την επιφάνεια εργασίας;;
arkouda_kafe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα Όχι απομακρυσμένα από άλλο δίκτυο. Ένας υπολογιστής του δικτύου μου να μπορεί να επικοινωνήσει με έναν άλλον, επίσης του δικτύου μου. Μεταφορά αρχείων για παράδειγμα, όχι remote desktop. Το θέμα ξεκίνησε διαβάζοντας για έλλειψη ασφάλειας μεταξύ υπολογιστών lan, και θέλω να δω πως γίνεται στη πράξη αυτό.
leonidas_fs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μάλιστα τώρα το ξεκαθάρισες! Λοιπόν ενας πολύ απλός τρόπος απο την στιγμη που και οι 2 υπολογιστες είναι στο ίδιο δίκτυο είναι να κάνεις κοινόχρηστους τους δίσκους ή κάποιον φάκελο ωστε να μπορεί να τον δεί ο άλλος. π.χ πάνε στον σκληρό δίσκο στον υπολογιστή Α και πάτα δεξι κλικ --> "Κοινη χρηση και ασφάλεια" και κάντον κοινόχρηστο. Μετά πάνε στον υπολογιστή Β Ο υπολογιστής μου --> Εργαλεία --> Αντιστοιχιση δίσκου δικτυου και ψάξε να βρεις τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή Α. Αν ολα πάνε καλά, μετα θα μπορείς να μεταφέρεις αρχεία πολυ ευκολα μεταξύ των 2 αυτών υπολογιστών!
jkoukos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω πρόσβαση ,αν είναι δυνατόν, σε ένα pc του δικτύου μου χωρίς το άλλο pc να έχει κάποιον server ή να χρειάζεται να κάνω κάτι σε αυτό. Είναι πιο πολύ θέμα δοκιμών και πειραματισμών , και όχι μια λύση για μια μεταφορά. Το παραπάνω μπορείς να το εξηγήσεις καλύτερα; Εκτός κι αν καταφέρεις να περάσεις κάποιο κακόβουλο λογισμικό, πως θα έχεις πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή χωρίς να χρειαστούν ενέργειες σε αυτόν;
arkouda_kafe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 leonidas_fs ευχαριστώ για τη πληροφορία. Ψάχνω όμως τρόπο να μην πειράξω καθόλου το pc που θέλω να κάνω επικοινωνία. jkoukos Δεν θέλω να περάσω κάποιο spyware-keylogger κλπ. Απλά επειδή όλα τα pc επικοινωνούν με μια συσκευή, το modem-router, πιστεύω ότι κάτι μπορείς να κάνεις, μόνο και μόνο με σκάλισμα του ρουτερ-πορτες κλπ Θα το ψάξω περισσότερο και θα ποστάρω αν καταφέρω τίποτα
jkoukos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Και τα τηλέφωνα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κέντρου, αλλά αν δεν το σηκώσει κάποιος από την άλλη πλευρά δεν πρόκειται να γίνει επικοινωνία. Αν ο άλλος υπολογιστής δεν έχει ανοικτό remote desktop, ssh, κοινή χρήση δικτυακών πόρων και άλλες υπηρεσίες ή δεν σου επιτρέψει πρόσβαση ο χρήστης, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το μόνο που μπορείς να δεις είναι αν και ποιες πόρτες έχει ανοικτές.
leonidas_fs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Φίλε topic ουσιαστικά θέλεις να δεις, χωρις να πειράξεις τίποτα στο δίκτυο/ρυθμισεις κτλ αν μπορείς να κάνεις ζημια σε εναν άλλον υπολογιστή του δικτύου; Εαν ναι, η απάντηση είναι πάρα πολυ δύσκολα εως απίθανα για κάποιον που έχει βασικές γνώσεις ή εστω και λίγο περισσότερες γνώσεις υπολογιστών!
arkouda_kafe Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Ωραία, είχα λάθος εντύπωση. Απλά διάβαζα σε αρκετά θέματα ότι αν κάποιος μπει στο δίκτυό σου, με wifi πχ, μπορεί να αποκτήσει αρκετά εύκολα πρόσβαση στους υπόλοιπους υπολογιστές του δικτύου. Ότι γίνεται, σίγουρα γίνεται, αλλά απ 'ότι μου λέτε χρειάζεται περισσότερη δουλειά. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
xinetd Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Το να μπει καποιος μεσω WiFi δεν ειναι καθολου ευκολο, εφοσον χρησιμοποιεις WPA2/AES-CCMP κρυπτογραφηση και ενα σχετικα πολυπλοκο passphrase. Δεν θέλω να περάσω κάποιο spyware-keylogger κλπ. Απλά επειδή όλα τα pc επικοινωνούν με μια συσκευή, το modem-router, πιστεύω ότι κάτι μπορείς να κάνεις, μόνο και μόνο με σκάλισμα του ρουτερ-πορτες κλπ Θα το ψάξω περισσότερο και θα ποστάρω αν καταφέρω τίποτα Αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με το σπορ, αγορασε ενα router που να φλασαρεται με OpenWrt. Θα εχεις στα χερια σου εναν ελβετικο σουγια για το δικτυο. Μονο που πρεπει να γνωριζεις τουλαχιστον τα βασικα του linux. Μετα διαβασε για network scanning (nmap), network sniffing (tcpdump), και αλλα τετοια εργαλεια και κανε πειραματα στο δικτυο σου...
arkouda_kafe Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Ωραίος Συμφωνώ για τη δυσκολία να μπει κάποιος στο δίκτυό σου, και δεν φοβάμαι αυτό. Πιο πολύ για δοκιμές θέλω να το δω. Έχεις κάποια συγκεκριμένα routers να προτείνεις?
xinetd Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Ναι, φυσικα. TP-Link TL-WDR3600 VER. 1.1 TP-Link TL-WDR4300 VER. 1.0, 1.1, 1.2, 1.3 D-Link DIR-825 VER. C1 Οι εκδοσεις ειναι σημαντικες γι'αυτο τις γραφω. Οι πιο φτηνες και προσιτες λυσεις ειναι τα TP-Link. Στο site του OpenWrt υπαρχει και λιστα με υποστηριζομενες συσκευες, μπορεις να ριξεις μια ματια και εκει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα