Προς το περιεχόμενο

Νέο PC - Αποτελέσματα Stress Test

osotirassas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα σας,

θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω θέμα. Πρόσφατα έστησα νέο pc με τα εξής χαρακτηριστικά:

AMD FX 8350, Gigabyte XA990-UD3 (REV 3.0), Coolermaster Hyper 212 EVO, 8GB RAM, PSU Thermaltake 630W Berlin, Powercolor HD7870 Myst, HDD Seagete 1 TB, Zalman Z5 Plus. 

Για να δοκιμάσω αντιδράσεις, έτρεξα 45λεπτο blend torture test στο Prime95 (χωρίς κανένα error) με το HW Monitor να μου εμφανίζει τα αποτελέσματα της επισυναπτόμενης φωτό και ιδού η ερώτηση:

από τα όσα ξέρετε, πιστέυετε ότι το σύστημα είναι σταθερό; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να το βελτιώσω ή να θεωρήσω ότι είμαι OK;

Ευχαριστώ!

post-219017-0-86032400-1382278897_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η θερμοκρασια αυτη για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη ειναι απαγορευτικη για 24/7. Επισης σε blend test, η θερμοκρασια δεν ανεβαινει τοσο οσο σε small ffts. Ανεβασε μια φωτο απο cpu-z να δουμε τι γινεται.

Η θερμοκρασια αυτη για τον συγκεκριμενο επεξεργαστη ειναι απαγορευτικη για 24/7. Επισης σε blend test, η θερμοκρασια δεν ανεβαινει τοσο οσο σε small ffts. Ανεβασε μια φωτο απο cpu-z να δουμε τι γινεται.

Ερώτηση άγνοιας:

από ποιο tab;

Κανε ενα reset to default στο bios και ξανατρεξε 4-5 λεπτα prime. Σαν πρωτη εντυπωση πιστευω οτι δεν εχει κατσει καλα η ψυκτρα σου.

Bios δεν θυμάμαι να πείραξα (τουλάχιστον όχι σε ρυθμίσεις σχετικές με volt, συχνότητες κ.λπ.). Τι είδες στις φωτό που σε οδήγησε στο να σκεφτείς το συγκεκριμένο;

Η συγκεκριμένη ψύκτρα με παίδεψε κάπως, οπότε παίζει να μην πάτησε καλά. Την έχω βάλει κάθετα ώστε ο ανεμιστήρας της να βλέπει τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού. 

Κανονικά τι θερμοκρασίες πρέπει να πιάνει;

Βγάλε & ξαναβάλε την ψύχτρα για αρχή. Μην αφήνεις τον επεξεργαστή να πηγαίνει πάνω από 62-63 βαθμούς. Θεωρητικά είσαι στο safe όριο μέχρι τους 70 στους FX, πάνω από τους 70 παίζεις με τη φωτιά.

Reset bios, αν είναι κάνε & update bios και ξαναβάλε την ψύχτρα.

Μετά αν συνεχιστεί βλέπουμε για το τι παίζει.

Στο cpu-z ο επεξεργαστης δειχνει να ειναι στοκ οποτε θα επρεπε να ειχες κατω απο 45 με αυτη τη ψυκτρα.

Πράγματι, δε ήθελα να overclock-άρω πριν σιγουρευτώ για το στήσιμο.

Εκανα reset το bios σε optimized defaults και έπειτα από 5 λεπτά prime έπιασα κοντά 70c. Επειδή δεν έχω πάστα πρόχειρη, η επανεγκατάσταση της ψύκτρας θα πρέπει να περιμένει μέχρι αύριο / μεθαύριο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα επανέλθω.

• Like 1

Ok τότε.. έτσι οπως το είπε και έδειξε την εικόνα κατάλαβα οτι ετρεχε εκέινη την ώρα και την έβγαλε. Λάθος μου. Πάντως είναι πολύ ψηλά. Παίζει με την φωτιά

Ok τότε.. Πάντως παίζει με την φωτιά..

Οντως! :P

btw, έχετε καμιά καλή πάστα να προτείνετε;

Arxtic MX-4 ή Ceramique 2. Οποια βρεις πιο φθηνη παρε αν και θα σου προτεινα τη πρωτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...