Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 καλησπέρα παιδια, έχω ενα σοβαρο θεμα με ενα απο τα pc μου. τα χαρακτηριστικα τα εξης : cpu---> amd fx 6100 mobo.---> gigabyte 990xa-ud3 ψυκτρα--> coolermaster n520 case---> thermaltake v4 vga---> 7770 asus psu---> xfx 550w hdd---> 150 gb raptor + 500 gb seagate ram--->2 * 4 gb corsair vengeance 1600 το σύστημα δούλευε άψογα μέχρι χτες μέχρι που μου τη βάρεσε να προβω σε αλλαγη μητρικης και να παω απο την rev 2.0 ανωτέρω μητρική στην rev 3.0, τη πηρα απο παιδι εδω στο ινσομνια αλλα με ημερομηνια αγορας 01/10/2013. αφου με παιδεψε η ψυκτρα πολλες ωρες να τη βαλω στην αρχη μπηκε στα bios αλλα μετα windows δεν εμπαινε και εβγαζε μπλε οθονη οποτε σκεφτηκα φορματ, γινεται το φορματ και μετα τιποτα. το τροφοδοτικο λειτουργει, δινει ρευμα, η vga δε φταιει δοκιμασα και άλλη, μνημες δοκιμασα και άλλη μαρκα, τη ψυκτρα την εσφιξα και τη ξεσφιξα πολλες φορες, δοκιμασα και χωρις σκληρους αλλα μια χαρα λειτουργικοι ειναι και 2, clear cmos έβαλα ενα κατσαβιδι να ακουμπησει τα 2 πινακια π εχει αυτη η μητρικη αλλα δεν έγινε κατι (δεν ειναι σαν αλλες μητρικες που εβγαζα ενα μικρο πλαστικο) ίσως να κάνω εκει κατι λαθος απλα μπαταρια δεν ηθελα να βγαλω μη κανω ζημια. το περιεργο ειναι οτι σε ολη αυτη τη διαδικασια, πατώντας το power button παρατεταμένα δεν εκλεινε το pc με τιποτα παρα μονο με το διακοπτακι του τροφοδοτικου.. τωρα λεω να προσπαθησω να βαλω απο ενα αλλο pc εναν τριπυρηνο athlon να δω αν φταιει ο cpu αλλα το μυαλο μου παει στη mobo οτι ειναι προβληματικη. καμμια γνωμη ? μια βοηθεια παιδια δε τη παλευω αλλο..
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 παιδια με τον athlon μου μπηκε στα bios ! καμμια βοηθεια ??
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 και με τον fx 6100 δουλεψε με τη στοκ ψυκτρα, οταν βαζω τη coolermaster δεν ανοιγει.. τι κανω ρε παιδια ? οκ τελος μου βραχυκυκλωνε η @#$@ψυκτρα που βιδωνει πισω απο τη μητρικη ενω δούλεψε αρχικα τωρα μου πεταει μπλε οθονες και ρεσταρτ !!!!!!
AiWaaa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Βγάλε την mobo απο το κουτί πέρνα την coolermaster και δόκίμασε τον λίγο εκτος κουτιού να δεις εαν ακόμα βραχυλυκλώνει. Στο άλλο pc μπορείς να βάλεις τον fx ? 1
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 το αλλο pc ειναι αμ3 οποτε δε μπαινει, εχω και ενα αλλο με αμ3+ (asrock extreme 3) αλλα για σημερα δε τη παλευω να ξαναβγαλω τη ψυκτρα, το εκανα απειρες φορες.. αν βγαλω τη μητρικη εκτος κουτιου δεν υπάρχει προβλημα αν το ανοιξω το pc α παθει κατι ? που πρεπει να την ακουμπησω ? ασε που λεει 8 gb ram kai 3,96 usable και δεν υπαρχει φυσικα ενσωματωμενη vga
AiWaaa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δεν υπάρχει Πρόβλημα βάλτην πάνω στο κουτί της. Αχα δοκίμασες να αλλάξεις σλοτς στην ραμ ? Παντως το βραχυκύκλωμα ίσως πήρε κατι μαζί του 1
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 ωχ μη μου λες τετοια !! ηδη ειμαι χαλια ψυχολογικα 2 μερες...τι μπορει να πηρε ? απο μητρικη ? να τη στειλω στα you για αλλαγη ? η καμμια μνημη ?
AiWaaa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Απλά το αναφέρω μπορεί να μην έκανε ζημιά. Βγάλτην απο το κουτί και δοκίμασε τον αν ειναι οκ. Οχι θα βεβαιωθείς πρώτα εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το hardware και μετά θα στείλεις.
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 αυτο που λες αν ειναι θα το κάνω απο αυριο γιατι τωρα δεν υπάρχει κουραγιο, αλλα ειναι απαραιτητο ? μεσα στο κουτι δε μπορω να διαπιστωσω αν υπαρχει καποιο προβλημα ?
AiWaaa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Οποτε θες κανε το. Απλά σου λέω να βγάλεις την μητρική έξω και να τον δουλέψεις εκτος κουτιού ωστε να δεις αν σου κάνει τα ίδια και να αποκλείσεις βραχυκύκλωμα μητρικής με κουτί.. 1
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Φιλε Silenzio γιατι ομως δεν ειχες θεμα βραχυκυλωματος με την προηγουμενη μητρικη και γιατι σε παιδεψε η εγκατασταση του cooler ?Αυτα τα 2 δεν καταλαβα απο την περιγραφη σου.
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 καλώς, τις μνημες τις άλλαξα μεταξυ τους και παλι το ιδιο, παιζει να καηκε κανα σλοτ ?
AiWaaa Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δοκίμασες με άλλο ζευγάρι ραμ ? Ισως να έκανε κάποιο λαθος στην εγκατάσταση ben 1
Silenzio Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 τη πρωτη φορα που την ειχα βαλει τη ψυκτρα ισως να μη την ειχα σφιξει τοσο πολυ πισω απο τη μητρικη, τη πρωτη φορα θυμάμαι οτι ειχα χρησιμοποιησει το "κλειδακι" που δινει η cm ενω αυτη τη φορα τα παξιμαδια απο πισω τα βιδωσα με γαλλικο κλειδι (αν και νομιζω οτι το εχω ξανακανει και δε μου δημιουργησε προβλημα).. η εγκατασταση της με παιδεψε τοσο πολυ γιατι οι βιδες της βιδωνουν αριστεροστροφα και αργησα πολυ να το καταλαβω (δε το θυμομουν απο την αλλη φορα) και οταν τη βιδωσα αρχισαν τα προβληματα και εβαζα εβγαζα μητρικη ψυκτρα στο κουτι πολλες φορες, με εξαντλησε αφανταστα.. στη προηγουμενη μητρικη δεν ειχα κανενα θεμα με μπλε οθονες κ τετοια ολα αψογα.. θα δοκιμασω τωρα με αλλες ραμ..
benign Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Ισως να έκανε κάποιο λαθος στην εγκατάσταση ben Ναι αυτο υποψιαζομαι. τη πρωτη φορα που την ειχα βαλει τη ψυκτρα ισως να μη την ειχα σφιξει τοσο πολυ πισω απο τη μητρικη, τη πρωτη φορα θυμάμαι οτι ειχα χρησιμοποιησει το "κλειδακι" που δινει η cm ενω αυτη τη φορα τα παξιμαδια απο πισω τα βιδωσα με γαλλικο κλειδι (αν και νομιζω οτι το εχω ξανακανει και δε μου δημιουργησε προβλημα).. η εγκατασταση της με παιδεψε τοσο πολυ γιατι οι βιδες της βιδωνουν αριστεροστροφα και αργησα πολυ να το καταλαβω (δε το θυμομουν απο την αλλη φορα) και οταν τη βιδωσα αρχισαν τα προβληματα και εβαζα εβγαζα μητρικη ψυκτρα στο κουτι πολλες φορες, με εξαντλησε αφανταστα.. στη προηγουμενη μητρικη δεν ειχα κανενα θεμα με μπλε οθονες κ τετοια ολα αψογα.. θα δοκιμασω τωρα με αλλες ραμ.. Τα μαυρα πειρακια απο καουτσουκ που εξασφαλιζουν οτι δεν θα εχεις βραχυκυκλωματα τα εβαλες ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα