Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι κάτοχος μιας Gigabyte 990xa UD3 και έχω παρατηρήσει, ότι ενώ οι πίσω USB 3.0 θύρες λειτουργουν άψογα,οι μπροστά δεν ανοίγουν USB 3.0 δίσκους.(ανοίγουν όμως USB 2.0).

Να επισημάνω ότι έχω τους τελευταίους drivers(Eltron) και το τελευταίο firmware της Gigabyte.

Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι αυτής της μητρικής στο forum,θα ήθελα να ρωτήσω αν και κάποιος άλλος έχει το ίδιο πρόβλημα ή αν γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει.

Το συστημα μου είναι

mobo : Gigabyte 990xa UD3

cpu    : Amd fx 6300

gpu    :Gigabyte 7790

ram    :8gb Corsair Vengeance

psu    :Cooler Master Silent pro M2 720W.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασε αν είναι λίγο παλιότερους Etron drivers κι αν το πρόβλημα επιμείνει τότε βάλε άλλο καλώδιο στην υποδοχή της μητρικής για τα μπροστινά usb 3 (μπορεί να φταίει & το 20πινο του κουτιού).

Αλλιώς, rma στη μητρική.

Δημοσ.

Δυστυχώς το καλώδιο του front usb 3.0 είναι ενσωματωμένο στο κουτί.(fractal design arc midi)

Όσο για τους drivers θα δοκιμάσω και αναφέρω αποτέλεσμα.

Δοκίμασα και παλιότερους drivers αλλά πάλι τα ίδια.

Δημοσ.

Με usb 3 stickάκι έχεις δοκιμάσει? Παίζει να μην περνάει σωστό (αρκετό) ρεύμα στα μπροστινά usb και για αυτό να μην βλέπει τους δίσκους.

Δημοσ.

Όχι,γιατί δεν έχω.

Αλλά αν συμβαίνει αυτό που λες ,τι ευθύνεται? Το καλώδιο του κουτιού ή ο controller της μητρικής?

Επίσης υπενθυμίζω ότι ανοίγει κανονικά τους USB 2.0 δισκους.

Δημοσ.

Κοιτα εμπειρία με front panel usb3 δεν έχω, γιατί ούτε  usb3 header στην mobo έχω, ούτε στο κουτί. Αυτό που λέω, βασίζεται σε usb 2 εμπειρία που είχα με αρκετά κουτιά , όπου ενώ οι πίσω usb 2 θύρες "ξεκινούσαν" κανονικά εξ. δίσκους, ενώ τα μπροστινά είτε δεν τον ξεκινούσαν, είτε τον "ανοιγόκλειναν" χωρίς φυσικά να λειτουργεί, κάτι που οφειλότανε σε απώλειες ρεύματος που είχε το usb καλώδιο που ξεκίναγε απο το front panel του κουτιού και κατέληγε στο usb 2 header της μητρικής.

Υποπτεύομαι, οτι κάτι παρόμοιο θα σου συμβεί και στις πίσω usb 3 θύρες, αν δοκιμάσεις να συνδέσεις τον δίσκο που ξεκινάει κανονικά τώρα στις πίσω usb 3 θύρες, βάζοντας (αν έχεις) ένα usb 3 extension cord σε μια απο τις πίσω θύρες, και συνδέσεις τον δίσκο πάνω στο extension είναι πιθανό πάλι να μην λειτουργεί σωστά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως το πρόβλημα με extension σε πίσω usb 3 θύρες το έχω κανονικά. Ενώ χωρίς το extension (1 μέτρο) τους δίσκους μου τους ξεκινά κανονικά, με το extension δεν παίζουν με τίποτα. Τα sticks που θέλουν λιγότερο ρεύμα, μου τα ξεκινάει κανονικά.

Θα μου φανεί πολύ απίστευτο να φταίει το header της μητρικής σου, 99% είναι το πρόβλημα που σου περιγράφω.

Δες μήπως έχεις κοντύτερο καλώδιο usb 3 για τον δίσκο σου. Όσο ποιο μακρύ το καλώδιο , τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες...

Δημοσ.

Μάλλον αυτό που λες είναι.

Θα προσπαθήσω να βρω ,από φίλους, στικάκι και μικρότερο καλώδιο για να δοκιμάσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...