Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα πάω να φτιάξω ένα απλό πρόγραμμα για τη σχολή ενός φίλου σε C και τους είπαν ότι μπορούν να γράψουν το πρόγραμμα με όποιον editor θέλουν, αλλά πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε compile με το dev c++. Έγραψα σχεδόν όλο το πρόγραμμα σε μια εφαρμογή που έχω εδώ και καιρό στο iPhone και έτρεχε κανονικά. Βάζω λοιπόν το αρχείο .c στο pc με το dev c++ και στο compile βγάζει πρόβλημα. Από ό,τι βλέπω δεν έχω λάθος. Βγάζει λάθος ακόμα και στα βασικά.

ΠΧ τον παρακάτω απλό κώδικα που διαβάζει δύο αριθμούς και τους εμφανίζει, βγάζει σφάλμα. Τι μπορεί να φταίει;

#include <stdio.h>

int main (int argc, char* argv[]) {

int A,B;

printf ("Please enter number A\n");
    scanf("%i", &A);
    printf ("Please enter number B\n");
    scanf("%i", &Β);
    printf ("The numbers you entered are %i and %i", A,Β);

return (0);
}

Δημοσ.

Μάλλον είσαι σε 64μπιτα Windows, ε;

Δυστυχώς πρέπει να φύγω τώρα, αλλά μάλλον έχεις θέμα με το exception handling του mingw που έχεις στον Dev-C++... Δοκίμασε να το αλλάξεις σε SetJump LongJump αντί για Dwarf (δεν θυμάμαι απέξω από που).

Γενικώς ο Dev-C++ είναι IDE προς αποφυγή, εφόσον απαιτείται όμως, δοκίμασε να στήσεις από την αρχή το σύγχρονο fork του, το Orwell Dev-C++ (γκούγκαλρε και θα το βρεις αμέσως).

Δημοσ.

Όχι, σε ένα παλιό pc με windows xp 32bit το έγραψα το πρόγραμμα. Αυτός ο φίλος μου, μού είπε επίσης ότι ο συγκεκριμένος IDE δεν παίζει σε windows 8 που έχει. Πήγα τώρα στο δικό μου pc που έχω Mac OS X 10.8 και το ξαναέγραψα από την αρχή στο XCODE. Ουσιαστικά το πρόγραμμα είναι πάλι το ίδιο που έγραφα και στον άλλο υπολογιστή. Εννοείται ότι στα Mac γινόταν κανονικά compile και χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω στα mac με vmware την ίδια έκδοση των windows xp που έχω και στο άλλο pc και του έβαλα πάλι το dev c++. Το περίεργο είναι ότι σε αυτόν τον υπολογιστή έγινε κανονικά compile. Το να βάλω κάποια άλλη έκδοση και να τρέξει, ενώ στη σχολή δουλεύουν με αυτή και βαθμολογούνται σύμφωνα με αυτή, δεν είναι ότι καλύτερο. Πολύ πιθανό σε εμένα να τρέχει κανονικά το πρόγραμμα και εκεί να μην τρέχει. Αυτό ακριβώς έγινε και σε εμένα. Στον ένα υπολογιστή έτρεξε και στον άλλο δεν έτρεξε.

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι στον κώδικα που γράφεις.

Σε Win32 δεν υπάρχει πρόβλημα με το DWARFx, από όσο θυμάμαι. Στο μηχανάκι του φίλου σου, δοκίμασε (με την σειρά) τα παρακάτω:

1. Βεβαιώσου πως δεν προσπαθείς να κάνεις compile C κώδικα με χαρακτηρισμένο το project ως C++

2. Βεβαιώσου πως στο compilation δεν συμπεριλαμβάνεις libraries ή object files που έχουν γίνει compiled με άλλη έκδοση του mingw.

3. Απενεργοποίησε τα debugging information κατά το compilation (ή αφαίρεσε το -g command-line flag, ή βάλε το -s)

4. Βεβαιώσου πως υπάρχει αρκετή διαθέσιμη μνήμη όταν κάνεις compile (ή ότι δεν έχει χτυπήσει κάποιο από τα τσιπάκια της RAM).

Ελπίζω κάποιο από τα παραπάνω να σας λύσει το πρόβλημα.

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση.

Και τα 4 που γράφεις τα έχω δοκιμάσει. Μνήμη ειδικά υπάρχει άπλετη. Στο pc που έγραφα το πρόγραμμα το πρωί, το έλεγξα με memtest πριν 2 εβδομάδες που πήρα κάτι νέες μνήμες. Μπήκα πριν λίγο με teamviewer στο pc του φίλου να δω τί ακριβώς εννοούσε ότι δεν εμφανίζει το "μαύρο παράθυρο" όταν πάει να κάνει compile και πράγματι είχει δίκιο. Όταν πατούσα compile and run έβγαζε το παράθυρο ότι το compile έγινε επιτυχώς αλλά δεν άνοιγε το cmd για να το τρέξει. Για τη ακρίβεια ας έβγαζε ότι έγινε compile, το compiled αρχείο δεν το δημιουργούσε. Όταν πατούσα σκέτο compile και μετά run, έλεγε ότι το αρχείο δεν έγινε compile. Χωρίς να βγάζει warnings ή errors όπως στο δικό μου υπολογιστή που φαίνεται στην εικόνα που ανέβασα πριν. Από ότι μου είπε, έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα με τα windows 8. Στο εργαστήριο έχουν windows 7. Για να το κάνουμε compile σε 8 του κατέβασα το gcc και του το έκανα μέσω cmd ώστε να δει ότι δουλεύει. Έτσι και αλλιώς ο καθηγητής το source file θέλει μόνο φυσικά. Στο εργαστήριο θα γίνει κανονικά compile θέλω να πιστεύω.

Δημοσ.

Α, σε Win8 παρουσιάζεται το πρόβλημα; Δεν το είχα προσέξει. Τότε πιθανότατα αυτό θα είναι το πρόβλημα. Με ένα πρόχειρο googling βρήκα αυτό, αλλά κι αυτό που λέει πως υπάρχουν προβλήματα με τα header files σε Win8 (και δίνει κάτι replacements μόνο για C++).

Δημοσ.

Έχω δύο διαφορετικά προβλήματα σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές. Σε έναν παλιό με windows xp 32bit είχα το πρόβλημα που ανέβασα στην φωτογραφία το μεσημέρι. Σε έναν υπολογιστή με win8 του φίλου μου, κατά κάποιο τρόπο δεν μπορεί να ενσωματώσει την γραμμή εντολών και δεν κάνει compile. Αυτό που περιέγραψα στο προηγούμενο post. Ως τώρα μόνο σε win xp 32bit μέσω vmware κατάφερα να το κάνω compile με το dev c++. Όπως και να έχει, το πρόγραμμα του το έστειλα και ελπίζω να γίνει κανονικά compile στα pc του εργαστηρίου τους με win7.

Δημοσ.

Σε Win XP 32 πάντως δεν δικαιολογείται να έχει πρόβλημα, εκτός ίσως αν είναι πιο παλιά από SP3. Μήπως να έκανε ένα re-install τον Dev-C++, αφού έτσι κι αλλιώς όπως είπες δεν του κάνει compile κανένα πρόγραμμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...