azuli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα,ηθελα να ρωτησω αν ειναι δυνατον να γινεται reset στο bios ενος laptop οταν αυτο λειτουργει με την μπαταρια εκτος,δηλαδη μονο με το καλωδιο τροφοδοσιας.Το λειτουργω το laptop χωρις μπαταρια (δεν την εχω καν) και καθε φορα που το ανοιγω βλεπω την ωρα/ημερομηνια να εχουν γινει reset. Tην μπαταρια του bios την εχω αλλαξει και εχω αναβαθμισει και το bios οποτε δεν ειναι εκει το προβλημα.Υποψιαζομαι οτι το reset του bios γινεται επειδη το laptop λειτουργει χωρις μπαταρια,σα να χρειαζεται και την μπαταρια για να κραταει τις ρυθμισεις αλλα δεν ειμαι σιγουρος γι αυτο ανοιξα το thread.Επειδη ειναι παλιο το laptop να μην παραγγειλω τσαμπα καινουργια μπαταρια και δεν ειναι αυτο τελικα.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Οχι κανονικά δεν έχει σχέση η μπαταρία που λειτουργεί παρά μόνο η μπαταρία της μητρικής που πρέπει να την βγάλεις πάλι και να την μετρήσεις.
azuli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 οταν την αλλαξα αγορασα και εβαλα ακριβως την ιδια.Η αλλαγη της δεν ειναι ευκολη γιατι στο σημειο που βρισκεται πρεπει πραγματικα να λυσεις το laptop μεχρι την τελευταια βιδα και το τελευταιο καλωδιακι,συν του οτι δεν ειναι αφαιρουμενη και βγαινει μονο με κολλητηρι.Οποτε θα αφησω το αλλαγμα της ξανα ως μια απο τις τελευταιες λυσεις,δεδομενου του οτι μολις την αλλαξα.. Ψαχνοντας στο internet βρηκα ενα αρθρο με παρομοια δυσλειτουργια του bios oταν το laptop δουλευε χωρις μπαταρια,αλλα μονο ενα,γιατι το googlαρισμα με τα συγκεκριμενα tags βγαζει ολο αποτελεσματα που εχουν σχεση με την μπαταρια του bios και οχι την περιπτωση να δουλευει το laptop χωρις μπαταρια
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 99% στο δικό μου μυαλό είναι αυτή η μπαταρία που η δεν κολλήθηκε σωστά η υπερθερμάνθηκε στο κόλλημα και έχασε την αξιοπιστία της.. Φυσικά μένει άλλο 1% που μπορεί να είναι οτιδήποτε.. περίμενε κάποιον άλλον μήπως έχει δική του παρόμοια εμπειρία.. 1
arc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Πριν πόσο καιρό άλλαξες την μπαταρία του bios και πόσο καιρό δουλευεις τον υπολογιστή χωρίς μπαταρία Επίσης σε αυτό το μεσοδιάστημα ο φορτιστής είναι πάντα συνδεμένος ή τον συνδέεις μονο οταν θες να δουλεψεις τον υπολογιστή;
azuli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Πριν πόσο καιρό άλλαξες την μπαταρία του bios και πόσο καιρό δουλευεις τον υπολογιστή χωρίς μπαταρία Επίσης σε αυτό το μεσοδιάστημα ο φορτιστής είναι πάντα συνδεμένος ή τον συνδέεις μονο οταν θες να δουλεψεις τον υπολογιστή; την αλλαξα πριν 1-2 μηνες,το laptop δουλευε χρονια χωρις μπαταρια.Τον φορτιστη τον συνδεω μονο οταν θελω να το δουλεψω,αλλα και συνδεδεμενο οταν τον εχω μονιμα,αν κανω ενα reboot χανονται τα settings. Το να υπερθερμανθηκε η μπαταρια του bios λογω της κολλησης δεν μπορω να το αποκλεισω,αλλα δεν ξερω κατα ποσο μπορει να προκαλεσει αυτο το να μη δουλευει η μπαταρια. Η αρχικη ερωτηση ειναι αν μπορει το reset του bios σε καθε boot να οφειλεται στην μη υπαρξη της μπαταριας του laptop,γι αυτο ρωτησα αν εχει καποιος γνωση αν αυτο μπορει να φταιει.Το αν ειναι ενταξει η μπαταρια του bios δεν ειναι το αμεσο ζητουμενο της ερωτησης μου,καθως θελω να αποκλεισω πρωτα το ενδεχομενο να φταιει το οτι δεν υπαρχει μπαταρια κανονικη.Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις!
arc Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Σε κάθε περιπτωση η πιο πρακτική "επέμβαση" ειναι να μετρήσεις και αλλάξεις την μπαταρία. Λύσε τον υπολογιστή, βγάλε/αποκόλλησε την μπαταρία και μέτρα την με πολύμετρο. Αν είναι πολύ πεσμένη, αλλαξε την και προσπάθησε να ελαχιστοποιήσεις τη θερμότητα που όντως επηρεάζει τις μπαταρίες. Απο εκεί και πέρα πέφτεις σε πολλά ΙΣΩΣ Ίσως η μπαταρία που είχες βάλει να ήταν μπαγιατική και οριακά πεθαμένη. Πριν βάλεις την καινουργια μέτρησε την και αν βολεύει μετρησε την και πάνω στο κύκλωμα (αφου την κολλήσεις) Ίσως να μην εγινε σωστά κάποια κόλληση και να μην κάνει κύκλωμα Ίσως να έκοψες ή έκαψες κάτι αλλο που επηρεάζει την μπαταρία. Ίσως να φταίει κάτι αλλο και απλώς το σύμπτωμα να είναι οτι χάνει ημερομηνία Σε κάθε περιπτωση ειναι πρακτικότερο να "λερώσεις" τα χέρια σου γιατί θα αποκλείσεις πιθανές αιτίες του προβλήματος. 1
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 99% στο δικό μου μυαλό είναι αυτή η μπαταρία που η δεν κολλήθηκε σωστά η υπερθερμάνθηκε στο κόλλημα και έχασε την αξιοπιστία της.. Φυσικά μένει άλλο 1% που μπορεί να είναι οτιδήποτε.. περίμενε κάποιον άλλον μήπως έχει δική του παρόμοια εμπειρία.. Θα συμφωνήσω με αυτό. 3 οι λόγοι: 1) Ψόφια / ελαττωματική νέα μπαταρία εξαρχής. 2) Υπερθέρμανση μπαταρίας κατά την κόλληση και κατάρρευσή της. 3) Ψυχρή κόλληση (άρα συμπεριφέρεται πάλι σαν να μην έχει μπαταρία λόγω κακής επαφής).
azuli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Θα συμφωνήσω με αυτό. 3 οι λόγοι: 1) Ψόφια / ελαττωματική νέα μπαταρία εξαρχής. 2) Υπερθέρμανση μπαταρίας κατά την κόλληση και κατάρρευσή της. 3) Ψυχρή κόλληση (άρα συμπεριφέρεται πάλι σαν να μην έχει μπαταρία λόγω κακής επαφής). με το ψυχρη κολληση εννοεις οτι κρυωσε πριν κανει επαφη και δεν κολλησε καλα?
plpapadopoulos Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 με το ψυχρη κολληση εννοεις οτι κρυωσε πριν κανει επαφη και δεν κολλησε καλα? Εννοώ τα ακόλουθα: http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=49525 http://www.noiz.gr/index.php?topic=179744.10 http://www.katkatonweb.gr/solderingguide.html 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Καλημερα,ηθελα να ρωτησω αν ειναι δυνατον να γινεται reset στο bios ενος laptop οταν αυτο λειτουργει με την μπαταρια εκτος,δηλαδη μονο με το καλωδιο τροφοδοσιας.Το λειτουργω το laptop χωρις μπαταρια (δεν την εχω καν) και καθε φορα που το ανοιγω βλεπω την ωρα/ημερομηνια να εχουν γινει reset. Δηλαδη, ενω το εχεις διαρκως σε πριζα, αυτο χανει τις ρθμισεις ωρας? Κανονικα, δεν θα επρεπε να τις χανει, οχι οσο βρισκεται συνδεδεμενο σε ρευμα, ασχετως μπαταριας cmos, δηλαδη και με εντελως αδεια την cmos! Αν το προβλημα σου παντως, ειναι μονο ημερομηνια + ωρα, οχι καποιες αλλες ρυθμισεις bios, αυτο λυνεται.. http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/atomic.exe http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/
azuli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δηλαδη, ενω το εχεις διαρκως σε πριζα, αυτο χανει τις ρθμισεις ωρας? Κανονικα, δεν θα επρεπε να τις χανει, οχι οσο βρισκεται συνδεδεμενο σε ρευμα, ασχετως μπαταριας cmos, δηλαδη και με εντελως αδεια την cmos! Αν το προβλημα σου παντως, ειναι μονο ημερομηνια + ωρα, οχι καποιες αλλες ρυθμισεις bios, αυτο λυνεται.. http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/atomic.exe http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/ κανει reset οταν το βγαζω απο το ρευμα οχι ενω ειναι συνδεδεμενο..
TheDevilMayCare Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 κανει reset οταν το βγαζω απο το ρευμα οχι ενω ειναι συνδεδεμενο.. Ειναι OK τοτε = αυτη ειναι η φυσιολογικη συμπεριφορα, σε σταθερους & φορητους Αν δεν σε ενοχλει κατι, περα απο το γεγονος οτι χανει ημερομηνια & ωρα, ισως δεν χρειαζεται να ξανανοιγεις απο την αρχη, καθως αυτα διορθωνονται μεσω software ^^
azuli Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Ειναι OK τοτε = αυτη ειναι η φυσιολογικη συμπεριφορα, σε σταθερους & φορητους Αν δεν σε ενοχλει κατι, περα απο το γεγονος οτι χανει ημερομηνια & ωρα, ισως δεν χρειαζεται να ξανανοιγεις απο την αρχη, καθως αυτα διορθωνονται μεσω software ^^ η ωρα γινεται reset απο το bios μαζι με ολες τις ρυθμισεις που εχω αλλαξει εκει. Σκεφτομαι το ενδεχομενο μηπως δεν κολλησε καλα η μπαταρια του bios αν και η κολληση ηταν πολυ απλη και δεν εγινε πανω στην μπαταρια αλλα στο μεταλλικο πλαισιο που την στηριζει,το οποιο εχει 2 συρματινα πινακια τα οποια αυτα κολλανε πανω στο motherboard και οχι η ιδια η μπαταρια.Σαν αυτο --> http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/1167865594/2013-Ml1220-charge-button-laptop-font-b-cmos-b-font-font-b-battery-b-font-lithium.jpg
TheDevilMayCare Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 η ωρα γινεται reset απο το bios μαζι με ολες τις ρυθμισεις που εχω αλλαξει εκει. Εννοειται πως θα χανεις + τις υπολοιπες ρυθμισεις, εκτος απο ωρα & ημερομηνια -οι οποιες, παρεπιπτωντος, στα λαπτοπ (θα) ειναι πολυ λιγοτερες, απο desktop!- το θεμα ειναι αν μπορεις να εισαι μια χαρα, διορθωνοντας μονο ωρα & ημερομηνια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα