Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Virtual Private Network... Ουσιαστικα ειναι ενα φιλτρο που βρισκεται αναμεσα σε εσενα και τον παροχο σου αν το χρησιμοποιησεις και μπορεις μεσω αυτου να ξεγελασεις sites και να νομιζουν οτι εισαι γερμανια π.χ ενω εισαι πραγματικα ελλαδα

Δημοσ.

Virtual Private Network... Ουσιαστικα ειναι ενα φιλτρο που βρισκεται αναμεσα σε εσενα και τον παροχο σου αν το χρησιμοποιησεις και μπορεις μεσω αυτου να ξεγελασεις sites και να νομιζουν οτι εισαι γερμανια π.χ ενω εισαι πραγματικα ελλαδα

Βρίσκεται στην κατοικία μου, η σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος και συνδέομαι εκεί;

Δημοσ.

Οχι συνηθως ειναι με πληρωμη, τα free ειναι οι λεγομενοι proxies αλλα ειναι πολυ αργοι, υπαρχουν και free vpns

Αυτό μου θυμίζει τους Proxy Server, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές.

Δημοσ.

Φαντάσου μεσα στο αχανές ιντερνετ ένα κλειστό δρόμο από το σημείο Α στο Β στο οποιο κινείσαι μόνο εσύ.

Πες ότι το Α είναι ο υπολογιστής μου και το Β το VPN. Από ότι ξέρω, η επικοινωνία Α και Β γίνεται κρυπτογραφημένα, οπότε ο ISP δεν μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα που περνάνε, σωστά;

Δημοσ.

Το vpn δεν είναι φίλτρο, είναι όπως προαναφέρθηκε ένας κλειστός δρόμος (φαντάσου σωλήνας) από τον υπολογιστή σου μέχρι τον server εξόδου. Αν σε βοηθά να το κατανοήσεις είναι ΣΑΝ proxy αλλά ακόμα πιο συμπαγές.

Επίσης μια διαφορά με τον proxy ειναι οτι με το vpn κρυπτογραφείς και ανακατευθύνεις όλο το traffic του υπολογιστή σου, ενώ (συνήθως) με τον proxy ανακατευθύνεις μόνο τον browser. 

Δημοσ.

Το vpn δεν είναι φίλτρο, είναι όπως προαναφέρθηκε ένας κλειστός δρόμος (φαντάσου σωλήνας) από τον υπολογιστή σου μέχρι τον server εξόδου. Αν σε βοηθά να το κατανοήσεις είναι ΣΑΝ proxy αλλά ακόμα πιο συμπαγές.

Επίσης μια διαφορά με τον proxy ειναι οτι με το vpn κρυπτογραφείς και ανακατευθύνεις όλο το traffic του υπολογιστή σου, ενώ (συνήθως) με τον proxy ανακατευθύνεις μόνο τον browser. 

Μπορώ να πω ότι με έφερες ποιο κοντά στο να καταλάβω  :-)

Με λίγα λόγια το χρησιμοποιώ για να "κρυφτώ" απο την ISP και να μπαίνω με ασφάλεια απο γειτονικά router. Σίγουρα θα χρησιμεύσει και αλλού, αλλά αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

Δημοσ.

Ψαξε και κατεβασε το VPNium και δουλεψε λιγο με το προγραμμα και θα δεις τι ακριβως γινεται. Η free εκδοση εχει μονο εναν σερβερ να κανεις συνδεση αλλα οκ σου κανει κι'αυτο. Επισης εννοιειται πως η ταχυτητα δεν θα ειναι ιδια αν συνδεθεις μεσω vpn.

Δημοσ.

Ψαξε και κατεβασε το VPNium και δουλεψε λιγο με το προγραμμα και θα δεις τι ακριβως γινεται. Η free εκδοση εχει μονο εναν σερβερ να κανεις συνδεση αλλα οκ σου κανει κι'αυτο. Επισης εννοιειται πως η ταχυτητα δεν θα ειναι ιδια αν συνδεθεις μεσω vpn.

Υπάρχει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα για Linux;

Δημοσ.

Με λίγα λόγια το χρησιμοποιώ για να "κρυφτώ" απο την ISP και να μπαίνω με ασφάλεια απο γειτονικά router. 

Είτε δεν καταλαβες πως λειτουργεί ή έκανες κάποιο λάθος διατύπωσης.

Από τον isp σου δεν μπορείς να κρυφτείς γιατί από εκεί παίρνεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ξέρει ποιο είσαι και ξέρει οτι κάνεις vpn με τον Χ server. Αυτό που δε μπορεί να δει, ουτε ο isp σου, ουτε αλλοι διακομιστες είναι τα δεδομένα που διακινούνται μέσω του vpn. 

Επισης δεν καταλαβα τι εννοεις με το γειτονικά router. Η παρουσία σου θα είναι αισθητή και καταγράψιμη στο log

Υπάρχει κάποιο παρόμοιο πρόγραμμα για Linux;

Στο linux δεν χρειάζεσια ειδικό πρόγραμμα, είναι ενσωματομένο στις ρυθμίσεις δικτύου και απλώς περνάς τις ρυθμίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...