axilleas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 Γεία Σήμερα αγόρασα τον Travelmate 290 της Acer.To laptop ήρθε με εγκατεστημένα windows XP home ENG απο το εργοστάσιο. To πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι οτι δεν υπάρχει cd windows αλλα 3 cd buckup της Acer. Θα ήθελα να κάνω format τον δίσκο σε (NTFS διοτι είναι FAT32) και να βάλω τα windows που νόμιμα κατέχω (έστω και αν είναι κόπια απο αλλού). Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχω ρυθμίσει απο το bios -->first boot device-->cd rom μου γράφει check boot cd rom και μετα απο λιγο boot cd rom type: Non-Emulation booting και σταματαει.Μετα μόνο reset Έβαλα διάφορα bootable και μου γραφει το ίδιο.Τα cd είναι καλά έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Αν καποιος μπορει να βοηθήσει.... Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
axilleas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Απο κάποια ερευνα που έκανε έμαθα ότι άυτό γίνεται διότι δεν υπάρχουν οι οδηγοί για το dvd. Η λύση που έδειναν σε κάποια forum ήταν να αρχίσεις με δισκέττες εκκίνησης αλλά το notebook δεν εχει floppy? ..... Τι να κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
george1994 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 File tha sou elega na min dokimaseis na kaneis Format ston skliro tou laptop sou kai na peraseis ta "dika sou" windows. Pistepse me tha taleporitheis para poly mexri na vreis ti akrivws prepei na valeis(drivers grafikwn/modems/lan...). Ta laptop einai ligo "mistiria" kai den ta pane kai toso kala me to custom instalation. Oso gia ta backup CDs auta periexoune ena "image" tou sklirou sou opws vgike apo to ergostasio tis ACER, etsi ean ginei kati tha prepei na peraseis ta bootable CDs kai auta tha epanaferoune afou formaroune to sklyro sou stin arxiki tou morfi. Auto toulaxiston isxuei gia ta Compaq. Oso gia to oti den iparxoune odigoi gia to CD/DVD sou ta bckup CDs pou exeis eimai sigouros oti einai bootable, mporeis na ta dokimaseis (ean einai bootable) alla fysika na min proxwriseis se restore. Giwrgos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
axilleas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Τα driver υπάρχουν μέσα στα cd οπότε δεν πιστεύω να υπαρχει πρόβλημα. Οτι και να γίνει εαν δεν μπορέσω να το κάνω βάζω το bootable της acer και καθαρίζω. Το θέμα είναι γιατί κάνει boot απο τα δικά τους cd και όχι απο τα δικά μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Mentor Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Egw exw to ACER 1703 (17'' o8onh). To BIOS exei tropo na elegjei to ti mpainei kai bgaieni ston ypologisth. An pas sto My Computer 8a deis pws sto General emfanizetai Mnufactured and Supported by ACER kati poy den bgainei se alles custom installation. Auto einai ena stoixeio pou deixnei thn prosopopoihsh ths egatastashs. Epomenos den mporeis na baleis oti 8eleis xwris poly kopo kai pono... Ta XP Home pou exw egw einai poly kala (anelpista kala) kai na fantasteis pws to systhma trexei MONO epagelmatikes efarmoges... To NTFS den 8a sou prosferei kati perissotero apo ayto poy exeis eidei ektos an etoimazesai gia megala kopla... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orck Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 αν ο μονος λογος που θες να κανει κατι τετοιο ειναι το διαφορετικο file system τοτε δοκιμασε την convert ειναι εντολη που θα την γραψεις στο start>run εκει θα γραψεις convert c: /fs:ntfs θα σου κανει επανεκινηση και θα σου κανει την αλλαη ΧΩΡΙΣ να χασεις τιποτα (απλα φροντισε να μην κλεισει το μηχανημα κατα την μετατροπη) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hikoc Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2003 Μόλις αγόρασα τον Αspire 1603ELM και έβαλα τα δικά μου ΧΡ πανεύκολα, αν και το ψιλομετάνιωσα γιατί τα προεγκατεστημένα ήταν πολύ γρήγορα και είχαν και το SP1, αλλα με χάλαγε που μου είχε τον σκληρό σε 2 partitions. Δεν βρήκα καμιά δυσκολία στο να περάσω τα δικά μου WINXP εκτός από το ότι δεν bootare το CD των Win όπως έγραψε και ο Αχιλλέας. Μάλλον δουλεία τις ACER είναι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα bootCD για DOS και εάν δουλέψει να φορτώσεις το CD των XP από το DOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
axilleas Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Τα XP Home είναι γρηγορα.Το partition magic έκανε το convert και μαλλον δεν θα αλλάξω λειτουργικό. Είχα ένα πρόβλημα με το μενού του ελληνικού office αλλά έβαλα Αγγλικό. Απο dos δεν τρέχει το setup των XP (this program is not running in dos mode).Φίλε Hicok εσύ πώς το έκανες; Μέντορα ωραίο notebook αλλά πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ βαρυ.Τέτοια installation έχω συναντισει πολλές φορές ακόμα και σε pc της Altec. Ευχαριστώ παιδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hikoc Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Sorry ξέχασα να το γράψω, στον φάκελο i386 του cd των XP τρέχεις το winnt και ξεκινάει install απο dos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.