Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αξιζει ολη η αλλαγη να γινει? Για performance και για αλλους λογους. Πρεπει να περασω τα 8.0 πρωτα?

Δημοσ.

Αν έχεις οθόνη αφής τότε ναι! Αλλιώς εντάξει δεν χάνεις και τίποτα. Όχι ότι να 8άρια δεν είναι καλά, απλά η διαφορά δεν είναι και τόσο μεγάλη για να μπεις στον κόπο!

• Like 1
Δημοσ.

Την εκανα την αλλαγη πριν απο 2 μερες, με ιδιο συστημα, ενα θα σου πω, τα 8.1 ειναι τουλαχιστον 2-3 φορες πιο γρηγορα/ομορφα (οταν τα συνηθισεις).

Δημοσ.

Οπως ειπαν και μερικοι, ναι, αξιζει. Πιο smooth σε αποδοση, καλυτερη διαχειρηση μνημης και επεξεργαστη και γενικοτερα καπως πιο ελαφρυ λειτουργικο σε συγκριση με τα 7. Απλα ειναι να συνηθισεις την εμφανιση. Αξιζει και με το παραπανω.

Δημοσ.

Η δική μου άποψη διαφέρει λίγο απ'τις παραπάνω.

Η εκκίνηση κι ο τερματισμός λειτουργίας λειτουργούν "εμφανώς" πιο γρήγορα, όπως & η αρχική εγκατάσταση τους. Αυτά ήταν τα πρώτα + που (κάποτε) με πείσανε & τα υποστήριζα.

Επίσης υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση τους, που άλλους τους αρέσει, άλλους όχι. Το τι αρέσει εμφανισιακά στον καθένα είναι λίγο υποκειμενικό, οπότε δε μπορώ να πω κάτι.

Σε σχέση με τα 7 είναι επίσης σχετικά πιο γρήγορα, αλλά αυτό το "σχετικά" δε περιορίζεται μόνο στη ταχύτητα απόκρισης των windows, διότι μετά από μήνες... με κούρασαν και τα έβγαλα. Γιατί?
Πολλά κλικ για το τίποτα! Δεν είναι ότι ψάχνεσαι σε ένα νέο περιβάλλον και αναγκάζεσαι ώσπου να το μάθεις να κάνεις περισσότερα κλικ για να'χεις πρόσβαση κάπου (πχ στα Windows Update.... απλό παράδειγμα φέρνω), αλλά το γεγονός ότι ακόμη κι αν τα μάθεις, συνεχίζεις να περνάς από κλικ σε κλικ... σε κλικ και πάλι κλικ... για πράγματα που στα 7 η πρόσβαση τους ήταν πολύ πιο απλή και γρήγορη.

Αποτέλεσμα? Ναι μεν γρήγορα θεωρητικά, όχι όμως και στη πράξη.

Παρόλα αυτά δε μπορώ να σου πω εγώ κι ο καθένας αν αξίζουν ή όχι, επειδή στη τελική εσύ θα τα χρησιμοποιείς και το θέμα είναι αν κάνουν σε σένα! Είναι σαν να ρωτάς "chrome ή firefox" και να ξεκινάει από κάτω ένας πόλεμος απόψεων για 2 browsers που κάνουν την ίδια δουλειά, που αλλού υπερέχει ο ένας, αλλού ο άλλος & που στον έναν θα βρεις τις ρυθμίσεις δεξιά πάνω, στον άλλον αριστερά πάνω κλπ. Ο ένας θα επιμένει ότι ο chrome είναι πιο γρήγορος, ο άλλος ότι ο firefox είναι πιο γρήγορος. Ο ένας έχει συνηθίσει να δουλεύει έτσι, ο άλλος έχει συνηθίσει να δουλεύει αλλιώς και θα πετάγεται κάθε τόσο κι ο τρίτος ενδιάμεσα που δε ξέρει τι σημαίνει browser!

Δοκιμάζεις λοιπόν & βλέπεις αν σου κάνουν.

Δημοσ.

Στα Windows 7 έκανα δύο κλικ... έναρξη-windows update! Στα 8άρια στάνταρ δεν έκανα 2 κλικ.
Παίζουν όμως ρόλο τα κλικ αν είναι 2-3-4 ή 44? Σημασία έχει τι ταιριάζει στον καθένα!
Εμένα δε μου κάνανε και τα παράτησα. Άλλους τους κάνουνε και τα κρατάνε.

Και τα 2 σαν Windows αξίζουν, απλά διαφέρουν τόσο πολύ "στα σημεία", που δε μπορείς να πεις αντικειμενικά τι είναι σωστό να επιλέξεις! Η διαφορά δεν αφορά την απόδοση όπως Vista Vs 7, διότι εκεί συγκρίναμε περίπου το ίδιο περιβάλλον εργασίας, με τα πρώτα να σέρνονται και τα δεύτερα να πετάνε!
Ενώ εδώ τόσο τα 7 όσο και τα 8 είναι "δυνατά", αλλά... διαφέρουν στο περιβάλλον.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι πως αν δε τα δοκιμάσει κάποιος, δε μπορεί να έχει άποψη, επειδή σε κάποιους από μας αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν. Ποια γνώμη μπορεί να είναι η σωστή? Μόνο η προσωπική του καθενός "για τον εαυτό του", επειδή "αυτός" βρίσκεται μπροστά στο pc, όχι εμείς!

Και "δοκιμάζω" στάνταρ δε σημαίνει "τα βάζω 24 ώρες και επιστρέφω στα 7" όπως κάνουνε πολλοί... διότι έτσι θα'χαμε μείνει στα '95.
Είναι ένα νέο περιβάλλον & πέρα από ψάξιμο, θέλει να προσαρμοστείς & να δεις αν όντως σου κάνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...