bmv Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Κάνω oc στον fx6300 και ψάχνομαι με τις ρυθμίσεις γιατί οι θερμοκρασίες όταν ανεβαίνω στα 4.2 γίνονται απαγορευτικές μετά από prime95 run. Έτσι λοιπόν παίζοντας με τις ρυθμίσεις έκανα enable to core c6 state. Οι θερμοκρασίες έπεσαν τρομερά. Δηλαδή τρέχω το prime95 1 ώρα και έχω max 47 βαθμούς ενώ πριν ξεπερνούσα τους 61. Το θέμα είναι ότι δεν είναι σταθερή η συχνότητα του επεξεργαστή και κάποιοι πυρήνες παίζουν στα 3 ghz κάποιες φορές και το vcore πέφτει και αυτό φυσικά. Δοκίμασα να τρέξω ένα ΒΗ και το ρεύμα και η συχνότητα έμειναν καρφωμένα στα 1.32 και 4,2 αντίστοιχα. Στο prime95 κάποιες φορές μένουν σταθερά ανάλογα με το τεστ. Τα αποτελέσματα του ΒΗ ήταν στα ίδια επίπεδα με το c6 disabled. Η ερώτηση είναι αξίζει να το κρατήσω έτσι και να προσπαθήσω να το ανεβάσω κι άλλο ή να το αφήσω στα 4,1 που δούλευε σταθερά στα 4,1? Αφού όμως στα benchmarks δουλεύει όπως πρέπει πιστεύω αξίζει γιατί έτσι έχω χαμηλότερη κατανάλωση και μειωμένες θερμοκρασίες... Συγγνώμη αν κούρασα PS: Άκυρο άλλη ρύθμιση μου έκανε την ζημιά με την συχνότητα. Ξανατρέχω prime κτλ και βλέπουμε xD
Cloud_7 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Φαντάζομαι έγινε λίγο messed-up η κατάσταση με το C6 σε αυτή τη συχνότητα και σου προξένησε το throttling. Η άλλη ρύθμιση που λες μπας και ήταν το HPC απενεργοποιημένο στο bios κι έριχνε & αυτό τη συχνότητα-τάση στο full-load? Γιατί δεινοπάθησα μέχρι να το βρω (αν έχουμε ίδια μητρική βέβαια). Κι εγώ στα 4.2 τον είχα μέχρι σήμερα και συνέχιζα τα benches, με τις minimum στροφές της ψύχτρας πλησίασα επικίνδυνα τους 60 βαθμούς (πάντα με σταθερό vcore/frequency). Τελικά έριξα τη συχνότητα στα 4 με LLC Extreme & undervolt -50 στο offset, που μου έδωσε 1.34V σε idle & 1.380V σε full-load. Η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 52, οπότε λέω να το αφήσω εδώ τώρα (no errors in prime so far). Θα ενεργοποιήσω & το C6 κι αν δε μου προκαλέσει fluncuations θα το αφήσω.
bmv Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 To apm για κάποιο λόγο έμεινε enabled και έγινε μπέρδεμα. Τελικά είμαι σταθερός στα 4,2 με 1,32 ρεύμα. Για παραπάνω δεν θέλω να πάω καθώς σε 100% load θα έχω θέμα με θερμοκρασίες αν και σε καθημερινή χρήση δεν θα πιάσω τίποτα τρελές θερμοκρασίες. Δεν είναι και για τρελά πράγματα η ψύκτρα μου (arctic freezer 13). Εγώ έχω άλλη mobo (asus m5a97 r2.0) αλλά κλοκάρω manual γιατί αυτό με το offset δεν το γνωρίζω πως πρέπει να γίνει. Idle 1,296-1,308 παίζω ενώ σε full load καρφωμένος 1,32.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα