Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 15 ημέρες περίπου, αποφάσισα να βρω πόσο πάει ο επεξεργαστής μου 955ΒΕ πάνω στην MSI 790FX-GD70, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Με τις συμβουλές του thanos1972 τον έφτασα (προς το παρόν) stable στα [email protected] με ΝΒ στα [email protected].

5-6 ημέρες μετά κόλλησε στο post, γράφοντας "...USB controllers". Με restart πήρε μπρος κι όλα καλά.

Την επόμενη το ίδιο, ξανά και την επόμενη (πάντα μετά από shutdown - με restart όλα πάνε καλά).

Προχτές, μετά από 36 ώρες κλειστός, δεν μπήκε καν σε post, ίσα που άναψε. Με restart, ξεκίνησε (ως το Post) αλλά με όλες τις ρυθμίσεις default, σα να είχα κάνει Clear CMOS.

Τις ξαναπέρασα, αλλά και πάλι δεν έφτανε στα win.

Θεώρησα πως είναι μπαταρία μητικής, την άλλαξα, λειτόυργησε αλλά σήμερα (κάπου 20 ώρες κλειστός), πάλι έμεινε στο post, με το ίδιο μήνυμα.

Για κάθε ενδεχόμενο, έριξα λίγο τα ρεύματα (άσχετο, αλλά..) με [email protected] [email protected].

Nα σημειώσω πως ο δίσκος του OS είναι πάνω σε μια combo PCI-X SATA3/USB3 κάρτα η οποία είναι με extra τροφοδοσία.

Ακόμη, τα πάντα λειτουργούν άψογα μόλις ξεκινήσει ο υπολογιστής (Prime95, wPrime, Intel BurnTest, 3dMark, gaming > 3h...), συνεπώς κάτι μπλοκάρει στο ξεκίνημα.

Το PSU είναι ένα Seasonic 850W Gold, κι από εκεί καλυμμένος είμαι.

Σκέφτομαι ClearCmos κι όλα default να δω αν θα υπάρξει θέμα, σα 1η δοκιμή.

Οι ιδέες σας?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Μετά από 2 1/2 ώρες απροβλημάτιστο BF3, έκλεισα, έβγαλα ρεύματα, έβγαλα μπαταρία, έκανα το Clear...

Και απαυτώθηκε ο Ζευς!!!

Με το που πάτησα το on, έπεσε ο γενικός! Με το σύστημα πάνω σε UPS! Την τύχη μου μέσα!!!

Πρέπει δλδ να  φάω όλη τη μέρα αύριο να το λύσω, να ξανατοποθετήσω τα πάντα και να αναρωτιέμαι και προσεύχομαι?

Φααααααακκκκκκκκκ!!!!

:cry: :shock: :cry: :shock: :cry: :shock: :cry:

Δημοσ.

χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

χωρις κανεναν λογο μαλλον ..

ειναι δυσκολα αθληματα αυτα φιλε μου επρεπε να το ξερεις ..

Δημοσ.

Αφαίρεσε ότι εξωτερική συσκευή έχεις συνδέσει πάνω στις USB .

Και τις front από το κουτί σου .

Και πες μας πώς τα πάει .

Δημοσ.

χωρις κανεναν λογο μαλλον ..

ειναι δυσκολα αθληματα αυτα φιλε μου επρεπε να το ξερεις ..

???

Φιλοσοφία? Ars gratia artis?

Κάτι σχετικό με το θέμα μου? Όχι τπτ άλλο, τον είχα και στα 3.9 παλιότερα, με αστάθειες, αλλά χωρίς τέτοιο θέμα.

Τώρα είναι σταθερός στη διάρκεια και "κλωτσάει" στο ξεκίνημα.

Δημοσ.

Αφαίρεσε ότι εξωτερική συσκευή έχεις συνδέσει πάνω στις USB .

Και τις front από το κουτί σου .

Και πες μας πώς τα πάει .

Αυτά θα γίνουν αύριο, προς το παρόν κάνω δοκιμές ανεβαίνοντας σιγά σιγά.

ειδες τι κανει το clockαρισμα?ριχνει γενικους :P

τι μπορει να εχεις παθει τωρα,ενας θεος ξερει.

Ναι, ειδικά αφού ξεκλοκάρεις τα ρημάζει όλα.

:fear: :fear: :fear:

Δημοσ.

δεν τα ρημαζει ολα.απλα μεχρι να βρεις που εισαι stable με τοσα trial and error,παιζει να ρημαζεται το λειτουργικο σου.παιζει....

τωρα γιατι επεσε ο γενικος σου.....

Δημοσ.

δεν τα ρημαζει ολα.απλα μεχρι να βρεις που εισαι stable με τοσα trial and error,παιζει να ρημαζεται το λειτουργικο σου.παιζει....

τωρα γιατι επεσε ο γενικος σου.....

Τί να σε πω...

Λειτουργικό, γιατί? Δεν έχω κανένα μα κανένα πρόβλημα από την ώρα που μπαίνω στα παραθύρια.

Initializing USB Controllers...Από το ΝΒ δεν ελέγχονται?

Θα το φτάσω ως [email protected], νομίζω εκεί το είχα μέχρι πριν τα "πειράματα" (μπορεί και default να ήταν το ρεύμα, στο 1.25).

Κοίτα δουλειές, από το πουθενά...

Δημοσ.

Ε μα και συ, είδες για να σιχτηρίζεις τον Δία τι γίνεται; Πρέπει να σφάξεις κανα γίδι μπας και στρώσει η υπόθεση. Εναλλακτικά αν είσαι της χριστιανικής σχολής, τρισάγιο + αγιασμό πριν το επόμενο clear cmos. :P

Πέραν της πλάκας, αυτό που λες, στο κάνει σε απανωτά reboot ή μόνο αφού τον έχεις αφήσει κλειστό για ώρα;

Δημοσ.

Φιλοσοφία? Ars gratia artis?

μη θιγεσαι φιλε μου δεν ειναι ευκολο αθλημα  εχω ριξει και γω πολλους γενικους για να μαθω που ειναι το κακο ??

στο θεμα σου λοιπον τωρα .. κανεις oc ! γνωριζεις τι ειναι  ?  γνωριζεις πως  βγαινει η τελικη συχνοτητα που θα χρησιμοποιει ο υπολογιστης?  δηλαδη αν καποιος υπολογιστης εχει ratio 10 και του βαλουμε εμεις συχνοτητα 400 με αυτό πολλαπλασιαζεται αρα γινεται 4.000 MHz αρα εχουμε 4 GHz. οτι θα πρεπει οποσδηποτε να εχουμε μα καλη και αξιοπιστη ψυκτρα επανω στον επεξεργαστη με τη σωστη θερμοαγωγιμη παστα το γνωριζεις ? οτι  πρεπει να αλλαξουμε πληροφοριεες και στις μνημες Ram για να μπορουν να συμβαδισουν με τον επεξεργαστη κτλ και οτι  υπαρχουν και πολλα στοιχεια μεσα στο bios τα οποια πρεπει η να τα απενεργοποιησουμε η να τα ενεργοποιησουμε αλλα βαριεμαι να στα γραψω  το γνωριζεις ? αν οχι μην θιγεσαι φιλε μου και μην σου φανει περιεργο αν διαπιστωσεις οτι εχεις καψει μερικους πυρηνες απ τον επεξεργαστη σου .. αυτα φιλικα παντα ..

Δημοσ.

μη λες οτι δε παιζει θανο κ σε εχω σε εκτιμηση εσενα !

το πιο φυσιολογικο φαινομενο μετα απο αποτυχημενο oc ( οταν το πισι σβηνει δηλαδη, πεταει μπλε οθονες η κανει επανεκινησεις)  ειναι να διαπιστωσουμε οτι δεν δουλευουν ολοι οι πυρηνες του επεξεργαστη ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...