Προς το περιεχόμενο

Raspberry Pi σε ρόλο range extender από WiFi σε ethernet

sheldon_cooper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα επειδή σκέφτομαι να πάρω ένα rapsberry pi έχει κανείς καταφέρει αυτό

(adsl router))))))  50 μέτρα (((((((alfa 036nh wireless usb adapter)-(raspberry pi)-(καλώδιο ethernet)-(pc)

ή αν έχει βρει έναν καλό οδηγό στο νετ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις,θεωρητικα,αν εχεις 2 usb wifi dongles να συνδεεσαι στο δικτυο σου και μετα μεσω του αλλου να φτιαξεις hotspot στο raspberry οπου θεωρητικα θα το επεκτεινει για καποια μετρα.Προσωπικα εχω συνδεδεμενο το raspberry μεσω powerline και το εχω κανει να λειτουργει σαν hotspot στο δωματιο μου για να εχω ασυρματο δικτυο,και δουλευει μια χαρα.

Ναι μπορείς. Θα χρειαστείς τα εξής προγράμματα.

hostapd, dnsmasq, iptables, iproute2, haveged

Κατά πάσα πιθανότητα και το iw (για να εκμεταλλευτείς την ισχύ της Alfa), το wpa_supplicant και ό,τι προκύψει.

Το παρακάτω script σου λύνει τα χέρια.

https://github.com/oblique/create_ap

Δες και το παρακάτω wiki.

https://wiki.archlinux.org/index.php/Software_Access_Point

θα τα δοκιμάσω παιδιά!

It's pretty easy. You need to connect PC to notebook. Configure eth0 on PC (set for example ip = 192.168.2.3 and default gateway 192.168.2.2 and dns server to 8.8.8.8). That's all you need to do on PC. On notebook you need to set up the internet connection as usual and configure eth0 with the following way: set ip address to 192.168.2.2, enable net forwarding with iptables.

Hope you're able to set up ip, gw and dns. To set up forwarding execute following script from root user:

Watch out any specific iptables rules you're already have. To disable them you can execute before the script above:

iptables -F INPUTiptables -F FORWARDiptables -F OUTPUTiptables -P INPUT ACCEPTiptables -P OUTPUT ACCEPTiptables -P FORWARD ACCEPT

And voila, you have the internet on PC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...