Προς το περιεχόμενο

virtualization ενεργοποίηση

Χρήστος15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγκατέστησα το ubuntu 12.04 lts αλλά βγάζει error στην αρχή kvm disabled by bios και απο ότι έψαξα και είδα είναι το virtualization το οποιο δεν μπορώ να το ενεργοποιήσω απο το bios γιατί δεν υπάρχει αλλά ο επεξεργαστής μου το υποστηρίζει. το λαπτοπ μου είναι το sony vaio vgn-ar51j. επίσης αν κάποιος ξέρει θέλω να μου πει πως ενεργοποιώ και την κάμερα! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υπάρχει νεότερη έκδοση BIOS μπορείς να δοκιμάσεις να την περάσεις. Αλλά και πάλι μπορεί να μην έχει επιλογή ενεργοποίησης. Στα VAIO το BIOS έχει πολύ λίγες επιλογές δυστυχώς.

Για δώσε ένα lspci σε terminal να δούμε για την κάμερα πως την αναγνωρίζει. Οσό για το vaio μάλλον ο επεξεργαστής σου δεν το υποστήρίζει δες εδώ στο τελευταίο νήμα

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=905928

οκ την κάμερα την έφτιαξα τώρα ψάχνω για το mic γιατί θέλω να λειτουργό το skype η κάρτα ήχου μου είναι η alc262. Και μια βοήθεια για την κάρτα γραφικών παρακαλω αν γίνετε :P

ο επεξεργαστείς μου υποστιρίζει virtualization είμαι σίγουρος το έχω ψάξει απλά δεν έχει επιλογή στο bios

:(

Αν δεν σου δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα το μήνυμα (kvm disabled) , τότε αγνόησε το. Χρησιμοποιείς VB ή VMWare ; Έχεις κάποιο πραγματικό πρόβλημα με το virtualization ;

Η κάρτα γραφικών τι πρόβλημα έχει ; Αν δεν περιγράψεις το πρόβλημα δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχει λύση.

Σε ότι αφορά το Skype, δεν μπορώ να ασχοληθώ, καθ' ότι κλειστή εφαρμογή και σε άλλους δουλεύει σωστά, σε άλλους όχι. Υπάρχει όμως σχετικό φόρουμ (αγγλικά) αν θες να κάνεις μια ερώτηση κι εκεί http://community.skype.com/t5/Linux/bd-p/Linux

Δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα απλά πιστεύω ότι γιαυτό δεν αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών στο πρόσθετοι οδηγοι υλικού μου βγάζει ενημερώσεις για την κάρτα εγκαθιστώ μια και μετά όταν κάνω επανεκκίνηση μου ξανα βγάζει το μήνυμα οτι υπάρχουν ενημερώσεις και αν πάω και βάλω την τελευταία ενημέρωση μετα κολλάει στο boot .. όσο για το skype δεν είναι πρόβλημα του skype αλλά γενικά δεν λειτουργεί το μικρόφωνο.. 

Λοιπόν έτρεξα glxinfo και glxgears και ξαφνικά στις λεπτομέρειες μου εμφανίζει την κάρτα κανονικά! 

Αν δεν δουλεύει γενικά το μικρόφωνο είναι άλλο θέμα. Μπορούμε, πιστεύω, να το λύσουμε.

Αν δεν δουλεύει μόνο στο Skype, είναι θέμα Skype.

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το KVM disabled με την κάρτα γραφικών και τους οδηγούς.

Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε το αποτέλεσμα της παρακάτω εντολής

lspci -nnk | grep -iA2 vga

Τώρα χωρις να κάνω κάτι το έκλεισα το άνοιξα και χάλασε η ανάλυση. αυτο μου δείνει 

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G86M [GeForce 8400M GT] [10de:0426] (rev a1)
Kernel modules: nvidia_319, nvidia_304, nouveau, nvidiafb
02:00.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. 88E8055 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4363] (rev 13)

και τώρα την κάρτα την βλέπει σαν vesa:G86 BOARD-E415H01
το μικρόφωνο δεν δουλεύει γενικά ναι.
οκ απεγκατέστησα όλους τους drivers για την κάρτα γραφικών και άφησα μόνο τον 319 κατάλαβα τη βλακεία είχα κάνει!
και τώρα μου δείνει αυτό 
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation G86M [GeForce 8400M GT] [10de:0426] (rev a1)
Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9016]
Kernel driver in use: nvidia

οκ απεγκατέστησα όλους τους drivers για την κάρτα γραφικών και άφησα μόνο τον 319 κατάλαβα τη βλακεία είχα κάνει!

και τώρα μου δείνει αυτό 

Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9016]
Kernel driver in use: nvidia

Ok, τώρα είσαι εντάξει με την κάρτα και τον οδηγό (driver)

το μικρόφωνο δεν δουλεύει γενικά ναι.

Το μικρόφωνο είναι άλλο θέμα. Ας αρχίσουμε από τα βασικά.

Εγκατέστησε το pavucontrol

sudo apt-get install -y pavucontrol
Μετά άνοιξε το και κοίτα στο input αν υπάρχει μικρόφωνο και μήπως είναι Mute.

Το ίδιο θα κοιτάξεις (δηλαδή αν είναι mute) και στο alsamixer (δεν θέλει εγκατάσταση αυτό)

Σε ένα τερματικό γράψε

alsamixer
και μετά πάτα το F4 εκεί δες τι σου βγάζει. Αν κάποιο κανάλι είναι mute, θα σου έχει ένα σύμβολο από κάτω
Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt
. Για να το κάνεις unmute πατάς το πλήκτρο M στο πληκτρολόγιο σου.

το είχε είδη εγκατεστημένο απο μόνο του το πρόγραμμα.

Το αλλο μου βγάζει αυτό 

Κάρτα: HDA Intel                                  
│        Chip: Realtek ALC262                             
│     Προβολή: F3: Playback  F4:[Capture] F5: All         
│ Αντικείμενο:                                            

To pavucontrol μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι δεν είναι προ-εγκατεστημένο σε Ubuntu 12.04 LTS. Εκτός και αν χρησιμοποιείς κάποιο derivative. Μήπως το είχες εγκαταστήσει ψάχνοντας λύση στο πρόβλημα ;

Για δοκίμασε κάτι άλλο,

τρέξε την παρακάτω εντολή (κάντε την copy-paste από εδώ στο τερματικό σου) και μετά κάνε μια επανεκκίνηση

echo "options snd-hda-intel model=auto" | sudo tee -a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
Δες μετά αν αναγνωρίζει το μικρόφωνο και αν λειτουργεί σωστά.

Για το mic εγκατέστησε το πρόγραμμα pavucontrol άνοιξε το και προσπάθησε να δεις από εκει στις ρυθμίσεις του αν δουλέψει. Είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να φτιάξεις γενικά τα του ήχου στο pulseaudio.

Δεν ξέρω πως γίνετε αυτό. Δεν με ακούνε αλλά όταν χτυπάω το λαπτοπ το χτύπημα ακούγεται. Και στις ρυθμίσεις όταν χτυπάω το λαπτοπ τότε μου δείχνει την μπάρα να κουνιέται του μικροφώνου ότι και καλά κάτι ακούγεται. Απο ότι είδα πάντως πολύ έχουν πρόβλημα με την alc262.

Εχεις δοκιμάσει στις ρυθμίσεις του skype το test η και να αλλάξεις από εκεί την κάρτα ήχου στις επιλογές? Δοκίμασε ακόμα όταν κανεις το test να έχεις και ανοιχτό το pavucontrol να δεις αν στην μπάρα του ήχου του mic βλέπεις να λαμβάνει ήχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...