Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

χρειάζομαι την βοήθεια των ειδικών για την επιλογή ενός σετ ηχείων για υπολογιστή. Η βασική χρήση είναι για μουσική (κλασική ροκ, μεταλ, κτλ). Όταν βλέπω ταινίες (μία φορά τον μήνα και πολύ λέω) δεν με νοιάζει ο ήχος και παιχνίδια δεν παίζω. Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να πάω σε σύστημα 2.1 και όχι 5.1. Τώρα έχω τα Τ610 της Creative (είναι 5.1), τα οποία είναι ψιλο-απογοήτευση.

Αυτό που βασικά ψάχνω είναι η ένταση, χωρίς φυσικά να αγνοώ την ποιότητα. Θέλω κάτι της τάξης των 200W και πάνω.

Ακολουθούν ερωτήσεις άσχετου. Οι γνώστες τα φώτα σας.

1. Στη μουσική σε σύστημα 5.1 δουλεύουν μόνο τα δύο ηχεία και το γουφερ, σωστά?  Με αυτήν την λογική απέκλεισα το 5.1. Μην δώσω λεφτά για τρία ηχεία που δεν θα χρησιμοποιήσω ποτέ.

2. Έχω μία μητρική Foxcon G41MXE (ούτε εγώ δεν ξέρω που πήγα και την βρήκα) η οποία έχει τις κλασικές τρεις εξόδους RCA (σωστά τις λέω?). Θα χρειαστώ κάρτα ήχου με ψηφιακή έξοδο?

3. Τα 200W που αναφέρω πιο πάνω "πόσο" δυνατά είναι? Αυτά που έχω τώρα είναι κάπου στα 50 και τα χρησιμοποιώ όλα μαζί με διακλαδώσεις (αυτό μάλλον δεν είναι σωστό) για να ακούγεται ήχος από όλα όταν βάζω μουσική. Και η ένταση και η ποιότητα είναι χάλια.

4. Και μία γενική ερώτηση: Βλέπω πχ ορισμένα 5.1 συστήματα όπως τα γνωστά Ζ906 στα οποία τα πίσω ηχεία είναι 50-60 και βάλε Watt. Aυτά από ότι έχω καταλάβει δουλεύουν μόνο σε κατάλληλες ταινίες και παιχνίδια. Υπάρχει περίπτωση κάποιος όταν παίζει να θέλει τόσο δυνατούς ήχους? Ο μόνος λόγος που χρειάζεσαι τόση ένταση είναι όταν θες να ακούσεις δυνατά μουσική. 

Σορρυ για το σεντόνι και τις πολλές ερωτήσεις.

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αφού θελεις να ακους κυρίως μουσική οπως σωστα ανφερεις και εσυ ΔΕΝ πας σε 5,1 

Απο εκει και περα δεν μας ανφέρεις καθολου ποσα εισαι διαθετημενος να στάξεις... αλλα βαση των απαιτήσεων σου (ενταση και ποιοτητα) κοιτας προς κατι τετοιο....

http://www.skroutz.gr/s/317569/Edifier-S530-S530D.html

http://www.skroutz.gr/s/317571/Edifier-S730.html

Δημοσ.

1. αφου σε ενδιαφερει  η μουσικη μονο 2.1 ναι

2. οχι δε χρειαζεσαι καρτα μια χαρα θα τα συνδεσεις στην μητρικη σου

3. τα παραπανω βατ δε σημαινει σε καμμια περιπτωση παραπανω ποιοτητα  κτλ

ξεχασες να ορισεις μπατζετ ! πχ  η δευτερη προταση απο πανω ειναι  καλη μεν , πανακριβη δε..

Δημοσ.

σε αυτα τα λεφτα θα πηγαινα σε hi-fi ενισχυτη + ηχεια οχι κατι ακριβο  βεβαια,,, αλλα σιγουρα ειναι πολυ καλυτερο και ποιοτικοτερο για μουσικη

Δημοσ.

Για εμενα χρειαζεσαι και μια καρτα ηχου σε μετριο budget .θα δωσει αλλο αερα στον ηχο σου ( εχω και εγω το εχω διαπυστωση)

ποτε η μαμισια καρτα ηχου της μητρικης δεν απέδωσε  τοσο καλα οσο μια ξεχωριστη καρτα ηχου σε ποιοτητα

τωρα αμα ακους ελληνικα δεν χρειαζεται να παρεις.. :P

Δημοσ.

ακου τον κεσογλου με εναν ενισχυτη κοντα στα 200 και με ηχεια κοντα στο 150 θα εχεις απειρος καλυτερο αποτελεσμα απ οτι οποιοδηποτε σετ 2.1 ηχειων για υπολογιστη !

τωρα για την καρτα ας αναλαβει να πει αλλος δε ξαναασχολουμε εγω ..

Δημοσ.

Κατέληξα μάλλον στο να στήσω ένα καλύτερο σύστημα και να μην αρκεστώ στα ηχεία για pc.

Σκέφτομαι Link.png Site: αυτόν με Link.png Site: αυτά τα ηχεία. 

Μερικοί στέρεο ενισχυτές που βρήκα ήταν πάνω - κάτω στα ίδια λεφτά.

Σε περίπτωση που η αντίσταση του ηχείου είναι διαφορετική από αυτήν του ενισχυτή υπάρχει πρόβλημα?

Δημοσ.

θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα μου δινεις , μια χαρα ταιριαζουν τα ηχεια , καλυτερα που πας σε πολυκαναλο , καινουργιος με τα hdmi του με τα ολα του !  πολυ καλη επιλογη ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...