Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανεβάζω ένα πραγματικό στοιχείο για τον μοναδικό λόγο να δείξω ότι ο ένας πυρήνας του I3 είναι διπλάσιος από αυτόν του 6300 και επί 10 σελίδες κολλήσατε σε αυτό,ενώ «Εγω προσωπικα ποτε δεν αρνηθηκα την υπαρξη και την αξια του sequential κομματιου» ,τι άλλο να πω.

Δεν το αρνείται κανείς αυτό,εγώ τουλάχιστον,αλλά ακόμα και να γραφτεί στους 6 πυρήνες π.χ. αν γραφτεί για έξη πυρήνες που είναι έστω μισό κλικ ποιο δυνατοί από αυτούς του 6300 τότε θα χάσει τους μισούς κύκλους γιατί αυτό το κλικ θα πάει στον επόμενο κύκλο αναγκαστικά.

(το ίδιο με τον i3 το ίδιο με όποιον επεξεργαστή και να πει κανείς )

Ναι, καταλαβα τι εννοεις με την ισχυ του πυρηνα, δυστυχως δεν ξερω για τοσο βαθυ προγραμματισμο (ουτε με πολυ-νοιαζει να σου πω την αληθεια :P)

Οσο για το bold, δεν θελω να γινω τοσο απολυτος. Στο συγκεκριμενο ειναι διπλασιος, δεν το παραβλεπουμε, αλλα δεν το προσκυναμε κιολας! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι παντου διπλασιος (σε καθε singlethread εφαρμογη), αρα και στο sequential κομματι, αρα καταλαβες με ποια εννοια εγραψα το παραπανω?

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, καταλαβα τι εννοεις με την ισχυ του πυρηνα, δυστυχως δεν ξερω για τοσο βαθυ προγραμματισμο (ουτε με πολυ-νοιαζει να σου πω την αληθεια :P)

Οσο για το bold, δεν θελω να γινω τοσο απολυτος. Στο συγκεκριμενο ειναι διπλασιος, δεν το παραβλεπουμε, αλλα δεν το προσκυναμε κιολας! Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ειναι παντου διπλασιος (σε καθε singlethread εφαρμογη), αρα και στο sequential κομματι, αρα καταλαβες με ποια εννοια εγραψα το παραπανω?

Τα ίδια λέμε,δεν είπα ότι είναι παντού διπλάσιος επειδή είναι σε ένα πρόγραμμα διπλάσιος,ούτε ότι μετράει πάντα σαν 4 πύρηνος, όπως και ένας 6300 όμως δεν μπορεί να τρέχει πάντα ένα sequential κομμάτι με 100% και όπως και ο 6300 δεν δουλεύει πάντα σαν 6 πύρηνος.

Οπότε όταν βγαίνει ο άλλος και λέει ο 6300 έχει 6 πυρήνες και άρα πάντα είναι ποιο καλός και ο i3 έχει μόνο 2 και άρα είναι για πέταμα,εγώ δηλαδή γιατί να μην πω πως είναι τα πράγματα;;;;

Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ένα sticky να τελειώνει αυτό το παραμύθι, λέμε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Δεν είπε κανείς ότι είναι για πέταμα ο i3. Ναι, έχει περισσότερα IPC, έχει μικρότερη cache και έχει 2 πυρήνες + HT. Σε αντίθεση ο 6300 έχει λιγότερα IPC, μεγαλύτερη cache και 6 πυρήνες.

Το ερώτημα είναι, στην πράξη και σε καθημερινή χρήση, πότε και σε τι είδους χρήση θα δει αισθητές διαφορές ο χρήστης. Πχ σε τυπικές συνθήκες gaming (Teamspeak/Skype + browser + music player + το παιχνίδι) αμφιβάλλω αν θα υπάρχει αισθητή διαφορά για τον έναν ή τον άλλο (με εξαίρεση το FSX, whatever). Σε πιο βαρύ multitasking / embarassingly parallel λειτουργία θα έχει το προβάδισμα ο 6300, σε πολύ παλαιότερα παιχνίδια / single threaded εφαρμογές θα το έχει o i3.

Όταν ο άλλος λέει θα έχει fraps και ίσως κάνει και streaming και θα κάνει και video edit μετά, δεν θέλει πολύ φιλοσοφία για το ποιος επεξεργαστής έχει το προβάδισμα. Αν είχε πει strictly gaming, ναι, δεν θα ήταν παράλογο να προταθεί και ο i3.

Εκεί μπορούμε να κάνουμε τις πυθείες, για το αν τα μελλοντικά παιχνίδια θα είναι έτσι (heavy sequential) ή γιουβέτσι (heavy multi) και είναι πιο futureproof ο ένας ή ο άλλος. Οι ενδείξεις(βλ. κονσόλες) και το πρόσφατο παρελθόν δείχνουν πιο πολύ προς heavy multi αλλά μόνο κατόπιν εορτής θα ξέρουμε στα σίγουρα.

• Like 4
Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει ένα sticky να τελειώνει αυτό το παραμύθι, λέμε τα ίδια πράγματα κάθε φορά. Δεν είπε κανείς ότι είναι για πέταμα ο i3. Ναι, έχει περισσότερα IPC, έχει μικρότερη cache και έχει 2 πυρήνες + HT. Σε αντίθεση ο 6300 έχει λιγότερα IPC, μεγαλύτερη cache και 6 πυρήνες.

Το ερώτημα είναι, στην πράξη και σε καθημερινή χρήση, πότε και σε τι είδους χρήση θα δει αισθητές διαφορές ο χρήστης. Πχ σε τυπικές συνθήκες gaming (Teamspeak/Skype + browser + music player + το παιχνίδι) αμφιβάλλω αν θα υπάρχει αισθητή διαφορά για τον έναν ή τον άλλο (με εξαίρεση το FSX, whatever). Σε πιο βαρύ multitasking / embarassingly parallel λειτουργία θα έχει το προβάδισμα ο 6300, σε πολύ παλαιότερα παιχνίδια / single threaded εφαρμογές θα το έχει o i3.

Όταν ο άλλος λέει θα έχει fraps και ίσως κάνει και streaming και θα κάνει και video edit μετά, δεν θέλει πολύ φιλοσοφία για το ποιος επεξεργαστής έχει το προβάδισμα. Αν είχε πει strictly gaming, ναι, δεν θα ήταν παράλογο να προταθεί και ο i3.

Εκεί μπορούμε να κάνουμε τις πυθείες, για το αν τα μελλοντικά παιχνίδια θα είναι έτσι (heavy sequential) ή γιουβέτσι (heavy multi) και είναι πιο futureproof ο ένας ή ο άλλος. Οι ενδείξεις(βλ. κονσόλες) και το πρόσφατο παρελθόν δείχνουν πιο πολύ προς heavy multi αλλά μόνο κατόπιν εορτής θα ξέρουμε στα σίγουρα.

Και το BF4 ειναι απο τα συγχρονα παραδειγματα http://uk.ign.com/wikis/battlefield-4/PC_System_Requirements

Δημοσ.

Και το BF4 ειναι απο τα συγχρονα παραδειγματα http://uk.ign.com/wikis/battlefield-4/PC_System_Requirements

Και το 3, quad core(της τότε εποχής) ζητούσε required αλλά βλέπουμε ότι παίζει άνετα ακόμα και σε dual ivy/sandy, και το 4 quad core ζητάει(και ο q6600 λες να το παίζει;;; ) ή 6 από amd,τώρα και ο π.χ. FX-6100 6core είναι όπως και ο 6300 αλλά έχουν αρκετή διαφορά μεταξύ τους...

http://uk.ign.com/wikis/battlefield-3/System_Requirements

Δημοσ.

βρε σεις.... ειστε απιστευτοι..!!   15 σελιδες και ακομα ασχολειστε με αυτο το θεμα?   

ωρες ωρες μου φαινεται οτι οι Topic Starters τετοιων θεματων, το κανουν επιτηδες....!!!!!!!  

για να τελειωνει (εγω μαλλον με) το θεμα,  ας αφησουμε τον 6300 εκτος.  

τον ι3 δεν τον απαξιωνει κανεις.!!  ολοι γνωριζουν τις (τεραστιες?) δυνατοτητες του..!!  η μονη που τον απαξιωνει, ειναι η ιδια η ΙΝΤΕΛ...!!  

οποιος θελει εναν φθηνο διπυρηνο για ενα μηχανημα πασπαρτου, πειτε μου ενα λογο γιατι να μην προτιμησει τον G3420/30 εναντι του ι3.?   εγω αυτον θα προτιμουσα παντως..!!

και οποιος θελει ενα αρκετα πιο δυνατο μηχανημα, γιατι να μην παει σε i5? 

• Like 1
Δημοσ.

<p>βρε σεις.... ειστε απιστευτοι..!!   15 σελιδες και ακομα ασχολειστε με αυτο το θεμα?   </p>

<p> </p>

<p>ωρες ωρες μου φαινεται οτι οι Topic Starters τετοιων θεματων, το κανουν επιτηδες....!!!!!!!  </p>

<p> </p>

<p>για να τελειωνει (εγω μαλλον με) το θεμα,  ας αφησουμε τον 6300 εκτος.  </p>

<p> </p>

<p>τον ι3 δεν τον απαξιωνει κανεις.!!  ολοι γνωριζουν τις (τεραστιες?) δυνατοτητες του..!!  η μονη που τον απαξιωνει, ειναι η ιδια η ΙΝΤΕΛ...!!  </p>

<p> </p>

<p> οποιος θελει εναν φθηνο διπυρηνο για ενα μηχανημα πασπαρτου, πειτε μου ενα λογο γιατι να μην προτιμησει τον G3420/30 εναντι του ι3.?   εγω αυτον θα προτιμουσα παντως..!!</p>

<p> </p>

<p>και οποιος θελει ενα αρκετα πιο δυνατο μηχανημα, γιατι να μην παει σε i5? </p>

Έχω πει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πάρω τον ι3...η 6300 η ι5 αν το επιτρέψουν τα χρήματα. Τέλος

• Like 2
Δημοσ.

Έχω πει τους λόγους για τους οποίους δεν θα πάρω τον ι3...η 6300 η ι5 αν το επιτρέψουν τα χρήματα. Τέλος

Βρε για σε παρακαλώ, μην κάνεις high jack το θέμα σου,άντε τώρα,όλα κι όλα.

:P

• Like 1
Δημοσ.

τα δικα μου συμπερασματα και σταματω εδω,και πειτε οτι θελετε

1)το παλικαρι λογω των εργασιων που θελει καλο ειναι να παρει 6300

2)ο 6300 κλοκαρισμενος αξιζει αλλα χρειαζεσαι καλη μητρικη και καλη ψυκτρα ειδικα οταν μελλοντικα μπαινει και ενας 8320-50 και ετσι πλησιαζει το κοστος ενος ι5 και καλο ειναι να σταματησει να παρουσιαζεται ως μπατζετ επιλογη σε αυτο το σεναριο

3)ακλοκαριστος ειναι μπατζετ αλλα χανει πολυ απο τη δυναμη του,οποτε πρεπει να ξεκαθαριζονται οι εργασιες που θα κανει ο χρηστης

4) ο ι3 τα καταφερνει αρκετα καλα σε παιχνιδια(πχ εγω παιζω single playe μονο οποτε μια χαρα θα ημουν με ι3 με μια 760 και Β85 εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων)  αλλα λογω της στροφης του software σε πολυπυρηνα,αν υπαρχει δυνατοτητα να μπαινει ι5

5) σκεψη...αν κατεβαζε η intel τις τιμες των i5 στα 140 ευρω θα εξαφανιζε την amd την επομενη μερα,ποιος ξερει γιατι δεν το κανει...

Υ.Γ δεν γινεται ο γαυρος να ειναι τοοοσο κωλοφαρδος και με την μπενφικα οπως με αντερλεχτ,απλα δεν γινεται

Δημοσ.

τα δικα μου συμπερασματα και σταματω εδω,και πειτε οτι θελετε

1)το παλικαρι λογω των εργασιων που θελει καλο ειναι να παρει 6300

2)ο 6300 κλοκαρισμενος αξιζει αλλα χρειαζεσαι καλη μητρικη και καλη ψυκτρα ειδικα οταν μελλοντικα μπαινει και ενας 8320-50 και ετσι πλησιαζει το κοστος ενος ι5 και καλο ειναι να σταματησει να παρουσιαζεται ως μπατζετ επιλογη σε αυτο το σεναριο

3)ακλοκαριστος ειναι μπατζετ αλλα χανει πολυ απο τη δυναμη του,οποτε πρεπει να ξεκαθαριζονται οι εργασιες που θα κανει ο χρηστης

4) ο ι3 τα καταφερνει αρκετα καλα σε παιχνιδια(πχ εγω παιζω single playe μονο οποτε μια χαρα θα ημουν με ι3 με μια 760 και Β85 εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων)  αλλα λογω της στροφης του software σε πολυπυρηνα,αν υπαρχει δυνατοτητα να μπαινει ι5

5) σκεψη...αν κατεβαζε η intel τις τιμες των i5 στα 140 ευρω θα εξαφανιζε την amd την επομενη μερα,ποιος ξερει γιατι δεν το κανει...

Υ.Γ δεν γινεται ο γαυρος να ειναι τοοοσο κωλοφαρδος και με την μπενφικα οπως με αντερλεχτ,απλα δεν γινεται

1.

2.

3.

4.

5. τωρα ερχεται ο ελφ να σου πει ..

υγ . εδω συμφωνουμε με χιλια ..

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον τρένιξ.

Μόνο στο 4 έχω να συμπληρώσω για το στροφή του software σε πολυπύρηνα

Αν μιλάμε για της κονσόλες, θα έχουν μεν 8core αλλά της τάξης lowpower jaguar/bobcat και μάλιστα στα κάτω από 1,8Ghz ας φανταστεί όποιος θέλει το πόσο δύναμη να μπορεί να έχει.

Αν μιλάμε για τους Η/Υ οι μισοί και πάνω intel είναι 2core ή τόσο παλιοί που βγαίνουν στα ίδια με 2core.

Για τους amd από ότι κατάλαβα οι ποιο πόλοι θα είναι 6core.

Εκτός από της εταιρίες που θα βγάζουν όσο ποιο βαρύ game μπορούν,όλοι οι άλλοι θα κοιτάξουν να καλύψουν όσο ποιο πολλούς επεξεργαστές υπάρχουν στην αγορά,μπας και κάνουν πωλήσεις,αν η έρευνα αγοράς τους λέει ότι παίζουν 4core στο μέσο όρο εκεί θα βγάλουν και τα παιχνίδια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...