Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλι καλα που διαβαζεις τι γραφει ο αλλος... :rolleyes:

Και μετα σκεψου τι ειναι χειροτερο

1)να προτεινεις(το τονιζω σε gaming pc) fx 6300 με 7870 vs i5 και 7790

ή

2)να προτεινεις i3 και οχι i5.

ή 3) να προτείνεις τον 6300 για gaming αλλά όχι τον i3;;;

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O άνθρωπος πέρα από gaming όπου ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ  σύγχρονος επεξεργαστής ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ μια 7790 αλλά και πολύ μεγαλύτερη , οπότε θέμα δεν παίζει ....

Θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο και εικόνας !!!!  Τις ποιο multithread  εφαρμογές !!!

FX8320 από εμένα ....

Δημοσ.

O άνθρωπος πέρα από gaming όπου ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ  σύγχρονος επεξεργαστής ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ μια 7790 αλλά και πολύ μεγαλύτερη , οπότε θέμα δεν παίζει ....

Θέλει να κάνει επεξεργασία βίντεο και εικόνας !!!!  Τις ποιο multithread  εφαρμογές !!!

FX8320 από εμένα ....

Προσωπικα θα προτεινα τον i7 4771 αλλα ειναι παρα πολυ πιο πανω απο οσα μπορει να δωσει ο ts,αρα ναι ο 8320 ειναι μια παρα πολυ καλη επιλογη στα λεφτα αυτα και για επεξεργασια εικονας video και για games.

Δημοσ.

Παλι καλα που διαβαζεις τι γραφει ο αλλος... :rolleyes:

Και μετα σκεψου τι ειναι χειροτερο

1)να προτεινεις(το τονιζω σε gaming pc) fx 6300 με 7870 vs i5 και 7790

ή

2)να προτεινεις i3 και οχι i5.

Ρε συ....απο τη μια λες οτι δεν συγκρινεται ο 6300 με τον i5 αλλα μετα συγκρινεις το κοστος 6300 με i5!!

6300+7870

ι5+7790

Κανενας συνδυασμος απο αυτους δεν ειναι ολοκληρωμενος! στον εναν δεν εχει ισοδυναμο επεξεργαστη με τον i5,στον δευτερον δεν συγκρινεται η καρτα γραφικων

καληνυχτα παλικαρια

Δημοσ.

Είστε απάλευτοι ώρες ώρες. Ο Fulgore λέει σε πολύ απλά και κατανοητά Ελληνικά ότι σε χαμηλά budget, είναι προτιμότερο να μπει ένας 6300 για να χωρέσει μια 7870 στο budget παρά να πάρει κάποιος i5 και να μείνει με κουτσουρεμένη κάρτα. Για τον i3 σε σύνθεση που αναφέρει ο άλλος video editing fraps κτλ απλά ασχολίαστο.

Άντε καληνύχτα και μην ξεχάσετε να βγάλετε τα μπλε γυαλιά πριν κοιμηθείτε.

• Like 1
Δημοσ.

Είστε απάλευτοι ώρες ώρες. Ο Fulgore λέει σε πολύ απλά και κατανοητά Ελληνικά ότι σε χαμηλά budget, είναι προτιμότερο να μπει ένας 6300 για να χωρέσει μια 7870 στο budget παρά να πάρει κάποιος i5 και να μείνει με κουτσουρεμένη κάρτα. Για τον i3 σε σύνθεση που αναφέρει ο άλλος video editing fraps κτλ απλά ασχολίαστο.

Άντε καληνύχτα και μην ξεχάσετε να βγάλετε τα μπλε γυαλιά πριν κοιμηθείτε.

Ναι,μιας και όπως παραθέτει ο fulgore συνεχώς,στο handbrake θα είσαι ολόκληρα 12% ποιο αργός ,δηλαδή σε κάθε 60 λεπτά μετατροπής θα περιμένεις 6 άντε 7 ολόκληρα λεπτά παραπάνω.

Αν σε πειράζει αυτό τόσο πολύ που είσαι διατεθειμένος να χάσεις πολύ ταχύτητα σε πολλά παιχνίδια τότε ναι, καλύτερα ο 6300.

Εδώ έτυχε το παιδί να θέλει βίντεο που δίνει κάτι τις παραπάνω ο 6300 και να ενδιαφέρεται μόνο για το gtaIV που παίζει το ίδιο,οπότε καλά έκανε και διάλεξε τον 6300.

Αν ο άλλος όμως δεν νοιάζεται αν αργεί περισσότερο στης μετατροπές (επειδή κατεβάζει ότι θέλει στην ποιότητα που θέλει) 

τότε γιατί να μην βάλει i3 αφού είναι στα ίδια επίπεδα με φουλ κλοκαρισμένο 6300;;;

Δημοσ.

ειπαμε πακμαν και fsx ο ι3 φυσαει ποιος 6300... επισης ειναι και 0,00000001 ms γρηγοροτερος στα office, ασε που ο ι3 θελει 2 μπαταρίες ΑΑΑ ενω ο 6300 δικτυο μεσης τασης και minimum 15000w psu. μονοδρομος. α ναι και για να λεει πρεπει να τον πας στα 8ghz τον 6300 και για ψυκτρα πρεπει να χτισεις cooling tower για αντιδραστήρα αλλιώς OC δεν εχει. <3

bugdet και χρηση του Τs > everything νιώστε το.

πετάγεται και ο jim συχνά πυκνα :D πες για τοτε στο valley που ελεγες οτι πρεπει να πετάξουμε τους 8 πυρηνους γιατι μας περνας με ι3 (ασχετα αν απο nvidia panel τα ειχες όλα performance γκουχ γκουχ)

υγ ολα αυτα γραμμενα απο τον ι3 που εχω στην δουλεια :devil:  φυσαει το εργαλειο! αντε να κατεβει το fsx επιτελους!

πρώτων για το performance το είπα ο ίδιος πρώτος οτι το βάζω χωρίς να κρύβομαι και δεύτερον είπα οτι στο valley ο οχταπύρηνος δεν μετράει,τί δεν ισχύει δηλαδή?είπα κάτι λάθος?και τέλος θα επέλεγα τον i3 απο οποιονδήποτε 8350 αφού με καλύπτει πλήρως με αυτά που κάνω και δέν χρειάζομαι οχταπύρηνους ανάπηρους επεξεργαστές. 

Δημοσ.

ειπαμε πακμαν και fsx ο ι3 φυσαει ποιος 6300... 

υγ ολα αυτα γραμμενα απο τον ι3 που εχω στην δουλεια :devil:  φυσαει το εργαλειο! αντε να κατεβει το fsx επιτελους!

1.σκέψου εσύ έναν καλύτερο τρόπο να μετρήσεις την single threaded δύναμη από το να τρέξεις ένα single threaded πρόγραμμα,δηλαδή σοβαρά τώρα δεν μπορώ να καταλάβω που βλέπετε το παράξενο πάνω σε αυτό.

2.Αφού οι 6 πυρήνες είναι κάτι τόσο γαμάτο και δίνει τέτοια τρελή δύναμη βρες μου ένα παιχνίδι, ένα αντίστοιχο πακμαν ρε παιδί μου, που να την εκμεταλλεύεται,γιατί μέχρι τώρα μου λέτε ότι επειδή στο handbrake έχεις 12% διαφορά(και αν πούμε όπως στο παράδειγμα με το fsx ότι πάει 24% ) άρα σε όλα τα παιχνίδια έχεις + ένα τέταρτο ταχύτητα,επειδή δεν έχετε την γνώση να διαχωρίσετε το Embarrassingly parallel

In parallel computing, an embarrassingly parallel workload, or embarrassingly parallel problem, is one for which little or no effort is required to separate the problem into a number of parallel tasks. This is often the case where there exists no dependency (or communication) between those parallel tasks.[1]

Από αυτά που λέει ο amdahl

The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program.

Δεν καταλαβαίνεται ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δυο πραγμάτων και για αυτό γίνεστε ρόμπα.

Δημοσ.

επιμόρφωσε μας! δωσε γνωση στον λαό! δεν ειναι μονο στο fsx η ένσταση αλλα και στο οτι εχεις κανει το single thread αγιο δισκοπότηρο! εν τέλη 14 σελίδες και και ακόμη τα ίδια και τα ίδια, όπως είπα και πριν

Σου έδωσα δυο πολύ απλά πράγματα που σου απαντάνε στης ερωτήσεις σου,από εκεί και πέρα αν δεν έχεις την ευφυΐα να τα κατανοήσεις κοίτα μόνο τα χρώματα για να διαλέξεις επεξεργαστή.

«In parallel computing, an embarrassingly parallel workload, or embarrassingly parallel problem, is one for which little or no effort is required to separate the problem into a number of parallel tasks. This is often the case where there exists no dependency (or communication) between those parallel tasks.»

«The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program.»

adtakhs, on 23 Oct 2013 - 01:02 AM, said:snapback.png

Sorry κι ολας αλλα ο I3  σε μερικα παιχνιδια ειναι ταχυτερος και απο τον I7 3930 ...

Αυτο τι παει να πει πως ειναι καλυτερος επεξεργαστης ? Ουτε το δεξι π@π@rι του δεν ειναι ....

αυτο.

Εμ,αυτό λέμε και εμείς τόση ώρα όσο ανεβάζεις πυρήνες τόσο χαμηλότερα ο κάθε ένας πυρήνας,και τόσο ποιο μεγάλη σημασία έχει ο νόμος του αμδάλ.

Δημοσ.

οκ, οποιος ευφυης εχει το ψυχικό σθένος ας συνεχίσει.

Πολύ ευχαρίστως 

http://en.wikipedia.org/wiki/Game_engine

game engine is a system designed for the creation and development of video games. The leading game engines provide a software framework that developers use to create games for video game consoles, mobile devices and personal computers. The core functionality typically provided by a game engine includes a rendering engine (“renderer”) for 2D or 3D graphics, a physics engine or collision detection (and collision response), soundscriptinganimation,artificial intelligencenetworking, streaming, memory management, threading, localization support, and a scene graph.

Αν εσύ π.χ. πιστεύεις ότι το νήμα του physics engine έχει της ίδιες απαιτήσεις(τελειώνουν στον ίδιο χρόνο/εκτελούνται με την ίδια ταχύτητα) με το νήμα του sound, και ότι συν αυτού δεν υπάρχει και καμία επικοινωνία μεταξύ τους, τότε σωστά πιστεύεις ότι ο 6300 είναι και γαμώ τα gaming cpus...

Μόνο που δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα,

ο ήχος είναι πολύ ποιο εύκολο νήμα από το physics οπότε τελειώνει πολύ ποιο γρήγορα και πρέπει να επικοινωνεί  με τα υπόλοιπα νήματα για να δει αν πρέπει να περιμένει ή όχι για να συγχρονιστεί με αυτό τον physics. 

Δημοσ.

πληροφοριακά παίζω crysis 3 και η cpu δεν κάνει μπουκάλα στην 760

Αυτο δεν σημαινει οτι ο i3 ειναι κορυφαιος, αυτο σημαινει:

α) οτι οι καρτες γραφικων ειναι πιο αδυναμες απο τους επεξεργαστες

β) καλογραμμενο παιχνιδι, γιατι μονο ετσι παιρνεις τα μεγιστα απο την καρτα σου.

Πληροφοριακα, ουτε ο 6300 μπουκαλωνει την 7950760 στο crysis 3 

Elf τοσες σελιδες τα γραφουμε ρε φιλε παρεα. Εγω προσωπικα ποτε δεν αρνηθηκα την υπαρξη και την αξια του sequential κομματιου, εσυ ξεχνας το κερδος που φερνει ο πολυπυρηνος (βλ. speedup). Απο δικα σου στοιχεια βγαινουν αυτα, αυτα τα γραφει ο Amdahl που παραθετεις. Και με τα 2 υποψιν, καταληγεις περιπου στα ιδια overall. Γιαυτο και επιλεγεις με βαση τις αναγκες σου (να δω ποσες φορες θα το γραψουμε αυτο...)

Εγω βλεπω να μαχεσαι με νυχια και με δοντια μονο για την μια πλευρα, αν και εχεις ηδη γραψει τα παντα. Απλως κοιταζεις λιγο πιο εντονα το singlethread. Ε, στο gaming συγκεκριμενα οσο και να παιζει τον ρολο του το single, με καλο κωδικα σβηνει τελειως οποιαδηποτε αξια εχει ο επεξεργαστης. Τα παραδειγματα αμετρητα, αν δεν τα γνωριζεις η δεν θελεις να τα γνωρισεις κατσε και παιζε flight simu X, και γινε ακομα μεγαλυτερη ρομπα απο αυτες που κραζεις.

Δημοσ.

Και με τα 2 υποψιν, καταληγεις περιπου στα ιδια overall. Γιαυτο και επιλεγεις με βαση τις αναγκες σου (να δω ποσες φορες θα το γραψουμε αυτο...)

Για μέτρα της φορές που το είπα και εγώ ακριβός αυτό το ίδιο και μετά πες την μου....

Εγώ αντιμάχομαι όλων αυτών που βγαίνουν και λένε ότι ο I3-4130 είναι γελοίος μπροστά στον 6300,δηλαδή ακριβός το αντίθετο από αυτό για το οποίο με κατηγορείς...

Elf τοσες σελιδες τα γραφουμε ρε φιλε παρεα. Εγω προσωπικα ποτε δεν αρνηθηκα την υπαρξη και την αξια του sequential κομματιου, εσυ ξεχνας το κερδος που φερνει ο πολυπυρηνος (βλ. speedup). Απο δικα σου στοιχεια βγαινουν αυτα, αυτα τα γραφει ο Amdahl που παραθετεις.

Όπως είπα και πριν(στο προηγούμενο ακριβός μήνυμα) μπερδεύεις το embarrassingly parallel με τα παιχνίδια,δεν είναι το ίδιο πράγμα.

«In parallel computing, an embarrassingly parallel workload, or embarrassingly parallel problem, is one for which little or no effort is required to separate the problem into a number of parallel tasks. This is often the case where there exists no dependency (or communication) between those parallel tasks.»

«The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program.»

Δημοσ.

Ναι, αλλα  τελειως διαφορετικο ειναι εξισου το να γραφτει ενα game που χρησιμοποιει 2 πυρηνες και ενα που χρησιμοποιει 4-6-8-10. 

Δημοσ.

Τα παραδειγματα αμετρητα, αν δεν τα γνωριζεις η δεν θελεις να τα γνωρισεις κατσε και παιζε flight simu X, και γινε ακομα μεγαλυτερη ρομπα απο αυτες που κραζεις.

Ανεβάζω ένα πραγματικό στοιχείο για τον μοναδικό λόγο να δείξω ότι ο ένας πυρήνας του I3 είναι διπλάσιος από αυτόν του 6300 και επί 10 σελίδες κολλήσατε σε αυτό,ενώ «Εγω προσωπικα ποτε δεν αρνηθηκα την υπαρξη και την αξια του sequential κομματιου» ,τι άλλο να πω.

Ναι, αλλα  τελειως διαφορετικο ειναι εξισου το να γραφτει ενα game που χρησιμοποιει 2 πυρηνες και ενα που χρησιμοποιει 4-6-8-10.

Δεν το αρνείται κανείς αυτό,εγώ τουλάχιστον,αλλά ακόμα και να γραφτεί στους 6 πυρήνες π.χ. αν γραφτεί για έξη πυρήνες που είναι έστω μισό κλικ ποιο δυνατοί από αυτούς του 6300 τότε θα χάσει τους μισούς κύκλους γιατί αυτό το κλικ θα πάει στον επόμενο κύκλο αναγκαστικά.

(το ίδιο με τον i3 το ίδιο με όποιον επεξεργαστή και να πει κανείς )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...