Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε φίλε εγώ τουλάχιστον δεν βγήκα και του είπα εγώ ξέρω και εμπιστέψου με τυφλά γιατί ξέρω, και σελίδα του έδωσα για να μετρήσει τι τροφοδοτικό θέλει ποιο πριν.

Του βγάζω σελίδες με μετρήσεις να αποφασίσει μόνος του τι θέλει να κάνει.

<a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl" href="http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl" s_law"="">http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law

Σε απλή μετάφραση για gamers ,κάθε game που θα παίξεις περιορίζεται από την single threaded ταχύτητα...

Α, αυτη ειναι η απλη μεταφραση? Γιατι λεει για speedup. Προφανως περιοριζεσαι, αλλα ειναι το ιδιο με το να εισαι μονιμα περιορισμενος με 2 πυρηνες ας πουμε, οταν το προγραμμα εχει φτιαχτει για να αξιοποιει 4-6-8-16 πυρηνες? Ο περιορισμος απο αυτην την μερια δεν μετραει? Μετραει μονο ο περιορισμος που φερνει η σειριακη εκτελεση? Αυτο φαινεται και στην καμπυλη, δες ποσο χαμηλα στον speedup αξονα κοβει ο ενας πυρηνας ολες τις χρωματισμενες, και ποσο ψηλα εχει potential ο πολυπυρηνος. Μεσα σε ολα παιζει και ισχυς καθε πυρηνα και γιαυτο ειναι τοσο κοντα η γενικη εικονα των επεξεργαστων amd-intel, παρα τους παραπανω πυρηνες ή το μεγαλυτερο singlethread output των intel. 

Το balance της εποχης, λοιπον, ειναι οι 4 πυρηνες, γιαυτο και ειναι στην κορυφη οι i5, αν και λιγο πιο ακριβοι. Εκει παιζεται λοιπον, και αναλογα την χρηση, θα αλλαξουν και οι επιλογες. Αυτη ειναι η απλη μεταφραση :P

• Απαντ. 253
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε απλή μετάφραση για gamers ,κάθε game που θα παίξεις περιορίζεται από την single threaded ταχύτητα...

Αυτο το single thread performance και γενικά το performance που βλέπεις από synthetic benches να μην του δίνεις και πολύ σημασία ...

Αν αρχίσεις να το ψάχνεις θα καταλάβεις τι λέω ...

Δημοσ.

Οκ παίδες...αντέχει το build...άλλα στο μελλον θα μπορεσω να βάλω άλλη μια 7790 η πρώτα αναβθμιση σε κάνα corsair gs800 η αντίστοιχο seasonic/xfx?

32A,384W στη 12v το δίνει η Corsair το τροφοδοτικό σου.Σηκώνει και 2η.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law
«The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program.»
Η επιτάχυνση ενός προγράμματος(για εμάς παιχνίδι) με παράλληλους επεξεργαστές (multicore cpu) περιορίζεται από τον χρόνο που χρειάζεται το «σειριακό» κλάσμα (τμήμα/νήμα) του προγράμματος.

Από τι περιορίζεται ο χρόνος «που χρειάζεται» ( με τον οποίο εκτελείτε ουσιαστικά,μιας και δεν τελειώνει ποτέ ένα παιχνίδι μέχρι να κάνεις quit) το «σειριακό» κλάσμα (τμήμα/νήμα) του προγράμματος;
Από την ταχύτητα του πυρήνα στον οποίο τρέχει αυτό το νήμα....

Αυτο φαινεται και στην καμπυλη, δες ποσο χαμηλα στον speedup αξονα κοβει ο ενας πυρηνας ολες τις χρωματισμενες, και ποσο ψηλα εχει potential ο πολυπυρηνος.

«Amdahl's law, also known as Amdahl's argument,[1] is used to find the maximum expected improvement to an overall system when only part of the system is improved. It is often used in parallel computing to predict the theoretical maximum speedup using multiple processors. »
Η εικόνα δείχνει τι συμβαίνει στην τέλεια περίπτωση,όταν δηλαδή δεν υπάρχει αυτό το sequential κομμάτι,τότε μιλάμε για αυτό το Embarrassingly parallel που λέω συνέχεια,σε μετατροπές βίντεο π.χ. (millennium) ,θεωρητικά το κάθε πίξελ ξεχωριστά μπορείς να το στείλεις μόνο του σε έναν πυρήνα και να εφαρμόσει αυτός την φόρμουλα του x264 π.χ. ,σε αυτήν την περίπτωση θα είχες και μερικά thread που διαβάζουν και γράφουν τα αρχεία,οπότε θα ήσουν στο 95% parallel portion (και ποιο πάνω μάλλον,αν και παίζει και το λειτουργικό ανάμεσα) που σημαίνει ότι ακόμα και έτσι όταν φτάσεις στους 2048 πυρήνες δεν θα υπάρχει άλλη βελτίωση.
(και μην ξεχνάς ότι σε τέτοιους πίνακες μιλάνε για ίδιους πυρήνες,δεν μιλάνε για πυρήνες με διαφορετικές ταχύτητες ή από διαφορετικούς κατασκευαστές. )

Μεσα σε ολα παιζει και ισχυς καθε πυρηνα και γιαυτο ειναι τοσο κοντα η γενικη εικονα των επεξεργαστων amd-intel, παρα τους παραπανω πυρηνες ή το μεγαλυτερο singlethread output των intel.
Το balance της εποχης, λοιπον, ειναι οι 4 πυρηνες,

Εμ, α ,να για σου ,4 πυρήνες amd που είναι το αντίστοιχο με 2 πυρήνες intel,οι intel έχουν το καλό ότι περιορίζουν λιγότερα από τα απαιτητικά νήματα και οι amd έχουν το καλό ότι δεν περιορίζονται σε μόνο 4 νήματα...

Για αυτό και βλέπεις i3-4130 να είναι στα ίδια επίπεδα με 6300 και μερικές φορές ακόμα και με 8350.

Σε ότι από τα δύο  πιστεύει ο κάθε ένας ότι θα επενδύσουν οι εταιρίες μελλοντικά ας πάει στον ανάλογο επεξεργαστή. 

Δεν απέχει αυτό πάρα μα πάρα πολύ από το «δεν νοήτε 2 πύρινος το 2013;;;;  » 

Δημοσ.

όταν ένας εξαπύρηνος δέν νικάει έναν διπύρηνο αυτόματα κατατάσεται στην κατηγορία των υποπροιόντων και προσώπικά δέν θα έδινα τα λεφτά μου σε ένα υποπροιόν.Εγώ θα έπερνα τον ι3 όπως και πήρα

Δημοσ.

όταν έναν εξαπύρηνος δέν νικάει έναν διπύρηνο αυτόματα κατατάσεται στην κατηγορία των υποπροιόντων και προσώπικά δέν θα έδινα τα λεφτά μου σε ένα υποπροιόν.Εγώ θα έπερνα τον ι3 όπως και πήρα

επρεπε να κανεις  υπομονη , να τα  μαζεψεις  , και να πας  στον i5 ρε συ jim  μια φορα αγοραζεις (που λεει ο λογος ...)

Δημοσ.

όταν έναν εξαπύρηνος δέν νικάει έναν διπύρηνο αυτόματα κατατάσεται στην κατηγορία των υποπροιόντων και προσώπικά δέν θα έδινα τα λεφτά μου σε ένα υποπροιόν.Εγώ θα έπερνα τον ι3 όπως και πήρα

Μα τον νικάει στο 95% των περιπτώσεων και κατά κράτος σε πραγματική χρήση! Εκεί είναι το θέμα.

Από εκεί και πέρα ψάξε εσύ συγκριτικά με synthetic benches και με IC++ για να παραμυθιαστείς .

Δημοσ.

Αυτο το single thread performance και γενικά το performance που βλέπεις από synthetic benches να μην του δίνεις και πολύ σημασία ...

Αν αρχίσεις να το ψάχνεις θα καταλάβεις τι λέω ...

Μα αυτό το single thread performance δεν βγήκε από συν-θετ(ω)-ικό benchmark, που μετράνε δηλαδή διάφορα πράγματα και βγάζουν έναν μέσο όρο,άσχετα αν οι μισές μετρήσεις δεν σε νοιάζουν καν.

Βγήκε από το αρχαίο και προφανώς κακό γραμμένο , αφού είναι καθαρά μονό νηματικό παιχνίδι το fsx,είναι κάτι πραγματικό δεν είναι καν benchmark να πεις ότι μετράει κάτι άσχετο που δεν υπάρχει στην πραγματική χρήση ενός Η/Υ.

Αυτό δείχνει ότι αν μετράς καθαρά και μόνο την single threaded τότε έχεις αυτήν την διαφορά της διπλής ταχύτητας του κάθε πυρήνα.

Δημοσ.

Μα αυτό το single thread performance δεν βγήκε από συν-θετ(ω)-ικό benchmark, που μετράνε δηλαδή διάφορα πράγματα και βγάζουν έναν μέσο όρο,άσχετα αν οι μισές μετρήσεις δεν σε νοιάζουν καν.

Βγήκε από το αρχαίο και προφανώς κακό γραμμένο , αφού είναι καθαρά μονό νηματικό παιχνίδι το fsx,είναι κάτι πραγματικό δεν είναι καν benchmark να πεις ότι μετράει κάτι άσχετο που δεν υπάρχει στην πραγματική χρήση ενός Η/Υ.

Αυτό δείχνει ότι αν μετράς καθαρά και μόνο την single threaded τότε έχεις αυτήν την διαφορά της διπλής ταχύτητας του κάθε πυρήνα.

Και με ένα αρχαίο benchακι ή εφαρμογή θα κρίνεις ένα CPU που έχει ένα κάρο νέες εντολές επάνω του οι οποίες επιταχύνουν σε μοίριους τόσους άλλους τομείς πολλαπλά.

ή μήπως μια εφαρμογή είναι αντιπροσωπευτική για την επεξεργαστική ισχύ του εκάστοτε πυρήνα ....

Να σου πω εδώ πως σε Photoshop CS4 και Photoshop CS6 ο ΙΔΙΟΣ επεξεργαστής (νέος) κατατάσσεται σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ κατάταξη αξιολόγησης ανάλογα την έκδοση .... ανάμεσα σε άλλους επεξεργαστές ...

Σύνελθε ....

Δημοσ.

Μα τον νικάει στο 95% των περιπτώσεων ! Εκεί είναι το θέμα.

Από εκεί και πέρα ψάξε εσύ συγκριτικά με synthetic benches και με IC++ για να παραμυθιαστείς .

Αν δεις,όπως λες και εσύ όχι τα συνθετικά αλλά μόνο τα παιχνίδια,τότε 95% χάνει ο 6300 ακόμα και με τους ivy/sandy i3 που έχει σε σχεδόν όλα τα Bench στα οποία υπάρχει και ο 6300.

https://www.google.gr/search?q=6300+game+bench&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=LN9mUovBG6vW4wThkIBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=813#es_sm=93&espv=210&q=6300+game+bench&tbm=isch&imgdii=_

Δημοσ.

όταν ένας εξαπύρηνος δέν νικάει έναν διπύρηνο αυτόματα κατατάσεται στην κατηγορία των υποπροιόντων και προσώπικά δέν θα έδινα τα λεφτά μου σε ένα υποπροιόν.Εγώ θα έπερνα τον ι3 όπως και πήρα

http://www.inpai.com.cn/doc/hard/198653_14.htm

Δημοσ.

Και με ένα αρχαίο benchακι ή εφαρμογή θα κρίνεις ένα CPU που έχει ένα κάρο νέες εντολές επάνω του οι οποίες επιταχύνουν σε μοίριους τόσους άλλους τομείς πολλαπλά.

ή μήπως μια εφαρμογή είναι αντιπροσωπευτική για την επεξεργαστική ισχύ του εκάστοτε πυρήνα ....

Σύνελθε ....

Όταν μετράς επεξεργαστική ισχύ τότε,όπως λες και εσύ,δεν κοιτάς συνθετικά,δηλαδή τι μπορεί να κάνει μαζί με της εντολές και τα μύρια άλλα,αν θες να δεις πόσοι singleταχύτητα υπάρχει κοιτάς τι μπορεί να κάνει με ένα καθαρά single πρόγραμμα.

Εσύ ο ίδιος τα λες,εσύ ο ίδιος τα αναιρείς;;;

Ποιος πρέπει να συνέλθει;

Είπα εγώ ότι επειδή στο fsx βγάζει διπλή ταχύτητα άρα παντού θα βγάζει διπλή ταχύτητα;;;

Όχι,δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο,λέω όμως ότι υπάρχει στον πυρήνα αυτή η ταχύτητα οπότε είναι σαν να έχεις δυο πυρήνες.

Γιατί και στον 6300 επειδή έχει 6 πυρήνες δουλεύουν πάντα όλοι;;; Κάποιες φορές θα δουλεύουν μόνο 4 ή μόνο 2 ή ακόμα και μόνο ένας.

Δημοσ.

Θα σας το πω πολύ απλά. Αν έρθει κάποιος με συγκεκριμένο budget προτείνω i3. Δεν πάει να θέλει 6300. Αν θέλει 6300 μην τσιγκουνευτεί τα 30-40€ να βάλει ψύκτρα καλή.

Αυτόματα παίρνει i5. FAIR AND SQUARE!

Αυτά. Για οποιαδήποτε ερώτηση από benchmarks μέχρι "μπαίνω στο facebook και θέλω fx6300 γιατί στέλνω μήνυμα πιο γρήγορα στο γκομενάκι" απαντάω!

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amdahl's_law

«The speedup of a program using multiple processors in parallel computing is limited by the time needed for the sequential fraction of the program.»

Η επιτάχυνση ενός προγράμματος(για εμάς παιχνίδι) με παράλληλους επεξεργαστές (multicore cpu) περιορίζεται από τον χρόνο που χρειάζεται το «σειριακό» κλάσμα (τμήμα/νήμα) του προγράμματος.

Από τι περιορίζεται ο χρόνος «που χρειάζεται» ( με τον οποίο εκτελείτε ουσιαστικά,μιας και δεν τελειώνει ποτέ ένα παιχνίδι μέχρι να κάνεις quit) το «σειριακό» κλάσμα (τμήμα/νήμα) του προγράμματος;

Από την ταχύτητα του πυρήνα στον οποίο τρέχει αυτό το νήμα....

Εχω απαντησει ηδη σε αυτο, διαβασε με καλυτερα, δεν ειναι το μοναδικο η ταχυτητα του πυρηνα.

«Amdahl's law, also known as Amdahl's argument,[1] is used to find the maximum expected improvement to an overall system when only part of the system is improved. It is often used in parallel computing to predict the theoretical maximum speedup using multiple processors. »

Η εικόνα δείχνει τι συμβαίνει στην τέλεια περίπτωση,όταν δηλαδή δεν υπάρχει αυτό το sequential κομμάτι,τότε μιλάμε για αυτό το Embarrassingly parallel που λέω συνέχεια,σε μετατροπές βίντεο π.χ. (millennium) ,θεωρητικά το κάθε πίξελ ξεχωριστά μπορείς να το στείλεις μόνο του σε έναν πυρήνα και να εφαρμόσει αυτός την φόρμουλα του x264 π.χ. ,σε αυτήν την περίπτωση θα είχες και μερικά thread που διαβάζουν και γράφουν τα αρχεία,οπότε θα ήσουν στο 95% parallel portion (και ποιο πάνω μάλλον,αν και παίζει και το λειτουργικό ανάμεσα) που σημαίνει ότι ακόμα και έτσι όταν φτάσεις στους 2048 πυρήνες δεν θα υπάρχει άλλη βελτίωση.

(και μην ξεχνάς ότι σε τέτοιους πίνακες μιλάνε για ίδιους πυρήνες,δεν μιλάνε για πυρήνες με διαφορετικές ταχύτητες ή από διαφορετικούς κατασκευαστές. )

Ολο αυτο το περιγραφω περιεκτικα πιο πανω.. Φαινομαι να το ξεχασα?

Εμ, α ,να για σου ,4 πυρήνες amd που είναι το αντίστοιχο με 2 πυρήνες intel,οι intel έχουν το καλό ότι περιορίζουν λιγότερα από τα απαιτητικά νήματα και οι amd έχουν το καλό ότι δεν περιορίζονται σε μόνο 4 νήματα...

Για αυτό και βλέπεις i3-4130 να είναι στα ίδια επίπεδα με 6300 και μερικές φορές ακόμα και με 8350.

Σε ότι από τα δύο  πιστεύει ο κάθε ένας ότι θα επενδύσουν οι εταιρίες μελλοντικά ας πάει στον ανάλογο επεξεργαστή. 

Δεν απέχει αυτό πάρα μα πάρα πολύ από το «δεν νοήτε 2 πύρινος το 2013;;;;  » 

Αμα θελεις να παιζεις ενα wow, ενα lol και ενα flight simu x, με gpu επιπεδου 7850, μια χαρα νοειται. Γιατι να δωσεις 60Ε περισσοτερα για i5 για "μικροδιαφορες"? Αλλα ξερεις απο πριν οτι ισως σε ενα χρονο ενας μελλοντικος τιτλος coded για πανω απο 4 πυρηνες (βλεπε 8 που θα χουν οι κονσολες) μπορει να σε "ριχνει" πιο πολυ απ την καρτα. Αν καποιος διατιθεται να βαλει τετοιο οριο, γιατι χεστηκε για τον νεο τιτλο, εγω του δινω το οκ. Τιτλοι με utilisation σε 8 πυρηνες κυκλοφορουν ηδη, υποψιν. Απο την αλλη η single-thread ταχυτητα δεν μπορει να λειτουργησει με τον ιδιο τροπο ευεργετικα. Πολυ απλα, δεν νομιζω να πιστευει κανεις οτι σχεδιαζεται αυτη τη στιγμη μελλοντικο "next-gen" game για 2 πυρηνες. (βεβαια βγαινουν ακομη πολλα αξιολογα mmo σε τετοια φαση, αλλα ειναι τοσο χαλαρα που δεν παιζει να εχει προβλημα το χαμηλοτερο single του 6300πχ, εδω τα τρεχουν core2duo ποσων χρονων...)

• Like 1
Δημοσ.

Θα σας το πω πολύ απλά. Αν έρθει κάποιος με συγκεκριμένο budget προτείνω i3. Δεν πάει να θέλει 6300. Αν θέλει 6300 μην τσιγκουνευτεί τα 30-40€ να βάλει ψύκτρα καλή.

Αυτόματα παίρνει i5. FAIR AND SQUARE!

Αυτά. Για οποιαδήποτε ερώτηση από benchmarks μέχρι "μπαίνω στο facebook και θέλω fx6300 γιατί στέλνω μήνυμα πιο γρήγορα στο γκομενάκι" απαντάω!

40€ ψύκτρα χρειάζεται για να μην κάνει θόρυβο ? Τι λες βρε παιδί μου ....

004-0450.jpg

9€

ή παίρνει τον 6350 στα 4Ghz με την ψύκτρα των 125wattων με τα heatpipes .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...