kakzender Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα συμβάν που είχα με την Dnhost.gr χθες γιατί αλλιώς θα σκάσω από τα νεύρα μου. τυχαία εντόπισα ένα gr domain με πολύ ελκυστικό όνομα το οποίο ήταν σε περίοδο χάριτος η οποία λήγει αύριο είχα αγοράσει 5-6 domains από την dnhost οπότε τους κάλεσα για να μου πούνε πώς μπορώ να κλείσω το συγκεκριμένο domain. στο τηλέφωνο έκανα το λάθος να πω στον υπάλληλο σε ποιο domain αναφέρομαι. ο υπάλληλος αφού είπε 3-4 φορές "πολύ καλό, πολύ καλό domain" μου είπε πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω ένα bot ή κάποια υπηρεσία backorder την οποία όμως δεν παρέχει η dnhost. οκ κλείνουμε το τηλέφωνο και googlarontas βλέπω ότι το papaki.gr έχει υπηρεσία backorder, checkaro το συγκεκριμένο domain κ μου λέει ότι όλα οκ, ότι δεν υπάρχει κάποια ήδη υπάρχουσα εντολή backorder και βγάζει φόρμα πληρωμής και δημιουργίας νέου λογαριασμού. και τώρα το σημαντικό... δημιουργώ νέο account (μου πήρε 3-5 λεπτά) και όταν πάτησα παραγγελία στο backorder μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν είναι δυνατή η παραγγελία γιατί υπάρχει ήδη εντολή για το συγκεκριμένο domain!!! παίρνω το support του papaki τηλέφωνο και μου λένε ότι όντος πριν λίγα λεπτά κάποιος είχε προλάβει και έκανε backorder.... και σας ρωτώ είναι τραβηγμένο να θεωρήσω ότι όποιος πρόλαβε και έκανε το backorder είχε πληροφόρηση από την dnhost??? ***η περίοδος χάριτος του συγκεκριμένου domain λήγει αύριο, θα επανέλθω για να σας πω ποιο είναι το domain και ποιος είναι τελικά ο νέος ιδιοκτήτης. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2013 από parsifal Λογοκρισία για προστασία poster και forum
Bourdoulas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μπορεί να μην έγινε από αυτούς. Ας περιμένεις να δεις. Περιμένουμε νέα σου.
ParhsG Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 εχει πολυ καλα domain η dnhost. Και εγω κατι που ηθελα το πηρε
isay Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή απορρίψω τους ισχυρισμους σου, αλλά όπως εσύ βρήκες το domain και την κατάσταση του, μπορει να το βρήκε οποιοσδήποτε αλλος και απλά κινήθηκε νωρίτερα απο σένα. Η αγορά είναι όποιος προλάβει πρώτος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τίτλο του θέματος "Dont trust dnhost.gr". Διαβάζοντας το νομιζα οτι σου φάγανε λεφτα ή σου κλείσανε site ή κάτι αλλο που αφορούσε αυτούς. Σε κάθε περιπτωση σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο σύμπτωσης και οτι τους κάνεις δυσφήμιση χωρίς λόγο. Δεν εχω καμια επαγγελματική σχέση με το dnhost πέρα οτι είμαι πελάτης για κάποια εδώ και αρκετά χρόνια.
kakzender Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή απορρίψω τους ισχυρισμους σου, αλλά όπως εσύ βρήκες το domain και την κατάσταση του, μπορει να το βρήκε οποιοσδήποτε αλλος και απλά κινήθηκε νωρίτερα απο σένα. Η αγορά είναι όποιος προλάβει πρώτος. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον τίτλο του θέματος "Dont trust dnhost.gr". Διαβάζοντας το νομιζα οτι σου φάγανε λεφτα ή σου κλείσανε site ή κάτι αλλο που αφορούσε αυτούς. Σε κάθε περιπτωση σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο σύμπτωσης και οτι τους κάνεις δυσφήμιση χωρίς λόγο. Δεν εχω καμια επαγγελματική σχέση με το dnhost πέρα οτι είμαι πελάτης για κάποια εδώ και αρκετά χρόνια. το γνωρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να είμαι σίγουρος όμως το timing ήταν εκπληκτικό! ότι δεν είχε γίνει για 13 μέρες έγινε μέσα σε 10 λεπτά, στα καπάκια μετά το τηλεφώνημα... **θα επανέλθω με νεότερα
sougiasdj Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Εχω σοβαρούς προβληματισμούς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Βάλε οτι έφτιαξες εναν νέο λογαριασμό βάλε οτι μιλάς γενικά, βάλε το οτι δε μας λες πιο είναι το domain... Τελικά η καταχώρηση έγινε απο την Dnhost? Να υπενθυμίσω οτι η διαδικασία backorder ειναι παράνομη και το μητρώο δε την υποστηρίζει αλλα κάποιες εταιρείες δε συμμορφώνονται. Σε κάθε περίπτωση δε μπορείς να κατηγορείς μια εταιρεία για κάτι που δεν μπορείς να αποδείξεις. Τη μία λες οτι έχει περίοδο χάριτος που είναι 15 μέρες και μετά οτι παίρνεις το παπακί και σου λεει οτι σε πρόλαβε κάποιος...σε τι? Στο backorder; Βελτίωσε τη γλώσσα σου μιας και είσαι σε φορουμ και όχι στη πλατεία της γειτονιάς σου.
kakzender Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Εχω σοβαρούς προβληματισμούς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Βάλε οτι έφτιαξες εναν νέο λογαριασμό βάλε οτι μιλάς γενικά, βάλε το οτι δε μας λες πιο είναι το domain... Τελικά η καταχώρηση έγινε απο την Dnhost? Να υπενθυμίσω οτι η διαδικασία backorder ειναι παράνομη και το μητρώο δε την υποστηρίζει αλλα κάποιες εταιρείες δε συμμορφώνονται. Σε κάθε περίπτωση δε μπορείς να κατηγορείς μια εταιρεία για κάτι που δεν μπορείς να αποδείξεις. Τη μία λες οτι έχει περίοδο χάριτος που είναι 15 μέρες και μετά οτι παίρνεις το παπακί και σου λεει οτι σε πρόλαβε κάποιος...σε τι? Στο backorder; Βελτίωσε τη γλώσσα σου μιας και είσαι σε φορουμ και όχι στη πλατεία της γειτονιάς σου. Λοιπόν djsougia προφανής σου στόχος είναι να με εκνευρίσεις όμως να ξέρεις πως δεν θα το καταφέρεις. Καταρχήν ο λογαριασμός μου στο insomnia δεν είναι νέος, in fact είναι παλαιότερος από τον δικό σου γιαυτό δείξε σεβασμό. Επίσης μάθε να διαβάζεις, παραπάνω γράφω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να είμαι σίγουρος Αν ήμουν σίγουρος θα τους είχα κάνει μήνυση. Οι σειρά των γεγονότων όμως και το timing υποδεικνύουν μεγάλη πιθανότητα (προσοχή, πιθανότητα και όχι βεβαιότητα) στο ότι όποιος πρόλαβε και έβαλε το backorder στο papaki την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε πληροφόρηση από την dnhost. Τέλος δεν περίμενα το domain να καταχωρηθεί στην dnhost. Θα ήταν ηλίθιο από μέρος τους να το έκαναν τόσο εξόφθαλμα. Άλλου καταχωρήθηκε, θα σας πω το βράδυ που γιατί τώρα πρέπει να φύγω. djsougia είναι εντάξει η γλώσσα μου τώρα;
dnhost Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Αγαπητοί χρήστες, απαντάμε επίσημα σε αυτό το δημοσίευμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια σύμπτωση και τίποτε περισσότερο. Η dnhost.gr είναι Καταχωρητής .GR/.EU domain names & Πάροχος web hosting στην Ελλάδα με αξιοπιστία, ταχύτητα & ποιότητα και η εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί όλη την εβδομάδα από πιστοποιημένους & καταρτισμένους συναδέλφους. Ο πελάτης μας κάλεσε, μας ρώτησε ποιά είναι η ημερομηνία αποδέσμευσης του domain (λέγοντάς μας ποιό είναι το domain), τον ενημερώσαμε σχετικά όπως και για το ότι δεν παρέχουμε back order (δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό) κι ότι μπορεί να προσπαθήσει να το κατοχυρώσει μέσα από το site μας, μετά την διαγραφή του από το Μητρώο σύμφωνα με την αρχή «Εξυπηρέτηση κατά σειρά προτεραιότητας – First come, First served».Την επόμενη μέρα, μας κάλεσε πάλι και μας κατηγόρησε ότι εμείς κάναμε το backorder για το domain που ήθελε, μέσω άλλου καταχωρητή (στον οποίο είχε ήδη κάνει αναζήτηση για τη διαθεσιμότητα του domain πριν μας καλέσει). Τον διαβεβαιώσαμε ότι όλοι οι Καταχωρητές αντιμετωπίζουμε όλες τις πληροφορίες των πελατών μας σαν αυστηρά εμπιστευτικές και πως οι φόβοι του ήταν υπερβολικοί. Εν τέλει, το domain name, κατοχυρώθηκε από άλλο/τρίτο καταχωρητή χθές στις 21/10/2013. Στα 14 χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε δεί συμπτώσεις λιγότερο ή περισσότερο απίστευτες από αυτήν εδώ. Λυπούμαστε που ο χρήστης kakzender ψάχνει να βρεί υπεύθυνους στην dnhost, επειδή έτυχε να υπάρχουν κι άλλοι χρήστες με την ίδια ιδέα, στην ίδια χρονική στιγμή. Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για ένα δύσκολο/τυχαίο domain name με 25 χαρακτήρες αλλά για ένα καλό/δυνατό domain με 3 χαρακτήρες!!!! Οπότε είναι τουλάχιστον υπερβολικό κάτι που να έχει αρκετά καλές πιθανότητες να συμβεί, να το αποδίδετε σε διαρροή πληροφοριών από τους Καταχωρητές -οι οποίοι διά νόμου τηρούμε απόρρητο επικοινωνιών και στην πλειονότητά μας παρέχουμε πολύ ποιοτικές υπηρεσίες-. Εμείς, το Μητρώο και κάθε Καταχωρητής έχουμε, τεχνικά τη δυνατότητα να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τα αιτήματα whois (back order/όσοι διαθέτουν) που εκτελούν οι χρήστες μέσα από τις ιστοσελίδες μας, για την αποφυγή κακοχρησίας και φροντίζουμε ο κώδικας των σχετικών ιστοσελίδων να είναι απόλυτα ασφαλής. Θεωρούμε εξαιρετικά απίθανο το ενδεχόμενο κακόβουλων ενεργειών σαν και αυτών που ισχυρίζεστε. Δε θα πρέπει λοιπόν να φαντάζεστε διαρροές ούτε και σε τέτοια επίπεδα, μιας και αμφότεροι Καταχωρητές & Μητρώο ΙΤΕ τηρούμε υψηλά μέτρα ασφαλείας και επίπεδο επαγγελματισμού. Από την εμπειρία μου σε ανάλογα/παρεμφερή περιστατικά, η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για καθαρή σύμπτωση να συμπέσει η αίτηση άλλου ενδιαφερόμενου για ένα ομολογουμένως πάρα πολύ δυνατό domain. Για να διoρθώσουμε και την παραπληροφόρηση που έχει ο χρήστης ParhsG: "εχει πολυ καλα domain η dnhost. Και εγω κατι που ηθελα το πηρε": όταν ένα domain βρίσκεται στην dnhost, αυτό ΔΕ σημαίνει ότι το έχει κατοχυρώσει η dnhost στα στοιχεία της (για δική της χρήση) αλλά ότι το κατοχύρωσε κάποιος πελάτης μας στα στοιχεία του (για δική του χρήση) κι απλά διαχειρίζεται το domain διαμέσω του Καταχωρητή dnHost.gr. Eδώ θα βρείτε παραπάνω πληροφόρηση για τα domains. Κλείνοντας, εκφράζουμε την έκπληξη και την έντονη δυσαρέσκειά μας για το παρόν, διότι ο τίτλος του νήματος (Don't trust Dnhost.gr!), οι ισχυρισμοί/ερωτήματα/πιθανότητες του χρήστη είναι αναληθή, προσβάλλουν το νομοταγές ήθος & τις πρακτικές της εταιρίας, δυσφημίζουν και αδικούν την dnhost.grΓια τους λόγους αυτούς ζητούμε τη διαγραφή του παρόντος δημοσιεύματος από τον χρήστη kakzender ή τους διαχειριστές του forum. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και για την προτίμηση που δείχνετε στις υπηρεσίες μας. Με εκτίμηση,Γιάννης Ε. ΦαραζούμηςΔιαχειριστής Εξυπηρέτησης Πελατών---------------------------------------------------DNHOST.gr || Domain Names - Web HostingMεγ. Βασιλείου 10, 11854, Αθήνα.Tηλ: 210 953 6767, 801 300 3520Fax: 210 953 6766E-mail: [email protected]----------------------------------------------------Η dnhost.gr στο FacebookΗ dnhost.gr στο TwitterΤο blog της dnhost.gr Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2013 από dnhost
sougiasdj Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης. Κατανοώ τον εκνευρισμό σου αλλα το να ξεσπάς οπου νάνε δε νομίζω οτι κερδίζεις κάτι. 1)Έχεις δίκιο το πόστ σου απο την αρχή με τον τίτλο του δείχνει μια "πιθανότητα". 2)4 μέρες δεν έχεις το χρόνο να πεις το Domain και που ειναι καταχωρημένο; 3)Πιστεύεις οτι μόνο εσυ ο γνωρίζεις τις υπηρεσίες backorder? 4)Και το καλύτερο... πιστεύεις πως μια εταιρεία που είναι καταχωρητής domain και όχι (reseller) που σημαίνει εχει πρόσβαση για να κάνει καταχωρήσεις απευθείας στο μητρώο θα πήγαινε στο παπάκι για backorder; 5)Το να γίνει διαγραφή του ποστ δε νομίζω οτι βοηθάει κανένα . Το edited έγινε για προφανή λόγους αλλα σε γενικές γραμμές καλο είναι να υπάρχουν και οι 2 απόψεις.
kakzender Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Αγαπητοί χρήστες, απαντάμε επίσημα σε αυτό το δημοσίευμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μια σύμπτωση και τίποτε περισσότερο. ........ Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας και για την προτίμηση που δείχνετε στις υπηρεσίες μας. Με εκτίμηση, Γιάννης Ε. Φαραζούμης Διαχειριστής Εξυπηρέτησης Πελατών Καλός τους, χαίρομαι που μπήκε και ο αντίλογος στη συζήτηση. Ευκαιρία να διευκρινιστούν όποια θέματα υπάρχουν. Το θέμα δεν πρόκειται να διαγραφεί από μέρους μου γιατί δεν θεωρώ ότι γίνεται κάποια κακόβουλη δυσφήμηση. Όπως μου είπατε και στο τηλέφωνο η γνώμη σας είναι ότι πρόκειται για σύμπτωση. Οκ δεκτών, ούτε εγώ το αποκλείω, άλλα οι πιθανότητες που δίνω για την περίπτωση της σύμπτωσης δεν ξεπερνούν το 1% Από την στιγμή που τα πράγματα συνέβησαν με τον τρόπο που έχω περιγράψει παραπάνω η προσωπική μου εκτίμηση για διαρροή πληροφορίας από την dnhost είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. (Προσωπική άποψη, διαφωνίες δεκτές) Υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης. Κατανοώ τον εκνευρισμό σου αλλα το να ξεσπάς οπου νάνε δε νομίζω οτι κερδίζεις κάτι. 1)Έχεις δίκιο το πόστ σου απο την αρχή με τον τίτλο του δείχνει μια "πιθανότητα". 2)4 μέρες δεν έχεις το χρόνο να πεις το Domain και που ειναι καταχωρημένο; 3)Πιστεύεις οτι μόνο εσυ ο γνωρίζεις τις υπηρεσίες backorder? 4)Και το καλύτερο... πιστεύεις πως μια εταιρεία που είναι καταχωρητής domain και όχι (reseller) που σημαίνει εχει πρόσβαση για να κάνει καταχωρήσεις απευθείας στο μητρώο θα πήγαινε στο παπάκι για backorder; 5)Το να γίνει διαγραφή του ποστ δε νομίζω οτι βοηθάει κανένα . Το edited έγινε για προφανή λόγους αλλα σε γενικές γραμμές καλο είναι να υπάρχουν και οι 2 απόψεις. Φίλε djsougia την πρώτη μέρα είχα αρκετά νεύρα αλλά πλέον είμαι απόλυτα cool, μην το παίρνεις προσωπικά 1) fair enough 2) mme.gr περισσότερες διευκρινήσεις παρακάτω 3) αυθαίρετο εντελώς. αυτό κατάλαβες; [Υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης] 4) από το πρώτο ποστ μιλάω για διαρροή πληροφορίας εκτός της dnhost. Στην προηγούμενη απάντηση σου έγραψα "δεν περίμενα το domain να καταχωρηθεί στην dnhost. Θα ήταν ηλίθιο από μέρος τους να το έκαναν τόσο εξόφθαλμα". [Υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης] 5) συμφωνώ, πιστεύω το θέμα είναι κατά πόσο πρέπει να εμπιστευόμαστε "πολύτιμες" πληροφορίες στον χώρο του web design. Πολλά τα τσακάλια τριγύρω,έχουν συμβεί πολλά, και σίγουρα θα συμβούν κι'άλλα. personal opinion: trust no one! το επίμαχο domain λοιπόν είναι το mme.gr το οποίο (μαζί με το μμε.gr) ήταν καταχωρημένο μέσω της arx.gr έληξε στις 5-10 και μετά το τέλος της περιόδου χάριτος καταχωρήθηκαν μέσω της europlanet.gr στις 21-10. Ερώτηση προς τους expert: μπορούμε να ξέρουμε αν τα domain έληξαν και αγοράστηκαν από άλλον ιδιοκτήτη ή αν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε renew μέσω νέου καταχωρητή ή αν μεταπωλήθηκαν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη; **Έγκλημα να αφήσεις τέτοιο domain name να λήξει την παλευεις; Mika... λίγο χιούμορ καρδούλα μου!
Gigenis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δυστυχώς κάποιοι δεν ξέρουν τι είναι domain και τι είναι καταχωρητής... και παρόλα αυτά με πολύ ευκολία βγαίνουν δημοσία να "καταγγείλουν". Το πότε λήγει ένα domain δεν είναι κρατικό μυστικό, μάλιστα υπάρχουν σελίδες που παρουσιάζουν καθημερινά ποια domain λήγουν και όποιος προλάβει τρέχει και το κλείνει. Ένα PR5 domain με 3 γράμματα και καταχωρημένο από το 1999 θα ήταν θαύμα αν το προλάβαινε κάποιος με μηδαμινές γνώσεις και απλά κάνοντας τη χρήση κάποιας backorder υπηρεσίας. Το ελάχιστο που έχει κάνει ο "καταγγέλλων" είναι να ζητήσει συγνώμη από την εταιρεία για το παραλήρημα του.
arc Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Το αντίθετο του frontsell http://www.papaki.gr/backorder.htm http://support.godaddy.com/help/article/597/what-are-domain-backorders http://www.domainmonster.com/glossary/registration/backorder/
sougiasdj Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Υπηρεσία για να κατοχυρώνεις ενα domain(πριν γίνει διαθέσιμο ) και όταν λήξη να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να το πάρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις