Προς το περιεχόμενο

Vigor 120 + Vigor 2130n

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αυτα τα δυο . Βασικα ηθελα κατι αλλα μπερδευτικα λογω νυστας /burnout και πηραμε 2310 αντι για τη σειρα με το ενσωματομένο .Βεβαια τσαμπα ειναι οποτε δεν υπηρχε προβλημα.

Το πηρα για πειραμα αν θα παιξει καλα πανω σε γραμμη της wind. Οταν ζητησε πισω η HOL το modem το interneti επεφτε συνεχεια με το modem της wind και καθε τοσο θελει restart.

Υπάρχει κατι απο την εμπειρια σας για την ρυθμιση των παραπανω συκευών;

Δημοσ.

Εχω αυτα τα δυο . Βασικα ηθελα κατι αλλα μπερδευτικα λογω νυστας /burnout και πηραμε 2310 αντι για τη σειρα με το ενσωματομένο .Βεβαια τσαμπα ειναι οποτε δεν υπηρχε προβλημα.

Το πηρα για πειραμα αν θα παιξει καλα πανω σε γραμμη της wind. Οταν ζητησε πισω η HOL το modem το interneti επεφτε συνεχεια με το modem της wind και καθε τοσο θελει restart.

Υπάρχει κατι απο την εμπειρια σας για την ρυθμιση των παραπανω συκευών;

γιατι να μην παιξει καλα?το vigor 120 Θα κανει το Modem και το ρουτερ θα κανει τα υπολοιπα.αμα η γραμμη σου ειναι μια χαρα θα παιξει μια χαρα.σαν συνδυασμος δεν ειναι θεμα.αν η γραμμη σου εχει προβλημα σαν χαλκος τοτε ειτε βαλεις της hol ειτε της wind ειτε δεν ξερω τι θα εχεις θεμα.αν τωρα εννοεις οτι της wind κολλαγε κτλ ενω με της Hol ηταν οκ τοτε καποιο προβλημα υπηρχε με το ρουτερ της wind οποτε ναι θα εισαι οκ τωρα με το vigor.

οχιδεν θελει καμια παραξενη ρυθμιση.Pppoe κληση θα κανει το router στο modem.ολα τα υπολοιπα θα γινουν απο το ρουτερ.εννοειται μην εχουν τις ιδιες Ip

Δημοσ.

το εβαλα και μια ωρα τωρα παει καλα. Αλλα δεν λεει καπου πως να κανεις κληση PPOE μεσω του router ξεκαθαρα.και δοκιμασα διαφορα μεχρι να το πετυχω.

Η γραμμη εχει SNR 6 και γενικα καθε λιγο δε φορτοναν οι σελιδες μεχρι που κολαγε τελειως

Δημοσ.

το εβαλα και μια ωρα τωρα παει καλα. Αλλα δεν λεει καπου πως να κανεις κληση PPOE μεσω του router ξεκαθαρα.και δοκιμασα διαφορα μεχρι να το πετυχω.

Η γραμμη εχει SNR 6 και γενικα καθε λιγο δε φορτοναν οι σελιδες μεχρι που κολαγε τελειως

δεν θα το αναφερουν ξεκαθαρα.γιατι πολυ απλα δεν ξερουν τι θες να κανεις εσυ για να σου πουν κανε μονο Pppoe.το ρουτερ υποστηριζει απειρα πραγματα οποτε θα στα αναφερει ολα και πρεπει εσυ να διαλεξεις αυτο που θες.ελπιζω αυτο με το κολλημα να εννοεις οτι γινοταν με το προηγουμενο ρουτερ και οχι με αυτο.επισης και για τα 2 vigor κανε το τελευταιο firmware update οπως και οπως ειπαμε μην εχουν ιδιες Ip.

Δημοσ.

μεχρι τωρα παει καλα απο οτι βλεπω χωρις αποσυνδέσεις. Της wind συχρονιζε λιγο πιο ψηλα αλλα ετρωγε κολληματα .Μερικες φορες ηταν σα να χανονταν πακετα δηλαδη επρεπε να κανεις refresh για να μπεις και μετα απο λιγο ουτε αυτο δουλευε ηθελε restart.Ομως αν ειχες συνδεση ανοικτη ηταν ενταξει πχ skype call μεχρι που κολαγαν ολα.

Σε δικη μου εγκατασταση δοκιμασα με mikrotik για router με το dsl320b και νομιζω πως παει καλυτερα απο το airlive 5460v2.Το airlive κολλαγε στο pppoe καμια φορα και δε σε αφηνε να το κανεις disconnect/connect

Βεβαια η ram/cpu δε συγκρινονται ουτε οι δυνατότητες. Σε ipv6 με forthnet εχω καποια θεματα αλλα ειναι νωρις ακομα εξαλλου για ipv6 .. Μπορει να παρει καμια 30 χρονια..

Δημοσ.

μεχρι τωρα παει καλα απο οτι βλεπω χωρις αποσυνδέσεις. Της wind συχρονιζε λιγο πιο ψηλα αλλα ετρωγε κολληματα .Μερικες φορες ηταν σα να χανονταν πακετα δηλαδη επρεπε να κανεις refresh για να μπεις και μετα απο λιγο ουτε αυτο δουλευε ηθελε restart.Ομως αν ειχες συνδεση ανοικτη ηταν ενταξει πχ skype call μεχρι που κολαγαν ολα.

Σε δικη μου εγκατασταση δοκιμασα με mikrotik για router με το dsl320b και νομιζω πως παει καλυτερα απο το airlive 5460v2.Το airlive κολλαγε στο pppoe καμια φορα και δε σε αφηνε να το κανεις disconnect/connect

Βεβαια η ram/cpu δε συγκρινονται ουτε οι δυνατότητες. Σε ipv6 με forthnet εχω καποια θεματα αλλα ειναι νωρις ακομα εξαλλου για ipv6 .. Μπορει να παρει καμια 30 χρονια..

καλα το παν δεν ειναι να συγχρονιζει περισσοτερο ενα ρουτερ αλλα να παιζει σωστα εκει που εχει συγχρονισει.αν εχανε πακετα θα μπορουσεςνα το δεις και με ενα Μονιμo ping.τωρα οταν κολλαγε αστα ναπανε.εχανε συγχρονισμο εκει ή εχανε το ιντερνετ ή απλα κολλαγε ?

airlive τα εχο δοκιμασει λιγο σαν access points οχι σαν ρουτερ.σιγουρα τα Mikrotik πιστευω ειναι πιο καλα.δεν εχω δοκιμασει ποτε Mikrotik.απλα το air live ειναι απλο νορμαλ λεφτα καλο και αρκετες δυνατοτητες.και παιζει και παραπανω απο 100 mw με καποια firmware.Να υποθεσω οτι κολλαγε και ηθελες να κανεις disconnect ,connect γιατι αλλιως δεν βρισκω νοημα να θες να κανεις connect/disconnect εκτος αν ηθελες να αλλαξει η Ip.του ειχες βαλει και τελευταιο firmware??

για το Ipv6 σιγουρα πολλα ρουτερ εχουν θεματα και οπως ειπες το θεμα Ipv6 εχει αρκετη δουλεια και απο τους κατασκευαστες σε firmware και απο τους Isp.30 χρονια οχι γιατι θα εχουν τελειωσει οι Ip αλλα για μερικα χρονακια ακομα δεν θα χρειαστει να αγχωθουμε.μεχρι να γινει υποχρεωτικο θα εχουν βγει αλλα τοσα ρουτερ και σιγουρα και οι Isp θα δινουν παραπανω οδηγιες θα εχουν δοκιμασει παραπανω ρουτερ κτλ.τωρα πιλοτικα ειναι οποτε δεν γινεται να τα ψαξουν ολα.οταν θα αρχισει να γινεται πιο υποχρεωτικο τοτε ναι θα διορθωθουν και πολλα θεματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω ipv6 κανονικα αλλα για καποιο λογω το mikrotik μου δε κανει advertise τους ipv6  DNS της forthnet παροτι τους βλέπει.

Ομως ο ipv4 dns επιστρεφει και ipv6 διευθυνσεις εαν υπαρχουν αρα ειμαι ενταξει.

Παροτι θεωρειται ιδιο εγω πιστευω πως οι διαφορες ειναι πολυ μεγάλες σε ipv6. Ουτε arp που ξεραμε ουτε dhcp οπως ξεραμε κτλ.

Και ισως τελος κ στο ΝΑΤ.

-----

Κολαγε και αν εμπαινα στη σελιδα του modem ελεγε πως ηταν συνδεδεμενο ; αλλα δεν εκανε τιποτα.Μετα απο λιγο κολαγε τελειως και τα παντα. Δοκιμασα ping και δεν εκανε πουθενα ουτε με ip αλλα αν ειχες connection ανοιχτο μπορει να το κραταγε για λιγη ωρα (skype). βεβαια αυτο μπορει να μπουκωνε επειδη ειχαν καμια 40ρια torrent. Αλλα και στα καλα καθουμενα με ολα κλειστα μπουκωνε και μαλλον αποσυνδεοταν και τοτε μονο επανεκινηση το εσωζε. Τωρα με το draytek που δε με εντυπωσιασε οσο περιμενα για τα λεφτα του (2130) και το modem παει χωρις κοληματα μηδενικα!

Ναι στο airlive δε μπορεις να αλλαξεις ip . Θελει restart και να περιμενεις. Στο mikrotik ζητημα 1 sec (μεχρι να φας πορτα απο isp για λιγο) . Του ειχα κανει και παιζει να ειχε ενα bug και εβλεπα στους server μου τις διευθυνσεις απο εξωτερικους ως του router! 

Κατα τα αλλα το airlive εχει πολυ καλυτερο σημα αλλα με ενα λαπτοπ κολαει αραια και που.Προσωπικα το θεωρω ξεπερασμενο μιας και πλεον με τα N ποιος ο λογος να πας σε b/g εκτος αν δεν υπαρχει λογος.

Επεξ/σία από ParhsG
Δημοσ.

Εγω εχω ipv6 κανονικα αλλα για καποιο λογω το mikrotik μου δε κανει advertise τους ipv6  DNS της forthnet παροτι τους βλέπει.

Ομως ο ipv4 dns επιστρεφει και ipv6 διευθυνσεις εαν υπαρχουν αρα ειμαι ενταξει.

Παροτι θεωρειται ιδιο εγω πιστευω πως οι διαφορες ειναι πολυ μεγάλες σε ipv6. Ουτε arp που ξεραμε ουτε dhcp οπως ξεραμε κτλ.

Και ισως τελος κ στο ΝΑΤ.

-----

Κολαγε και αν εμπαινα στη σελιδα του modem ελεγε πως ηταν συνδεδεμενο ; αλλα δεν εκανε τιποτα.Μετα απο λιγο κολαγε τελειως και τα παντα. Δοκιμασα ping και δεν εκανε πουθενα ουτε με ip αλλα αν ειχες connection ανοιχτο μπορει να το κραταγε για λιγη ωρα (skype). βεβαια αυτο μπορει να μπουκωνε επειδη ειχαν καμια 40ρια torrent. Αλλα και στα καλα καθουμενα με ολα κλειστα μπουκωνε και μαλλον αποσυνδεοταν και τοτε μονο επανεκινηση το εσωζε. Τωρα με το draytek που δε με εντυπωσιασε οσο περιμενα για τα λεφτα του (2130) και το modem παει χωρις κοληματα μηδενικα!

Ναι στο airlive δε μπορεις να αλλαξεις ip . Θελει restart και να περιμενεις. Στο mikrotik ζητημα 1 sec (μεχρι να φας πορτα απο isp για λιγο) . Του ειχα κανει και παιζει να ειχε ενα bug και εβλεπα στους server μου τις διευθυνσεις απο εξωτερικους ως του router! 

Κατα τα αλλα το airlive εχει πολυ καλυτερο σημα αλλα με ενα λαπτοπ κολαει αραια και που.Προσωπικα το θεωρω ξεπερασμενο μιας και πλεον με τα N ποιος ο λογος να πας σε b/g εκτος αν δεν υπαρχει λογος.

ενταξει η air live εχει βγαλει πολλα πλεον νεα ρουτερ που ειναι n.σε καποια μπορεις να τα πας και παραπανω απο 100mw.δεν εχω δει αν εχει βγαλει ac αφου σιγα σιγα θα αρχισει και αυτο να μπαινει πιο δυναμικα στην ζωη μας.κατα τα αλλα το ipv6 για αρκετο κοσμο που απλα βλεπει email κτλ δεν θα εχει καμια επιπτωση κτλ.αφου ουτε dhcp ξερουν ουτε καν τι ειναι η Ip κτλ.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...