Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια, εχω την εξης απορια.

Πριν καμια βδομαδα μου ετυχε το εξης περιστατικο και τωρα που μου ρθε αναλαμπη σκεφτηκα να ρωτησω. Λοιπον, ειχα αλλαξει σε ενα συστημα απο aftermarket ψυκτρα back σε stock cooler και χρειαστηκε να ξαναπαω σε aftermarket ψυκτρα εντος λιγων ωρων απ'την στιγμη της αλλαγης... ε λοιπον αυτο που εγινε και ψιλοφρικαρα ειναι οτι ενω ξεκουμπωσα ψυκτρα και αρχισα να τραβαω απαλα προς τα πανω.. ξαφνικα βλεπω οτι βγαινοντας η ψυκτρα ειχε παρει μαζι της και τον επεξεργαστη! Του οποιου το socket clip δεν ειχα ανοιξει! Μιλαμε για socket ΑΜD FM2... με λιγα λογια ειχε κολλησει η παστα ειχε λειτουργησει ως "κολλα" και κρατησε τον CPU πανω στο κατω μερος της ψυκτρας!..Αναγκαστικα να τον κανω δυο-τρεις γυρες για να ξεκολλησει!Τι μπορει να το προκαλεσε αυτο..? Ωστε να το αποφυγω next time...

Δημοσ.

οχι δεν νομιζω, ηταν μαλιστα η φορα που την εκανα σωστα την αλλαγη με την κουκιδα στο κεντρο του επεξεργαστη και οχι με απλωμα σ'ολη την επιφανεια του! χμμ..

Δημοσ.

Επρεπε να στρίψεις ελαφρά τη ψύκτρα δεξιά αριστερά μερικές φορές να "σπάσει" η πάστα και μετά να τραβήξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αποκλειεται να πηρε τον επεξεργαστη μια παστα. Εισαι σιγουρος οτι ειχες κλεισει την ασφαλεια? Ειναι λιγο "u kouf me" αυτο.

Δημοσ.

Κάποτε πήγα σε έναν φίλο μου να μου δώσει έναν επεξεργαστή Intel Pentium 4 (αν θυμάμαι καλά) τον οποίο δεν τον χρειάζονταν. "Κάτσε μου λέει να τον βγάλω" Και όπως τραβάει την stock ψύκτρα, παίρνει και τον επεξεργαστή μαζί! "Μη μασάς μου λέει, πάντα έτσι βγαίνει" Με κατσαβίδι τον ξεκόλλησα... Πάντως δουλεύει ακόμα! Κατά την γνώμη μου δεν έχει να κάνει ούτε με το αν είναι Intel ή AMD ούτε με την πάστα. Έχει να κάνει με την μητρική και το πόσο καλά ασφαλίζει το κάθε socket. π.χ το 478 socket δεν ασφαλίζει και τόσο καλά. (Και όπως φαίνεται ούτε και το AMD FM2). Οπότε για να αποφύγεις τέτοιες καταστάσεις, όπως είπε και ο φίλος ποιο πάνω, στρίψε μερικές φορές δεξιά-αριστερά την ψύκτρα ώστε να σπάσει η πάστα αν τυχών έχει ξεραθεί ή αλλιώς βάζεις ανάμεσα κάποιο μαχαίρι ή μικρό κατσαβίδι και την ξεκολλάς. Επειδή όμως έτσι είναι πολύ εύκολο να γίνει ζημιά στον επεξεργαστή ή στην μητρική, θέλει μεγάλη προσοχή! Και κάτι τελευταίο... πρέπει πάντα να είμαστε γειωμένοι όταν βάζουμε χέρι στο PC. Σε μερικούς μπορεί να ακούγετε υπερβολικό, όπως έλεγα και εγώ μέχρι να κάψω μία μητρική από στατικό ηλεκτρισμό.

Δημοσ.

εμ συγνωμη εαν καταφερει καποιος να ξεκολλησει μαζι με την ψυχτρα.intel επεξεργαστη απο 775 socket και μετα,θα του καμω δωρο τον εαυτο μου :P

Δημοσ.

και εγώ την έχω πατήσει με amd και intel 475 socket η καλύτερη λύσει ειναι να έχει δουλέψει το μηχάνημα για να ζεσταθεί και θα ξεκολλήσει πιο εύκολα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...