Uberalles_gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα στο αγαπητό φόρουμ, θα περιγράψω τι θέλω να κάνω μιας και ο τίτλος δεν είναι ξεκάθαρος. Ας πούμε ότι θέλω να παρέχω ένα service, όπου θα δείχνει τιμές μετοχών. Επομένως, στους Χ πελάτες που θα έχω θα πρέπει να τους δώσω ένα URL για να βάλουν στο site τους και να παίζει το εν λόγω service. Ένα από τα προβλήματα που έχω, το μεγαλύτερο βασικά, είναι ότι όταν αλλάζει μια τιμή σε μια μετοχή (την έχω εγώ αυτή την πληροφορία), θέλω να ενημερώσω το service για αυτή την αλλαγή. Ουσιαστικά, θέλω να ενημερώσω τους πελάτες που τρέχουν στο service ότι υπάρχει μια αλλαγή κάνε τα ανάλογα. Σκεφτείτε ότι ένας πελάτης μου, μπορεί να έχει X άτομα που βλέπουν το service από το site του. Δεν ξέρω τι τεχνολογία πρέπει να ακολουθήσω. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη.
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 PHP και με jQuery refresh κάθε χ seconds Έχω 10 πελάτες, όπου σε κάθε πελάτη το βλέπουν 1.000 άτομα. Άρα για κάθε Χ seconds θα δέχομαι στον server μου 10.000 requests.. Αυτό δεν θα γονατίσει τον server;;;
lion2486 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 χμμμ... αυτές οι τιμές αλλάζουν πολύ συχνά; Η ενημέρωση σε ενδιαφέρει να γίνεται αμέσως; Ίσως θα μπορούσες με τις ίδιες τεχνολογίες να έκανες διαφορετικό καταμερισμό του φόρτου. Αφού οι άλλοι έχουν και αυτοί σελίδες δεν μπορείς να τους ενημερώνεις δυναμικά εσύ σε κάθε αλλαγή και να μην ελέγχουν το service συνέχεια; αυτό που σκέφτομαι είναι μια λογική του να έχει η κάθε σελίδα τοπικά τα δεδομένα (όχι ακριβώς cached αλλά τελευταίες τιμές) και το service σου να κάνει ένα αίτημα για ενημέρωση σε κάθε αλλαγή. Δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο αλλά μου ακούγεται πιο κατανεμημένο..
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 αυτές οι τιμές αλλάζουν πολύ συχνά;Οι τιμές αλλάζουν πάρα πολύ συχνά, π.χ. σε ένα δευτερόλεπτο μπορεί να μην γίνει τίποτα αλλά σε ένα άλλο να έχω 5, 10, 20 αλλαγές. Η ενημέρωση σε ενδιαφέρει να γίνεται αμέσως;Η ενημέρωση με ενδιαφέρει να γίνεται ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ, την ίδια στιγμή. Αφού οι άλλοι έχουν και αυτοί σελίδες δεν μπορείς να τους ενημερώνεις δυναμικά εσύ σε κάθε αλλαγή και να μην ελέγχουν το service συνέχεια;Τι εννοείς; Δεν το κατάλαβα. Ο πελάτης γενικά δεν πρέπει να γράψει ΓΡΑΜΜΗ κώδικα. Το βάζει στο site του και παίζει. αυτό που σκέφτομαι είναι μια λογική του να έχει η κάθε σελίδα τοπικά τα δεδομένα (όχι ακριβώς cached αλλά τελευταίες τιμές) και το service σου να κάνει ένα αίτημα για ενημέρωση σε κάθε αλλαγή.Τι εννοείς κάθε σελίδα; Με πολύ απλά λόγια, λέω στον πελάτη πας και βάζεις αυτό το κομμάτι κώδικα στο site σου, π.χ. ένα iframe και αυτό κάνει όλα τα υπόλοιπα. Ο πελάτης δεν ξανά ασχολείται.
lion2486 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 ok.. αυτό που εννοούσα ήταν να δώσεις ένα αρχείο σε κάθε πελάτη σου το οποίο θα δέχεται αιτήματα από το service και θα αποθηκεύει τοπικά τα δεδομένα να τα σερβίρει σε όλους τους επισκέπτες. Μπορεί πιο απλά ενημερώνεις ένα αρχείο (json Πιθανόν) όπου θα έχεις αυτά που θες να εμφανιστούν ώστε να ελαττώνεται η δουλειά που θα γίνεται σε κάθε request. Έτσι θα δίνεις ένα json στην jquery και θα την εμφανίζει. Εσύ από πίσω μπορείς να ανανεώνεις αυτό το αρχείο με ότι γλώσσα θες... Αν αυτό το αρχείο γίνεται να βρίσκεται και σε κάθε "πελάτη" για να μην δίνεις σε ταυτόχρονα request το ίδιο αρχείο πολλές φορές θα ήταν ακόμα καλύτερο.
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Να δώσω ένα αρχείο στον κάθε πελάτη το ξεχνάμε. Κανείς δεν θα το δεχτεί αυτό. Τώρα, εσύ λες εάν κατάλαβα σωστά, όταν μου έρχεται εμένα μια αλλαγή να ενημερώνω ένα json αρχείο στον server μου και οι πελάτες να χτυπάνε κάθε Χ χρόνο αυτό το json αρχείο και να βλέπουν τις αλλαγές;
lion2486 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 ναι αυτό ήταν η μια προσέγγιση, αν αυτό γίνεται να γίνει cached σε κάθε πελάτη ακόμα καλύτερα!
defacer Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 WebSockets ή HTML5 SSE αναγκαστικά αλλιώς θάνατος. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις πρόβλημα με IE, στην οποία περίπτωση μπορείς να δοκιμάσεις long polling ή απλά να το πάρεις απόφαση πως δε γίνεται μέσω HTTP. Επίσης θα χρειαστείς κάποιο web server όπως nginx ή Node γιατί με Apache δε θα πας μακριά. Intro που λέει όλα όσα πρέπει να ξέρεις: http://stackoverflow.com/questions/11077857/what-are-long-polling-websockets-server-sent-events-sse-and-comet 2
παπι Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Ο broker μου το εχει υλοποιημενο με XHR. Ετσι για την ιστορια.
thanasis00 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Ακριβώς ό,τι είπε ο defacer. For the record, έχω δουλέψει με websockets και ήταν πολύ βολικό και γρήγορο (βέβαια δε με ένοιαζε για ie σε εκείνη τη φάση).
Uberalles_gr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εμένα δυστυχώς με ενδιαφέρει και ο ΙΕ και το mobile. Επομένως, Web Sockets το ξεχνάμε.
παπι Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 btw τα data που τα βρηκες και για τι βαθος μιλαμε;
Uberalles_gr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Είναι πληρωμένα για να δέχομαι το feed και το βάθος είναι τεράστιο.. Αλλά στο θέμα μας...
viper2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 btw τα data που τα βρηκες και για τι βαθος μιλαμε; Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό. Με ενδιαφέρει και εμένα αυτό. Απαντηθηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα