Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω να σταθω στο τι ζηταει ο ts.ζηταει μεχρι 300 euros για επεξεργαστη μητρικη και μνημη που να του αντεξει 5ετια.

τι ειναι πιο πιθανο να του αντεξει 5ετια οσον αφορα αυτα τα 3 parts?

αυτο το συνολο

επεξεργαστης AMD FX 6300 3.5 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box ΤΙΜΗ 106.87

μητρικη Gigabyte Socket AM3+ GA-990XA-UD3 ΤΙΜΗ 92,02

μνημη G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz ΤΙΜΗ 78.09

συνολο 276,98

η αυτο το συνολο

επεξεργαστης Intel Core i3 4130 3.4 GHz Dual Core Socket 1150 54W Box ΤΙΜΗ 105.34

μητρικη Asrock Socket 1150 Z87 Pro4 ΤΙΜΗ 99.36

μνημη G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz ΤΙΜΗ 78.09

συνολο 282,79

εβαλα περιπου παρομοιου κοστους μητρικες μηπως σε περιπτωση που θελει να παει σε κανεναν ξεκλειδωτο Κ Intel στο μελλον.

αλλα ετσι οπως ειναι,ποιο σετ θα του βγαλει 5ετια?

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μα εσύ μου έδωσες λινκ δικιά σου απάντηση για o/c

Δικιά μου απάντηση για κάποιον που έλεγε για o/c σε amd και του λέω απλά ότι:

Πρέπει να κάνεις τρελό Overclock στον amd για να αξίζει,που σημαίνει ποιο πολλά λεφτά,που σημαίνει ποιο καλό intel... δεν αξίζει να ασχοληθείς. 

Αυτό στο δικό σου μυαλό σημαίνει ότι προτείνω o/c;;;

Ο ts από την 3-4 σελίδα έχει πάρει της απαντήσεις που ήθελε.

εγω να σταθω στο τι ζηταει ο ts.ζηταει μεχρι 300 euros για επεξεργαστη μητρικη και μνημη που να του αντεξει 5ετια.

τι ειναι πιο πιθανο να του αντεξει 5ετια οσον αφορα αυτα τα 3 parts?

αυτο το συνολο

Οι πρώτοι δυπύρηνοι βγήκαν το 2005, πριν 8, σχεδόν 9 χρόνια....

Ακόμα συζητάμε αν χρειάζονται 4 amd πυρήνες  ή 2 της intel για σημερινή χρήση αφού ακόμα βλέπουμε πολλά παιχνίδια να βγαίνουν τώρα και να παίζουν το ίδιο καλά σε 2(intel) πυρήνες όπως και σε 4(amd),οπότε πες μου εσύ τη θα αντέξει,αν πιστεύεις ότι οι εταιρίες παιχνιδιών περίμεναν 8 χρόνια για να κάνουν την επανάσταση τους στον ένατο τότε τότε πάρε amd χάνοντας σε όσα παιχνίδια γράφονται με τον παλιό τρόπο ,αν πιστεύεις ότι οι εταιρίες δεν θα πετάξουν τα λεφτά που επένδυσαν τόσα χρόνια για να κάνουν τα παιχνίδια τους να παίζουν όπως παίζουν τώρα τότε πάνε σε intel χάνοντας από το parallel computing.

Σε και της δύο περιπτώσεις σε 5 χρόνια θα έχεις χάσει σε κάποια και θα έχεις κερδίσει σε κάποια.  

Δημοσ.

Δικιά μου απάντηση για κάποιον που έλεγε για o/c σε amd και του λέω απλά ότι:

Αυτό στο δικό σου μυαλό σημαίνει ότι προτείνω o/c;;;

Ο ts από την 3-4 σελίδα έχει πάρει της απαντήσεις που ήθελε.

Στο δικό μου το μυαλό έχεις προτείνει μία μητρική που θα την έβαζα σε htpc

Εχει γίνει πρόταση χωρίς cooler

Είδα μέχρι και ένα memory slot να ντύνεται (όχι ότι παίζει σημασία μεγάλη αλλά να λέμε όπως λέμε και για τους πυρήνες)

Ολα αυτά για να χωρέσεις τον intel. Γιατί;

Τεσπα elfako όπως σου ξαναπα δεν είναι όλα τα πράματα τόσο απλά στο τομέα των αναβαθμίσεων και δε πάμε πάντα βάση Benchmarks. Βασικά ποτέ δε πήγα βάση benchmarks δε θα αρχίσω στα γεράματα.

Το θέμα είναι τι ανάγκες έχει ο άλλος, τι λεφτά και τι είναι πιο καλό να πάρει σε σχέση με τα άλλα Parts.

Δε θα πάρεις επεξεργαστή των 300ευρώ να τον βάλεις σε μητρική των 50 ένα πράμα.

Και ξαναλέω μη περαστεί. Σε συνθέσεις όπως είναι απαραίτητο να βάλεις έναν επεξεργαστή είναι απαραίτητο να βάλεις και ένα cpu cooler.

PS: Κρίνεται απαραίτητο την αγορά ψύκτρας για τον επεξεργαστή?Γιατι εχω διαβάσει οτι πολλά άτομο είχαν θέματα θερμοκρασίας .

και δε το λέω μόνο για τις θερμοκρασίες.

• Like 3
Δημοσ.

Καλημέρα..

Θέλω να κάνω μια μικρή αναβάθμιση και μετά απο αρκετό ψάξιμο αν και πάντα κάτοχος προϊόντων Intel

κατέληξα στον AMD FX 8350 .  Το πισι προορίζεται για games,αλλα και να μπορεί να σταθεί γενικότερα,τουλάχιστον για την επόμενη 5ετία αξιοπρεπέστατα.

Το θέμα μου είναι οτι ενώ σκεφτόμουν οτι θα δώσω βάση στον επεξεργαστή και τα υπόλοιπα θα ειναι χαμηλότερης ποιότητας να το πω?(μιας και το μπάτζετ μου δεν θέλω να ξεπεράσει τα 270-300 ευρώ) εχω δεί πολλές προτάσεις ατόμων που συνδυάζουν τον συγκεκριμένο επεξεργαστή με αυτην την μητρική Gigabyte GA-990XA-UD3.

Αξίζει τόσο πολυ να συνδυαστεί ο συγκεκριμένος επεξεργαστής με την συγκεκριμένη μητρική η μπορώ να κάνω την δουλειά μου και με κάποια πιο οικονομική μητρική? και αν ναι πια μου προτείνεται?

Έχω βρεί τον επεξεργαστή στα 185 ευρώ. Οπότε μένει ενα υπόλοιπο 85-115 ευρώ για μητρική και μνήμες Ram(4 gb? ) Τι μου προτείνεται?

PS: Κρίνεται απαραίτητο την αγορά ψύκτρας για τον επεξεργαστή?Γιατι εχω διαβάσει οτι πολλά άτομο είχαν θέματα θερμοκρασίας .

Ευχαριστώ

Αυτό ακριβός που λες όμως

«Δε θα πάρεις επεξεργαστή των 300ευρώ να τον βάλεις σε μητρική των 50 ένα πράμα.» 

πήγε να κάνει.

Ο άνθρωπος ήθελε να βάλει 8350 χωρίς (after market) ψήκτρα και να πάρει με 115€ μητρική και μνήμη.... 

και σου φαίνεται χειρότερο να πάει σε απλή μητρική, σε επεξεργαστή όπου δεν τίθεται καν ζήτημα o/c και να έχει και 8 gb μνήμη;;;  

Βασικά ποτέ δε πήγα βάση benchmarks δε θα αρχίσω στα γεράματα.

Και πως αποφασίζεις για έναν επεξεργαστή;;;Βάζεις να σου φτιάξουν ωροσκόπιο;;;

Δημοσ.

Με διαβάζεις ή απλά δε καταλαβαίνεις;

Η GA-990XA-UD3 αν δε κάνω λάθος δε κάνει 115 αλλά κάπου 90. Εκτός αν έχουν αλλάξει τόσο πια οι τιμές.

Αντί 8350 θα μπορούσε να πάει σε 8320 και να πάρει και cooler.

Και τέλος για να στο κάνω λιανά ποιος σου είπε ότι στη συνθεση intel που προτείνεις δεν είναι απαραίτητο ένα cooler?

Και ναι μου την έδωσε άσχημα η μητρική του 50άρικου πως να το κάνουμε;

Πάρε το super wow cpu αλλά μην θες 2 usb να βάλεις στη μητρική γιατί δεν... Και φαντάσου ε; Μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι θέλουν 2 usb θύρες. Για να μη πάω παρακάτω. Αλλά δεν χωρούσε ο άτιμος ο επεξεργαστής, ΕΠΡΕΠΕ όμως να μπει και κόψαμε απο ένα ουσιαστικό κομμάτι του συστήματος ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να μπει intel. ΕΥΓΕ!!!

Και επειδη έκανες νέο quote. Πάντως δεν επιλέγω όπως εσύ και δεν φοράω και παρωπίδες.

Αλήθεια σε πόσα συστήματα με τελευταίας γενιάς επεξεργαστών έχεις δουλέψει;

Το πνεύμα elfako περι ζωδίων πούλα το αλλού και όχι σε μένα.

• Like 2
Δημοσ.

Και ξαναλέω μη περαστεί. Σε συνθέσεις όπως είναι απαραίτητο να βάλεις έναν επεξεργαστή είναι απαραίτητο να βάλεις και ένα cpu cooler.

Εντελώς αυθαίρετο,ναι στους ποιο δυνατούς επεξεργαστές μιας όποιας σειράς σχεδόν κατά 99% να ισχύει αυτό,στους μέτριους έως χαμηλούς επεξεργαστές,τίθεται πολύ ποιο σπάνια τέτοια ανάγκη γιατί αντέχει η stock.  

Δημοσ.

Εντελώς αυθαίρετο,ναι στους ποιο δυνατούς επεξεργαστές μιας όποιας σειράς σχεδόν κατά 99% να ισχύει αυτό,στους μέτριους έως χαμηλούς επεξεργαστές,τίθεται πολύ ποιο σπάνια τέτοια ανάγκη γιατί αντέχει η stock.  

οκ ότι πεις. Αρα ο i5 είναι μέτριος χαμηλός.

Με κάλυψες μπορείς να προχωρήσεις χωρίς ψύκτρα :shifty:

Δημοσ.

Με διαβάζεις ή απλά δε καταλαβαίνεις;

Η GA-990XA-UD3 αν δε κάνω λάθος δε κάνει 115 αλλά κάπου 90. Εκτός αν έχουν αλλάξει τόσο πια οι τιμές.

Δηλαδή θα έπαιρνε μνήμη με 25€ ...

Και του έγινε τέτοια πρόταση #25,έβγαινε ποιο πάνω από 300€ ,με ακόμα ποιο αδύνατη cpu.

Και ναι μου την έδωσε άσχημα η μητρική του 50άρικου πως να το κάνουμε;

Πάρε το super wow cpu αλλά μην θες 2 usb να βάλεις στη μητρική γιατί δεν... Και φαντάσου ε; Μόνο πληκτρολόγιο και ποντίκι θέλουν 2 usb θύρες.

2 usb3 και 2 usb2 έχει στην πίσω πλευρά και header για άλλες 4 να της βγάλεις όπου θες,πόσα πληκτρολόγια θα συνδέσει δηλαδή...

Και επειδη έκανες νέο quote. Πάντως δεν επιλέγω όπως εσύ και δεν φοράω και παρωπίδες.

Αλήθεια σε πόσα συστήματα με τελευταίας γενιάς επεξεργαστών έχεις δουλέψει;

Το πνεύμα elfako περι ζωδίων πούλα το αλλού και όχι σε μένα.

Ε,πως τους επιλέγεις όμως;;Αν δεν θες να σε δουλεύουμε, πες ποια είναι τα κριτήρια σου;AMD νάνε και ότι νάνε;;;

(είδες πως πάει both ways αυτό;;; )

Τώρα αν θέλει ψήκτρα ή όχι, ας δει τη θερμοκρασίες ανεβάζει και το αποφασίσει ο κάθε ένας μόνος του.

οκ ότι πεις. Αρα ο i5 είναι μέτριος χαμηλός.

Με κάλυψες μπορείς να προχωρήσεις χωρίς ψύκτρα :shifty:

και πάλι σκοτώνει τον 8350 φαντάσου.....

και αφού δεν παραδέχεσαι bench πίστεψε στην πείρα μου.

Δημοσ.

να δουλεύεις εσύ εμένα σε θέμα hardware επειδή δε θες να νιώσεις τη βλακεία με τη μητρική που πρότεινες;

ΟΚ το άκουσα και αυτό!

Eχει και θύρες να βγάλεις και άλλες usb; Να βάλουμε τα λεφτά του hub/controller μέσα ή να τα αφήσω; Αλλά μπορεί να έχει και το κουτί του μωρέ μερικές οπότε ας μην έχει η μητρική.

και btw επειδή βλέπεις παντού AMDάκιδες ηρέμησε intelakias είμαι αλλά είπαμε χωρίς παρωπίδες.

btw μαθηματικά

ga-990ZA-UD3 90

8320 139

8GB RAM 69

----------------298

Και αφού cooler δε βάζεις στην intel δε βάζω στην AMD σύνθεση.

Αλλά αφού εσύ έβαλες μητρική των 50 αν βάλω και εγώ ξέρεις τι μπαίνει στη σύνθεση ε; Ναι ναι cooler φοβερό ε;

Τέλος και κλείνοντας με το θέμα γιατί κουράστηκα να μιλάω σε τοίχους. Η πείρα σου δηλαδή έκατσε σε 2 pc έπαιξε games και στο ένα είχες 4770κ και στον άλλον 8320 και είδες διαφορά ε; Αλήθεια πόσα fps είχες διαφορά καμιά 30αριά υπερ του intel;

μου θυμίζει αυτό με τους ssd που αγοράζει κανείς 120gb pro για να κάνει αναβάθμιση απο τον 120gb τον απλό και λέει πετάει το μηχάνημα! Πφφφφφφφφφφφφφφφφ.

Τεσπά εύχομαι να πάρει την συνθεση σου ο topic starter κι κάποια στιγμή να θελήσει το κάτι παραπάνω από τη μητρική του. Πχ με την αδύναμη κάρτα που έχει και δε θα πουληθεί να του δώσει κέρδος, να ψάχνει απο αγγελία για δεύτερη να κάνει cf. Μάντεψε. Μπουμ! και κάπου εδώ τριγύρω θα είμαι να γελάω.

/over and out

• Like 1
Δημοσ.

btw μαθηματικά

ga-990ZA-UD3 90

8320 139

8GB RAM 69

----------------298

btw μαθηματικά

Με 69€, μνήμη βάζεις το πολύ πολύ την ποιο φτηνή Budget μνήμη στα 1600mhz ενώ ο επεξεργαστής μπορεί να δουλέψει με 1866Mhz (και αν (λέμε τώρα)πας για o/c για να αξίζει κιόλα να τον πάρεις......  ) δηλαδή και μπαίνει αρκετά ποιο χαμηλός επεξεργαστής από τον αρχικό 8350 και τον χαραμίζεις,όχι από την μητρική αλλά από την μνήμη...

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=ddr3&price_min=69%2C00+%E2%82%AC&price_max=100%2C00+%E2%82%AC

Δημοσ.

ρε Elf ο ίδιος είσαι ή άρχισες τα ληγμένα;

Τη ram που πρότεινες έβαλα

Πρέπει να κάνεις τρελό Overclock στον amd για να αξίζει,που σημαίνει ποιο πολλά λεφτά,που σημαίνει ποιο καλό intel... δεν αξίζει να ασχοληθείς.

http://www.skroutz.gr/s/3404706/Intel-Core-i5-4430-Box.html i5-4430 ~170€

http://www.skroutz.gr/s/3718699/Gigabyte-GA-H81M-DS2.html μητρική ~50€ Αν έχει απαιτήσεις όπως raid crossfire μπλα μπλα,ανεβαίνει η τιμή.

http://www.skroutz.gr/s/2573458/G-Skill-NT-8GB-1x8GB-DDR3-1600MHz.html Μνήμες ~70€

Δες πόσο ποιο ψιλά είναι από τον 8350

http://pclab.pl/art54006-3.html

Αλήθεια ποια η διαφορά του 8320 απο τον 8350 ξέρεις;

Με έχεις δει ποτέ να προτείνω 8350?

Είσαι σε αυτό το κόσμο ή αλλού.

Και δε μου λες αν βάλει 1866 ram θα πάνε καλύτερα τα παιχνίδια; Αν ναι γιατί δε του έβαλες.

Ρε πάτε καλά εδώ μέσα;

Για σοβαρευτείτε λέω εγώ και αφήστε τα intel, amd και δέιτε τι κολλάει και που ανάλογα τα φράγκα! Ελεος ειλικρινά κακώς ασχολήθηκα

• Like 3
Δημοσ.

τις τελευταιες εβδομαδες ειδικα αρχισανε παλι τα παλια..amd vs intel και οτι λεει ο ts γραμμενο στα παλια παπουτσια

Δημοσ.

Η ο moviemaker χακαρε τον λογιαριασμο του The Elf ... H τον Elf τον παρατησε η γκομενα και βρήκε μερος να ξεσπάσει.... Δεν εξηγείται διαφορετικά τετοιο παραλήρημα υπερ της Ιντελ... 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...