Iridium Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μπράβο ρε φίλε αυτό θέλω! Μα καλά δηλαδή το shelock holmes δεν ήταν υπερβολή ρε φίλε??? Μόνο εμένα μου φάνηκε τόσο δύσκολο???? Εμένα μου άρεσε πολύ γιατί γενικά δεν με δυσκολεύει το είδος των γρίφων που έχει (κλασικά puzzles). Το Safecracker για παράδειγμα είναι ένα από τα αγαπημένα μου adventures.
chillbill Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Sherlock Holmes..? Για ποιό από όλα λέμε ρε παιδιά?!?! έχω παίξει 5-6!!! Γενικά όμως είναι σε λογικά πλαίσια νομίζω. Εμένα το Black Mirror το 1 που έπαιξα πριν κανά μήνα μου άρεσε πολύ ενώ δεν το περίμενα!! Το Gabriel Knight 3 καλό, αλλά καμία σχέση με το 1, που είναι από τα κορυφαία που έχω παιξει σε αυτό το στυλ.. (πριν από.. 15 χρόνια?!?!) . Safecracker μερικά παζλ είναι πολύ καλά, μερικά..σου σπαν .. τα νεύρα τέλος πάντων.. . Κι εντάξει, ατμόσφαιρα θρίλερ δεν παίζει. Το "Womens murder club : death in scarlet" ως αστυνομικό ήταν καλό και τα 2 Agon ΚΑΙ σχετικά εύκολα (σε λογικά πλαίσια), αλλά και τα 3 αυτά που λέω είναι "αστυνομικά θρίλερ" ας τα πούμε και όχι Scratches ή dracula.
Greygore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Αν καταλαβαίνω σωστά (ελπίζω), αυτό που ψάχνεις είναι στο είδος των supernatural thriller - δυστυχώς το συγκεκριμένο είδος δεν εμφανίζεται πολύ συχνά σε adventure games (είδικά πρώτου προσώπου)... Τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι η σειρά Dark Fall (The Journal, Lights Out, Lost Souls) και ίσως τα Black Dahlia - Blackstone Chronicles. Για κάτι λίγο πιο... χαμηλής ποιότητας, δες επίσης το The X-Files Game (FMV adventure) και Anna: Extended Edition (το οποίο προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου, αλλά μάλλον είμαι η εξαίρεση στον κανόνα). Αν πάντως θες κάτι σε διαφορετική χροιά thriller παραθέτω μερικά απο τα αγαπημένα μου. Πρώτου προσώπου: *Spycraft: The Great Game, απο τα καλύτερα (και πλέον underrated) κατασκοπευτικά θρίλερ στον χώρο των adventure. *Last Express - θρίλερ/δράμα εποχής το οποίο διαδραματίζεται στο Orient Express, κατά την διάρκεια της τελευταίας του διαδρομής στα πρόθυρα του Α' Παγκοσμίου. Κάπως ιδιαίτερο art style, καταπληκτικοί χαρακτήρες και σκηνικά, ευφάνταστο story με πολλαπλά endings (και λειτουργία rewind για να δοκιμάσεις άλλες λύσεις στους "γρίφους"), καθώς και υπέροχη ατμόσφαιρα (ειδικά το animation των NPC και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν προς τον παίκτη είναι ακόμα και σήμερα πολύ μπροστά). *Η σειρά Journeyman Project, κάπως πιο sci-fi αλλά με καλές "βάσεις" θρίλερ - σεναριακά είναι μια μείξη The Fugitive και Back to the Future/Timecop, όπου ο πρωταγωνιστής κατηγορείται (άδικα) για παράνομο time travel και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα του. *Αν έχεις πρόσβαση σε Nintendo DS, ψάξε επίσης τα Hotel Dusk: Room 215 και Last Window: The Secret of Cape West, κάπως πιο παραδοσιακά film-noir παιχνίδια με περισσότερη έμφαση στους διαλόγους και την ιστορία παρά τους γρίφους. Τρίτου προσώπου: *Το Gemini Rue που αναφέρεται πιο πάνω είναι επίσης πολύ καλό, με πολύ δυνατό story (αν και οι πιο "ψαγμένοι" του είδους μπορούν να μαντέψουν εύκολα την ανατροπή στο φινάλε) και φοβερή sci-fi/dystopian/film-noir ατμόσφαιρα (εν μέρει εμπνευσμένη απο το Blade Runner). Εναλλακτικά, αν ενδιαφέρεσαι για κάτι παρόμοιο σε πιο παραδοσιακό setting, δες την τετραλογία Blackwell της ίδιας εταιρίας. *The Dig, φτιαγμένο κατά το golden age της LucasArts (εποχές Full Throttle, Sam & Max, Loom κ.τ.λ.) και απο τα πιο "serious" παιχνίδια της εταιρίας, με υπέροχη ατμόσφαιρα και αρκετά έξυπνο για την εποχή sci-fi σενάριο (φημολογείται πως βασίστηκε σε screenplay του Steven Spielberg), όπως και αρκετά συμπαθητικούς και καλογραμμένους χαρακτήρες. *Τέλος, μερικά πιο περιληπτικά - Blade Runner, EXperience 112 (εναλλακτικά The Experiment), όλα τα Tex Murphy (προσωπικό αγαπημένο της σειράς το Pandora Directive), Sanitarium, Titanic: Adventure out of Time. 3
chillbill Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Για το Dark Fall 2 να πω (το 1 δεν το είχα παίξει) ότι ενώ είχε ωραία ατμόσφαιρα, και δύσκολο αρκετά μου φάνηκε αλλά και μετά από ένα σημείο μου την έδωσε λίγο και με κούρασε.. Το Celtica έπαιξα πάλι σε ΠΑΛΙΟ ατμοσφαιρικό, το οποίο είναι ωραίο μεν, αλλά η αλήθεια είναι ότι πάμε σε interface τελείως άλλης εποχής και ο όλος χειρισμός/γραφικά μου παραφάνηκε αντίκα (ενώ και το black mirror μεν είναι παλιό, αλλα το ευχαριστήθηκα, δε μου έδωσε την αίσθηση ότι "που το ξέθαψα αυτό το πεθαμένο..")
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Πρώτου προσώπου με έμφαση σε puzzles (κάποια εύκολα/σπαζοκεφαλιές, και κάποια έως και άλυτα ) είναι και τα The 7th Guest και The 11th Hour. Δεν θα τα συνιστούσα εύκολα γιατί είναι περισσότερο μια συλλογή από puzzles με μια οριακά δεμένη ιστορία να εξελίσσεται στο background, -κι επίσης έχει περάσει η εποχή τους κάπως. Αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά από youtube και να βγάλεις συμπέρασμα. Στο gog.com αυτό το Σ/Κ είναι και σε προσφορά. 1
Greygore Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 ...είναι και τα The 7th Guest και The 11th Hour. Δεν θα τα συνιστούσα εύκολα... Για τον ίδιο λόγο δεν τα αναφέρω και εγώ (και το The X-Files Game αναφέρεται χαριστικά, κυρίως λόγω νοσταλγίας, μια απο τα ίδια είναι) - είναι μια ολόκληρη γενιά απο τέτοια adventures, που αν και shovelware δεν τα χαρακτηρίζεις, σίγουρα πλησιάζουν πολύ (ειδικά το 11th Hour, το οποίο προσπάθησε να πατήσει στην σχετική επιτυχία του 7th Guest) μια και κατά κύριο λόγο κατ'εμέ ήταν tech demos για την τότε νέα τεχνολογία των CD-ROM. Και μια που πιάσαμε τα ψευδό-interactive movies, να προσθέσω στα παραπάνω το Morpheus, το οποίο είχε σαν setting ένα ναυάγιο στην Ανταρκτική (αν δεν κάνω λάθος) και όπου ο πρωταγωνιστής μπορούσε να "εξερευνήσει" τα όνειρα των επιβατών.
frapes87 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά με λιώσατε!!!!!! ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!! Μέχρι στιγμής "έρχεται" το Gray matter αλλά θα μελετήσω και αυτά και θα σας πώ
Tobajara Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Ξεχάσατε τα Post Mortem και Still Life, το δεύτερο συνέχεια του πρώτου. Το Black Dahlia μου ήρθε κι εμένα στο νου και είναι πολύ καλή πρόταση, όπως και το Gray Matter (που από πλευράς δυσκολίας είναι μέτριο).
rofl Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Παρε μερικα ακομη σε τυχαια σειρα alternativa memento mori alter ego Culpa Innata Sinking Island Sentinel Descendants In Time και το The Raven - Legacy of a Master Thief ,δεν το χω παιξει ακομη
Tobajara Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 To The Raven είναι δυστυχώς μεγάλη μάπα σαν adventure, αν το δεις σαν interactive movie κάααατι πάει να πει αλλά και πάλι δεν...
Gtr34 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 -The lost crown: a ghost hunting adventure Απιστευτη ατμοσφαιρα , θεωρω οτι ειναι το ποιο τρομακτικο point and click, 3rd person adventure . -Resonance Θυμιζει τα παλια καλα adventures , χαλαρα ενα απο τα καλυτερα της δεκαετιας. 1
SOCRATIS1000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 παιξε το scratches,Πανευκολο αλλα φοβερη ατμοσφαιρα,θα το λατρεψεις.Το σερλοκ ,οντωβς παρα πολυ δυσκολα ολα τα adventure του holmes. :cool:
frapes87 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Ψιλοξεκίνησα το black mirror το στόρυ φαίνεται πολύ δυνατό αλλά δεν βλέπω καθόλου γρίφους και με προβληματίζει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα