Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η υποστήριξη των Vista με 4% μερίδιο αγοράς λήγει το 2017 και των xp με μερίδιο αγοράς 33%, εκ των οποίων φαντάζομαι οι περισσότερες ενεργές εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις... θα λήξει το 2014?
Αφήστε με να πιστεύω ότι μετά από πολλές φορές που το ακούσαμε και δε συνέβη, πως δε θα συμβεί ούτε το '14.
Τώρα θα μου πείτε "τα Vista κυκλοφόρησαν το 2006/2007 ενώ τα xp το 2001"! Μπορεί να'ναι απαρχαιωμένα, αλλά για μένα (που δε τα χρησιμοποιώ και δε θέλω να τα βλέπω μπροστά μου) παραμένει παντελώς άκυρη κίνηση να σταματήσει η υποστήριξη τους, όσο το μερίδιο αγοράς είναι ακόμα τόσο μεγάλο.
Αν πάντως πιστεύουν ότι με τη λήξη υποστήριξης θα ανεβάσουν ποσοστά στα Windows 8... εδώ γελάνε!!
Πέρα απ'το ότι οι περισσότεροι θα προχωρήσουν σε εγκατάσταση (επί το πλείστον πειρατική) των Windows 7, το πλέον ειρωνικό είναι ότι ένα τεράστιο ποσοστό μέσα στο 33% ούτε καν θα αντιληφθεί ότι δε λειτουργούν τα updates, αφού δε γνωρίζει καν την ύπαρξη τους, κι αν ναι, δε γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν και πως λειτουργούν.

Δημοσ.

Και ξερετε ποσα πισια με xp εχω ακομη σε πελατες που δουλευουν ακαταπαυστα και με χωρις κανενα προβλημα? Πιο μ@λ@κες απο αυτους στην microsoft........ πεθαινεις λεμε

• Like 2
Δημοσ.

Η υποστήριξη των Vista με 4% μερίδιο αγοράς λήγει το 2017 και των xp με μερίδιο αγοράς 33%, εκ των οποίων φαντάζομαι οι περισσότερες ενεργές εγκαταστάσεις σε επιχειρήσεις... θα λήξει το 2014?

Αφήστε με να πιστεύω ότι μετά από πολλές φορές που το ακούσαμε και δε συνέβη, πως δε θα συμβεί ούτε το '14.

Τώρα θα μου πείτε "τα Vista κυκλοφόρησαν το 2006/2007 ενώ τα xp το 2001"! Μπορεί να'ναι απαρχαιωμένα, αλλά για μένα (που δε τα χρησιμοποιώ και δε θέλω να τα βλέπω μπροστά μου) παραμένει παντελώς άκυρη κίνηση να σταματήσει η υποστήριξη τους, όσο το μερίδιο αγοράς είναι ακόμα τόσο μεγάλο.

Αν πάντως πιστεύουν ότι με τη λήξη υποστήριξης θα ανεβάσουν ποσοστά στα Windows 8... εδώ γελάνε!!

Πέρα απ'το ότι οι περισσότεροι θα προχωρήσουν σε εγκατάσταση (επί το πλείστον πειρατική) των Windows 7, το πλέον ειρωνικό είναι ότι ένα τεράστιο ποσοστό μέσα στο 33% ούτε καν θα αντιληφθεί ότι δε λειτουργούν τα updates, αφού δε γνωρίζει καν την ύπαρξη τους, κι αν ναι, δε γνωρίζει τι ακριβώς κάνουν και πως λειτουργούν.

πολυ σωστος.επισης μια εταιρεια το μονο που τις λειπει τωρα ειναι να δινει λεφτα για νεο λειτουργικο κτλ.και αντε να παιζουν μετα τα προγραμματα της κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Το ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν updates και security patches για τα xp από κάποια στιγμή και μετά είναι λογικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργούν τα xp.

Όποιος τα έχει και θα θέλει να δουλεύει με αυτά για οποιονδήποτε λόγο θα συνεχίσει να το κάνει, ιδίως μηχανήματα σε εταιρείες όπου το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν μπορεί να δουλεύει μόνο σε xp. Το ίδιο και σε παλιά μηχανήματα με λίγη μνήμη και μικρούς δίσκους.

Εξ' άλλου αυτές τις εταιρείες ποσώς τις αφορούν τα updates γιατί τα μηχανάκια τους δεν είναι (συνήθως) συνδεμένα στο internet και ποτέ δεν κάνουν αναβαθμίσεις ή είναι ήδη κομμένες οι ενημερώσεις από αυτόν που έστησε τα προγράμματα για να αποτρέψει την περίπτωση να πάρουν τα xp ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. java) κάποια ενημέρωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο επαγγελματικό τους πρόγραμμα.

Έχω συναντήσει pc με sp1a και με java v5 και με γραπτές οδηγίες από την εταιρεία που έστησε το πρόγραμμα που δουλεύουν στην εταιρεία να μην αναβαθμιστεί ποτέ η java ούτε να μπει το sp2 (δεν ξέρω για ποιο λόγο για το sp2 και δεν έδωσαν εξήγηση).

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να επισημάνω κάτι. Το ότι θα σταματήσουν να βγαίνουν updates και security patches για τα xp από κάποια στιγμή και μετά είναι λογικό. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργούν τα xp.

Όποιος τα έχει και θα θέλει να δουλεύει με αυτά για οποιονδήποτε λόγο θα συνεχίσει να το κάνει, ιδίως μηχανήματα σε εταιρείες όπου το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν μπορεί να δουλεύει μόνο σε xp. Το ίδιο και σε παλιά μηχανήματα με λίγη μνήμη και μικρούς δίσκους.

Εξ' άλλου αυτές τις εταιρείες ποσώς τις αφορούν τα updates γιατί τα μηχανάκια τους δεν είναι (συνήθως) συνδεμένα στο internet και ποτέ δεν κάνουν αναβαθμίσεις ή είναι ήδη κομμένες οι ενημερώσεις από αυτόν που έστησε τα προγράμματα για να αποτρέψει την περίπτωση να πάρουν τα xp ή κάποιο άλλο πρόγραμμα (π.χ. java) κάποια ενημέρωση που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο επαγγελματικό τους πρόγραμμα.

Έχω συναντήσει pc με sp1a και με java v5 και με γραπτές οδηγίες από την εταιρεία που έστησε το πρόγραμμα που δουλεύουν στην εταιρεία να μην αναβαθμιστεί ποτέ η java ούτε να μπει το sp2 (δεν ξέρω για ποιο λόγο για το sp2 και δεν έδωσαν εξήγηση).

δεν θα δωσουν εξηγηση.απλα σου λενε ετσι παιζει δεν το πειραζουμε.οποτε ο αλλος σου λεε ετσι και γινει βλακεια θα τρεχουμε τζαμπα μετα.μπορει και να μην κανει καν προβλημα το sp2.αλλα εφοσον ειναι ενα pc που κανει κατι συγκεκριμενο και δεν μπαινει ιντερνετ γιατι να του βαλουν sp2?

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό poulinos, απλά με τρελαίνει αυτό. Να σου λένε δηλαδή να μην κάνεις κάτι και να μην σου εξηγούν για ποιο λόγο πρέπει να γίνει έτσι.

Τέλος πάντων, όποιος ασχολείται έστω και λίγο με τεχνική υποστήριξη και αναβαθμίσεις καταλαβαίνει τα προβλήματα που δημιουργούν οι εταιρείες επαγγελματικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό poulinos, απλά με τρελαίνει αυτό. Να σου λένε δηλαδή να μην κάνεις κάτι και να μην σου εξηγούν για ποιο λόγο πρέπει να γίνει έτσι.

Τέλος πάντων, όποιος ασχολείται έστω και λίγο με τεχνική υποστήριξη και αναβαθμίσεις καταλαβαίνει τα προβλήματα που δημιουργούν οι εταιρείες επαγγελματικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Ακριβως......

Δημοσ.

απλα θελουν να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.θες κατι χειροτερο.εφτιαχνα κατι Pc καποτε σε κατι gas stations.ηταν ενα pc που ειχε προγραμμαπου μετρουσε τι παιζει απο αποθεμα μεσα στις δεξαμενες κτλ.το Pc αυτο επαιζε με μια Isa καρτα.το pc χαλασε και του λεω οκ να φτιαξουμε ενα νεο και να δωσουν αλλη καρτα και οχι isa.και πηρε τηλ την εταιρεια και του λενε οτι μονο isa παιζει και οτι εχουν αυτοι Pc Να του δωσουν.και του χρεωσαν το Pc Με isa θυρα κοντα στα 1000 ευρω!!!!!!!.επειδη το βιαζοταν υποχρεωτικα το πηρε.Pc Που πχ απο ebay δεν θα κανε ουτε 100.νταβατζιλικια τετοια απειρα.μετα η εταρεια βαριεται να βγαλει Update και σου λεει σε windows xp μονο .οποτε ουτε θα μπουν στον κοπο να δοκιμασουν οτι παιζει με sp3 ουτε τιποτα.και αμα κανεις κατι θα σου πουν μα σου ειπαμε μην το πειραξεις.δεν βγαινει ακρη.λογιστικο προγραμμα που επαιρνε backup με εντολη xcopy απο command prompt.ασε μην τα θυμαμαι.

και βεβαια μην ξεχασουμε και τις υπολοιπες εταιρειες.που βγαζουν ενα προιον αλλαθες να πας πχ σε windows 8 και σου λενε.οχι drivers για windows 8 δεν θα βγαλουμε.μετα εσυ σαν μαλα... να πρεπει να πας να παρεις αλλο πχ wifi stick για windows 8.

• Like 1
Δημοσ.

Θα γίνω λίγο κακούλης τώρα για όσους αγαπάνε τα Windows 8, αλλά αν είχα δική μου εταιρία... ε,δεν έπαιζε με τη καμία να έβαζα 8άρια!! ΜΕ ΤΗ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ!!! Και δε μιλάω μόνο για την (απίστευτη) δουλειά που χρειάζεται η αναβάθμιση windows σε μια εταιρία (όσοι δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών ξέρετε τι σημαίνει αυτό), αλλά άντε μετά να τρέχεις πίσω απ'τον κάθε υπάλληλο που του φάνηκε βουνό το νέο περιβάλλον των Vista/7 και να τον βοηθάς να ανέβει τα "Ιμαλάια όρη" που θα αντικρίσει μπροστά του στα 8!!

ΜΕΓΑ-ΛΑΘΟΣ της microsoft αν τελικά σταματήσει τα security updates στα xp το '14!!
33% είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ!!!
Αν θα το κάνει, θα γίνει "του Captain Hook" στα πειρατικά 7άρια, που ήδη γίνεται με το καμάρι (............) της microsoft που ονομάζεται Windows 8.

• Like 1
Δημοσ.

Θα γίνω λίγο κακούλης τώρα για όσους αγαπάνε τα Windows 8, αλλά αν είχα δική μου εταιρία... ε,δεν έπαιζε με τη καμία να έβαζα 8άρια!! ΜΕ ΤΗ ΚΑΜΙΑ ΟΜΩΣ!!! Και δε μιλάω μόνο για την (απίστευτη) δουλειά που χρειάζεται η αναβάθμιση windows σε μια εταιρία (όσοι δουλεύετε ως τεχνικοί υπολογιστών ξέρετε τι σημαίνει αυτό), αλλά άντε μετά να τρέχεις πίσω απ'τον κάθε υπάλληλο που του φάνηκε βουνό το νέο περιβάλλον των Vista/7 και να τον βοηθάς να ανέβει τα "Ιμαλάια όρη" που θα αντικρίσει μπροστά του στα 8!!

ΜΕΓΑ-ΛΑΘΟΣ της microsoft αν τελικά σταματήσει τα security updates στα xp το '14!!

33% είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ!!!

Αν θα το κάνει, θα γίνει "του Captain Hook" στα πειρατικά 7άρια, που ήδη γίνεται με το καμάρι (............) της microsoft που ονομάζεται Windows 8.

Θα γινω και εγω λιγο κακουλης με οσους χρησιμοποιουν xp!

Σου λεει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ η εταιρεια!

"Εδω και 10 χρονια εχω βγαλει και υποστηριζω αλλα 3 λογισμικα και εσυ επιμενεις σε ενα λογισμικο 13 χρονων,για να γλιτωσεις λεφτα!

Απο τη στιγμη που δεν μου προσφερεις κατι εδω και μια δεκαετια,γιατι να σπαταλω πορους που μου τους προσφερουν οι αλλοι χρηστες των νεωτερων λογισμικων για σενα και να μη τα δωσω σ'αυτους που με στηριζουν ΤΩΡΑ???"

Νομιζω το εχουμε παραξηλωσει το θεμα με τα xp!Οποιος θελει παει παρακατω,οποια δε θελει μενει χωρις υποστηριξη!

Και πληφοριακα ειτε 7 βάλετε,ειτε 8 παλι στην τζεπη της ms καταλήγουν!

Τα πειρατικα ετσι κι'αλλιως δε κερδιζει ειτε ειναι 7,ειτε ειναι 8!

Γενικα βαλτε οτι θέλετε,απλα μη περίμενε να δεκτω εγω τα δικα μου λεφτα,που επενδιω στα 7 ή 8,να πηγενουν σε κατι "χουβαρταδες" με 10ετιας λειτουργικο!!!

Θελω να πηγαινουν για μενα που την στηρίζων ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΙΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΓΓΑΛΙΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ!!!!!

Δημοσ.

Έχεις δίκιο σ'αυτά που λες ektor7 αλλά ως ένα σημείο! Το έγραψα & πιο πάνω "δε θέλω να τα βλέπω μπροστά μου τα xp", κι άλλωστε δε χρησιμοποιώ xp. Τα έχω αφήσει πίσω μου από την εποχή των Vista ακόμα.

ΑΛΛΑ αν θέλει η microsoft οι χρήστες της ν'αλλάζουν windows, ας προσαρμόσει κι αναλόγως τις τιμές της!! Οι τιμές της είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και το ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας! Σε μια επιχείρηση με 10 υπολογιστές, αναρωτήθηκε κανείς 10 άδειες + η εγκατάσταση τους + η μεταφορά αρχείων και προγραμμάτων πόσο κοστίζει? Πουλάει "χρυσό" κάτι που δεν αξίζει "χρυσό"! Ούτε τα Vista άξιζαν τα λεφτά τους και υπήρξε κόσμος που πέταξε 300άρια στα σκουπίδια βάζοντας τα, για να'χει μέσα σε 2 χρόνια από τη κυκλοφορία τους ήδη ένα παλιό λειτουργικό με την άφιξη των 7 και μέσα σε 2 χρόνια αυτοί οι χρήστες δεν ήταν σε θέση να κατεβάσουν και να κάνουν εγκατάσταση ούτε καν τον Windows Media Player 12, επειδή "έτσι γούσταρε η microsoft"! Σεβάστηκε τα 300€ που ακούμπησαν αυτοί οι χρήστες? Γιατί μέχρι σήμερα κανείς από τους Vista users να μη μπορεί να κατεβάσει τον WMP12 ή τον νέο IE? Δεν ευθύνεται κανείς τους αν η micro πέταξε στην αγορά ένα προβληματικό λειτουργικό, αλλά τα 300€ τα ακούμπησαν. Για να ξανακουμπήσουν άλλα 300€ για τα 7 και πάλι επειδή "έτσι γούσταρε η microsoft"!

Ό,τι αφορά τώρα το θέμα της επένδυσης, λυπάμαι, αλλά το θίγεις πολύ γενικευμένα. Ποια είναι η επένδυση που γίνεται στα xp σήμερα? "Οι ενημερώσεις ασφαλείας"?? 2-3 ενημερώσεις το μήνα μας ενόχλησαν? Διότι γι'αυτές μιλάμε! Ούτε επιδιορθώσεις κι αλλαγές γίνονται πλέον στα ίδια τα xp, ούτε ενημερώσεις με την έννοια του "νέου".
Αυτό λοιπόν θεωρείται επένδυση? Ούτε καν τη νέα έκδοση του Internet Explorer ή του Windows Media Player δε μπορείς να κατεβάσεις, αν δεν έχεις Windows 7/8! Δεν έχεις aero, δεν έχεις τίποτα (και σαφώς δε θα τα'χεις, έχεις ένα αρχαίο λειτουργικό σύστημα). Και σου κόβει το απειροελάχιστο του service που μπορεί να σου προσφέρει, επειδή θέλει να σ'αναγκάσει να βάλεις τα 8?
Κι άντε πιάνουμε τη λογική που λες περί πραγματικής επένδυσης και ξεκολλήματος των κολλημένων.
Αν εμένα όμως δε μου κάνουν τα 8 και θέλω 7, γιατί τα 7 που πλέον δεν είναι καινούρια Windows, όχι απλώς δεν έπεσαν οι τιμές τους, αλλά παραμένουν στα ίδια υψηλά επίπεδα όπως είχαν & είναι και ακριβότερα από τα 8 που είναι ολοκαίνουρια?

Κάπου χάνεται η λογική... και χάνεται από πλευράς microsoft!

Δημοσ.

Ε, όχι και απίστευτη δουλειά! Οι «τεχνικοί υπολογιστών» έχουν και μια ιδέα του πως να χρησιμοποιήσουν τα deployment tools που, πολύ σωστά, παρέχει η MS για να κάνουν τη ζωή τους και τη δουλειά τους παιχνιδάκι :-)

Μην με παρεξηγείς. Και εγώ δεν πρόκειται να προχωρήσω στα 8αρια ακόμα (και ευελπιστώ ποτέ), αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους από εκείνους που αναφέρεις.

Τα XP όμως έπρεπε κάποια στιγμή να πεθάνουν. Δεν νοείται 10+ χρόνων λειτουργικό, το οποίο τρέχει μόνο με patches, να υπάρχει ακόμα σε mission critical υπολογιστές.

Δημοσ.

Destro.Malhunt έχεις δίκιο σ'αυτό που γράφεις, διάβασε όμως και τη τελευταία μου απάντηση για να καταλάβεις που "στραβοπατάει" η microsoft για να της ρίχνω ευθύνες γι'αυτήν της τη κίνηση.
Είναι στο χέρι της να ρίξει τα ποσοστά των xp με "νόμιμες άδειες" και να τα στείλει (επιτέλους) στον αγύριστο!

ΜΟΝΟ στο δικό της χέρι είναι!!

Δημοσ.

Σε αυτό έχεις δίκιο από μια άποψη. Θα μπορούσε να διευκολύνει τις εταιρίες με κάποια προσφορά αναβάθμισης.

Όμως πόσες εταιρίες θα μπορέσουν να την εκμεταλευτούν μια τέτοια κίνηση;  Τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες (με τα ελληνικά δεδομένα) έχουν ακόμα υπολογιστές 7ετίας τουλάχιστον!

Πάραυτα, η MS αποφάσισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα το ήθελαν και, όσο και να μην βολεύει τις εταιρίες-χρήστες του λειτουργικού της συστήματος, δεν μπορώ να πω ότι δεν την καταλαβαίνω! Μια εταιρία είναι και αυτή και θέλει να βλέπει κέρδη στα ταμεία της. 

Τώρα, για το μαγαζάκι του κυρ Μπάμπη που χρησιμοποιεί ακόμα εκείνο το Pc το οποίο είχε αγοράσει με XP πριν 9 χρόνια για να κόβει τα παραστατικά του, η πιο απλή λύση είναι να κόψει το internet από εκεί και να πάρει έναν φορητό για να κάνει τη δουλειά του, αν χρειάζεται internet. 

Δημοσ.

Καλά να πάθει η microsoft! ΔΕΝ αφήνεις ένα λειτουργικό σύστημα να μεσουρανεί επί 8 χρόνια στην αγορά χωρίς να βγάλεις κάτι νέο! Φαντάζεσαι η BMW (παράδειγμα φέρνω) επί 8 χρόνια να μην έβγαζε ούτε ένα νέο μοντέλο, παρά μόνο 1 ελαττωματικό? Για τα Vista μιλάω που δε τα μετράω μέσα, επειδή απέτυχαν.
Από το 2001 ως το 2009 η micro κοιμόταν και η μοναδική επιλογή που είχαν οι χρήστες για να'χουν "ποιότητα και γρήγορη απόκριση", ήταν τα xp! Σήμερα ύστερα από αυτό το δικό της λάθος, δε μπορεί να απαιτεί με απαράδεκτες τιμές και τα Windows 8 που προσπαθούν με το ζόρι να πείσουν ότι πετυχαίνουν (ενώ ξέρουμε ότι απέτυχαν), να αναγκάσει τους πάντες να βάλουν 8.

Πόσοι νέοι υπολογιστές έρχονται καθημερινά σε τεχνικούς για να ξηλωθούν τα 8άρια και να μπούνε τα 7άρια, επειδή δε τα θέλει ο κόσμος? Αν λοιπόν γίνονται εγκατάσταση τα 7άρια σε 10 (νέους) υπολογιστές, ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 10, στους 9 γίνεται πειρατική εγκατάσταση!

Αν τα 7άρια ως "παλιότερα" windows ήταν φθηνότερα από τα 8άρια, έστω το απειροελάχιστο κέρδος απ'το να την κατακλέβουν ως εταιρία, θα το είχε? Θα το είχε! Αλλά όχι, προτιμάει να τρώει από 2 κορόιδα τα 300άρια, παρά να κερδίσει από δεκάδες με χαμηλότερες τιμές περισσότερα χρήματα!

Εγώ αν ήμουν τεχνικός, θα μπορούσα να πείσω κάποιον να πληρώσει 50€ για νέα νόμιμη άδεια χρήσης των 7, αν τα 8 κοστίζουν 100€ και θα είχε και μια λογική... το παλιότερο, είναι φθηνότερο. Αλλά πως να πείσω κάποιον να πληρώσει για νέο pc +150€ ή +200€ για μια άδεια, όταν μπορεί να έχει το ίδιο χωρίς να πληρώσει?

Βγαίνει νέο Play Station? To προηγούμενο αυτομάτως γίνεται φθηνότερο!
Βγαίνει νέo album από τραγουδιστή? Το προηγούμενο αυτομάτως γίνεται φθηνότερο!
Βγαίνουν νέα windows? Tα προηγούμενα... είναι πιο ακριβά από τα κανούρια?!?

Είναι δική της ευθύνη!

Και προσπαθεί να πείσει (παύλα) πουλήσει σταματώντας τα updates?
Αυτή είναι η λύση? Ε,δεν είναι αυτή!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...