DoukiMan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 καλησπερα, Εχω αρχισει και ασχολουμαι με το autocad αλλα εχω ενα προβλημα στο αρχικο σταδιο να κατανοησω πως θα ειναι η προσωψη η κατοψη και η πλαγια οψη σε ενα αντικειμενο(κυριως μηχανολογικου σχεδιου) μπορειτε να βοηθησετε?εχετε καποιο υλικο απο το internet που να βοηθαει?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digia Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 http://www.wfdt.teilar.gr/material/EDU_FILES/123_Didaktikes_simeivseis.pdf άρχισε να διαβάζεις από τα πολύ αρχικά στάδια !! Έπειτα βρες απο site πανεπιστημίων ασκήσεις για τα σχέδια και προσπάθησε να τα κάνεις . Βασικό είναι να κάνεις ένα σκαρίφημα πριν περάσεις το σχέδιο στο autocad . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 καλησπερα, Εχω αρχισει και ασχολουμαι με το autocad αλλα εχω ενα προβλημα στο αρχικο σταδιο να κατανοησω πως θα ειναι η προσωψη η κατοψη και η πλαγια οψη σε ενα αντικειμενο(κυριως μηχανολογικου σχεδιου) μπορειτε να βοηθησετε?εχετε καποιο υλικο απο το internet που να βοηθαει?? Παραδειγμα: Θελεις να σχεδιασεις το κουτι ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη Προσοψη ειναι η μπροστα οψη που εχει τα κουμπια και τα drives Πισω οψη ειναι η πισω πλευρα με τις θυρες και τις εξοδους Πλαγιες οψεις ειναι τα πλαινα καπακια. Ο ορος "προσοψη" δεν χρησιμοποιειται παντα γιατι η προσοψη ειναι απλα μια οψη, που οταν σε ενα αντικειμενο ειναι η ποιο σημαντικη την ονομαζουμε και προσοψη (κυριως στην αρχιτεκτονικη). Κατοψη ονομαζουμε μια οριζοντια τομη οπου βλεπουμε οτι υπαρχει απο το υψος που κοβουμε και κατω. Εστω ξαπλωνουμε το κουτι στο πατωμα(ετσι βολευει να βγαλουμε την κατοψη) και κοβουμε με ενα πριονι το κουτι 5εκ απο την επανω πλευρα, απο ακρη σε ακρη. Αν το κοιταξουμε απο επανω θα δουμε την κατοψη του, δηλαδη την μητρικη με οτι υπαρχει επανω, το μισο τροφοδοτικο , κτλ. Ποιο απλα αν παρεις ενα πορτοκαλι, το κοψεις στην μεση και το κοιταξεις απο επανω αυτο που βλεπεις ειναι η κατοψη του. Πολυ απλοϊκα ολα αυτα, το σχεδιο θελει διδαγμα, τουλαχιστον στην αρχη για να κατανοησεις καποιες εννοιες. Αν θελησεις να μαθεις μονος σου δες και tutorials απο youtube αλλα θελει πολυ υπομονη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DoukiMan Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Παραδειγμα: Θελεις να σχεδιασεις το κουτι ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη Προσοψη ειναι η μπροστα οψη που εχει τα κουμπια και τα drives Πισω οψη ειναι η πισω πλευρα με τις θυρες και τις εξοδους Πλαγιες οψεις ειναι τα πλαινα καπακια. Ο ορος "προσοψη" δεν χρησιμοποιειται παντα γιατι η προσοψη ειναι απλα μια οψη, που οταν σε ενα αντικειμενο ειναι η ποιο σημαντικη την ονομαζουμε και προσοψη (κυριως στην αρχιτεκτονικη). Κατοψη ονομαζουμε μια οριζοντια τομη οπου βλεπουμε οτι υπαρχει απο το υψος που κοβουμε και κατω. Εστω ξαπλωνουμε το κουτι στο πατωμα(ετσι βολευει να βγαλουμε την κατοψη) και κοβουμε με ενα πριονι το κουτι 5εκ απο την επανω πλευρα, απο ακρη σε ακρη. Αν το κοιταξουμε απο επανω θα δουμε την κατοψη του, δηλαδη την μητρικη με οτι υπαρχει επανω, το μισο τροφοδοτικο , κτλ. Ποιο απλα αν παρεις ενα πορτοκαλι, το κοψεις στην μεση και το κοιταξεις απο επανω αυτο που βλεπεις ειναι η κατοψη του. Πολυ απλοϊκα ολα αυτα, το σχεδιο θελει διδαγμα, τουλαχιστον στην αρχη για να κατανοησεις καποιες εννοιες. Αν θελησεις να μαθεις μονος σου δες και tutorials απο youtube αλλα θελει πολυ υπομονη. φιλε ευχαριστω για την απαντηση σου. σε αυτο ακριβως που μου απαντησες εχω προβλημα το θεμα ειναι οτι δεν μπορω με το που δω ενα πραγμα να το περασω στο χαρτι. αν υπαρχει κανενα βιντεο η καποιο υλικο (με εικονες) που να με βοηθησει να κατανοησω αυτο το πραγμα? οτι θελει υπομονη θελει εχω κανει αρκετα σχεδια το αρχικο σταδιο κανω λαθος δηλαδη την αποτυπωση στο χαρτι αυτου που βλεπω κατα τ'αλλα το προγραμμα το δουλευω καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
avgou Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2013 Ασχολούμαι πολλά χρόνια με το autocad. Από ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα σου είναι ότι δεν ξέρεις να κάνεις σχέδιο. Το autocad για να το χρησιμοποιήσεις πρέπει να ξέρεις να σχεδιάσεις κάτι στο χαρτί. Ασχολήσου αρχικά με σχεδίαση στο χέρι. Πάρε ένα τετράδιο και προσπάθησε να σχεδιάσεις ένα εύκολο αντικείμενο π.χ. ένα κουτί ή ένα γεωμετρικό σχήμα. Η κάτοψη είναι μια οριζόντια τομή, δηλαδή παίρνεις ένα φανταστικό μαχαίρι και κόβεις το αντικείμενο παράλληλα με το τραπέζι σου. Κοιτάς μέσα και βλέπεις το εσωτερικό του. Σχεδιάζεις με χοντρή γραμμή όλες τις γραμμές που έχεις κόψει με το πριόνι και με λεπτή γραμμή όσα βλέπεις μέσα αλλά δεν τα έχεις κόψει. Υπάρχει και η άνω όψη η οποία είναι η όψη του αντικειμένου από πάνω χωρίς να το έχεις κόψει. Ανάλογες είναι και η πρόσοψη, πίσω όψη, η πλάγια αριστερή όψη, η πλάγια δεξιά όψη κ.λπ. Αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει. Τώρα αν σε ενδιαφέρει να μάθεις τρισδιάστατο, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία. Πρέπει πρώτα να μάθεις καλά το δισδιάστατο και μετά να περάσεις στις 3 διαστάσεις. Οταν αρχίζεις να σχεδιάζεις στο πρόγραμμα, χωρίς να πειράξεις κάτι, σχεδιάζεις την κάτοψη του αντικειμένου σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charulis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2013 Να κάνω και εγώ μία γελοία απορία με autocad. Έχω σχέδιο ενός κτιρίου που έχει υπόγειο, ισόγειο, πατάρι και 1ο. Κάνω επιμέτρηση για σωληνώσεις και δεν ξέρω πως υπολογίζω το ύψος από όροφο σε όροφο. πως μετριέται; Στο model έχει τις κατόψεις σχεδιασμένης με την σειρά Μήπως είναι το συμβολάκι σαν περίπου πυξίδα; Π.χ. στον όροφο γράφει +5.20 και +5.10 τι σημαίνει το 1ο και τι το 2ο; Ότι είμαι σε ύψος 5.20 λογικά αλλά το 5.10 τι είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pintsie Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2013 Πληκτρολόγησε di, πάτα έντερ, και δείξε από πού ως πού θες να μάθεις τη διάσταση αυτού που έχεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charulis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Τελικά έψαξα τα αρχιτεκτονικά και το βρήκα. Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Γίνεται σε ένα σημείο να δώσω συγκεκριμένες συντεταγμένες; Ξέρω με την εντολή ucs μπορώ να δώσω το 0,0, αλλά για παράδειγμα αν ήθελα το 30,1000 πως θα μπορούσα να το κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charulis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2014 Επίσης ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι. Υπάρχει κάποια εντολή όπως η AREA που όταν πατάς σημείο-σημείο να σου βγάζει μήκος (όπως εμβαδό το AREA); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα