Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.

Εχω εναν q6600 ,4GB DDR2 ram μια απλη καρτα γραφικων και μια ηχου.

ΔΕΝ παιζω παιχνιδια, η χρηση μου ειναι καθαρα ιντερνετικη, μουσικη,ταινιες bluray και λιγο image/video editing.

Αν αναβαθμιζα το pc μου, θα ηθελα να μου προτεινετε μια καλη μητρικη, εναν επεξεργαστη αρκετα καλυτερο απτον Q6600 αλλα οχι και κατι τρομερο μιας και δεν παιζω παιχνιδια...

Δημοσ.

Τώρα σε ποια κομμάτια της δουλειάς σου έχεις πρόβλημα;;

Ή μάλλον που θες να δεις βελτίωση και πόσα λεφτά θες να δώσεις σύνολο.

Δημοσ.

Ας υποθεσουμε οτι τα λεφτα δεν ειναι προβλημα.

Και παντα να λαμβανουμε υποψην οτι δε θελω κατι υπερΤΟΥΜΠΑΝΟ μιας και δεν παιζω games.

ΑΠλα κατι σεβαστα καλυτερο απτον q6600.

Γενικα δεν εχω καποιο προβλημα στην αποδοση απλα τρωγομαι...

βασικα ξενερωνω λιγο πουχω sata 3 σκληρους και η μητρικη μου δεν υποστηριζει 3...

Δημοσ.

Ας υποθεσουμε οτι τα λεφτα δεν ειναι προβλημα.

Και παντα να λαμβανουμε υποψην οτι δε θελω κατι υπερΤΟΥΜΠΑΝΟ μιας και δεν παιζω games.

ΑΠλα κατι σεβαστα καλυτερο απτον q6600.

Ακόμα και στον μικρότερο haswell να πας,θα έχει την ίδια απόδοση σε προγράμματα που εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες,και πολύ (~75%) παραπάνω ταχύτητα σε προγράμματα που εκμεταλλεύονται μόνο έναν πυρήνα,αυτός είναι στα ~50€,όσο ανεβαίνεις στα λεφτά τόσο παραπάνω απόδοση.

http://www.cpu-world.com/Compare/496/Intel_Core_2_Quad_Q6600_vs_Intel_Pentium_Dual-Core_G3220.html

Για να πας σε amd ο φτηνότερος που συμφέρει είναι ο fx-6300 στα ~100€,που ανάποδα θα δώσει ~54% στα προγράμματα που εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες και είναι παρόμοιος σε προγράμματα που εκμεταλλεύονται μόνο έναν πυρήνα.

http://www.cpu-world.com/Compare/556/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_Intel_Core_2_Quad_Q6600.html

Αν έχεις σχετικά πρόσφατη κάρτα γραφικών με openCL openGl,μπορεί να αναλάβει σχεδόν όλα τα προγράμματα που εκμεταλλεύονται πολλούς πυρήνες,οπότε αυτό το κομμάτι χάνει σε σημασία.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως για τη χρήση που κάνεις δεν χρειάζεσαι κάποια αναβάθμιση στον επεξεργαστή..Πόσο μάλλον αν τον έχεις ανεβάσει και λίγο. Θα προτιμούσα να πάρω έναν ssd .

• Like 3
Δημοσ.

Πάλι τα % από το άκυρο συγκριτικό.  :P

Ε οκ, τότε θα είναι ποιο γρήγορος ο g3220 επειδή έχει ποιο σύγχρονους πυρήνες και επειδή έτσι λέω εγώ...

και ο amd θα έχει καλύτερη απόδοση μόνο επειδή είναι ποιο ακριβός και επειδή έτσι λέω εγώ...

έτσι καλύτερα;;; Να μιλάμε όλοι χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και να λέμε ότι γουστάρουμε;

Δημοσ.

Ε οκ, τότε θα είναι ποιο γρήγορος ο g3220 επειδή έχει ποιο σύγχρονους πυρήνες και επειδή έτσι λέω εγώ...

και ο amd θα έχει καλύτερη απόδοση μόνο επειδή είναι ποιο ακριβός και επειδή έτσι λέω εγώ...

έτσι καλύτερα;;; Να μιλάμε όλοι χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και να λέμε ότι γουστάρουμε;

Ανάλογα τα στοιχεία (του FBI).Από κουτσουρεμένα ψευδοσυγκριτικά του συγκεκριμένου site προτιμώ μια προσωπική εικόνα κάποιου.

Περίμενε κάνα-δυο μήνες και πάρε μια Mini-itx FM2+ μητρική με έναν Kaveri και καθάρισες.

Και αυτό γίνεται.Πάντως από το να πάει από 4πύρηνο σε 2πύρηνο που είναι fail πολύ καλύτερα θα'ναι.

Δημοσ.

Και αυτό γίνεται.Πάντως από το να πάει από 4πύρηνο σε 2πύρηνο που είναι fail πολύ καλύτερα θα'ναι.

Μπορείς να μας πεις με ποιον τρόπο δίνουν ταχύτητα οι πυρήνες σε έναν υπολογιστή ή και αυτό θέμα (ψευδ)αίσθησης είναι;

Δημοσ.

Αφού λες ότι είναι fail να πας από 4 σε 2 πυρήνες, άρα πιστεύεις ότι κάτι κάνουν οι παραπάνω πυρήνες για να δώσουν ταχύτητα, άσχετα με τα υπόλοιπα αλλιώς γιατί να το πεις,τι  είναι λοιπόν αυτό το κάτι;;;;

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.

Εχω εναν q6600 ,4GB DDR2 ram μια απλη καρτα γραφικων και μια ηχου.

ΔΕΝ παιζω παιχνιδια, η χρηση μου ειναι καθαρα ιντερνετικη, μουσικη,ταινιες bluray και λιγο image/video editing.

Αν αναβαθμιζα το pc μου, θα ηθελα να μου προτεινετε μια καλη μητρικη, εναν επεξεργαστη αρκετα καλυτερο απτον Q6600 αλλα οχι και κατι τρομερο μιας και δεν παιζω παιχνιδια...

SSD

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...