Feregorn Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Καλησπέρα φίλοι. Είμαι κάτοχος εδώ και 3 χρόνια ενός λάπτοπ Toshiba Satellite A660 το οποίο δούλευε εξαιρετικά μέχρι πριν μισό χρόνο περίπου, οπότε άρχισε να "σέρνεται". Το πρόβλημα ήταν ο σκληρός του δίσκος όπως είχε διαπιστωθεί αφού ξαναέρθει εδώ να ρωτήσω, και λύθηκε με την αντικατάσταση του από έναν WD Black. Όλα πήγαιναν μια χαρά και είχα μάλιστα πριν λίγους μήνες αναβαθμίσει από 7 Premium σε 7 Ultimate αλλά ξαφνικά χθες καθώς μετέφερα ένα αρχείο από το λάπτοπ στο κινητό μου ασύρματα αυτό κόλλησε! Έκανα λοιπόν power off με το πλήκτρο απενεργοποίησης αλλά από τότε το λάπτοπ δεν μπαίνει στο λειτουργικό! Δείχνει τη bios screen και μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις bios αλλά δεν μπαίνει στο λειτουργικό! Όταν μάλιστα μετά από μερικές αποτυχημένες απόπειρες μου βγάζει μια οθόνη που λέει επιδιόρθωση και την επιλέγω, παραμένει σε κατάσταση αναζήτησης-επιδιόρθωσης για ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Άμα το κλείσω ξανακάνει τα ίδια! Τι μπορεί να φταίει; Θα πρέπει να ξαναεγκαταστήσω το λειτουργικό; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
noobsaibot Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 την εντολή chkdsk την δοκίμασες από cd των windows;
Takken Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Κάνε chkdsk και άμα δεν πιάσει ένα φορματ θα ήταν η καλύτερη λύση για μένα. Τώρα αν θες να αποφύγεις το φορματ θα πρέπει να ψαχτείς παραπάνω... Μήπως το αρχείο που πέρασες είχε τίποτα περίεργο φοβάμαι...
noobsaibot Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 υπάρχει και η λύση στην επιλογή επιδιόρθωση των windows πάλι από cd και αν δεν πετύχει και αυτό η εντολή fixboot και όπως λέει ο φίλος πιο πάνω αν άρπαξες κάτι μπορείς αν έχεις πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή να κατεβάσεις ένα live cd antivirus που δουλεύει με δικό του λειτουργικό πριν κάνεις format.Έπισης σου συστήνω και ένα πολυεργαλείο το hirens bootcd(έχει διάφορα μέσα γι αυτές τις δουλειές).
Feregorn Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις, θα τις δοκιμάσω. Δεν νομίζω να είναι κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα, γιατί πρώτον ένα έγγραφο μου μετέφερα και δεύτερον έχω στο λάπτοπ Microsoft security essentials και malwarebytes antimalware και δύσκολο το βλέπω να πέρασε κάτι...
Feregorn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Παιδιά κατέβασα τη νεότερη έκδοση του hirens bootcd και δοκίμασα τη λύση chdisk αλλά στο 2% μου βγάζει μήνυμα για unreadable. Ένα πρόγραμμα για έλεγχο της υγείας των σκληρών που περιεχόταν στο CD μου βγάζει μήνυμα για caution (56%) και μου λέει κάτι που δεν πολυκατάλαβα για 150 sectors...Τα έφτυσε ο σκληρός; Πλέον μόνο με format και επανεγκατάσταση θα επανέλθει το σύστημα;
noobsaibot Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 πολύ το φοβάμαι για τον σκληρό...Δοκίμασε την εντολή fixboot(dvd windows) απ την κονσόλα μπας και το σώσεις από φορμάτ...(τελευταία ελπίδα) απο κει και πέρα φορμάτ(για να σώσεις τα δεδομένα σου χρησιμοποιείς τα xp του hirens η live διανομή linux) και αν δεν στρώσει αλλαγή(αφού είναι 6μηνών ισχύει η εγγύηση). Μήπως μετακινείς συχνά το λάπτοπ την ώρα που δουλεύει;
Feregorn Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2013 Βάζω το δίσκο των Windows, επιλέγω να κάνει boot από cd/dvd, τελειώνει η μπάρα που γράφει "loading files" και μετά κολλάει κάτι μου δείχνει μόνο ένα άσπρο βελάκι σε μαύρη οθόνη! Τι φταίει; Τα αρχεία μου τα αντέγραψα, τι άλλο μου μένει να κάνω; <br><br> Ίσως να έχει κουνηθεί μερικές φορές κυρίως από τη μητέρα μου για να το φέρει σε καλύτερη γωνία, αλλά έχει σύστημα το λάπτοπ κατά των κραδασμών για να προστατεύει τον σκληρό δίσκο....Είναι δυνατόν να φταίει κάτι τέτοιο;
noobsaibot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Το βελάκι πόση ώρα μένει;Έχεις την εγγύηση; Για τον φόβο των ιουδαίων αν θες δοκίμασε και κανά άλλο cd με λειτουργικό(μήπως δεν διαβάζει σωστά το dvd του λάπτοπ αν και αμφιβάλω...) Υπάρχει και ένα πρόγραμμα το hdd regenerator αν μπορεί να κάνει κάτι αυτό... Πάντως αν είναι στην εγγύηση πήγαινε για αλλαγή...
Feregorn Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Τον συγκεκριμένο σκληρό (WD Scorpion Black) τον αγόρασα γιατί το κατάστημα μου έδινε 5 χρόνια εγγύηση. Αφού έγραψα το προηγούμενο μήνυμα προχώρησε και με πήγε σε μια οθόνη να επιλέξω ανάμεσα στην επιδιόρθωση που έχουν τα Windows και στην επιδιόρθωση της Toshiba. Επέλεξα το πρώτο και κόλλησε όλο το βράδυ. Θα επιλέξω τώρα το 2ο και άμα πετύχει θα κάνω επιδιόρθωση ή φορμάτ και θα δω άμα τα Windows συμπεριφέρονται σωστά, ειδάλλως θα στείλω τον σκληρό για αντικατάσταση! Αυτό με το HDD Regenerator δεν το θυμόμουν...Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου μέχρι τώρα φίλε μου.
noobsaibot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2013 Παρακαλώ φίλε μου.Το Hdd regenerator είναι πρόγραμμα με δικό του λειτουργικό περιβάλλον είναι Live cd δλδ με λίγο ψάξιμο στο google θα το βρείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα