Προς το περιεχόμενο

κρυφος/ατμοσφαιρικος φωτισμος δωματιου/υπολογιστη

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σορι που άργησα να μπω αλλά είχα ξηλώσει όλη την εξωτερική καλωδίωση του pc για κάποια κατασκευή που έκανα...από οτι βλέπω καλύφθηκαν οι ενδιαφερόμενοι αλλά αν κάποιος θέλει διευκρινήσεις για τη δικιά μου υλοποίηση εδώ είμαι!   ^_^ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα sound controllers τι τα θες βρε συ ? Δισκοθήκη :) θα κάνεις τον καθιστικό σου ????

2 συστηματα ηχου πλαισιωνουν υπολογιστη και TV.. κοιτα φωτο στο πρωτο ποστ..

επειδη ακουω συνεχως μουσικη νομιζω οτι αξιζουν

Σορι που άργησα να μπω αλλά είχα ξηλώσει όλη την εξωτερική καλωδίωση του pc για κάποια κατασκευή που έκανα...από οτι βλέπω καλύφθηκαν οι ενδιαφερόμενοι αλλά αν κάποιος θέλει διευκρινήσεις για τη δικιά μου υλοποίηση εδώ είμαι!   ^_^

αν μπορεις δωσε λινκ με αυτα που αγορασες.. το Sound Sensor με ενδιαφερει πολυ..

και αν μπορεις απαντα και σε αυτα:

τι διαφορα εχει ο απλος Sound Controller με καποιους σαν αυτον που ειναι αλουμινενοι, εκτος απο το οτι δεχονται επανω τους 2 ή 3 βυσματα για να συνδεθουν λωριδες; εχουν καποια διαφορα στις δυνατοτητες σχετικα με την ευαισθησια στον ηχο, περισσοτερα presets φωτορυθμικου ή κατι αλλο;

επισης, αν θελω να ενωσω 2 λωριδες που θα απεχουν μεταξυ τους 2 μετρα τι καλωδιο θα βαλω; γιατι καποιοι καλωδια ενωσης που δωθηκαν πιο πανω σε λινκ δεν λενε τι μηκος εχουν και στις φωτο φαινεται να ειναι μονο 10-15 εκατοστα.

με ενα Sound Controller remote μπορω αραγε να ελενξω 2 λωριδες χωριστα; Να αναβουν ανεξαρτητα ή οχι;

επισης υπαρχει και κανενα διακοπτακι, αν συνδεσω 2 λωριδες που να παρεμβαλεται μεταξυ τους και να μπορει να απενεργοποιει τη δευτερη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και καλά οι μεταλλικοί έχουν καλύτερη ηλεκτρομαγνητική θωράκιση αλλά σε αυτές τις εφαρμογές ΔΕΝ υπάρχει διαφορά. Κοίτα μόνο πόσο Amper σηκώνουν αν θες να βάλεις πολλά led/λωρίδες. Ο συγκεκριμένος μεταλλικός που παραθέτεις είναι 12Α δηλαδή συνδέεις πάνω ολόκληρη πολυκατοικία με  led!!! Επίσης οποιοδήποτε 4-πλο καλώδιο σου κάνει (για λίγα volt μην πάρεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων!!!) πχ εγώ βάζω αυτό http://www.ebay.com/itm/NEW-RGB-4-Pin-Extension-Cable-Wire-Connector-Cord-For-3528-5050-RGB-LED-Strip-/370784546704?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&var=&hash=item56547b2f90

αλλά υπάρχουν και πολύ πιο απλά και διακριτικά στρογγυλά... 

Επεξ/σία από harris78

Και καλά οι μεταλλικοί έχουν καλύτερη ηλεκτρομαγνητική θωράκιση αλλά σε αυτές τις εφαρμογές ΔΕΝ υπάρχει διαφορά. Κοίτα μόνο πόσο Amper σηκώνουν αν θες να βάλεις πολλά led/λωρίδες. Ο συγκεκριμένος μεταλλικός που παραθέτεις είναι 12Α δηλαδή συνδέεις πάνω ολόκληρη πολυκατοικία με  led!!! Επίσης οποιοδήποτε 4-πλο καλώδιο σου κάνει (για λίγα volt μην πάρεις ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων!!!) πχ εγώ βάζω αυτό http://www.ebay.com/itm/NEW-RGB-4-Pin-Extension-Cable-Wire-Connector-Cord-For-3528-5050-RGB-LED-Strip-/370784546704?pt=US_Lighting_Parts_and_Accessories&var=&hash=item56547b2f90

αλλά υπάρχουν και πολύ πιο απλά και διακριτικά στρογγυλά... 

βασικα σκεφτομαι το εξης:

μαλλον μια 5μετρη που θα κοπει σε 3 ή 4 κομματια (πισω απο καναπε, τηλεοραση, μονιτορ και μια κατω απο το PC desk, οπως φαινονται στις φωτο του ποστ #1) με 2 Sound Controllers, και ενα απλο RF remote.

Απλα φανταζομαι οτι δεν μπορω να να χειριστω 2 λωριδες ανεξαρτητα με το ιδιο Sound Controller ε;

επισης εχεις δει και κανενα διακοπτακι, αν συνδεσω 2 λωριδες (μονιτορ και απο κατω απο τοPC desk) που να παρεμβαλεται μεταξυ τους και να μπορει να απενεργοποιει τη δευτερη;

ΟΚ λοιπόν αυτό είναι το sound controller που πήρα εγώ!

Ταινία πήρα RGB 5 μέτρα waterproof αυτή με μετασχηματιστή και απλό controller.

Σε διακοπτάκι μπορείς να βαλεις ένα απλό για να κόβεις τη γραμμή COM (το 1 από τα 4 καλώδια δηλαδή) αλλιώς μπορείς να βάλεις αυτό που έχω βάλει και εγω για να τα απομονώνω.

Καλώδιο πάρε αυτό έχει ότι μέγεθος θες και στις ακρες του καλωδίου θα κολλήσεις αυτά από τη μια και από την αλλη κουμπώνουν στη ledοταινία.

Ο sound controller που μου έστειλες έχει λιγότερα presets ηχου και είναι πιο δυνατός σε ισχυ. Το μικρό controller έχει μια χαρά ευαισθησία στον ήχο. Μπορείς να του συνδέσεις ledοταινίες σε σειρά που θα ενώνεις με καλώδια, αλλά από μια έξοδο.

Τώρα απο κει και πέρα πρέπει να υπολογίσεις την ισχύ που θα χρειαστείς για να πάρεις το κατάλληλο τροφοδοτικό και να αντέχει και το sound controller. 

Θα σου πω ενδεικτικά κάποιες τιμές κατανάλωσης για να μπορέσεις να υπολογίσεις τι ακριβώς χρειάζεσαι, Τα 5 μέτρα LEDοταινίας RGB 5050 καταναλώνουν 6 Ampere ή 72Watts επομένως 1,2 Ampere ή 14,4 Watts ανά μέτρο. Το sound controller που σου έστειλα είναι αρκετό για την 5 μετρη LEDοταινία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK..  σε ευχαριστω..νομιζω θα βοηθησει αρκετους η περιγραφη σου.

εχεις βρει αλλο sound controller που να έχει περισσοτερα presets ηχου?

επισης, αυτος που πηρες εχει IR, θα προτιμουσα RF.. εχεις βρει κανενα τετοιο;

γιατι τις τιμες τις βγαζει σε AU ?

μετατροπη δεν κανουμε στο Paypal, αλλα παντα την αφηνουμε να γινει μετα στη πιστωτικη μας (δηλαδη μεσω της τραπεζας μας) σωστα;

EDIT:

Δυστυχως σε RF sound controller μονο 3 απο τους οποιους ακομα και αυτος που ειναι απο UK βγαινει ακριβα με μεταφορικα (περιπου 17ε). Αξιζει λετε;

Επεξ/σία από MasterX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας δείξω και γω με τη σειρά μου τι θέλω να κάνω. Επισυνάπτω μία "πανοραμική" για να καταλάβετε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Φυσικά δε ζω σε οκτάγωνο, απλά δε βγήκε καλή.  :P

Στη φωτογραφία, αν "φαίνεται", λείπει ο ένας τοίχος. Δηλαδή σας δείχνω ένα Π.

Απ'όσο μέτρησα, κάθε τοίχος είναι <~5m, άρα έχουμε: 4*5m (ας πούμε, στο περίπου. Να μείνουν led δε με πειράζει. Να μην έχω να βάλω με πειράζει) + 2*5m που είναι αυτό το Γ που βρίσκονται οι κουρτίνες.

Τι θα μου προτείνατε εσείς; Κάπου χάθηκα. Απ'όσο υπολόγισα, τα λεντάκια θα μου πάνε κανένα ~80ρι πάνω-κάτω;

Χίλια ευχαριστώ και συγγνώμη αν έγινα κουραστικός αλλά πάντοτε σε αγορές από ebay κ.λπ. προσπαθώ να μην είμαι βιαστικός ώστε να μη τρέχω μετά.

post-137124-0-12227200-1384805512_thumb.jpg

Edit: Να, χάθηκα. Τι 80ρια κοπανάω; Μάλλον θα φτάσω τα 140. Όχι; Είχα στο μυαλό μου 10€/5μ. αλλά τελικά είναι ~20€/5μ.;

Επεξ/σία από giorgos147

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με μπερδεψες.. θες να καλυψεις το Γ με τις κουρτινες ή και τους 4 τοιχους;
στη πρωτη περιπτωση περιπου 40€ στη δευτερη 80€.

στην πρωτη λογικα σκοπευεις να τα κρυψεις στο γυψινο που ξεκινανε οι κουρτινες..

ισως σου βγουν και φθηνοτερα, αν δεν βαλεις 4 τροφοδοτικα και 4 κοντρολ..

Επεξ/σία από MasterX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καθυστέρησα να απαντήσω.

Όχι, θέλω να καλύψω και το Γ με τις κουρτίνες, αλλά και πάνω τους 4 τοίχους. Δηλαδή σύνολο ας πούμε περίπου 30 μέτρα. (πολλά μου ακούγονται, αλλά τέλος πάντων).

Βέβαια, πέρα από τους τοίχους θέλω και κανένα πεντάρι ακόμα περίπου για έπιπλα κ.λπ.

Από Κίνα/Χονκ Κονγκ αν παραγγείλω ας πούμε σήμερα, στη καλύτερη πότε θα έρθουν; Με το τελωνείο θα παιχτεί τίποτα;

Οπότε, χρειάζομαι:

• 7 πεντάμετρες λωρίδες RGB
  • 3 τηλεχειριστήρια ( ένα για τον πάνω τοίχο, ένα για το Γ που βρίσκονται οι κουρτίνες και ένα για τα έπιπλα; )
  • "Γωνίες" για να ενώσω τις 5μετρες λωρίδες μεταξύ τους

Στο ebay πώς αλλάζω χώρα πώλησης;

Edit: Επίσης, τι παίζει με sound sensors; Ο αισθητήρας που ακριβώς βρίσκεται;

Σκεφτόμουν αν βάλω αισθητήρα στα ηχεία της τηλεόρασης, παίζει να έχω κάποιο καλό "εφέ"; Μπορώ να συνδέσω 3 διαφορετικές σειρές στο ίδιο sound controller;  :unsure:

Έχω ήδη πολλά καλώδια να περνάνε από εδώ και από εκεί και δε θέλω να φορτώσω ακόμη περισσότερο το δωμάτιο.

Θα σας ήμουν υπόχρεος αν μου λέγατε, έστω πάνω-κάτω, τι να πάρω γιατί χάθηκα. Χά-θη-κα!!!  :-) 

Ευχαριστώ!!

Επεξ/σία από giorgos147

Δυστυχώς πλέον από Κίνα κάνουν πάνω από 1,5 μέχρι 2,5 μήνες και αν έρθουν, λόγω της βλακείας των αεροδρομίων τους να τα περνάνε από x-rays... Επίσης πέσανε στην κινέζικη αγορά κάτι πολύ μαμα led που ή καίγονται ή πέφτει η φωτεινότητά τους πολύ γρήγορα. Εγώ αν και αγόραζα από Κίνα πλέον παίρνω μόνο από Ευρώπη και πρώτα δοκιμαστικά 1 μέτρο να δω ποιότητα και μετά μεγαλύτερες ποσότητες. Πήρα κάτι καινούργια από Αγγλία 3πλασια τιμή από Κίνα αλλά και 3πλασια φωτεινότητα!!! 

ebay ψάξε για rgb led strips 5050, πάνε 10 ευρώ τα 5 μέτρα, καμία σχέση με τιμές από Ελλάδα. Έχω γεμίσει όλο το σπίτι!

Άρα δυστυχώς αυτές οι τιμές δεν παίζουν πλέον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς πλέον από Κίνα κάνουν πάνω από 1,5 μέχρι 2,5 μήνες και αν έρθουν, λόγω της βλακείας των αεροδρομίων τους να τα περνάνε από x-rays... Επίσης πέσανε στην κινέζικη αγορά κάτι πολύ μαμα led που ή καίγονται ή πέφτει η φωτεινότητά τους πολύ γρήγορα. Εγώ αν και αγόραζα από Κίνα πλέον παίρνω μόνο από Ευρώπη και πρώτα δοκιμαστικά 1 μέτρο να δω ποιότητα και μετά μεγαλύτερες ποσότητες. Πήρα κάτι καινούργια από Αγγλία 3πλασια τιμή από Κίνα αλλά και 3πλασια φωτεινότητα!!! 

ωχ... γκαντεμια.. ποτε εγινε αυτο και πως το ανακαλυψες; αγορασες προσφτα (απο Κινα) και τα τσεκαρες ή το διαβασες καπου;

απο Hong Kong το ιδιο ειναι; και ισχυει μονο για τα Led ή και για τα τροφοδοτικα και κοντρολερς (αν και με αυτη τη καθυστερηση, ουτε για αυτα δεν θα αξιζει..)

το οτι τα περνανε απο x-rays σε τι μας επηρεαζει;

για δωσε λινκ αυτα που πηρες απο Ευρωπη να δουμε τι παιζει.. (δεν εχω παραγγειλει ακομα, αλλα πρεπει συντομα)

Επεξ/σία από MasterX

Πωωωωπω. Προφανώς με αυτά που είπε ο Χάρης πατάω Χ στα κινέζικα.  :(

Και τώρα τι γίνεται; Αν είναι να πληρώσουμε 3 φορές παραπάνω για "λαμπάκια", ε, δεν αξίζει, ειδικά σε μένα γιατί θα μου φύγουν αρκετά χρήματα.

Παρ'όλα αυτά, στείλε αν θες το κατάστημα που ψωνίζεις εσύ.

φιλε δωσε λινκ αν σου ειναι ευκολο απο αυτα της Αγγλιας που δοκιμασες, γιατι εμας δεν μας παιρνει να αγορασουμε δοκιμαστικα (εγω μια πενταμετρη θελω μονο). επισης οτι αλλο αγορασες απο Ευρωπη (τροφοδοτικο, κοντρολερ.. ή αυτα απο Κινα παλι;).

Απο Hong Kong ειναι η ιδια κατασταση με Κινα, ή παραμενει το παλιο στατους και αν βρουμε παιρνουμε απο κει; Βεβαια, αν ειναι να παρεις και να ειναι μαπα (πεσιμο φωτεινοτητας ή καψιμο) καλυτερα να το πληρωσεις πιο ακριβα αλλα να αξιζει..

Αληθεια με τριπλασιες τιμες δεν βρισκεις και απο Ελλαδα; Αλλα και παλι δεν ξερεις τι ποιοτητα θα παρεις..

Εσυ απότι καταλαβα παιρνεις ποσοτητες γιατι εχει να κανει με καποια δουλεια;

εγώ παρέλαβα τα δικά μου τελικά χτες μετά από 10 μέρες ( αγορά από αγγλία - πόστ μου 1-2 σελίδες πριν ). Ιδια είναι ρε παιδιά με τα κινέζικα από τα ίδια εργοστάσια βγαίνουν, απλά  τα πουλάνε πιο ακριβά.

Από Κίνα όντως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε σχέση με 2 μήνες πριν αλλά πολύ δύσκολα πάνω από 45- 50 ημέρες. Χτες παρέλαβα 5 δεματάκια από διαφορετικά ΄΄μαγαζια΄΄ μέσω ebay αγορές οι 3 και οι χρόνοι ήταν Min 20 μέρες και max 50 ημέρες

πληρωσες πολλα στα μεταφορικα.. κατα τα αλλα καλη ειναι η τιμη.. αλλα γιατι εχουν τοσο υψηλα μεταφορικα αραγε;

δεν ξερω, με φοβισε ο Χαρης με αυτο που ειπε..οντως μπορει να παιζουν νεες παρτιδες που να ειναι πολυ χειροτερες ποιοτικα και ας δειχνουν ιδιες..

Και αλλη μια ερωτηση προς ολους:

Ολες οι λωριδες εχουν τη δυνατοτητα για κοψιμο ή πρεπει να το γραφει στη περιγραφη;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...