Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο σε σύνδεση με home cinema

miyake

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα από ένα παλιό αλλά ανενεργόμέλος .Να που σας χρειάστηκα πάλι,ελπίζω να βοηθήσετε.Έχω συνδεδεμένη την LG 42LN5200 μου με ένα LG παλιό ταπεινό home cinema (LH T6447)με 5.1 ηχειάκια. Επίσης η TV είναι συνδεδεμένη με το λάπτοπ μέσω hdmi.Το πρόβλημα τώρα είναι το εξής:

Παίρνει ήχο και εικόνα από το λάπτοπ κανονικά ΑΛΛΑ δε μου δίνει ήχο στα ηχεία του dvd player ενώ στην παλιά (πριν την εγκατάσταση της καινούριας,είχα πάνω συνδεδεμένη μία plasma 42'' q2000)έδινε κανονικά. Έσβηνα τον ήχο της tv και άκουγα μόνο από τα 5.1 ηχεία του dvd player.Είσοδο ήχου κάνει το scart(βάζω dvd να παίξει και ακούω από την τηλεόραση).Έξοδο ήχου προς το dvd δεν έχω καθόλου,ούτε από την κεραία ούτε από το laptop φτάνει στα ηχεία. Γενικά δεν έχω καθόλου έξοδο από την τηλεόραση προς το dvd player.Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Υ.Γ.:Συγνώμη για το μήκος του ποστ αλλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To home cinema πως το εχεις συνδέσει στην tv?

Απο οτι βλέπω εχει και αναλογικές και ψηφιακές εισόδους. Η TV απο την αλλη ειναι υπερβολικά λιτή. Την λύση θα στην εδινε εαν ειχε εξοδο οπτικής ινας. Απο το scart δεν περνάνε ολες οι πληροφορίες. Αρα για το λαπτοπ σύνδεσε ενα καλώδιο απο την εξοδο ακουστικων του jack 3.5 to 2 rca σε οποια αναλογική είσοδο του home cinema.

To home cinema πως το εχεις συνδέσει στην tv?

Απο οτι βλέπω εχει και αναλογικές και ψηφιακές εισόδους. Η TV απο την αλλη ειναι υπερβολικά λιτή. Την λύση θα στην εδινε εαν ειχε εξοδο οπτικής ινας. Απο το scart δεν περνάνε ολες οι πληροφορίες. Αρα για το λαπτοπ σύνδεσε ενα καλώδιο απο την εξοδο ακουστικων του jack 3.5 to 2 rca σε οποια αναλογική είσοδο του home cinema.

Home cinema - Tv = Scart

Η παλιά δούλευε κανονικά ρε γαμώτο.Και είσοδος εικόνας και αμφίδρομη επικοινωνία ήχου.Ήθελα να αποφύγω το έξτρα καλώδιο αλλά μάλλον όπως το λες θα το κάνω τελικά.Μέχρι να πάρω καινούριο home cinema τέλος πάντων. :D

Μα δεν σε δεσμευει το home cinema. Εχει σχεδον τα παντα απο συνδεσεις. H TV ειναι πολυ απλη σε εξοδους. Μου κανει εντυπωση που εχει τοσο λιγες.

Μα δεν σε δεσμευει το home cinema. Εχει σχεδον τα παντα απο συνδεσεις. H TV ειναι πολυ απλη σε εξοδους. Μου κανει εντυπωση που εχει τοσο λιγες.

Ισχύει.Μόλις μία υποδοχή scart,2 hdmi και μία USB.Πολύ βασικά πράγματα.Ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια και με 350 ευρώ για LED 42'' είναι πολύ καλό value for money αλλά τόσα λίγα πράγματα πίσω διάολε;Και δεν το κοίταξα καν γιατί το θεώρησα αυτονόητο.

Να μην το ψάξω καν με άλλα καλώδια scart λες;Και αυτό που έχω full scart είναι για να μου δούλευε και στην παλιά αλλά να το δοκιμάσω για να εξαντλήσω τις πιθανότητες και να μην έχω άλλο ένα καλώδιο που θα βάζω/βγάζω κάθε φορά που θέλω να δω ταινία.

Δεν πρόκειται ένα απλό scart να σου δωσει ετσι απλά ήχο. Θες ένα που να αναλύεται σε επαφές rca in-out η κάποιο adaptor σε rca με διακόπτη in-out. θα έχεις ήχο μόνο από τα κανάλια. Από το usb δεν θα παίζει.

Δεν πρόκειται ένα απλό scart να σου δωσει ετσι απλά ήχο. Θες ένα που να αναλύεται σε επαφές rca in-out η κάποιο adaptor σε rca με διακόπτη in-out. θα έχεις ήχο μόνο από τα κανάλια. Από το usb δεν θα παίζει.

Χρησιμοποίησα adaptor σε rca με διακόπτη αλλά ούτε με αυτό είχα αποτέλεσμα.Παράσιτα μου έδωσε μόνο.Φσσσσςςςς κτλ :P

Ξαναμίλησα με LG και μου είπαν ότι ο μόνος τρόπος είναι mini jack 3.5-rca2 και να πάω απευθείας από το λάπτοπ στο home cinema.H TV δεν μπορεί να δώσει μόνο ήχο στο home cinema με κάποιο τρόπο.

Ως τώρα όλες οι tv που το εχω δοκιμάσει, δίνουν ήχο από το scart στα τηλεοπτικα. Τώρα εάν έκανε η LG οικονομία και σε αυτό, σηκώνω τα χέρια ψηλά. .

Ως τώρα όλες οι tv που το εχω δοκιμάσει, δίνουν ήχο από το scart στα τηλεοπτικα. Τώρα εάν έκανε η LG οικονομία και σε αυτό, σηκώνω τα χέρια ψηλά. .

Δυστυχώς αυτό έγινε με τα καβούρια.Και μιλάμε για διαφορά κάτω του ευρώ στο κόστος της full scart υποδοχής με την απλή input.Τώρα καταλαβαίνω γιατί έκανε 350 ευρώ..Τουλάχιστον με αποζημιώνει η εικόνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...