zizu10 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλησπερα σε ολους, πριν λιγες μερες μου ηρθε ενα διαφημιστικο mail απο την Paragon (αν θυμαμαι σωστα) οτι και καλα εχουν αυξηθει οι επιθεσεις σε webcams και να αγορασω απο αυτους ενα προγραμμα προστασιας κλπ κλπ... Το θεμα μου ειναι αν κατι τετοιο υφισταται και πως μπορουμε να προστατευθουμε!?!? Για παραδειγμα εγω εχω στον Η/Υ μου για προστασια το Bitdefender Internet Security, Malwarebytes Anti-Malware & το Spybot S&D και τρεχει Windows 8. Ειναι, λοιπον, εφικτο να αποκτησει καποιος προσβαση στη webcam μου (χωρις να αναψει μαλιστα το λαμπακι) εν αγνοια μου και ενω ο υπολογιστης ειναι idle χωρις να μου ζητηθει απο καποια περιεργη εφαρμογη (που μπορει εχει διαφυγει απο τα παραπανω) να εκχωρησω δικαιωματα διαχειριστη ή να το εχω επιτρεψει μεσω του Adobe flash player σε καποια ιστοσελιδα??
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Το θεμα μου ειναι αν κατι τετοιο υφισταται και πως μπορουμε να προστατευθουμε!?!? Eνα κομματακι ταινια επανω στην καμερα. Το ξεκολλας οταν θελεις να την χρησιμοποιησεις. Για τα υπολοιπα που ρωτας, ναι, ειναι εφικτα. Οχι ευκολα, εφικτα. Και αλλο τοσο εφικτη ειναι και η παρακαμψη της προστασιας που θελει να σου πουλησει η Paragon και η καθε Paragon. 1
Hawk7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Nαι.Ειναι εφικτο να αναψει η καμερα χωρις την λυχνια της.Αναλογα ποιος θα κανει την "επιθεση",και το επιπεδο των γνωσεων του. Βεβαια για να γινει αυτο,θα πρεπει να παρακαμφθουν καποιες διεργασιες,που δεν ειναι και τοσο ευκολο οπως ειπε και ο Gi0. Καλυτερα να την εχεις καλυμενη με ταινια,οταν δεν την χρησιμοποιεις,και γενικως ποτε μπροστα σε καμερες,με "αναλαφρη ενδυση".Πιστευω εγινα κατανοητος. Απο ρυθμισεις,απενεργοποιεις το remote στο μοντεμ-ρουτερ,και τα remote registry απο τα windows σε πρωτη φαση. Να εχεις firewall,ακομη και το ενσωματωμενο των windows,κανει χρηση,και ας δεν το παινευουν μερικοι(προτιμω της Microsoft απο μερικα καποιων αλλων που επισης δεν ξερω-ισως και να ξερω τι κανουν). Γενικα μην τρεχεις οτιδηποτε στο πσ σου,χωρις να ξερεις τι ειναι.Νομος. Στα δε emails,διαγραφη διχως δευτερη σκεψη,οταν δεν περιμενεις κατι απο γνωστο.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Btw το EFF εχει αντιστοιχο αυτοκολλητο προς πωληση
Hawk7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Εγω ως Ελλην χρησιμοποιω δικες μου πατεντες. Καλο κι αυτο παντως.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Εγω ως Ελλην χρησιμοποιω δικες μου πατεντες. Agreed. Απλα στη συγκεκριμενη περιπτωση το θεμα δεν ειναι το αυτοκολλητο (ενα κομματακι ταινια κανει την ιδια ακριβως δουλεια οπως ειπα και πριν), αλλα το που πανε τα λεφτα που δινεις οταν το αγορασεις. 1
Hawk7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 αλλα το που πανε τα λεφτα που δινεις οταν το αγορασεις. Πες κατι παραπανω,γιατι δεν εχω υπομονη αυτη την στιγμη να το ψαξω. Η αγορα ειναι ασφαλεστατη;τι χρειαζεται;(καρτα,paypal κ.α);
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2013 Πες κατι παραπανω,γιατι δεν εχω υπομονη αυτη την στιγμη να το ψαξω. Η αγορα ειναι ασφαλεστατη;τι χρειαζεται;(καρτα,paypal κ.α); H αγορα ειναι ασφαλης και μπορεις να επιλεξεις καρτα ή paypal. Σχετικα με το τι ειναι το Electronic Frontier Foundation, ειναι προτιμοτερο να το διαβασεις απο το site τους (2-3 παραγραφοι ολες κ ολες). Long story short, αξιζει τον κοπο. Οπως αξιζει να γινεις και μελος. 2
rfc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Οπως καταλαβατε........ κομενο το cyber με τη γκομενα απο τη Λαμια τωρα πια.............. μπακουρες
zizu10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Το θέμα δεν το άνοιξα για προσωπικούς λόγους και πως θα προστατευτώ ο ίδιος (δεν έχω webcam έτσι κι αλλιώς πλέον) αλλά γενικότερα για το αν υφίσταται σαν φαινόμενο Απ'ότι κατάλαβα γενικότερα είναι εφικτό αλλά δύσκολα υλοποιήσιμο (όπως και κάθε τι που απαιτεί την διαχείριση hardware σε έναν ξένο Η/Υ χωρίς την άδεια του χρήστη) Το ερώτημα μου τώρα σε εσάς που ψάχνεστε περισσότερο και έχετε διαβάσει απόψεις χρηστών είναι: Τέτοιες επιθέσεις συναντώνται συχνά ή είναι κάτι που ναι μεν γίνεται αλλά το βλέπουμε σπάνια??
rfc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Αναλογως τι μπορει και τι γνωριζει ο καθενας φιλε μου. Γενικως θα σου πω οτι σχετικα ειναι ευκολο, αλλα θελει και μια επαφη με το πισι αρχικα, αλλιως δυσκολευει αρκετα το πραγμα μετα. Παντως ολα γινονται να ξερεις και να φυλαγεσαι. Βασικα ενας απλος χρηστης ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει οτι του συμβαινει. Αν το πισι σου το πειραζουν και το φτιαχνουν ανθρωποι που εμπιστευεσαι ελαχιστοποιεις καποιες πιθανοτητες. Βασικο ειναι οτι επαγγελματιας δυσκολο να σου την κανει εκτος και αν πεσεις σε περιπτωση απατεωνα. Εχε απλα το νου σου χωρις να θεωρεις οτι ηρθε και η συντελεια του κοσμου κιολας.
zizu10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Αναλογως τι μπορει και τι γνωριζει ο καθενας φιλε μου. Γενικως θα σου πω οτι σχετικα ειναι ευκολο, αλλα θελει και μια επαφη με το πισι αρχικα, αλλιως δυσκολευει αρκετα το πραγμα μετα. Παντως ολα γινονται να ξερεις και να φυλαγεσαι. Βασικα ενας απλος χρηστης ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβει οτι του συμβαινει. Αν το πισι σου το πειραζουν και το φτιαχνουν ανθρωποι που εμπιστευεσαι ελαχιστοποιεις καποιες πιθανοτητες. Βασικο ειναι οτι επαγγελματιας δυσκολο να σου την κανει εκτος και αν πεσεις σε περιπτωση απατεωνα. Εχε απλα το νου σου χωρις να θεωρεις οτι ηρθε και η συντελεια του κοσμου κιολας. Όταν λες ότι είναι σχετικά εύκολο, εννοείς να προφυλαχθεί κάποιος ή να γίνει μία τέτοια επίθεση σε έναν μέσο χρήστη? Γενικότερα με ενδιαφέρει το πόσο συχνά συμβαίνει αυτό το φαινόμενο. Λογικά δεν πρέπει να αποτελεί κάτι συνηθισμένο μιας και δεν έχω δει να διαφημίζουν αντίστοιχο software που σε "προστατεύει"...
rfc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Εννοω να γινει η επιθεση. Εμενα καποια στιγμη με πληρωσε καποιος να το κανω σε ενα αλλο πισι, οχι για καποια παρανομη δραστηριοτητα παντως και χρησιμοποιησα 2-3 πραγματα πανω σε αυτο το πισι για να το επιτυχω. Δεν ειναι κατι που το τρεχεις και ολα γινονται μαγικα. Και εξ αποστασεως αμα θες θα μπορουσε να γινει αλλα ετσι οπως το σκεφτομαι θελει πολλη δουλεια. Το ποσο συχνα συμβαινει δε μπορουμε να το ξερουμε νομιζω παντως.
zizu10 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Επομένως, καταλήγουμε ότι εξ αποστάσεως, χωρίς να εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα και σε υπολογιστή με κάποια συνηθισμένη προστασία, ναι μεν είναι εφικτό αλλά θέλει αρκετή δουλειά...(ότι είπε και στο #2 ο gio) Το πόσο συχνά εμφανίζεται όντως δεν γίνεται να το γνωρίζει κάποιος αλλά για να μην υπάρχει πολύς ντόρος και να μην μας γεμίζουν οι εταιρείες με διαφημίσεις για το αντίστοιχο λογισμικό προστασίας, δύο περιπτώσεις υπάρχουν: 1) Άγνοια από τους περισσότερους 2) Δεν εμφανίζεται πολύ συχνά σαν φαινόμενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα