Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 4/11/2022 στις 10:55 ΜΜ, billvwrulez είπε

Καλησπέρα παιδιά μου ήρθε το τηλεσκόπιο και δε περίμενα να είναι τόσο καλο το φεγγάρι το βρηκα σχετικά εύκολα

C06C1F58-18F6-4456-8AE3-11349627B289.jpeg

Ποιον προσοφθάλμιο χρησιμοποιησες? Λογικα το κουτι πρεπει να εχει δυο. Εναν 25mm και ενα 10mm. Barlow ειχε το κουτι?

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 ώρες πριν, winawer είπε

Ποιον προσοφθάλμιο χρησιμοποιησες? Λογικα το κουτι πρεπει να εχει δυο. Εναν 25mm και ενα 10mm. Barlow ειχε το κουτι?

Έχει δυο έναν 20mm και ένα 10mm 

Άλλο δεν είχε όχι την φωτό την έβγαλα με το 20mm

Στις 5/11/2022 στις 2:22 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Τέλεια. 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μεγέθυνση που έφτασες; βλέπε κάθε μέρα το φεγγάρι μήπως υπάρχει αύξηση της μεγέθυνσης. 

Φακό Barlow έχεις; Ψάξε να πάρεις έναν δεν χάνεις κάτι. Αυξάνεις την μεγέθυνση μειώνεις την ποιότητα της εικόνας. 

Αν ψήνεσαι μελλοντικά πάρε και ειδικό φακό με φίλτρο για να παρακολουθείς την ήλιο. Θα εκπλαγείς με διαφορά στοιχεία τα οποία δεν φαίνονται με γυμνό μάτι από την φωτεινότητα του ήλιου πχ κάποιες μαύρες κηλίδες. 

Όχι δεν είχε φακό Barlow έναν 20mm και έναν 10mm εχει

απλα με τον 20mm μου φαίνεται καλύτερα με τον 10mm μου φαινόταν πιο πιο νομίζω …

Να πω ότι κάνει και για επίγεια το τηλεσκόπιο δε τα βλέπω ανάποδα όπως είπε ένας φίλος 

E238DF96-D913-411B-ABF9-7CE8D047E635.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, billvwrulez είπε

Έχει δυο έναν 20mm και ένα 10mm 

Άλλο δεν είχε όχι την φωτό την έβγαλα με το 20mm

Όχι δεν είχε φακό Barlow έναν 20mm και έναν 10mm εχει

απλα με τον 20mm μου φαίνεται καλύτερα με τον 10mm μου φαινόταν πιο πιο νομίζω …

Να πω ότι κάνει και για επίγεια το τηλεσκόπιο δε τα βλέπω ανάποδα όπως είπε ένας φίλος 

E238DF96-D913-411B-ABF9-7CE8D047E635.jpeg

Οι εικόνες από το τηλεσκόπιο είναι ανάποδες, απλά δύσκολα θα το καταλάβεις ότι τα βλέπεις ανάποδα. 

Ψάξου για φακούς Barlow, έχουν διαφορες μεγεθυνσεις και όσο μεγαλύτερη τόσο ακριβότεροι, δες διαφορα βίντεο στο youtube για να δεις ποιος σου κάνει διότι αύξηση της μεγέθυνσης προκαλεί μείωση της ποιότητας εικόνας, μπορεί μια χαμηλή ποιότητα να μην σε ικανοποιεί. 

Τρια παραδειγματα 

Φεγγάρι με 2x

Δίας και κρόνος με 2x και 3x μετά

Μεγέθυνση 3x, 5x, 7x. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Παρατηρησα οτι με τον φακο 20mm φαινονται κανονικα στην επιγεια παρατηρηση ενω με τον 10mm φαινονται αναποδα 

Λεω για barlow x2 ή x3 να μη χανεται πολυ η αναλυση

https://www.planitario.gr/gr/barlow-x-cel-lx-3x-o-31-8mm.html

Κατι τετοιο λετε ???

Βεβαια 144 Ε ?? Δε τα λες και λιγα ..

Δημοσ.
Στις 7/11/2022 στις 9:55 ΜΜ, winawer είπε

Καλυτερα να παρεις εναν 2Χ και μετα βλεπεις για αναβαθμιση.

Μπορεις να δοκιμασεις τον παρακατω

https://www.planitario.gr/gr/universal-barlow-and-t-adapter-1-25.html

Σημερα μπορεσα και ειδα πεντακαθαρα τον Δια με τους δορυφορους του και τον Αρη 

Τον κρονο τον ειδα αλλα δε μπορεσα να διακρινω τον δακτυλιο

ΥΓ. Να πω οτι το Starpointer που εχει ειναι φανταστικο !! χωρις αυτο δε θα μπορουσα να δω τιποτα !!

Με αυτο θα μπορεσω να διακρινω τον κρονο με τον δακτυλιο του ???

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, billvwrulez είπε

ΥΓ. Να πω οτι το Starpointer που εχει ειναι φανταστικο !! χωρις αυτο δε θα μπορουσα να δω τιποτα !!

Δία με δορυφόρους?! Τους βρήκες τόσο σύντομα; Μπράβο. 

Το star pointer τι ειναι; 

Αν θες ανέβασε φωτογραφίες. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δία με δορυφόρους?! Τους βρήκες τόσο σύντομα; Μπράβο. 

Το star pointer τι ειναι; 

Αν θες ανέβασε φωτογραφίες. 

Ναι αν εχει 4 δορυφορους τοτε καλα τους ειδα .. το star pointer ειναι σαν διοπτρα πανω απο το τηλεσκοπιο με μια κουκιδα  σαν λειζερ και σημαδευεις το αστερι που θελεις να δεις για να μην ψαχνεις στα τυφλα 

Χωρις αυτο και το φεγγαρι δυσκολα το βρισκεις χαχαχαχαχα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, billvwrulez είπε

Ναι αν εχει 4 δορυφορους τοτε καλα τους ειδα .. το star pointer ειναι σαν διοπτρα πανω απο το τηλεσκοπιο με μια κουκιδα  σαν λειζερ και σημαδευεις το αστερι που θελεις να δεις για να μην ψαχνεις στα τυφλα 

Χωρις αυτο και το φεγγαρι δυσκολα το βρισκεις χαχαχαχαχα

Εννοείς μέσα στον φακό που κοιτάς, μπορείς με κάποιο σύστημα να σημαδέψεις ενα σημείο και να κάνεις zoom με τον φακό για να το δεις καλύτερα; 

Δεν έχω ακόμα τηλεσκόπιο, ίσως αγοράσω κάποτε. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
16 ώρες πριν, billvwrulez είπε

Ναι Θα φανεί ο δακτύλιος αλλά μην φανταστείς κατι τρομερής ευκρίνειας. Δεν θα φαίνεται μια ενιαία μάζα. Δοκίμασε το σε συνδυασμό με το 10mm που έχεις απλά να ξέρεις ότι θα δυσκολευτείς λίγο να τον βρεις και όταν τον βρεις θα χρειάζεται να ρυθμίζεις αναφορά και απόκλιση συνέχεια γτ θα φεύγει από το πεδίο σου. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...