Προς το περιεχόμενο

apache group & permissions

nikosfree12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Έχω εγκαταστήσει ένα lamp server σε VM. Δημιουργώ χρήστη το οποίον τον εισάγω στο Group του apache. Κάνω owner (chown -R) τον χρήστη στο φάκελο που θα έχω τις ιστοσελίδες μου και του δίνω και τα απαραίτητα δικαιώματα (chmod -R 775). Συνδέομαι τώρα με ssh από άλλο τοπικό υπολογιστή με το νέο χρήστη και δημιουργώ ένα νέο φάκελο μέσα στο web folder. Wget για να κατεβάσω κάποιο cms πχ joomla. Unzip και προχωράω κανονικά στην εγκατάσταση. Στο τέλος από το control panel της joomla βλέπως ότι όλοι οι φάκελοι είναι unwritable (εκτός από το configuration.php!!!). Παρατηρώ με ls -alh ότι οι φάκελοι έχουν πλέον 750 δικαιώματα. Ο μόνος τρόπος για να τα κάνω όλα εγγράψιμα είναι είτε να κάνω owner τον apache κατευθείαν στο φάκελο της Joomla (και όχι το χρήστη που αποτελεί μέρος του group) είτε να δώσω εκ νέου στο φάκελο της joomla 775 (με τον αρχικό χρήστη σταθερό).

Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει και τα νέα αρχεία που βάζω στο web folder (τα οποία πολλές φορές προκύπτουν από unzip) δεν κληρονομούν τις ιδιότητες του αρχικού φακέλου; Ή γιατί ο χρήστης μου δεν έχει την ίδια δύναμη που έχει ο χρήστης apache;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή γιατί ο χρήστης μου δεν έχει την ίδια δύναμη που έχει ο χρήστης apache;

Πιθανοτατα γιατι ο χρηστης apache ειναι δηλωμενος στο httpd.conf και ουσιαστικα ειναι το ιδιο το process που τρεχει με δικαιωματα apache.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...