Προς το περιεχόμενο

Minix Neo X7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι στην αναζητηση αγορας ενος media player βασικα για την αναπαραγωγη αρχειων απο τον επιτραπεζιο υπολογιστη μου.

Ψαχνοντας και εχοντας σχεδον καταληξει στην αγορα ενος WD TV live media player,επεσαν στην αντιληψη μου και τα Android TV Box και μπορω να πω πως μου φανηκε καλη η ιδεα ενος gadget το οποιο να μπορει να αναπαραγει αρχεια απο το pc και ταυτοχρονα να εχω τη δυνατοτητα πλοηγησης στο internet.

Επισης να αναφερω οτι δεν θα ηθελα κατι που να ξεπερναει περιπου τα 100 Euro.

To Minix Neo X7 φαινεται να καλυπτει τις απαιτησεις μου αλλα τα reviews που διαβασα στο internet δεν λενε και τα καλυτερα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας καθως οι γνωσεις μου επι του θεματος ειναι ελαχιστες....

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν...

Δεν είχα πολύ χρόνο χθες να παίξω με το μινιξάκι...αλλά...

Ήρθε με εγκατεστημένη το beta firmware 006 της 24/09... η τελευταία beta τώρα είναι η έκδοση 006c με ημερομηνία έκδοσης 10/10 και η final θα βγει σε καμιά βδομάδα... http://minixforums.com/threads/pre-006-firmware.2390/

Θα την εγκαταστήσω σήμερα και θα πω εντυπώσεις ξανά. Πάντως για την "a" έκδοση της beta οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

Έχει 1080p kernel, τρέχει μέχρι 1080 στα 60fps.

Με ότι mode δοκίμασα δεν είδα διαφορά στο playback.

Ο κλασικός "Video Player" του android, παίζει ταινίες είτε 720 είτε 1080 άψογα. Χωρίς κολλήματα, πολύ smooth playback, όμως δεν παίζει υπότιτλους...

Ο ΜΧ player παίζει "καλά"... παρατηρείς κάποια σπασιματάκια... δεν έχει τόσο smooth playback...και θέλει και ένα codec pack για να παίζει ταινίες με DTS γιατί έχουν σταματήσει το support.

Δοκίμασα επίσης τον Dice player... τα ίδια με τον ΜΧ μόνο που για κάποιο λόγο δεν έπαιζε ορισμένα mkv λέγοντας ότι το συγκεκριμένο codec δεν υποστηρίζεται... Η.264 είναι όλες οι ταινίες μου...

Δοκίμασα XBMC...χάλια... αρκετά σπασίματα...

Διάβασα στο Minixforum ότι παίζει μια μόντα για XBMC με ΜΧ player... θα την δοκιμάσω και αυτή...

Μένει σήμερα αν προλάβω να φλασάρω το 006c firmware και να δω πως παίζει...

Σε "desktop" χρήση είναι μια χαρά, web browsing πολύ γρήγορο, δοκίμασα μόνο τον Chrome...

Google Play παίζει κανονικότατα...

Το τηλεχειριστήριο του είναι μάπα... άχρηστο...μόνο για Volume up/down κάνει και για να πας στην "επιφάνεια εργασίας"

Σίγουρα θα τσιμπήσω ένα airmouse κάποια στιγμή.

Προς το παρόν έχω χώσει ένα ασύρματο usb mouse πάνω και δουλεύει μια χαρά... Χρειάζεσαι όμως πληκτρολόγιο αν δεν το χρησιμοποιείς μόνο για ταινίες...

Γενικά δεν εντυπωσιάστηκα, γιατί ψιλοσπάστηκα με τα κολληματάκια που τρώει στο playback...

θα μπορούσα βέβαια να βάλω custom rom του finless http://www.freaktab.com/showthread.php?7125-Minix-Neo-X7-Finless-1-6-ROM-with-overclock-and-frame-skipping-fix! η οποία είναι βασισμένη στην official 005 και λύνει το θέμα του stuttering με OC...

Αλλά προτιμώ να δω την official rom πρώτα...

Επόμενες εντυπώσεις, αύριο μεθαύριο για τo firmware 006c...

Δημοσ.

Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες...

Αναμενουμε και τις δοκιμες των επομενων firmware να καταληξουμε κι εμεις ...

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα πιο μάπα ακόμα, το ΜΚ809 και δοκίμασα όλα τα παραπάνω αλλά είχα προβληματάκια.

Κατέβασα τον ΜΧ Player, αλλά το θέμα μου είναι ότι δεν βλέπει δίκτυο και εγώ έχω ένα Media Center PC με όλες μου τις ταινίες μέσα (είναι και κατεβαστήρι).

Μετά δοκίμασα τον BS Player και μέχρι τώρα (ξέχασα να αναφέρω ότι οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι έπαιξαν κανονικά εξαρχής) μου παίζει από shares του δικτύου και παίζει και υπότιτλους κανονικά. Λέω μέχρι τώρα γιατί έχει θέμα αν θα επιλέξεις H/W decoder ή S/W και κολλάει. 

Το Minix που είδα reviews είναι πολύ καλύτερο, δοκίμασε και άλλα προγράμματα μήπως σου παίξουν καλύτερα. Πιστεύω υπάρχει και VLC για Android αλλά δεν το δοκίμασα ακόμα.

Δημοσ.

Λοιπόν...update.

Έβαλα χθες το τελευταίο beta firmware το 006c.

Αρκετά βελτιωμένο από την πρώτη beta που δοκίμασα.

Ο stock video player και ο ΜΧ player (τελευταίος 1.17.20) παίζουν άψογα.
Δοκίμασα πολλές 720p ταινίες, ορισμένες 1080p και το Fellowship of the ring extended 1080p με DTS, μέγεθος αρχείου 24γίγα, bitrate δεν είδα.
Παίζει άψογα.

Αλλά παρατήρησα το εξής κουλό σχετικά με τον ήχο.

καταρχάς χρησιμοποιώ οπτική έξοδο και στέλνω τον ήχο σε ένα 5.1 home theater.

O stock video player (αυτός με εικονίδιο την πλακέτα-κλακέτα πως διάλο τη λένε που λέει ο σκηνοθέτης 1....2...3... aaand action να πουμε! tongue.png ) παίζει άψογα video και το passthrough για 5.1 DTS αλλά και για AC3 δουλεύει άψογα επίσης.

Ο ΜΧ μου κάνει κάτι κουλά, σε ορισμένες ταινίες ΜΕ DTS παίζει κανονικά ήχο (passthrough όχι downsample) και σε ορισμένες μου λέει έχει DTS δεν το υποστηρίζω...Σε AC3 κάνει downsample 5.1 σε 2.0 και ακούω τις φωνές σε όλα τα ηχεία.

Archos player παίζει ωραία χωρίς DTS όμως...
XBMC stable 12.2 "Frodo" και VLC (ντάξει αυτός είναι beta) τους ξεχνάμε.
XBMC 13 alpha 9 παίζει ικανοποιητικά...

Περιμένω από το minixforum να μου πουν τι παίζει με το passthough ... Αν γνωρίζει κάποιος, οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή!

Ελπίζω η final έκδοση του firmware να είναι ακόμη καλύτερη

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Γενικώς πλέον θα λεγες ότι είσαι ικανοποιημένος από την αγορά; Το σκέφτομαι καιρό να χτυπήσω το συγκεκριμένο box...

Δημοσ.

Προς το παρων φαινεται πως χρειαζεται πολυ "πειραγμα" για να δουλευει ικανοποιητικα!

Περιμενουμε και τη δοκιμη σου με το final firmware να δουμε τι θα κανουμε κι εμεις...

Δημοσ.

Λοιπόν, η έκδοση 007 τα σπάει...

Τέλος τα σπασίματα, τα frame skipping, παίζει τα πάντα ομαλότατα, τουλάχιστον ότι 720 & 1080 έχω δοκιμάσει το ΠΣΚ...

Παίζει ομαλότατα ακόμα και με παράλληλες διεργασίες...(live wallpapers, μtorrent να κατεβάζει κτλ κτλ)

DTS passthrough παίζει άψογα με τον stock player και με τον ΜΧ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...