seskou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Καλημέρα.ήθελα να είμαι κατατοπιστικος και γι'αυτό ο τίτλος σε τέτοια μορφή.λοιπόν ο υπολογιστής της δουλειάς από χθες άρχισε να κολλάει άσχημα.επειδή είναι της δουλειάς όπως είπα δεν θέλω να το σκαλιζω πολύ και έτσι εκτός από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ κάνω μόνο λίγο σερφάρισμα κυρίως ανάγνωση ειδήσεων.άρχισε λοιπόν το άγριο σκαλωμα πάνω στο λεπτό από τη στιγμή που θα τον ανοίξω.εκτός αν θέλεις να κάνεις ένα δεξί κλικ για ανανέωση και έτσι θα κολλήσει ακαριαία.δοκίμασα τα πάντα και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.έλεγα μήπως αν βάλω το δισκάκι των windows για μια επιδιόρθωση αλλά δεν το έχω γιατί ήταν προεγκατεστημένα.μπορώ να το κατεβάσω από κάπου επίσημα ή αν έχετε κάποια άλλη ιδέα;έχω πελαγωσει γιατί δεν θέλω να χασω τα προγράμματα που έχω μέσα.
dragonborn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Να τσεκάρεις τον δίσκο. Να δεις μήπως έχει αρχίσει να παίρνει την «κάτω βόλτα». Θα σου προτείνω να φτιάξεις ένα Live USB με Ubuntu να κάνεις boot από εκεί και χωρίς να αλλάξεις κάτι στον υπολογιστή, να κάνεις ένα τσεκ στον δίσκο. Το Live του Ubuntu περιέχει ένα εργαλείο ονόματι Disk Utilities ή Disks το οποίο θα σου δείξει πληροφορίες. Πως φτιάχνω Live USB Ubuntu; Από που κατεβάζω το Ubuntu; Θα επιλέξεις την τρίτη επιλογή "Try Ubuntu without install" Με τον ίδιο τρόπο επίσης μπορείς να διασώσεις τα αρχεία σου. Αφού δηλαδή συνδέσεις έναν εξωτερικό δίσκο, μπορείς να τα μεταφέρεις. Σε ότι αφορά το δισκάκι Vista, αφού ήρθε με προ-εγκατεστημένο Windows λειτουργικό, λογικά θα είχε κάποιο κρυφό partition στον δίσκο το οποίο θα περιείχε την εγκατάσταση των Vista. Από εκεί, πιθανών θα μπορείς να κάνεις επανεγκατάσταση ή επιδιόρθωση. Δες στο BIOS για το ποιες επιλογές εκκίνησης σου έχει. Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις ένα Original Vista iso να φτιάξεις ένα δικό σου DVD και αφού έχεις το κλειδί δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα (υποθέτω).
seskou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις.το φορματ αν και η πιο εύκολη λύση για μένα,θα ήθελα να το αποφύγω.γι'αυτό θέλω να δοκιμάσω με δισκάκι και εφόσον έχω το κλειδί από κάτω στο λάπτοπ λογικά δε θα υπάρχει πρόβλημα.κοίταξα στο μπαϊος και δεν έχει τέτοια επιλογή που λες.θα τσεκάρω με live cd αλλά αν δεν είναι ο σκληρός και είναι πχ η μνήμη,τότε τι κάνω;πως μπορώ να το σιγουρεψω;υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;βασικά τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν είναι ο σκληρός και σε safe mode τον λειτουργώ μια χαρά.δεν κολλάει καθόλου.
dragonborn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 ...αλλά αν δεν είναι ο σκληρός και είναι πχ η μνήμη,τότε τι κάνω;πως μπορώ να το σιγουρεψω;υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;Υπάρχει και το memtest. Είναι και αυτό ενσωματωμένο στο Live iso του Ubuntu και θα το βρεις στην αρχική οθόνη του Unetbootin ως επιλογή ...βασικά τώρα που το σκέφτομαι μάλλον δεν είναι ο σκληρός και σε safe mode τον λειτουργώ μια χαρά.δεν κολλάει καθόλου.Τότε μήπως «παίζει» κάνας ιός ; Κάνε και ένα σκανάρισμα για ιούς. Υπάρχουν προγράμματα που τρέχουν από CD/USB για να κάνεις την δουλειά σου. Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Hiren's boot cd Βασικά όλοι πρέπει να έχουμε ένα τέτοιο CD στην άκρη για παν ενδεχόμενο. (γνώμη μου)
seskou Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2013 Ανέφερα το safe mode πιο πριν γιατί από κει έκανα σκαναρισμα με το Kaspersky και με το mal warebytes.η αλήθεια είναι ότι τώρα που την έπαθα θα φροντίσω να έχω στην άκρη.θα κάνω το τσεκαρισμα και της μνήμης και θα ενημερώσω.ευχαριστώ πάρα πολύ όπως και να χει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα